Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Έρευνα Statista: Η Ελλάδα παραμένει «βασιλιάς των μετρητών» - Μόλις 1 στις 10 συναλλαγές με κάρτα.

Δύσκολη η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για την Ελλάδα και την Ισπανία
Η πρόσβαση σε μετρητά είναι μια τάση που φθίνει σταδιακά, με την Ευρώπη ήδη να μετρά πολλά χρόνια στη μετάβασή της στις ψηφιακές πληρωμές.
 
Στην Ελλάδα, αν και οι συναλλαγές με κάρτες αυξήθηκαν από την επιβολή των ελέγχων στη ροή κεφαλαίων (capital controls), τα μετρητά εξακολουθούν να είναι ο "βασιλιάς".

Όπως δείχνουν στοιχεία από την έκθεση "Πρόσβαση σε μετρητά" της Statista,

υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη χρήση των μετρητών στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα και την Ισπανία, η μεγάλη πλειοψηφία των προσωπικών αγορών γίνεται με μετρητά - 88% και 87% αντίστοιχα, ενώ στη Σουηδία, τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότεροι λογαριασμοί πληρώνονται ψηφιακά.

Στην έκθεση, η οποία επικεντρώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά το σχετικά χαμηλό μερίδιο των ανθρώπων που βασίζονται σε μετρητά στην καθημερινή τους ζωή, διαπιστώθηκε ότι πάνω από 8 εκατομμύρια ενήλικες - περίπου 17% του πληθυσμού - θα αγωνιστούν για να αντιμετωπίσουν μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)