Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση επί του «Πλαισίου Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»

 Σε συνέχεια του ψηφισθέντος νόμου3979/2011 για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση(ηλεκτρονική κλειδαριά), το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το "Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης". 

Σε όλα αυτά τα συστήματα η φυσική συνέχεια θα είναι η Κάρτα του Πολίτη (ηλεκτρονικό κλειδί): "Η κάρτα είναι επόμενο στάδιο, όπως και να τη δει κανείς", δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο κος Πάρις Κουκουλόπουλος, υφυπουργός Εσωτερικών.

Χτίζεται λοιπόν λίγο-λίγο η υποδομή με την οποία θα επικοινωνεί η Κάρτα του Πολίτη όταν εκδοθεί, η ηλεκτρονική υποδομή που θα μπορεί να διασυνδέει όλα τα αρχεία που θα διαθέτουν οι διάφοροι φορείς για εμάς (η επονομαζόμενη και διαλειτουργικότητα) και δυστυχώς δεν εγείρονται ουσιαστικές αντιδράσεις από φορείς και οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι προασπίζονται και κόπτονται για τις ελευθερίες των ανθρωπίνων προσώπων...

Την δημόσια διαβούλευση μπορείτε να την βρείτε εδώ: http://www.opengov.gr/minreform/?p=129. Ως ημερομηνία λήξεως έχει οριστεί η 23/1/2012.


Το είδαμε: http://id-ont.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)