Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Παραλήρημα Σκοπιανών κατά Πρεσπών-Αλβανών… με απίστευτη αφορμή

Αφορμή για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα εναντίον της αλλαγής της ονομασίας της χώρας και για επίθεση στο Αλβανικό στοιχείο της χώρας έδωσε στους εθνικιστές της Βόρειας Μακεδονίας, η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης στο χάντμπολ από την ομάδα «Vardar», σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Liberal”.
Ο αρχηγός της ομάδας Στογιάν Στόιλοφ στην διάρκεια των δηλώσεων κατά την απονομή του κυπέλλου μετά τον τελικό που έγινε στην Κολωνία και υπό τις επευφημίες εκατοντάδων οπαδών της ομάδας του που είχαν και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, διόρθωσε όταν έγινε αναφορά σε «Βόρεια Μακεδονία», δηλώνοντας:

«Είναι μια μεγάλη νίκη για τους ίδιους και για την πατρίδα τους που είναι η Δημοκρατία της Μακεδονίας» με αποτέλεσμα να αποθεωθεί από τους οπαδούς της ομάδας του. Όμως όπως κατήγγειλε χθες ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
υπήρξαν σοβαρά περιστατικά (όπως μετέδωσε το Reuters) ρατσιστικού λόγου στην διάρκεια των πανηγυρισμών που στράφηκαν κυρίως εναντίον του αλβανικού στοιχείου.
Με συνθήματα για «Θαλάμους Αερίων» και για μια «καθαρή Μακεδονία» και με μουσικά κλιπ που μεταδίδονται και επαναλαμβάνονται από τους οπαδούς όπως το «Πείτε στους διάβολους σκιπταρ (αναφορά σε Αλβανούς) ότι το Όνομα της Μακεδονίας δεν πεθαίνει»…
Μια φανατική ομάδα οπαδών από τις πολύ γνωστές στα Σκόπια με το όνομα Komiti έσπευσε να αναρτήσει στο Facebook και σύνθημα ότι «Το Σχέδιο της Βόρειας Μακεδονίας είναι τελειωμένο»… Η ένταση των ρατσιστικών και διχαστικών μηνυμάτων που στρέφονται εναντίον της σημαντικής οντότητας των Αλβανών, οι οποίοι στήριξαν την κυβέρνηση Ζ. Ζάεφ και την Συμφωνία των Πρεσπών, υποχρέωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας να ζητήσει να σταματήσουν αυτού του είδους οι ρατσιστικές εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσεις συνεχίσθηκαν στα Σκόπια χθες το βράδυ που αναμένονταν να φθάσει η ομάδα και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων είχε οργανωθεί συναυλία και με τον γνωστό ροκ σταρ Sting.
ΠΗΓΗ: LIBERAL (Ν.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)