Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Η Washington Post (WP) έμαθε για την ανάπτυξη στην Αμερική της 'ψηφιακής βόμβας' που προορίζεται για την Ρωσία


© AFP 2017 / Paul J. Richards
Το γραφείο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στα προάστια της Ουάσιγκτον. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 23 Ιουνίου - RIA Novosti. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, το 2016 ενέκρινε την ανάπτυξη  ενός όπλου στον κυβερνοχώρο για τα  συστήματα της ρωσικής υποδομής, αναφέρει η Washington Post [1].

Κατά τη διάρκεια της δικής της  έρευνα, οι δημοσιογράφοι διαπίστωσαν ότι το όπλο αυτό είναι 'ψηφιακό ισοδύναμο με μια βόμβα' και μπορεί να λειτουργήσει σε περίπτωση κρίσιμης καταπόνησης των σχέσεων με τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει  ότι ο πρόεδρος  προσωπικά είναι   υπεύθυνος για να  εγκρίνει την εκκίνησή του.

Όπως είπε ένας από τους πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους στην εφημερίδα, το αναπτυγμένο όπλο μπορεί να σπάσει το έργο των  στρατηγικών  σημαντικών ρωσικών δικτύων. Η τεχνολογία δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και μπορεί να εφαρμοστεί εξ αποστάσεως.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η κυβέρνηση του Ομπάμα επέλεξε μια σοβαρή απάντηση στην υποτιθέμενη  «ρωσική παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, , φοβούμενη  ότι οι κυρώσεις θα έχουν αντίστροφο αποτέλεσμα. Επίσης, δεν ήθελε  να επηρεάσει  το αποτέλεσμα της  προεκλογικής εκστρατείας και «να επισκιάσει  » την αναμενόμενη νίκη της  Κλίντον.
Σύμφωνα με την Washington Post, η κυβερνοεργασία είναι τώρα σε πρώιμο στάδιο, καθώς η ανάπτυξή της επιβραδύνθηκε μετά την εκλογή του Donald Trapm ως Προέδρου  των ΗΠΑ. Την εποχή εκείνη οι υπάλληλοι επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία μέτρων που θα εμπόδιζαν  τον  Trump να ακυρώσει τις πρωτοβουλίες του προκατόχου του.

Νωρίτερα, οι New York Times [2] ανέφεραν ότι ο Ομπάμα είχε  θέσει μια προϋπόθεση για την εφαρμογή των ικανοτήτων του όπλου του  κυβερνοχώρου της Ουάσινγκτον: σεβασμό στην  αρχή της 'κυριαρχίας της κλιμάκωσης'. Πρόκειται για μια δυνατότητα που να εγγυάται στις ΗΠΑ να τερματίσουν  την σύγκρουση με τους δικούς τους όρους.

Εκτός αυτού, την άνοιξη η ιστοσελίδα WikiLeaks δημοσίευσε διαβαθμισμένα έγγραφα της CIA, στα οποία περιγράφονται εργαλεία για ρωγμές υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και τηλεοράσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, το προσωπικό της CIA χρησιμοποιεί ολόκληρο το σύνολο των εμπιστευτικών εργαλείων που περιλαμβάνουν προγράμματα για ρωγμές, ιούς  και επίσης κακόβουλες εφαρμογές κατά των οποίων δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί εργαλεία προστασίας.


References

  1.  Washington Post
       ( https://www.washingtonpost.com/graphics/2017/world/national-security/obama-putin-election-hacking/ )
  2.  The New York Times
       ( http://www.nytimes.com/2016/12/17/us/politics/obama-putin-russia-hacking-us-elections.html )

https://ria.ru/


tokoutsavaki.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)