Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Οι λοταρίες του Υπουργείου Οικονομικών είναι μια καταχρηστική και αντισυνταγματική ενέργεια.

Σχόλιο ιστολογίου:
η συνολική χρήση των καρτών δεν ικανοποίησε την κυβέρνηση και περνά στην αντεπίθεση χωρίς να υπολογίσει το μέγεθος της παρανομίας της. 

Τέτοιο επίπεδο έχουν στο υπουργείο οικονομικών που νομίζουν ότι θα επικρατήσει ο τζόγος και οι λοταρίες στις αγορές με τραπεζική κάρτα.

Αναφέρει το δημοσίευμα ότι θα μοιράζει χρηματικά ποσά το Υπουργείο Οικονομικών, χρήματα που έχει συλλέξει από την φοροληστεία των υπόλοιπων φορολογούμενων. 

Το Σύνταγμα της Ελλάδας αναφέρει ότι όλοι οι ¨Έλληνες πολίτες έχουν την ίδια μεταχείριση, που μέσα από αυτή την ενέργεια το Υπουργείο αναιρεί το Σύνταγμα για δώσει λίγο τυράκι στα ποντικάκια του. Ξεχωρίζουν τους πολίτες σε αυτούς που χρησιμοποιούν κάρτες και σε όσους δεν τις χρησιμοποιούν, διακρίνεται έτσι μια ρατσιστική ενέργεια απέναντι στους πολίτες που δεν επιθυμούν να αγοράζουν με κάρτες είτε για ιδεολογικούς είτε για λόγους πίστεως.
Ο φασισμός και ο ρατσισμός επικρατεί από τους αριστερούς ιδεολόγους που στην πράξη θυμίζουν τους Γερμανούς Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ...

Ξεκινούν οι λοταρίες για αγορές με POS

Χρηματικά ποσά θα μοιράζει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες στις καθημερινές τους συναλλαγές.

Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών κάνει
στροφή 180 μοιρών, τροποποιώντας το αρχικό σχέδιο για τις λοταρίες που προέβλεπε την πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων «πόντων» για μελλοντικές τους συναλλαγές και μόνο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», κάθε μήνα το Δημόσιο θα μοιράζει ένα εκατομμύριο ευρώ στους φορολογούμενους που διενεργούν συναλλαγές μέσω καρτών. Τα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται από τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία και θα αναλάβει την διαδικασία της κλήρωσης.

Στην κληρωτίδα θα μπαίνουν όλες οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω των μηχανημάτων POS. Δηλαδή μεταφορές χρημάτων με e-banking δεν θα λογίζονται ως συναλλαγή από το υπουργείο Οικονομικών και θα εξαιρούνται από τις κληρώσεις.

Αν και ακόμα δεν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση, κάθε μήνα 1.000 τυχεροί θα κερδίζουν 1.000 ευρώ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι φέτος έχει αποφασιστεί να μοιραστούν 12 εκατ. ευρώ δεν αποκλείεται η αύξηση του μηνιαίου ποσού καθώς η πρώτη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Δηλαδή, ενδεχομένως, θα μπορούσε το υπουργείο Οικονομικών ειδικά για το φετινό έτος να μοιράζει 2 εκατ. ευρώ σε 2.000 τυχερούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)