Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε και Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι;

Ελληνικά και Ορθόδοξα: Διήμερη ΠΡΟΣΕΥΧΗ και νηστεία στην ...

Παρατηρώ με πικρία έναν από τους πολλούς μικρούς εμφυλίους ανάμεσα μας. Μερικοί Έλληνες συντηρούν την φλόγα του μίσους προς τον χριστιανισμό, αδικαιολόγητα. Στην μακραίωνη ιστορία μας η βαρβαρότητα που επιδείξαμε οι Έλληνες προς τους Έλληνες είναι ανυπολόγιστη και θλιβερές και τρομακτικές οι συνέπειες. Εξαιτίας αυτής της βαρβαρότητας χάσαμε την ευκαιρία να οδηγούμε το άρμα του πολιτισμού.

Γράφει ο Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Στον πυρήνα τους η διδασκαλία του Ιησού και των αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων όχι μόνο δεν έρχονται σε σύγκρουση αλλά αντιθέτως αλληλοσυμπληρώνονται.

Οι οπαδοί του αρχαίου ελληνικού πνεύματος ας μας πουν σε τι διαφέρει ο Λόγος του Ιησού από την διδασκαλία των αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων;

Όταν ο πρώτος μιλάει για αγάπη και συγχώρεση και οι δεύτεροι για αρετές, αυτά τα δυο έρχονται σε σύγκρουση ή αλληλοσυμπληρώνονται;

Έρχεται σε αντίθεση και σύγκρουση η διδασκαλία του Σωκράτη και του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη με την διδασκαλία του Ιησού ;;; αν ναι, που ;;; υπάρχει ένα από τα Δελφικά Παραγγέλματα που να αντιστρατεύεται τον λόγο του Ιησού ;;; αν ναι, ποιο ;;;

Όταν αναφερόμαστε στον Χριστιανισμό μιλάμε για την Πίστη εκείνη που προκύπτει από τον Λόγο του Ιησού έτσι όπως δίνεται από τα τέσσερα ευαγγέλια. Δεν είναι Χριστιανισμός οτιδήποτε, πριν, και πέρα από αυτό και δεν είναι χριστιανισμός όταν έχει να κάνει με βία και μίσος. Διώξεις και αδικίες κατά ελλήνων από βυζαντινούς ηγεμόνες αλλά και Έλληνες πολίτες εκείνης της περιόδου δεν έχουν σχέση με τον Χριστιανισμό, δεν έχουν σχέση με τον Λόγο του Ιησού.  

Αν το μίσος των αρχαιοελληνιστών στηρίζεται στο ότι κάποιοι έλληνες χριστιανοί έκαψαν, κατεδάφισαν, έκλεψαν, άρπαξαν, σκότωσαν, κατέστρεψαν ναούς, εξανδραπόδισαν άλλους Έλληνες πιστούς στο 12θεο και την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, τότε:

Θα πρέπει να μισούμε και την πλειονότητα των αρχαίων ελλήνων που έκαψαν, κατεδάφισαν, έκλεψαν, άρπαξαν, σκότωσαν άλλους Έλληνες, κατέστρεψαν ναούς, εξανδραπόδισαν, ισοπέδωσαν πόλεις καθώς ήταν σε συνεχείς πολέμους μεταξύ τους και πιθανότατα έκαναν ειρήνη μόνο κατά τους ολυμπιακούς αγώνες, κάθε τέσσερα χρόνια δηλαδή.  Είναι οι κυρίως υπεύθυνοι και την ατελείωτη κατηφόρα της αρχαίας Ελλάδος.

Και της μετέπειτα πορείας βεβαίως. Ρωμαίοι, Οθωμανοί, Βυζαντινοί και ενδιάμεσα ατέλειωτες επιδρομές από ορδές βαρβάρων με φωτιά και θάνατο και βιασμούς και εξανδραποδισμούς. Και μην ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες ήταν σύμμαχοι αυτών των βαρβάρων όπως και οι δωσίλογοι στην κατοχή.

Με βάση αυτή την λογική:

Θα πρέπει εμείς οι Πελοποννήσιοι να μισούμε τους Στερεοελλαδίτες καθώς στα χρόνια της επανάστασης οι δεύτεροι περνούσαν εδώ στην Πελοπόννησο και έκαναν πλιάτσικο. Έκλεβαν, βίαζαν, σκότωναν, άρπαζαν.

Θα πρέπει να μισούμε όλους αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν την πείνα στην κατοχή και άρπαξαν σπίτια για ένα τενεκέ λάδι.

Θα πρέπει να μισούμε όλους αυτούς  του 1946-49 γιατί και αυτοί σκότωσαν άλλους Έλληνες, βίασαν, έκαψαν και άρπαξαν (ακόμα και ανθρώπους) από άλλους Έλληνες.

Θα πρέπει να μισούμε όλους εκείνους που κατά τον εμφύλιο πέταξαν νεαρά κορίτσια σε απύθμενες τρύπες αφού πρώτα τα βίασαν κατά δεκάδες, όλους εκείνους που σκότωσαν με το έτσι θέλω και γουστάρω;

Θα πρέπει να μισούμε όλους εκείνους τους οπαδούς (και είναι η πλειοψηφία) που υποστηρίζουν τον κομματισμό, τον λαϊκισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Και είναι η αίτια για την συνεχή κατηφόρα του έθνους.

Δεν είναι καλύτεροι οι αρχαίοι Έλληνες όταν καίνε, σκοτώνουν και βιάζουν. Ή είναι ;

Δεν είναι χριστιανοί όποιοι καίνε, σκοτώνουν, αρπάζουν περιούσιες και βιάζουν.

Εφόσον οι Αξίες και τα Νοήματα στις διδασκαλίες του Ιησού και των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων είναι στην κορυφή της πνεύματος και εφόσον μπορούν να αλληλοσυμπληρωθούν και να ολοκληρωθούν;;;

Τότε γιατί δεν μπορούμε να είμαστε και Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι;;;

Γιατί απλά: κάποιοι πρέπει να συντηρούν το μίσος και την διχόνοια. Προφανώς υπάρχουν οφέλη πίσω από αυτό.

Είμαστε όλοι Έλληνες και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πάμε μπροστά τον τόπο μας.

Αποστολή της Ελλάδας είναι να οδηγεί το άρμα του πολιτισμού. Να δίνει τα φώτα στον πλανήτη.

Είμαστε ένα έθνος φτιαγμένο να γεννά ήρωες, πολεμιστές, φιλοσόφους και αγίους, και εκεί πρέπει να επιστρέψουμε.

Πρέπει να ξαναβρούμε το βηματισμό μας και τον δρόμο μας.

syn-fil-ax.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)