Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Πολυπολιτισμική κουλτούρα και έθιμα από το Πακιστάν.

Σχόλιο ιστολογίου:
ο ρόλος της γυναίκας στα Μωαμεθανικά κράτη μας έχει προβληματίσει πολύ στο παρελθόν, είδαμε γυναίκες να τις λιθοβολούν, είδαμε σημεία και τέρατα, ενώ σήμερα σύμφωνα με την κουλτούρα και τα έθιμα τους καταδικάζουν μια αθώα κοπέλα επειδή την βίασαν. 
Πιστεύει κανείς ότι η εισχώρηση στην χώρα τέτοιων ατόμων μπορεί να γίνει αποδεχθεί στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη;

Πακιστάν: Καταδίκασαν σε θάνατο 19χρονη επειδή…  βιάστηκε από τον ξάδερφό της!

Πακιστάν: Αποτροπιασμό δημιουργεί η είδηση ότι τοπικό δικαστήριο του Πακιστάν, σε απομονωμένη περιοχή στην επαρχία Πουντζάμπ, καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού μια 19χρονη παντρεμένη γυναίκα επειδή… την βίασε ο ξάδελφός της.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hindustan Times, η κοπέλα κατηγορήθηκε για μοιχεία, όταν προσέφυγε στο τοπικό δικαστήριο, στο οποίο μέλος ήταν και ο πατέρας του βιαστή της. Αν και ο εξάδελφος της
19χρονης την επισκέφθηκε στο σπίτι της την ώρα που κοιμόταν και την βίασε με την απειλή όπλου, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για μοιχεία και την κατηγόρησε ότι εκείνη αποπλάνησε τον δράστη.
Η νεαρή γυναίκα μαζί με τον πατέρα της κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό.

Για όλα τα μέλη του τοπικού δικαστηρίου εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης ενώ η κοπέλα φιλοξενείται σε καταφύγιο μακριά από το χωριό της.
Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για το βιαστή της 19χρονης, στον οποίο το τοπικό δικαστήριο δεν απάγγειλε καμία κατηγορία. Στο Πακιστάν είναι συνηθισμένα τα «εγκλήματα τιμής» από μέλη της οικογένειας, όταν θεωρούν ότι μια γυναίκα διέπραξε μοιχεία με στόχο «να αποκατασταθεί η τιμή της οικογένειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)