Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Πως ο Στουρνάρας ξεπέρασε τον Γκέμπελς


Ο Τάκης Μίχας αποκαθιστά την ομορφιά του ...“Πες ψέματα όλο και κάτι θα μείνει” ήταν η περίφημη ρήση του Γκέμπελς που έμεινε στην ιστορία και δημιούργησε ολόκληρη σχολή καθεστωτικής προπαγάνδας. Σε μια πλέον σύγχρονη έκδοσή της, οι εδώ ευρωραγιάδες και τα παπαγαλάκια τους, μας βομβαρδίζουν με επαναλαμβανόμενα ψέματα για να κρατήσουν στη θέση τους τα θεμέλια της γερμανικής ευρωφυλακής που τους τρέφουν. Βασικό μοτίβο τους, το ψέμα, η διαστρέβλωση της αλήθειας και η αγορά χρόνου με το πλασάρισμα της φρούδας ελπίδας για ανάπτυξη, η οποία διαρκώς αναβάλλεται χωρίς οι προφήτες της να πτοούνται ή να ντρέπονται.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το έργο, άξιος διάδοχος του Γκέμπελς, ο Ιωάννης Στουρνάρας, λέει συνεχώς ασύστολα ψέματα προβλέποντας ρόδινες μέρες που όλες τους διαψεύδονται. Τα ψέματα του αυτά αναπαράγονται μαζικά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που ζουν ως τρωκτικά με σωρούς δανεικών από το σύστημα του Στουτναρο-Γκεμπελισμού.

Έτσι πορεύεται η χώρα σε ένα ανακυκλούμενο μονοπάτι ψέματος, φρούδας ελπίδας και μαζικής προπαγάνδας που “ψεκάζει”, υπνωτίζει και ζαλίζει τον κόσμο, προς δόξαν της ευρωκαταστροφής. ανατρέχουμε σε μία μόνο από τις πολλές παρόμοιες δηλώσεις – προβλέψεις του Στουρνάριου, που έγινε πριν από έξι ολόκληρα χρόνια όπου μας διαβεβαιώνει για την την ταχύτατη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2013 ο μετά-Γκεμπελικός ( όπως λέμε μεταμοντέρνος) Ιωάννης Στουρνάρας, έδωσε συνέντευξη στην καθεστωτική Καθημερινή, που μάλιστα είχε γίνει πρώτο θέμα λόγω της βεβαιότητας που εξέπεμπε ο τότε υπουργός Οικονομικών. Με το γνωστό κυριλέ ύφος,τόνισε με έμφαση ότι, «η ανάπτυξη θα αρχίσει αυτόν τον Οκτώβριο», όπως ήταν και ο χαρακτηριστικός τίτλος της καλής εφημερίδας. Ιδού οι βασικές του προβλέψεις:

1. «Οταν η Ελλάδα αρχίσει να ανακάμπτει, κάτι που εκτιμώ ότι θα συμβεί από τον προσεχή Οκτώβριο, το κενό αυτό θα αρχίσει να κλείνει γρήγορα».

2. «Εάν το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγαλύτερο του στόχου, έχουμε ήδη συμφωνήσει το 70% της υπέρβασης να το διοχετεύσουμε είτε σε κοινωνικές παροχές είτε σε μείωση φόρων».

3. «Είμαστε κοντά στην ελπίδα και δε θα χρειαστούν νέα μέτρα». .

4. «Στόχος μας είναι ο φόρος ακινήτων να επιμεριστεί αυτό το ποσό με όσο δικαιότερο τρόπο γίνεται».

5. «Η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται προς το τέλος του έτους».
Φυσικά η ανάκαμψη δεν ήρθε τον Οκτώβριο του 2013 όπως γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι Έλληνες. Ούτε ήρθε μέχρι σήμερα, χωρίς ποτέ ο προφήτης για κλάματα να κοκκινίσει από ντροπή.
Μετά από τις δηλώσεις του αυτές από το μακρινό 2013, ακολούθησαν πολλές άλλες σε παρόμοιο μοτίβο. Και αργότερα, όταν θρονιάστηκε από τα αφεντικά του Βερολίνου στην Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά καιρούς έλεγε διάφορα παρόμοια ή όποια συνέφεραν στις κατοχικές δυνάμεις της χώρας. Βασικό χαρακτηριστικών όλων των δηλώσεων και ενεργειών του, το συμφέρον των ξένων αφεντικών, το ψέμα και η στρεψοδικία.
Η ανάκαμψη και η ανάπτυξη της οικονομίας ούτε ήρθαν, ούτε πρόκειται να έρθουν, με υποχρεωτικό πλεόνασμα της τάξης του 3,5%, με το χρέος να αυξάνεται πάνω από 30 δις ετησίως και με τη χώρα ολόκληρη υποθηκευμένη και εξαγορασμένη.
Με αυτά και αυτά και πολλά περισσότερα παρόμοια και όχι μόνο, ο μαθητής Στουρνάρας ξεπέρασε τον δάσκαλο Γκέμπελς. Και ζει αυτός καλά και εμείς πολύ-πολύ χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)