Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Αίσχος! Προειδοποίηση απειλή Γιούνκερ: H Συμφωνία των Πρεσπών δεν “ακυρώνεται”

Στη διαφαινόμενη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα αναφέρθηκε εμμέσως ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«H Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μεταξύ δύο κρατών και όχι μεταξύ δύο κυβερνήσεων. Οι κυβερνήσεις είναι όργανα του κράτους» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε ερώτηση κατά πόσο ανησυχεί για το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα.
Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ,
σημείωσε ότι η συμφωνία είναι συμφέρουσα και για τα δύο κράτη και ότι οι πολιτικοί «έρχονται και παρέρχονται» αλλά τα οφέλη για τους πολίτες μένουν.
Συνάντηση Γιούνκερ – Ζάεφ με φόντο την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ πραγματοποίησε την Τρίτη συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Ζόραν Ζάεφ, σε συνέχεια της σύστασης που δημοσίευσε η Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Κ. Γιούνκερ, δήλωσε επίσης ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να πείσει τις χώρες που φέρουν αντιρρήσεις για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Όπως εξήγησε η πρώτη συζήτηση μεταξύ των κρατών-μελών θα γίνει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις 18 Ιουνίου, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να ληφθεί η τελική απόφαση μέσα στο καλοκαίρι. Σημείωσε, δε ότι η σύσταση της Επιτροπής είναι «αντικειμενική» και βασίζεται σε «συγκεκριμένα αποτελέσματα» που έχει πετύχει η ΠΓΔΜ, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικό πολιτικό επίτευγμα».

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)