Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Όταν ο ISIS βασανίζει γυναικόπαιδα. «Μου έδωσαν κρέας και είπαν: μόλις έφαγες το γιο σου»



598
Χωρίς ΣχόλιαΙρακινή βουλευτής αποκαλύπτει το ανατριχιαστικό πρόσωπο του «χαλιφάτου»

Ανάγκασαν μητέρα να φάει το παιδί της. Βίασαν έναν 10χρονο κορίτσι μέχρι θανάτου μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του. Αυτό είναι το φρικιαστικό πρόσωπο του «χαλιφάτου» του Ισλαμικού Κράτους. Η Βιάν Νταχίλ, ιρακινή βουλευτής και εξέχων μέλος της κουρδικής μειονότητας των Γεζίντι, περιγράφει στην αιγυπτιακή τηλεόραση τα βασανιστήρια που έχουν βιώσει εκατοντάδες γυναικόπαιδα στα χέρια των τζιχαντιστών.

«Μια από τις γυναίκες που καταφέραμε να απελευθερώσουμε από τις δυνάμεις
του Ισλαμικού Κράτους, είπε πως την κρατούσαν αιχμάλωτη σε ένα κελάρι για τρεις ημέρες, χωρίς φαγητό και νερό. Στη συνέχεια, της έφεραν ένα πιάτο με ρύζι και κρέας. Το έφαγε γιατί πεινούσε πολύ. Όταν τελείωσε της είπαν: “μαγειρέψαμε τον ενός έτους γιο σου και μόλις τον έφαγες”».

Η δήλωση της Νταχίλ είναι αδύνατο να επαληθευτεί. Είναι, ωστόσο, ενδεικτική της συστηματικής εθνοκάθαρσης που έχουν εξαπολύσει οι τζιχαντιστές σε βάρος της μειονότητας των Γεζίντι.

Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να έχει σκοτώσει ή αιχμαλωτίσει τουλάχιστον 10.000 Γεζίντι από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα.

«Ένα από τα κορίτσια μάς είπε πως πήραν τις έξι αδερφές της. Η μικρότερη, που ήταν μόλις 10 ετών, βιάστηκε μέχρι θανάτου μπροστά στον πατέρα και τις αδερφές της. Ήταν μόλις 10 ετών», είπε η ιρακινή βουλευτής.
Οι πράξεις του ISIS σύμφωνα με τον ΟΗΕ συνιστούν οργανωμένη επιχείρηση γενοκτονίας σε βάρος της μειονότητας που εκτιμάται πως αριθμεί 700.000 άτομα που ζουν σε Ιράκ, Συρία, Τουρκία, Αρμενία, Γεωργία αλλά και σε κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις. 

athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)