Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

" Έκανε φτερά ο φάκελος του Θ. Πανταλάκη ....από την ΔΟΥ Κηφισιάς"

" Εξαφανίστηκε μόλις οι οικονομικοί εισαγγελείς έδωσαν εντολή έλεγχου" !

"Τελικώς χάθηκε;"

Περισσότερα στην συνημμένη ΦΩΤΟ:
18.06.2017

 Η Οικονομική ιστοσελίδα FM VOICE, "ρωτάει" με νόημα: 

Τελικώς χάθηκε;

black list home nobg
Το είπαμε και χθες.   
Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Μόνο. Και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με όλες τις κυβερνήσεις.   
Τετάρτη, σήμερα. Αφήσαμε να περάσουν Δευτέρα και Τρίτη. Για να... κόψουμε αντιδράσεις. Με ονόματα αποκαλύψαμε ότι πέταξε, ότι έκανε φτερά ο φορολογικός φάκελος Πανταλάκη μέσα από την ΔΟΥ Κηφισιάς, μόλις η Οικονομική Εισαγγελία έδωσε στην διεύθυνση της Εφορίας εντολή ελέγχου.
Καμία αγωγή. Καμία μήνυση. Καμία διάψευση. Κανένας δικαστικός επιμελητής. 
Σιγή ασυρμάτου από όλα τα κόμματα. Οι νεοδημοκράτες και οι πασόκοι τι να πουν για τον εκλεχτό (για μην ξεχνιόμαστε) στην Attica του κ. Στουρνάρα; Αυτοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να λησμονήσουμε όλοι οι έλληνες ποιοι κατέστρεψαν τον τόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι να πει; Αν μιλήσει θα γελάσουν μαζί τους μας και τα τσιμέντα. Επί των ημερών τους οι... αμετακίνητοι σαμαροφύλακες έδωσαν χειρόγραφη φορολογική ενημερότητα στον Γιάννο, επί των ημερών τους χάθηκε ο φάκελος Πανταλάκη. 
Η σιωπή της Δικαιοσύνης εύλογη. Επιβεβαιώνει στο ακέραιο το ρεπορτάζ της "Κυριακάτικης Εφημερίδας".    
Οι μόνοι που δεν σιωπούμε και δεν τον βάζουμε κάτω είμαστε εμείς. 



[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]




ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ 8 εκ. ευρώ ....ΠΕΡΑΙΏΘΗΚΕ Ο ΈΛΕΓΧΟΣ;;;;

http://www.iefimerida.gr/news/62373/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B8-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%88%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE

Εντολή εισαγγελέα σε ΣΔΟΕ: Πείτε μου που βρήκε τα 8 εκ. ευρώ ο Πανταλάκης της ΑΤΕισαγγελέα σε ΣΔΟΕ: Πού βρήκε τα 8 εκ. ευρώ ο Πανταλάκης της ΑΤΕ

Εντολή εισαγγελέα σε ΣΔΟΕ: Πείτε μου που βρήκε τα 8 εκ. ευρώ ο Πανταλάκης της ΑΤΕ

Εντολή στο ΣΔΟΕ να διερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της «φοροδιαφυγής» και «παράνομων εσόδων», έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, μετά την αποκάλυψη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι διερευνάται καταγγελία πως ανώτατο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας έβγαλε 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.


Πηγή: 
Εισαγγελέα σε ΣΔΟΕ: Πού βρήκε τα 8 εκ. ευρώ ο Πανταλάκης της ΑΤΕ | iefimerida.gr 
%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-8-%CE%B5%CE%BA-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E

ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟ -ΠΡΌΣΦΑΤΟ- ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Δίωξη για κακούργημα κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Αττικής, Θεόδωρου Πανταλάκη

http://www.documentonews.gr/article/apokleistiko-diwxh-gia-kakoyrghma-kata-toy-dieythynontos-symboyloy-ths-trapezas-attikhs-oeodwroy-pantalakh

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δίωξη για κακούργημα κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Αττικής, Θεόδωρου Πανταλάκη



