Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

«Μαύρες σημαίες» ετοιμάζουν οι κάτοικοι στο Καστελόριζο




Με μαύρες σημαίες θα υποδεχθούν οι κάτοικοι του Καστελόριζου τους αρχηγούς που ετοιμάζονται να ξανάπανε, όπως είπε στον realfm 97,8 ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Αχλαδιώτης, περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά στο νησί.

«’Εχουμε βαρεθεί να ακούμε τα ίδια και τα ίδια. ‘Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο που είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιβιώσουμε εδώ πέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ απευθυνόμενος στους αρχηγούς είπε: «Μόνο το Καστελόριζο δεν σκέφτονται. Θα τους υποδεχθούμε με μαύρες σημαίες, αυτό είναι σίγουρο. Υπάρχει απογοήτευση από τους κατοίκους».

Οπως είπε ο αντιδήμαρχος του νησιού την καλοκαιρινή περίοδο οι Τούρκοι τουρίστες είναι περισσότεροι από τους Ελληνες: «Αυτό περιμένουν όλοι εδώ. ‘Εχουν ανοίξει τα μαγαζιά τους και περιμένουν τα ημερήσια πλοία από την Τουρκία για να δουλέψουν οι καφετέριες, τα εστιατόρια και οι βαρκάρηδες».

Στο νησί, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 300 και τα παιδιά στο σχολείο 47. Οσο για την ιατρική κάλυψη, ο αντιδήμαρχος του νησιού είναι αποκαλυπτικός: «Από τότε που έφυγε από το υπουργείο Υγείας ο κ. Αβραμόπουλος έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους γιατρούς. ‘Εχουμε έναν αιματολόγο κι έναν καρδιολόγο. Δηλαδή έναν γιατρό γενικής ιατρικής κι έναν παιδίατρο δεν έχουμε. Οι πιο πολλοί όταν νιώσουν κάτι πάνε στην Τουρκία βρίσκουν έναν γιατρό και ξαναγυρίζουν. Ντρεπόμαστε που το λέμε, αλλά έτσι είναι. Δεν έχουμε ασθενοφόρο να μεταφέρουμε ηλικιωμένη. Είναι παροπλισμένο, είναι της δεκαετίας του ‘60. Φορτώνουμε τους ασθενείς σε φορτηγά».

Αναφερόμενος στο διάγγελμα Παπανδρέου από το νησί, το 2010, με το οποίο η χώρα μπήκε για πρώτη φορά στα μνημόνια, ο Δ. Αχλαδιώτης είπε: «Εχει αφήσει το στίγμα του στο νησί», ενώ έκανε λόγο και για ένα χρέος που παραμένει ανεξόφλητο: «Είχαν έρθει τότε με το υπουργείο Εξωτερικών, είχαν κάνει ένα συνέδριο εδώ όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και η εταιρεία catering είχε νοικιάσει χώρους για να εξυπηρετήσει τους υπουργούς και έμεινε απλήρωτο από τότε, από το 2001 νομίζω».

tvxs.gr

1 σχόλιο:

  1. Μαυρες σημαιες εβαλαν οταν ηρθε εκει ο Γ.Α.Π. , μαυρες σημαιες εβαλαν οταν ηρθαν και οι συριζαιοι βολευτες υπουργοι προσφατα , της ιδιες μαυρες σημαιες θα ξαναβαλουν και την επωμενη φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)