Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Η εκδίκηση του Θεού;

Άγιο ΦώςΈνα ρώσικο κείμενο μιλάει για κάτι άγνωστο για μένα  μέχρι τώρα /
Μήπως οι αλλαγές στάσεις του πατριαρχείου Ιεροσολύμων έχει σχέσει ; φοβούνται μήπως και δεν κατεβεί το Άγιο Φως και παίρνουν μέτρα ... ; 
(Σχόλιο αναγνώστη)

Όχι πολύ καιρό πριν, συνάντησα τον Yuri Leonidovich Vdovin, έναν πρώην υπάλληλο της ρωσικής εκκλησιαστικής αποστολής στην Ιερουσαλήμ. Έχει ενδιαφερθεί για πολύ καιρό το λεπτό θέμα της μη έλευσης του Αγίου Φωτός . Η γνώση της αραβικής γλώσσας τον βοήθησε να συγκεντρώσει μεταξύ των κατοίκων της περιοχής κάποια ψίχουλα αποδεικτικών στοιχείων ότι μια τέτοια υπόθεση έλαβε χώρα το 1923. Επιπλέον, όχι μόνο ο πατριάρχης σκοτώθηκε, οι Τούρκοι έσφαξαν και τους επισκόπους όπως μην επιθυμητούς στον Θεό. Μετά από αυτό, οι χειροτονίες των επισκόπων της Ρωσικής Εκκλησίας της Δύσης συνέβαλαν στην αποκατάσταση της ιεραρχίας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από τη σύγχρονη έκδοση της ΡΕΔ (αν και χωρίς να αναφέρεται το γεγονός της μη εμφάνισης του Αγίου Φωτός και της επακόλουθης σφαγής).

Οι περισσότεροι από τους συνομιλητές του Γιούρι Λεοντοβιτς, που γνώριζαν σαφώς κάτι σχετικά με την υπόθεση, προτιμούσαν να μην μιλήσουν . Ένας ιερέας είπε ακόμη: "Θα πρέπει να εγκαταλείψετε να ενδιαφέρεστε για αυτό ... Εγκατέλειψα μετά από ένα περιστατικό ..."

Ένας άλλος, ο οποίος υπηρέτησε στο ελληνικό παρεκκλήσι της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου, υποσχέθηκε να πει κάτι, αλλά την επόμενη μέρα προφανώς μετά από διαβούλευση με κάποιους,

δήθεν δεν καταλαβαίνε για ποιο λόγο μιλάμε . Με περίεργο τρόπο, ο "όρκος της σιωπής" δεσμεύει όλους: τους Ορθόδοξους, τους Μουσουλμάνους και ακόμη και τους Εβραίους.

Αλλά πρέπει να υπάρχουν κάποια στοιχεία στη βιβλιογραφία, στον Τύπο; Στα ελληνικά βιβλία αναφοράς των Πατριαρχών ο Ιεροσολύμων Κωνσταντίνος δεν φαίνεται πουθενά . Και τι γίνεται με τον θρησκευτικό Τύπο για αυτό το γεγονός; Στην Αλεξάνδρεια, τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη, ο Γιούρι Λεοντόβιτς είχε πει ότι δεν είχαν εφημερίδες για το 1923. Ένας μουσουλμάνος, ένας νέγρος από το Καμερούν, με τον οποίο ο ερευνητής μας μοιράστηκε τις παρεξηγήσεις του, είπε με θλίψη: αυτό είναι - η Αμερική, οι μασόνοι ... Αλήθεια, ένας υπάλληλος της βιβλιοθήκης, μισός Άραβας, μισός Ουκρανός, υποσχέθηκε να βοηθήσει. Δυστυχώς, την επόμενη μέρα αρνήθηκε. Παραδόξως, κάτι παρόμοιο συνέβη στη βιβλιοθήκη της ξένης λογοτεχνίας στη Μόσχα. Ο ερευνητής εκεί δήλωσε ότι οι φάκελοι των εφημερίδων για την ημερομηνία αυτή καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της διαρροής που είχε συμβεί στο αποθετήριο βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)