Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Το Συμβούλιο Ασφάλειας δήλωσε…..δεν διαπίστωσε κανένα νομικό λόγο για την παύση του Nord Stream 2,

ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουνίου-RIA Novosti. Το Συμβούλιο ασφαλείας δεν διαπίστωσε κανένα νομικό λόγο για την παύση του Nord Stream 2, δήλωσε ο Aleksandr Venediktov, αναπληρωτής Γραμματέας του Συμβουλίου ασφαλείας.

«Συμμορφώνεται πλήρως με τη διεθνή ναυτική και περιβαλλοντική νομοθεσία, η τρίτη δέσμη μέτρων για την ενέργεια, τη Φινλανδική, τη Σουηδική, τη Δανική και τη Γερμανική νομοθεσία», δήλωσε ο Venediktov, στην «Rossiyskaya Gazeta»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολέμιοι του Nord Stream 2, λόγω της έλλειψης πραγματικών επιχειρημάτων, λειτουργούν εκτός του νομικού πεδίου, χρησιμοποιούν παράνομα εργαλεία που δεν στρέφονται μόνο κατά του Ρωσικού αγωγού, αλλά απειλούν και τη διεθνή οικονομία.
«Η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου διευκολύνεται από το υψηλό ενδιαφέρον των εταίρων μας για την πρόωρη έναρξή του. Και αυτό το ενδιαφέρον είναι καθαρά οικονομικό, όχι πολιτικό «, πρόσθεσε.

Ο Venediktov υπενθύμισε ότι η Αμερικανική συμβουλευτική υπηρεσία Arthur Little παρουσίασε πρόσφατα μια έκθεση σχετικά με τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ευρωπαϊκή οικονομία από το έργο.

«Αυτό είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για μόλις κάτω από 10.000.000.000 ευρώ και θέσεις εργασίας για περισσότερα από 57.000 άτομα, εκ των οποίων σχεδόν τα 4.000.000.000 ευρώ και 24.000 θέσεις εργασίας θα πάνε στη Γερμανία. Εάν ληφθούν υπόψη έμμεσοι παράγοντες, τα αριθμητικά στοιχεία θα είναι ακόμη υψηλότερα. Η Φινλανδία, η Δανία, η Σουηδία, οι κάτω χώρες, η Νορβηγία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πάρουν μια καλή οικονομική ώθηση «, δήλωσε ο Venedictov.

«Με την ευκαιρία, το κίνητρο των αντιπάλων του Nord Stream 2 είναι επίσης οικονομικό. Η προοπτική ενός ισχυρού ανταγωνιστή στην αγορά των μπλε καυσίμων τρομάζει μια σειρά ισχυρών ενεργειακών εταιρειών, ειδικά αφού το υγροποιημένο φυσικό αέριο που προσφέρουν ως εναλλακτική λύση για το δικό μας είναι περίπου 30 τοις εκατό ακριβότερο. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι, σε μια τόσο δυσμενή κατάσταση, κάθε επιχείρημα κατά του ανταγωνιστή θα μπει σε κίνηση «, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου ασφαλείας.
Προς το συμφέρον της Ευρώπης
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το έργο του αγωγού είναι αμιγώς οικονομικό και υλοποιείται προς το συμφέρον των χωρών που εξάγουν και εισάγουν φυσικό αέριο.

Όπως δήλωσε ο Τύπος, ο Dmitri Peskov , εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου ηγέτη, δήλωσε σε συνέντευξή του στην RT στα τέλη Μαΐου, το Nord Stream 2 θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, καθώς και σε σοβαρό ανταγωνισμό για  τους Αμερικανούς κατασκευαστές και προμηθευτές αυτού του τύπου καυσίμων.

https://ria.ru/

Υ.Γ.Ευχαριστώ τον κ. Η.Γαρουφαλακη για την σχετική και πολύ σημαντική αυτή είδηση που αφορά και… την Ελλάδα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)