Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Επείδηξη δύναμης από το ΣΥΡΙΖΑ για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Σχόλιο ιστολογίου:
είναι τελικά θετικό το φακέλωμα όταν εξαφανίζουν το τεκμήριο της αθοώτητας; 
Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων σε πανικόβλητη κατάστασή επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι όποιος έχει πινακίδες στο όχημα του το κυκλοφορεί.
Μια εικασία που σε κράτη δικαίου θα έπρεπε να αποδείξη η κυβέρνηση ότι το όχημα δεν είναι σταθμευμένο, με την βοήθεια του ελεγχτικού του μηχανισμού και όχι να στέλνει πρόστιμα χωρίς να αποδικνύει τίποτα.
Αυτή η νέα νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεμα μιας ολιγαρχικής φασιστικής κυβέρνησης, που μας θεωρεί όλους ένοχους ...
Είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε πολλά ακόμα γεγονότα στο μέλλον που όσο προχοωράει το φακέλωμα του πολίτη τόσο θα τον υποχρεώνουν να αποδικνύει ότι δεν είναι ότι θα του φορτώνουν κάθε φορά.
Κι όπως λέει ο λαός άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας....

Ποια είναι η τελική λύση για τη διαχείριση των ανασφάλιστων ΙΧ (update)

 Στο υπουργικό συμβούλιο έφτασε το θέμα - παράταση αποφάσισε η κυβέρνηση για να περιορίσει τις αντιδράσεις 

 

Ποια είναι η τελική λύση για τη διαχείριση των ανασφάλιστων ΙΧ (update)
Ποιος θα το φανταζόταν: για να βρεθεί λύση με τα ανασφάλιστα οχήματα θα χρειαστεί να ασχοληθεί το… υπουργικό συμβούλιο. Η κυβέρνηση κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να δώσει πολιτική διάσταση σε ένα ζήτημα που σε όλες τις σοβαρές χώρες αντιμετωπίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Εμείς εδώ θα συζητήσουμε αν πρέπει να δώσουμε και πάλι συγχωροχάρτι σε όσους κυκλοφορούν με
ανασφάλιστο αυτοκίνητο μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούμε να προστατέψουμε τους νομοταγείς από την εμπλοκή με τη γραφειοκρατία. Τι αποφασίστηκε τελικώς; Μια ακόμη παράταση


Δίνεται παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα ώστε να διορθωθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες λάθη που έχουν διαπιστωθεί, μετά το απίστευτο αλαλούμ που προκλήθηκε. Αυτή ήταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση που ελήφθη στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παράταση που η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει είναι μέχρι τις 14 Ιουλίου, ώστε ταυτόχρονα να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όσοι δεν είχαν ασφαλίσει τα οχήματά τους δεν θα πληρώσουν πρόστιμο, ενώ όσοι έχουν πληρώσει πρόστιμο και ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου θα τους επιστραφεί το ποσόν του προστίμου, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές Παράλληλα δόθηκε εντολή ώστε να γίνει επανέλεγχος και διορθώσεις στα λάθη που παρατηρήθηκαν στις λίστες με αποτέλεσμα ασφαλισμένα αυτοκίνητα να εμφανίζονται ως ανασφάλιστα,έως τις 14 Ιουλίου.
Όπως είχε επισημάνει από το πρωί το fpress.gr, η τελική πρόταση που είχε συνταχθεί από χθες, προέβλεπε τα εξής:
  1. Να δοθεί χρονικό περιθώριο στα 1,15 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ να ασφαλίσουν το όχημά τους χωρίς να πληρώσουν το παράβολο των 250 ευρώ. Για όσους έσπευσαν να πληρώσουν το παράβολο –περίπου 10.500 άτομα μέχρι στιγμής- προτείνει να ακυρωθεί ώστε να έχουν όλοι ίδια μεταχείριση. Αυτή το σκέλος της πρότασης φέρεται να έχει γίνει πλήρως αποδεκτό και να έχει ήδη οριστεί η ημερομηνία της 14ης Ιουλίου.
  2. Κατά την περίοδο προσαρμογής οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα ή να ασφαλίσουν το όχημά τους ή να σπεύσουν στην εφορία για να ακολουθήσουν κανονικά τη διαδικασία ακινησίας του οχήματος. Εντοπίστηκαν χιλιάδες περιπτώσεις οχημάτων που εμφανίζονται σε κυκλοφορία ενώ στην πραγματικότητα είναι ακινητοποιημένα.
  3. Μετά τη λήξη της περιόδου προσαρμογής, να επανέλθει το παράβολο το οποίο όμως θα διαφοροποιηθεί προκειμένου να μειωθεί η επιβάρυνση των 250 ευρώ ειδικά για τους κατόχους μοτοσικλετών.
  4. Να γίνει διασταύρωση των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών με τα στοιχεία της αστυνομίας ώστε να εξαιρεθούν από τη λίστα με τα ανασφάλιστα οχήματα τα κλεμμένα.
Με την αποδοχή της πρότασης από την κυβέρνηση, ουσιαστικά η διαδικασία θα ξεκινήσει πάλι από την αρχή καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει στο τέλος της περιόδου προσαρμογής να κάνει εκ νέου τον έλεγχο για να εντοπίσει όσους δεν θα έχουν συμμορφωθεί παρά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί επί του θέματος.
Μετά την απόφαση μένει να φανεί ποια θα είναι η ανταπόκριση των οδηγών. Και αυτό διότι οι υπουργοί ενημερώθηκαν από τις υπηρεσίες ότι περισσότεροι από 500.000 ανασφάλιστοι οδηγοί, πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας κάτι που σημαίνει ότι έχουν πλήρη επίγνωση ότι κυκλοφορούν το όχημά τους παράνομα πληρώνοντας απλώς τα τέλη κυκλοφορίας για να αποφύγουν το υπέρογκο πρόστιμο. Επίσης, τίθεται και ένα άλλο ζήτημα: με τα παράβολα έχει βεβαιωθεί ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ.

 fpress.gr

Δείτε με ένα κλικ αν εμφανίζεται ασφαλισμένο το όχημά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)