Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Με 80% άμεσο φόρο στην Ελλάδα, γίναμε όλοι Βούλγαροι.

Σχόλιο ιστολογίου:
το δημοσίευμα που ακολουθεί είναι γνωστό από την αρχή της φορολογικής ληστείας που γεμίζει τα ταμεία της Γερμανίας και των δανειστών.
Η Ελλάδα ξόφλησε οικονομικά και μαζί της όλες οι μικρές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα, αντίθετα από τις μεγάλες που φοροδιαφεύγουν νόμιμα. Το άνοιγμα επιχείρησης στην Βουλγαρία γίνεται με κάθε νόμιμο τρόπο, πληρώνοντας την έδρα της, προσωπικό κλπ έξοδα. Όσο και να φοβερίζουν με τέτοια δημοσιεύματα δεν θα κάνουν τίποτα, επειδή είναι κηφήνες και απατεώνες, που ακούστηκε 80% άμεσος φόρος; σε ποια χώρα του κόσμου σφάζουν έτσι τις επιχειρήσεις τους;

Βουλγαρία: 80 τοις εκατό από τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι ‘φαντάσματα’

Σόφια. ‘Κανάλια’ από τη βόρεια Ελλάδα έχουν ‘εγκαταστήσει’ εταιρείες στη Βουλγαρία στις οποίες εμπλέκονται δικηγόροι, λογιστές και μεσίτες.
Οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει ελέγχους σε 70 ελληνικές εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στη Βουλγαρία για να διαπιστώσουν εάν πράγματι δραστηριοποιούνται εδώ.
Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 80 τοις εκατό αυτών των επιχειρήσεων είναι εικονικές. Τα έσοδα τους αποκρύπτονται από το ελληνικό κράτος, θα τα δηλώσουν στη Βουλγαρία, όπου και θα φορολογηθούν.
Σκοπός των εταιρειών αυτών είναι να αποφύγουν τους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα (29%), ώστε να είναι ανταγωνιστικές προσφέροντας χαμηλότερες τιμές.

Ο εταιρικός φόρος στη Βουλγαρία είναι 10% και ο φόρος επί των μερισμάτων είναι 5%.

Ο έλεγχος που γίνεται σε αυτές τις εταιρείες σχετίζεται με τις ενέργειες των εταιρειών αυτών στη Βουλγαρία, εάν δηλαδή έχουν συνάψει συναλλαγές στο έδαφός της. Αν δεν εντοπισθούν συναλλαγές, αυτό αυτομάτως δηλώνει ότι έχουν αποκρύψει εισοδήματα για τα οποία δεν πλήρωσαν τους νόμιμους φόρους, σύμφωνα με τους Έλληνες επιθεωρητές οι οποίοι προσθέτουν ότι αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο των ελέγχων.

Όπως σημειώνεται, μετά από τον έλεγχο αυτόν που γίνεται σε εταιρείες ‘φαντάσματα’ στη Βουλγαρία, το μέτρο θα εφαρμοσθεί και σε αυτούς που δηλώνουν ως έδρα την Κύπρο.
(epicenter.bg)

--
The Hellenic Information Team