Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Οργή και αποδοκιμασίες στον Βορρά

Φυγαδεύτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζαμακλής στην Κατερίνη, άγρια «γιούχα» κατά της Αφροδίτης Σταμπουλή στις Σέρρες
Εχοντας κλειστά τα στόματα και κρατώντας τη ματωμένη -από τα επεισόδια που είχαν γίνει τον περασμένο μήνα στην περιοχή, κατά την επίσκεψη της υπουργού Ολγας Γεροβασίλη- ελληνική σημαία διαμαρτυρήθηκαν χθες κάτοικοι της Πτολεμαΐδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης κάτοικοι της Πτολεμαΐδας εμφανίστηκαν κρατώντας τη ματωμένη ελληνική σημαία, ενώ παράλληλα είχαν κλείσει και τα στόματά τους με ταινία, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Στη συνέχεια, μόλις ξεκίνησε η παρέλαση, έβγαλαν τις ταινίες και άρχισαν να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή».
Στην Κατερίνη, άγριες ήταν οι αποδοκιμασίες από κατοίκους εναντίον του εκπροσώπου της κυβέρνησης, του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστου Σίμου, αλλά και εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρη Τζαμακλή.
Ενταση
Μαθητές και εξαγριωμένοι πολίτες, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ lefteria.gr, κυνήγησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της παρέλασης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τον φυγαδεύσουν, προκειμένου να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του για να αποχωρήσει από τον χώρο. Ακολούθησαν ένταση και μικροεπεισόδια, με τους συγκεντρωθέντες να τον βρίζουν και να του φωνάζουν «προδότη, η Μακεδονία είναι ελληνική». Η Αστυνομία έδωσε σκληρή μάχη ώστε να καταφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο όχημά του και να απομακρυνθεί από την πλατεία Ηρώων.
Οι αποδοκιμασίες άρχισαν από την πλατεία Ελευθερίας κατά την κατάθεση στεφάνων, όπου πολίτες γιουχάισαν άγρια τους δύο κυβερνητικούς, όταν πήγαν να καταθέσουν στεφάνι στο άγαλμα της Ελευθερίας, φωνάζοντας «ουου, προδότες».
Πολλοί πολίτες είχαν παραταχθεί στο Εσπερινό Λύκειο με πανό και ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ μια άλλη μεγάλη ομάδα νεολαίων και πολίτες παρατάχθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία. Κάποια στιγμή, δίπλα από την εξέδρα στην πλατεία Ηρώων εμφανίστηκε πολυπληθής ομάδα μαθητών, οι οποίοι, αφού πρώτα παρήλασαν, μετέβησαν εκεί και άρχισαν και αυτοί να φωνάζουν συνθήματα και να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ ισχυρός ήταν ο κλοιός της Αστυνομίας.
Ομως, όταν πήγε να φύγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την εξέδρα έγινε χαμός, αφού πολλοί πολίτες ενώθηκαν με τους νεολαίους και άρχισαν να τον προπηλακίζουν άγρια, ώσπου να καταφέρει η Αστυνομία να τον φυγαδεύσει από τον χώρο. 
Εντονες ήταν οι αποδοκιμασίες που δέχθηκε η Σερραία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» και στο άκουσμα της κατάθεσης στεφανιού από την κυρία Σταμπουλή, προέβησαν σε γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες.
«Εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας», «η Μακεδονία είναι ελληνική» αλλά και «να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» φώναξαν οι πολίτες κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το Μακεδονικό.
Δρακόντεια μέτρα αλλά και προσαγωγές
Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας χθες σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις από πολίτες που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Περισσότεροι από 1.600 αστυνομικοί, είτε ένστολοι είτε με πολιτικά, βρίσκονταν επί ποδός στην Αθήνα.
Ο κόσμος ήταν λιγοστός σε σχέση με άλλες χρονιές και την ίδια στιγμή όσοι βρέθηκαν στο Σύνταγμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αποκλεισμένοι και περιορισμένοι σε συγκεκριμένα σημεία. Μάλιστα, μόνο όταν τελείωσε η παρέλαση και οι πολιτικοί πραγματοποιούσαν τις καθιερωμένες δηλώσεις οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες στάθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας -σε στενό όμως αστυνομικό κλοιό- και τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ φώναξαν και κάποια συνθήματα κατά των πολιτικών. Πριν από την έναρξη της παρέλασης οι άνδρες της Αστυνομίας απώθησαν ομάδα διαδηλωτών και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, τα όποια αρνήθηκαν να τους γίνει έλεγχος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προσήχθη ένας άνδρας 45 ετών, ο οποίος επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη στιγμή που επιθεωρούσε τα αγήματα έξω από τη Μητρόπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για χρήστη ναρκωτικών.
Προσαγωγές σημειώθηκαν στα Τρίκαλα, όταν μέλη της Λαϊκής Ενότητας Τρικάλων και του Αυτοδύναμου Κινήματος Επαναστατικής Πολιτικής επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

1 σχόλιο:

  1. Τρομακτικό! Ατέλειωτοι είναι, στη χώρα μας, οι φασίστες, οι περιθωριακοί και οι ανεγκέφαλοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)