Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ…ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε λίγε μέρες, 25/6, οι μουσουλμάνοι θα γιορτάσουν το Μπαιράμ και με την ευκαιρία αυτή αναμένονται χιλιάδες Τούρκοι να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά, γεγονός που από την μια χαροποιεί τις τοπικές οικονομίες, από την άλλη όμως εμπεριέχει και πολλές… «παρενέργειες».
Μια από αυτές τις παρενέργειες είναι να βρίσκονται ανάμεσα στους Τούρκους τουρίστες και πολλοί που θα βρουν την ευκαιρία να το σκάσουν από την Τουρκία γιατί καταζητούνται από το καθεστώς ως ενεχόμενοι στο πραξικόπημα, καθώς δεν έχουν σταματήσει ούτε μια μέρα οι συλλήψεις των αναφερόμενων ως πραξικοπηματιών.
Μια άλλη σοβαρή παρενέργεια που δεν την έχουμε πάρει στα σοβαρά, είναι το ζήτημα της Ρόδου και ο προσδιορισμός της μετά την Θεσσαλονίκη σαν νέος τόπος προσκυνήματος των Τούρκων μουσουλμάνων.

Το γνωρίζουμε και έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι εδώ και χρόνια και ειδικά από τις αρχές του 2002 όταν υπηρετούσε στην Ρόδο σαν Τουρκάλα πρόξενος η περίφημη η Nilufer Feyzioğlu, κόρη του πρώην ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας, Turhan Feyzioğlu και πρωτεργάτη της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, οι Τούρκοι έχουν οργανώσει μια καλοστημένη εκστρατεία ανάδειξης τουρκικής μειονότητας στην νήσο και όχι μόνο. Και όλα αυτά χωρίς καμία ελληνική αντίδραση. Επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια διάφορα τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία έχουν αλωνίσει το νησί για να προβάλουν την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας που δήθεν καταπιέζεται από το ελληνικό κράτος.
Παράλληλα με καλά οργανωμένες «δημοσιογραφικές» αποστολές, προσπαθούν να εμφυσήσουν εθνικιστική τουρκική συνείδηση στα παιδία των μουσουλμάνων που ζουν στο νησί. Μάλιστα δεν διστάζουν να προβάλουν διεθνώς την άποψη ότι τα μουσουλμανικά μνημεία στη Ρόδο καταρρέουν από την ελληνική αδιαφορία, ενώ αντιθέτως αυτά έχουν τύχει ακόμα και σε καιρούς οικονομικής ένδειας την αμέριστη στήριξη με προγράμματα ανακαίνισης και συντήρηση τους.
Τώρα προχωρούν με την ευκαιρία του αποκαλούμενου ιερού μήνα των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι, σε νέες προκλητικές κινήσεις καταγγέλλοντας την «καταπίεση» του θρησκευτικού συναισθήματος των μουσουλμάνων της Ρόδου και γενικά των Δωδεκανήσων που τους υπολογίζουν σε… 6.000 (!!!). Ενδεικτικό των τουρκικών προθέσεων για την πρόκληση ζητήματος είναι ένα δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak που δείχνει την είσοδο ενός μουσουλμανικού τεμένους στη Ρόδο να είναι ενδεικτικά κλειστή με βαριές αλυσίδες στην είσοδο του.
Εκτός όμως από αυτό το ζήτημα, μεγάλη δημοσιότητα έχει πάρει ένα καινούργιο θέμα που έχει και πανισλαμικές διαστάσεις και προβάλλετε για τους μουσουλμάνους απανταχού της Γης. Το στοιχείο αυτό είναι ένα Κοράνι της Ρόδου που γράφτηκε το 1401, είναι δηλαδή 613 ετών και προβάλλεται σαν σπάνιο δείγμα Κορανίου με μεγάλη θρησκευτική και προσκύνηματικη αξία. Δεδομένου δε ότι το Κοράνι για τους μουσουλμάνους θεωρείται σαν ο άκτιστος λόγος του ίδιου του Θεού, αντιλαμβάνεται κανείς πόση σημασία δίνεται στην παρουσία και προβολή αυτού του Κορανίου από τα τουρκικά ΜΜΕ. Το Κοράνι αυτό, σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, άρχισε να γράφεται το 1401 και τελείωσε το 1454, δηλαδή μετά από 53 ολόκληρα χρόνια. Το 1991 όπως αναφέρεται, είχε κλαπεί αλλά με την επέμβαση της Interpol γρήγορα βρέθηκε και παραδόθηκε με επίσημο τρόπο στην ανακαινισμένη με ελληνικές δαπάνες βιβλιοθήκη, Hafız Ahmet Ağa της Ρόδου όπου και φυλάσσεται.
Το ενδιαφέρων είναι ότι οι Τούρκοι συχνά να καλούν τον μουσουλμανικό κόσμο να έρθει στην Ρόδο και να το προσκυνήσει ενώ συγχρόνως καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι καταπιέζει το θρησκευτικό φρόνημα των Τούρκων μουσουλμάνων της Ρόδου. Μάλιστα στα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρεται με χαρακτηριστική έμφαση, ενδεικτικό των τουρκικών προθέσεων, ότι η Τουρκία είναι ο προστάτης της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας των Δωδεκανήσων και του ιερού Κορανίου της Ρόδου και θα κάνει τα πάντα για την διεθνή προβολή του σαν αντικείμενο προσκυνήματος!!!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)