Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

Οδηγίες προς ψηφοφόρους


Θα υπενθυμίζω πολλές φορές ένα πράγμα, μέχρι τις εκλογές.


Το να ψηφίζει κάνεις πάντα για να φύγει κάποιος, ή για μην έρθει κάποιος που "δεν τον πάμε", είναι ο δρόμος προς το χειρότερο.

Αναπόδραστος.

Η χαρά του παρελθοντολάγνου, είτε πρόκειται για τον εμφύλιο, είτε για τη μικρασιατική καταστροφή, τη χούντα, το ΠΑΣΟΚ, ή απλά και μόνο την τελευταία τετραετία.Όλα αυτά είναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Τετελεσμένα! Δεν αλλάζουν. Τα μελετάμε τα πιο παλιά. Κρίνουμε όμως μόνο τους ζωντανούς και ενεργούς πολιτικούς. Αυτοί μας αφορούν.

Το καίριο: 

Ψηφίζουμε για την επόμενη τετραετία. Όχι για την παρελθούσα!!!

Γι' αυτό ρωτάμε ανακριτικά και σε βάθος τι προτείνει ο καθένας, τι πρότζεκτ έχει για τη χώρα, για κάθε τομέα. Σε τι δεσμεύεται και με ποιους θα το υλοποιήσει.

Το παρελθόν του κάθε φορέα και κάθε υποψηφίου Πρωθυπουργού η αρχηγού, συμπληρώνει την κρίση μας. Αλλά για το αν μπορεί ή θέλει να εφαρμόσει αυτά που προτείνει, αφού τα εκθέσει. Αφού τα μάθουμε.

Για ποιες πολιτικές ακριβώς δεσμεύεται. Κόστος, όφελος, για τους πολίτες . Και για ποιους πολίτες περισσότερο. Και πώς θα το υλοποιήσει. Πού θα βρει χρήματα, πού θα κόψει. Πώς θα επιλεγεί για κάθε πράγμα αυτός που θα το κάνει. Αν δεν ξέρει ήδη ποιος είναι. Τι συμμαχίες θα επιδιώξει. Τι θα αλλάξει. Πότε.

Αυτό το λέω πρόγραμμα. Πολιτική.

Εγώ λοιπόν έτσι, με καλή πρόθεση θα ρωτάω να μαθαίνω. Και μετά θα κρίνω.

Ποτέ όμως για "να φύγει κάποιος". Ούτε για "να έρθει κάποιος άλλος".

Τάδαμε τα αποτελέσματα αυτής της λογικής. Και τα ξανάδαμε πολλές φορές. Αυτή η λογική, η δική μας, των ψηφοφόρων, είναι ΤΟ πρόβλημα.

Πώς αλλάζει η χώρα, η πολιτική ελίτ; Εύκολα.

Αποφασίζουμε οι πολίτες έναν κανόνα: Δεν ψηφίζουμε ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικό ή κόμμα που ζητά την ψήφο μας με επιχείρημα : "να φύγει αυτός" ή "να μην έρθει ο άλλος". Να μην τολμούν να το πουν πια. Με το που θα το πουν, κόβονται για εμάς.

Ας προσπαθήσουν να σφιχτούν, να δουλέψουν, να πείσουν για το τι θα κάνουν αυτοί και ότι το μπορούν. Να εκτεθούν, ρε αδελφέ. Θετικά. Και να δέχονται την κριτική όταν πιάνονται αδιάβαστοι. Δεν θα τους πάρει κανείς το κεφάλι. Καλό είναι για να βελτιώνονται.

Έτσι αλλάζει ρότα μια χώρα. Όπως και πολιτική ελίτ.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος


infognomonpolitics.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)