Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ο μύθος της ένταξης σε ΝΑΤΟ - ΕΕ και το πραγματικό πρόβλημα των Σκοπίων

Ο αλβανικός πληθυσμός στα Σκόπια αυξάνεται τόσο γρήγορα, που μετά από 20 ή 30 χρόνια θα καταβροχθίσει τον σλαβικό πληθυσμό

Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τους πολίτες των Σκοπίων. Έχουν συνειδητοποιήσει, παρ’ όλο που δεν το ομολογούν, ότι είναι αδύναμοι να επιτύχουν μόνοι τους αφενός μια ασφαλή διαβίωση στο κρατικό μόρφωμα που δημιούργησαν, αφετέρου έναν ικανοποιητικό τρόπο ζωής. Ανέθεσαν έτσι, τις δύο επιδιώξεις τους, στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Τι φαντάζονται άραγε ότι θα συμβεί. Ότι θα αποφύγουν την κατάληψη από τους Ρώσους; Τι θα πράξει δηλαδή η Ρωσία, θα στείλει στρατεύματα για να κατακτήσουν την χώρα; Ούτως ή άλλως, με την επιβαλλόμενη κυβέρνηση του Ζάεφ, η Ρωσία έχει αποκλειστεί από την οικονομική και πολιτιστική ζωή των Σκοπίων. Όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα.


Πιστεύει στ’ αλήθεια κάποιος Σκοπιανός -αλλά και κάποιος Έλληνας, για την Ελλάδα- ότι η ασφάλειά του εξαρτάται από την συμμετοχή ή όχι της χώρας του στο ΝΑΤΟ, και όχι από την γεωστρατηγική της θέση, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται εντός του ΝΑΤΟ ή όχι. Αν δηλαδή, τα Σκόπια δεν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ενδεχόμενη απειλή κατά των Σκοπίων, θα μείνει αναπάντητη από τις ΗΠΑ, επειδή τα Σκόπια δεν θα είναι στο ΝΑΤΟ;

Αυτό θα λογαριάσουν ή την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Μήπως θα ζητήσουν και άδεια από τους Σκοπιανούς για να επέμβουν; Τι είδους άδεια; Όπως αυτήν που ζήτησαν από τους Ιρακινούς, τους Λίβυους, τους Αφγανούς ή τους Σύρους; Ήταν στο ΝΑΤΟ κάποια χώρα απ’ αυτές;

Όσον αφορά, την οικονομική ανάπτυξη, που υποτίθεται θα φέρει η ένταξη στην Ε.Ε., έχουν πάρει αρκετά χρήματα από προγράμματα στις υπό διαδικασία ένταξης χώρες, τα οποία ελάχιστα ωφέλησαν την οικονομία των Σκοπίων. Οι δε κυριότερες επενδύσεις είναι στα χέρια ξένων. Το μόνο όφελος θα το έχουν οι πολίτες, όχι το κράτος, επειδή με κοινοτικό διαβατήριο θα εγκαταλείψουν την χώρα τους προς αναζήτηση εργασίας στην Ευρώπη. Όπως πράττουν και τώρα, επιδιώκοντες τον επαναβουλγαρισμό τους, με την απόκτηση βουλγαρικών διαβατηρίων.

Το πρόβλημα των Σκοπίων είναι εσωτερικό. Αφενός η (διαχρονική) διαφθορά των λαών της βαλκανικής, αφετέρου η δημογραφική έκρηξη των Αλβανών στα Σκόπια, που υποχρεώνει την παρούσα κυβέρνηση σε ολοέν και περισσότερες παραχωρήσεις. Ήδη εχθές, εκβιασθείσα από την δηλωθείσα αποχώρηση δύο Αλβανών βουλευτών των κυβερνητικών κομμάτων, η κυβέρνηση του Ζάεφ, λόγω φόβου μήπως καταστεί κυβέρνηση μειοψηφίας, παραχώρησε επί πλέον δικαιώματα ως προς τη χρήση της αλβανικής γλώσσας σε όλη την επικράτεια.

Ο αλβανικός πληθυσμός στα Σκόπια αυξάνεται τόσο γρήγορα, που μετά από 20 ή 30 χρόνια θα καταβροχθίσει τον σλαβικό πληθυσμό, όπως ακριβώς έγινε με το Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Μελετών των Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου, Αλεξ Αλεξίεφ. «Όλοι οι φίλοι μου, οι Σέρβοι, μου είπαν ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι πάντα και θα είναι σερβικό, ωστόσο αποσπάσθηκε και μερικώς έχει αναγνωρισθεί ως κράτος στη Βαλκανική Χερσόνησο, όταν ο πληθυσμός του αυξήθηκε και έφθασε να είναι αλβανικός στο 90%», είπε ο Αλεξίεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ό,τι συνέβη στο Κοσσυφοπέδιο θα επαναληφθεί στα Σκόπια. «Οι Αλβανοί άρχισαν να ομιλούν για μια Μεγάλη Αλβανία και πρόκειται να καταστούν η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στη Βαλκανική Χερσόνησο», προειδοποίησε ο Βούλγαρος ειδικός. Επεσήμανε, ακόμη, ότι υπάρχει ο κίνδυνος ενός δεύτερου εμφυλίου πολέμου όπως εκείνου του 2001. «Η χώρα έχει μια ισχυρή επιρροή τζιχαντιστών που τροφοδοτείται από την Τουρκία. Όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση γίνεται χειρότερη», είπε ο Αλεξίεφ. Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι οι εντάσεις στη γειτονική χώρα θα αμβλυνθούν εάν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά τονίζει ότι η μόνη λύση στο εθνοτικό πρόβλημα είναι ο διαχωρισμός των δύο, κύριων, εθνοτικών ομάδων.

Πολύς θόρυβος, για το τίποτε, στη γειτονική χώρα, που επηρεάζει όμως άμεσα την Ελλάδα.

Μακεδών
Voria


kostasxan.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)