Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Νέα σκίτσα-ΡΑΠΙΣΜΑ του Αρκά: Η απορία του Αλέξη για το ήλιον και η δασκάλα…


Ανεξάντλητη έμπνευση έχει ο Αρκάς, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να σατιρίζει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο γνωστός σκιτσογράφος παίρνει αφορμή και από την επικαιρότητα, όπως την «γκάφα» Τσίπρα με το ήλιο και το υδρογόνο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Δημόκριτο και το Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος.

Συνομιλώντας με επιστήμονες που εξηγούσαν στον κ. Τσίπρα πως η χρήση υδρογόνου στην αυτοκίνηση δεν είναι επικίνδυνη ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να κάνει χιούμορ, μπέρδεψε το υδρογόνο με το ήλιο: «Εμείς εδώ μόνο στα μπαλόνια το χρησιμοποιούμε» είπε γελώντας για να γελάσουν αμήχανα οι συνομιλητές του.
Αυτή την στιγμή «μαστίγωσε» αλύπητα με το νέο του σκίτσο ο Αρκάς. Ο μικρός Αλέξης κοιτά ένα κόκκινο μπαλόνι, με δυο φίλους του να λένε: «Αυτά τα μπαλόνια τα φουσκώνουν με ήλιο».
Για να τους απαντήσει: «Γιατί, αν τα φουσκώσουν βράδυ δεν σηκώνονται;».
Δείτε το σκίτσο
Ο Αρκάς ανέβασε και δεύτερο σκίτσο για να καυτηριάσει τις γκάφες Τσίπρα στην γεωργαφία.
Ο μικρός Αλέξης στέκεται μπροστά στον χάρτη της Ελλάδας και λέει στην δασκάλα του: «Τελείωσα με την γεωγραφία! Θέλετε να με εξετάσετε και στην Χημεία;».
Ομως εκείνη, απελπισμένη προφανώς, έχει ανέβει σε μια καρέκλα κι έχει περάσει μια θηλιά στον λαιμό, έτοιμη να αυτοκτονήσει.
Δείτε το σκίτσο
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)