Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στα μηχανήματα POS από ΓΣΕΒΕΕ - ΔΣΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στα μηχανήματα POS από ΓΣΕΒΕΕ - ΔΣΑNα ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση που επιβάλει την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS),ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ηΣυνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνων (ΔΣΑ). 
 Οπως επισημαίνεται στην προσφυγή της ΓΣΕΒΕΕ, ο επιτηδευματίας υποχρεούται να υπογράψει σύμβαση με τράπεζα και να αγοράσει το POS, η οποία για κάθε συναλλαγή λαμβάνει προμήθεια ανάλογα με τον κύκλο των εργασιών της κάθε επιχείρησης, ενώ πλήττονται οι μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ήδη πληγεί από την οικονομική κρίση. 
 Τονίζει ακόμη ότι τα ποσά που κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών μπορεί να κατασχεθούν λόγω οφειλών, ακόμη και χαμηλού ύψους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, προμηθευτές και άλλες υποχρεώσεις. 
 Επισημαίνεται παράλληλα ότι για την πάταξη της φοροδιαφυγής μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλα ηπιότερα, πρόσφορα και αποτελεσματικά μέτρα, όπως είναι η ενίσχυση των ελκτικών μηχανισμών και η παροχή κινήτρων έτσι ώστε οι καταναλωτές να ζητούν και να λαμβάνουν παραστατικά για τις συναλλαγές. 
 Ο ΔΣΑ, από την πλευρά του, αναφέρει ότι η υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, ενώ σημειώνει ότι οι δικηγόροι εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του νόμου 4446/2016. 
 Ο σύλλογος υπογραμμίζει ότι η επιβολή πρόσθετου κόστους στις συναλλαγές των δικηγόρων με τους εντολείς τους θα μετακυληθεί στους τελευταίους, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την αδικαιολόγητη, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και δυσχέρεια πρόσβασης στην Δικαιοσύνη για τους πολίτες. 
   naftemporiki.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)