Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης πληρωμής σχεδόν σε 1 εκατ. φορολογούμενους

Ελληνική Οικονομία: Νέα χρέη που προσεγγίζουν τα 800 εκατ. ευρώ προκύπτουν για τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, υποδεικνύοντας ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν με το «στανιό» παλιές οφειλές τους, αλλά όχι τους φόρους του 2017.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το newmoney.gr, στο τέλος Απριλίου οι φορολογούμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ανέρχονταν σε 906.101.
Δηλαδή, ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης είναι 67.045 περισσότεροι σε σχέση με το τέλος του 2016.
Σε ό, τι αφορά το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία μπορεί συνολικά να έχει σταθεροποιηθεί λίγο υψηλότερα από τα 94 δισ. ευρώ, καθώς μειώθηκαν τα παλιά χρέη, όμως τα νέα χρέη αυξήθηκαν σε 4,03 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, από 3,27 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, μια διαφορά της τάξης των 754 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά περίπου 16.646 οι οφειλέτες που τους ασκήθηκαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)