Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν κάνουν κόμμα... -

Maria Delivani

Αναφέρομαι στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης των Παμμακεδονικών Ενώσεων, που ακολουθεί
1. Η συμμετοχή και διοργάνωση συλλαλητηρίων ,ασφαλώς, δεν αποτελεί διαβατήριο για τη δημιουργία πολιτικού κόμματος. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να αποτελεί και εκ των προτέρων εμπόδιο. Ιδιάτερα,τούτες τις σκοτεινές ώρες για τη Μακεδονία, έχω τη γνώμη ότι θα ήταν σκόπιμο να προωθείται, με όλα τα μέσα, η δημιουργία νέων κομμάτων. Αντιθέτως, η δημιουργία εμποδίων, για τη δημιουργία τους, αλλά και ο απολεισμός ατόμων, τα οποία απέδειξαν την αφοσίωσή τους στον νέο αγώνα για τη Μακεδονία ισοδυναμεί με σιωπηρή
αποδοχή της συνέχισης της σημερινής κατάστασης. Αυτής, δηλαδή, που πούλησε τη Μακεδονία, αλλά και της διαδόχου της, από την οποία ουδέν μπορούμε,λογικά, να αναμένουμε.
2. Η Βόρειος Ελλάδα έχει ανάγκη από νέο πολιτικό κόμμα, με επίκεντρο τη Μακεδονία, διότι χωρίς αυτό, φοβούμαι ότι σε μικρό χρονικό διάστημα το έγκλημα που διαπράχθηκε θα ατονίσει και η προδοτική κατάσταση θα θεωρηθεί ως δεδομένη και ως μη δυνάμενη να μεταβληθεί (όπως επίσημα μας διαβεβαιώνουν, σε καθημερινή βάση). Αναμφισβήτητα, το έγκλημα του ξεπουλήματος της Μακεδονίας αποτελεί ελληνικό και όχι τοπικό πρόβλημα. Ωστόσο, νομίζω πως έγινε ξεκάθαρο, ότι στη Μακεδονία, οι καρδιές χτυπούν ταχύτερα για αυτήν, από ότι στη Νότια Ελλάδα.
3.Για τους λόγους αυτούς που πολύ συνοπτικά ανέπτυξα στο σύντομο αυτό σημείωμά μου, πιστεύω ότι όλοι όσοι διαθέτουν κάποιο ποσοστό επηρεασμού, θα έπρεπε να ενισχύουν τη σύσταση νέου πολιτικού κόμματος, που να έχει τη σημαία της Μακεδονίας. Από ένα τέτοιο κόμμμα, ουδόλως αντιλαμβάνομαι γιατί θα έπρεπε να αποκλειστούν αυτοί, τους οποίους υπονοεί η ακόλουθη ανακοίνωση. Και ούτε συμφωνώ με την κατηγορία (αν την κατάλαβα σωστά) ότι η τυχόν δημιουργία πολιτικού κόμματος από αυτούς θα πρόδιδε, με οποιοδήποτε τρόπο, την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Αντιθέτως, με τη λήξη της πρώτης περιόδου του νέου μακεδονικού αγώνα, που βασίστηκε στα συλλαλητήρια, η συνέχειά της δεν βλέπω τι άλλο θα ήταν δυνατόν να περιλαμβάνει, εκτός από τη δημιουργία πολιτικού κόμματος, με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές, για τη Μακεδονία, από τα υπάρχοντα κόμματα, που στην πλειονοψηφία τους την πρόδωσαν. Και από ένα , αυτής της κατευθύνσης, πολιτικό κόμμα, ειλικρινά αναρωτιέμαι με βάση ποιά σκέψη, θα έπρεπε να αποκλειστούν άτομα, που δούλεψαν σκληρά για να μην ξεπουληθεί η Μακεδονία, και που για αυτό κέρδισαν συμπάθεια και αναγνώριση από τον ελληνικό λαό.
4. Ασφαλώς,με τον εντεινόμενο δικομματισμό,θα είναι δύσκολο και θα έλεγα αδύνατον, ένα νέο κόμμα να επιπλεύσει και να επιτύχει. Για τον εμφανή αυτό λόγο, πιστεύω ότι όλοι όσοι μπορούμε, θα έπρεπε να ενθαρρύνουμε, όχι μόνο τη δημιουργία τους, αλλά κυρίως τη συνένωση όσο γίνεται περισσοτέρων κομμάτων με πυρήνα τη Μακεδονία, ώστε να έχουν βροντερή φωνή, και συνεπώς δυνατότητα μεταβολής της σημερινής οικτρής κατάστασης. Ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού δεν "ξέρει τι να ψηφίσει" στις προσεχείς εκλογές. Γιατί να μην του δοθεί η ευκαιρία να ψηφίσει (ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα), ένα νέο (συνενωτικό) κόμμα, που θα νοιάζεται πρωτίστως για τη Μακεδονία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)