Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Πρωταθλήτριες σε φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή η Γερμανία,Γαλλία,Μ.Βρετανία,Ισπανία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ελβετία και όχι μόνο

Μπορεί η Ελλάδα να  κατηγορείται ως ένα βαθμό και δικαίως, για κακοδιαχείρηση και φοροδιαφυγή, αλλά μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωσης αλλά και οι ΗΠΑ είναι πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή  με την εκτροφή τεράστιων και ασύδοτων φορολογικών παράδεισων. 

Η Γερμανία,Γαλλία,Μ.Βρετανία,ΗΠΑ, Ισπανία, Αυστραλία και όχι μόνο είναι οι μεγάλες χώρες που εκτρέφουν φορολογογικούς παράδεισους για να κάνουν «παστρικές» δουλειές. Στον κατάλογο που έχει εκδώσει παλαιότερα το ελληνικό Υπουργείο οικονομικών για μη συνεργάσιμες φορολικά χώρες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το ΛιχνεστάΙν που συνδέεται με τη Γερμανία,το Μονακό με τη Γαλλία αντίστοιχα,η Ανδόρα με την Ισπανία,οι Μπαρμπάμντος και οι νήσοι Κούκ με τη Μ. Βρετανία, η Ναούρου με την Αυστραλία και φυσικά οι Παρθένοι Νήσοι και οι Νήσοι Μάρσαλ με τις ΗΠΑ.

Οι τελευταίες διαθέτουν και ειδικό φορολογικό παράδεισο μέσα στον κεντρικό τους κορμό, αυτόν της Πολιτείας Ντελαγουέρ, αλλά το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών είναι φυσικό να μην τολμά να τον αγγίξει. Κάτι ανάλογο ισχύει για το Λουξεμβούργο, μικρό αδερφάκι της Γερμανίας, τους νήσους Κεϋμάν της Μ. Βρετανίας αλλά και χώρες όπως η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Μάλτα και φυσικά η Ελβετία, η μεγάλη μητέρα-αποθήκη του διεθνούς φαιού και μαύρου χρήματος.

Η μόνη χώρα που πλήρωσε πολύ βαριά την μετατροπή της σε φορολογοικό παράδεισο είναι η Κύπρος,  η οποία χτυπήθηκε ανελέητα με  κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεών στις τράπεζές της, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει αν η η χώρα δεν είχε ενταχθεί στην Ευρωζώνη. Σην Κύπρο είχαν καταφύγει πολλά Ρωσικά κεφάλαια και αυτό δεν ήταν επιτρεπτό από τη Νέα Τάξη πραγμάτων των Ομπάμα,Κλίντον,Μέρκελ, Σόρος και ΣΙΑ. Έτσι η Κύπρος από πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης μετά το Λουξεμβούργο, κατρακύλησε προς τα κάτω της οικονομικής κατάταξης στην Ευρώπη.

Στους φορολογικούς παραδείσους κρύβεται το τεράστιο έλλειμμα του μεγάλου πλούτου

Χαρακτηριστικό της συστημικής φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής που έχει καθιερωθεί στο δυτικό κόσμο ως  δεδομένο καθεστώς, είναι, μεταξύ άλλων, η περίπτωση της Πολιτείας της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ. Όπως είναι γνωστό εκεί κατοικοεδρεύουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου και έχουν την έδρα τους οι κολοσσοί της σύγχρονης τεχνολογίας, Google,Apple,Facebook,Twitter κλπ. Παρ όλο τον τεράστιο, τον αμύθητο πλούτο που παράγεται και εισέρχεται εκεί, η Πολιτεία αυτή έχει χρεοκοπήσει δύο φορές.

Ο Λόγος; Οι ζάμπλουτοι πολυδισεκατομυριούχοι και οι οι υπερκερδοφόρες επιχειρήσεις τους, αποφεύγουν την φορολόγηση μεταφέροντας τα υπερκέρδη τους σε φορολογικούς παράδεισους, όπου συσσωρεύeται και κρύβεται το υπερπλεόνασμα τους διεθνούς ισοζυγείου. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι, το παγκόσμιο έλλειμμα ανέρχεται σε πολλά τρις δολάρια και συνεχώς αυξάνεται. Το έλλειμμα αυτό λογικά πρέπει να αντισταθμίζεται με κάποιο αντίστοιχο πλεόνασμα, το οποίο δεν εξαϋλώνεται ούτε πετά σε άλλο πλανήτη. Απλούστατα το τεράστιο παγκόσμιο έλλειμμα κρύβεται στους φορολογικούς παράδεισους του ανίδρωτου και κολπατζίδικου πλούτου. 

Χωρίς να δικαιολογούμε τους δικούς μας φοροφυγάδες, απατεώνες και απατεωνίσκους, διαπιστώνουμε ότι, ωχριούν μπροστά στους μεγαλοαπατεώνες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπροστά τους οι δικοί μας είναι γραφικά κλεφτρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)