Την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία σε βάρος του νυν διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας Αττικής, Θεόδωρου Πανταλάκη, πρώην Διοικητή της "κύριας τράπεζας των κομμάτων" , της αποκαλούμενης και "αμαρτωλής" Αγροτικής , έχει παραγγείλει ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου.
Το αδίκημα αφορά σε οικονομική ζημία ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ (10.000.000) που φέρεται να προκάλεσαν στην "Αγροτική Ασφαλιστική ΑΕ" (θυγατρική της ΑΤΕ) , κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους ως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. , τόσο ο Θεόδωρος Πανταλάκης, όσο και οι Κων/νος Φιλίππου και Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, για τους οποίους έχει επίσης παραγγελθεί η άσκηση ποινικής δίωξης,
Σύμφωνα με το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την άσκηση ποινικής δίωξης" σε βάρος των Πανταλάκη, Φιλίππου και Χατζηιωσήφ, το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο επισύρει σε περίπτωση καταδίκης ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα ετών (άρθρο 390 ΠΚ), αφορά :
"Στην απόφαση τους να καταβληθεί εκ μέρους της Αγροτικής συνολικό χρηματικό ποσόν 10.000.000 ευρώ για να καλυφθούν ελλείμματα ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων (DAF) υπαλλήλων της εταιρείας".
Πρόκειται για συμβόλαια τα οποία χρηματοδοτούνται από τις εισφορές των μισθών των εργαζομένων , τα οποία δεν πληρώνονται σε περίπτωση μη επάρκειας του λογαριασμού ( όταν οι εισφορές δεν καλύπτουν τις αποζημιώσεις) οπότε ο δικαιούχος δεν έχει αξίωση κατά της ασφαλιστικής. Εν προκειμένω τα ελλείμματα κάλυψε, ως μη όφειλε, η Αγροτική , και τα 10.000.000 που χάθηκαν μετακυλήθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Μάλιστα στο εισαγγελικό πόρισμα επισημαίνεται ως αξιοσημείωτο γεγονός και το ότι η υπόλογη Διοίκηση είχε λάβει υπόψη της και είχε αποδεχτεί, όταν έλαβε την επίμαχη απόφαση, σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Νομικών της ΑΤΕ BANK σύμφωνα με την οποία "η αποζημίωση που χορηγείται στους υπαλλήλους που αποχωρούν από την εταιρεία με βάση τα ομαδικά ασφαλιστήρια ( DAF) , σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγγυημένης παροχής".
Στο επίμαχο εισαγγελικό πόρισμα , αφού παραγγέλεται προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας η άσκηση της ποινικής δίωξης για απιστία, κατά συναυτουργία, τονίζεται ακόμα ότι αν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης προκύψει συμμετοχή και άλλων προσώπων στην πράξη , ο ανακριτής οφείλει να επεκτείνει την ποινική δίωξη και ως προς αυτά τα πρόσωπα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Θεοδ. Πανταλάκης ο οποιος διετέλεσε διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας από τις 9 Δεκεμβρίου 2009 έως την ημέρα της διάσπασής της, στις 26 Ιουλίου 2012, εξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο ,μετά τις ισχυρές πιέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, και προσωπικά του Διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Αττικής .
Μεγάλος σάλος είχε προκληθεί γύρω από το πρόσωπο του όταν αποκαλύφθηκε, το έμβασμα των 8 εκατομμυρίων ευρώ που είχε κάνει στο εξωτερικό την περίοδο που η χώρα βρισκόταν ένα βήμα προ της εξόδου από το ευρώ, ενώ παράλληλα ήταν διοικητής της ΑΤΕ.
Ο ίδιος έχει πει ότι επρόκειτο για επενδυτική κίνηση η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε και επέστρεψε τα χρήματα στο εσωτερικό.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Για την επίμαχη υπόθεση διενεργήθηκε ποινική προκαταρκτική εξέταση , από την οποία προέκυψε ειδικότερα ότι :

*ΟΙ υπάλληλοι της Αγροτικής είχαν συνάψει με την εργοδότρια τους δύο ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια DAF (DAF 68/1985 και DAF 1002/1987 ) .Τα εν λόγω ασφαλιστήρια συμβόλαια ,βάσει των διεθνών προτύπων χρηματοικονομικής αναφοράς, ήταν λογαριασμοί διαχείρισης κεφαλαίου (Deposit Administration Funds ) , αποτελούσαν δηλαδή χρηματοοικονομικά συμβόλαια και ως εκ τούτου δεν ήταν συμβόλαια εγγυημένων παροχών, σε περίπτωση δε μη επάρκειας του λογαριασμού, ο δικαιούχος δεν είχε αξίωση κατά της εταιρείας , ενώ σε περίπτωση εξάντλησης του λογαριασμού
έληγε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Με απόφαση όμως
του ΔΣ της Αγροτικής , στις 17.3.2010 , συλλογικού οργάνου το οποίο βάσει του νόμου είχε την επιμέλεια και διαχείριση της περιουσίας της εταιρείας , απαρτιζομένου από τα εκτελεστικά μέλη του Θεόδωρο Πανταλάκη, Κων/νο Φιλίππου και Ιορδάνη Χατζηιωσήφ ,αποφασίστηκε η καταβολή εκ μέρους της " Αγροτική Ασφαλιστική ΑΕ" χρηματικού ποσού 10.000.000 ευρώ συνολικά για κάλυψη ελλειμμάτων των δύο ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων των υπαλλήλων της εταιρείας ,των ετών 2009,2010,και 2011 και συγκεκριμένα 4.000.000 ευρώ για το 2009, 3.000.000 για το 2010
και 3.000.000 ευρώ για το 2011. Η καταβολή έγινε παρότι τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά συμβόλαια δεν ήσαν εγγυημένων παροχών και επομένως εφόσον δεν επαρκούσε ο λογαριασμός , οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι δεν είχαν αξίωση κατά της εταιρείας. Με αυτή την απόφαση ζημίωσαν κατά 10.000.000 ευρώ συνολικά την περιουσία της εταιρείας.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως τονίζεται και στο εισαγγελικό πόρισμα, ότι με την ίδια απόφαση το ΔΣ της εταιρείας "Αγροτική Ασφαλιστική ΑΕ" , αφού έλαβε υπόψη και σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Νομικών της ΑΤΕ BANK , του νομικού συμβούλου της εταιρείας και εξωτερικού συνεργάτη εργατολόγου, δέχτηκε ότι η αποζημίωση που χορηγείται στους υπαλλήλους που αποχωρούν από την εταιρεία με βάση τα ομαδικά ασφαλιστήρια ( DAF) , σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγγυημένης παροχής και ότι συνεπώς θα πρέπει να γίνει ανάλογη απεικόνιση στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας , αφού εσφαλμένα μέχρι σήμερα στις εν λόγω οικονομικές καταστάσεις εμφανίζεται ως υποχρέωση της".   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)