Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Απάτες Με Θεωρητικό Περιτύλιγμα.

Εισαγωγή:

Τον τελευταίο καιρό, στα διάφορα φόρουμ μηχανικών που συμμετέχω παρατήρησα ότι έχουν πληθύνει διάφορες «μαγικές» συσκευές οι οποίες υποτίθεται ότι εξοικονομούν ενέργεια, και κατά συνέπεια χρήματα. Αναφέρομαι σε συσκευές που υπόσχονται:

Α) Μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος  (διορθωτές συνημιτόνου).
Β) Μείωση της κατανάλωσης καυσίμου στα αυτοκίνητα (μαγνήτες).
Γ) Οικονομία στην θέρμανση (λέβητες ιόντων).

Ομολογώ ότι εκνευρίστηκα με το θράσος ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση ώστε να πουλήσουν στον απλό κοσμάκη φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο διότι θεωρώ ότι ο τεχνικός κόσμος αυτής της χώρας πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό του απλού πολίτη και να τον προστατεύει από τους διάφορους επιτήδειους.


Γιατί να είστε επιφυλακτικοί με τέτοιου είδους προϊόντα:

Καταρχάς, τις περισσότερες φορές η λειτουργία των συσκευών αυτών στερείται θεωρητικού υποβάθρου. Με άλλα λόγια δεν αποσαφηνίζεται πλήρως ο τρόπος λειτουργίας τους. Οι κατασκευαστές ή οι προμηθευτές τέτοιων συσκευών χρησιμοποιώντας πολλές φορές τεχνικές marketing σκοπίμως αναφέρουν ότι η συσκευή λειτουργεί με βάση κάποια «εξωτική» θεωρία, την οποίο ο μέσος – ανυποψίαστος – αγοραστής δεν θα την έχει ξανακούσει με αποτέλεσμα να «τσιμπήσει το δόλωμα» (πχ θεωρία υπεραγωγών).

Τις περισσότερες φορές οι συσκευές αυτές καταπατούν μια θεμελιώδη αρχή της φύσης: Την αρχή διατήρησης της ενέργειας. Η αρχή αυτή λέει απλά ότι η ενέργεια δεν δημιουργείται ούτε καταστρέφεται, παρά μόνο μετατρέπεται από μια μορφή σε μια άλλη. Έτσι πχ παρουσιάζονται  COP = 1.5 (coefficient of performance), χωρίς να εξηγείται από πού αντλεί η συσκευή το ποσό ενέργειας που λείπει από το ισοζύγιο.

Οι συσκευές αυτές πολλές φορές παρουσιάζονται ως πρωτοποριακές στην Ελλάδα, ενώ πχ ο υπόλοιπος κόσμος απλά αγνοεί την ύπαρξή τους. Και ρωτώ: είναι δυνατόν να μην πωλούνται τέτοιου είδους συσκευές σε προηγμένες τεχνολογικά χώρες όπως πχ η Ιαπωνία, η Γερμανία ή η Αμερική και να λανσάρονται πρώτα στην Ελλάδα? Ας είμαστε ρεαλιστές…

Οι έμποροι των συσκευών αυτών τις περισσότερες φορές έχουν «μαύρα μεσάνυχτα» για τα προϊόντα τους. Αν κάποιος που έχει λίγες τεχνικές γνώσεις τους ρωτήσει κάτι απλό, η απάντηση που θα λάβει τις περισσότερες φορές δεν θα έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί αποφεύγουν να πουλήσουν τέτοιες συσκευές σε μηχανικούς γιατί ξέρουν ότι κάποιοι μπορεί να τους πάρουν στο κυνήγι!

Παρακάτω αναφέρονται μερικοί απλοί λόγοι για τους οποίους οι συσκευές αυτές δεν κάνουν όσα υπόσχονται. Προσπάθησα να αποφύγω την τεχνική ανάλυση, οπότε ελπίζω η περιγραφή να είναι κατανοητή.


Γιατί αυτές οι συσκευές δεν λειτουργούν?

Α) Διορθωτής συνημιτόνου (ηλεκτρική ενέργεια)
Είναι η πρώτη χρονολογικά συσκευή που είδα περίπου πέρυσι τέτοιο καιρό. Η συσκευή υποτίθεται ότι μειώνει την κατανάλωση ρεύματος ενός σπιτιού ως και 40%. Τον περασμένο Μάρτιο επτά εταιρείες που πωλούσαν τέτοιες συσκευές τιμωρήθηκαν με συνολικό πρόστιμο 59.000 € από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.


Η συσκευή κατασκευαστικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κουτί το οποίο έχει ως έξοδο μια πρίζα, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας πυκνωτής. Το κόστος κατασκευής της είναι  πενιχρό, ενώ η τιμή πώλησής της μπορεί να φτάσει και τα 100 ευρώ, δηλαδή 20+ φορές πάνω από το κόστος της.

Τα πράγματα είναι απλά: η άεργος ισχύς στον οικιακό τομέα είναι πάρα πολύ μικρή, αφού τα περισσότερα φορτία που υπάρχουν στα σπίτια μας είναι ωμικά (δηλ. αντιστάσεις), πχ φωτισμός, τηλεόραση, κουζίνα, θερμοσίφωνας κλπ. Διόρθωση της άεργου ισχύος γίνεται κατά κόρον στην βιομηχανία με συστοιχίες πυκνωτών, διότι εκεί υπάρχουν αρκετοί κινητήρες σε λειτουργία.  Στον οικιακό τομέα, το να βάλει κανείς έναν πυκνωτή για να μειώσει την άεργο ισχύ ΔΕΝ έχει κανένα απολύτως νόημα γιατί πολύ απλά η άεργος ισχύς ΔΕΝ τιμολογείται από την Δ.Ε.Η. στα οικιακά τιμολόγια!


Β) Μαγνήτης (βενζίνη)
Αυτή η συσκευή είναι ίσως η πρώτη (από τις τρεις) χρονολογικά που βγήκε στην αγορά, αν και ομολογώ ότι μέχρι πρόσφατα την αγνοούσα. Η συσκευή υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης καυσίμου ως και 20%. Η λειτουργία της υποτίθεται ότι «στηρίζεται στην μαγνητική πόλωση των μορίων των υδρογονανθράκων (μεταβολή της μαγνητικής ροπής στρέψης των μορίων των υδρογονανθράκων) η οποία σε συνδυασμό με την εφαρμογή της τεχνολογίας μονοπολικής εστίασης προκαλεί δραστική μεταβολή στον τρόπο με τον οποίο τα μόρια των υδρογονανθράκων ενώνονται με τα μόρια οξυγόνου. Στα υγρά καύσιμα, όπως είναι η βενζίνη και το diesel, ο μαγνητισμός μπορεί να εξατομικεύσει και να πολώσει τα μόρια με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη καύση. Εφαρμόζοντας τα κατάλληλα πεδία σε όλα τα υγρά της μηχανής (καύσιμο, νερό ψύξης) και στον αέρα, τα μαγνητικά δυναμικά μπορούν να παράγουν ένα εγγυημένο αποτέλεσμα».


Δεν μπορείτε να πείτε, «πιασάρικη» περιγραφή προϊόντος. Όμως, είναι γνωστό ότι η ταχύτητα της καύσης αυξάνεται όταν αυξάνεται η διαθέσιμη επιφάνεια επαφής των αντιδρώντων, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση των μορίων του καυσίμου και του οξυγόνου. Το μαγνητικό πεδίο μπορεί να οδηγήσει σε ομαδοποίηση των μορίων του καυσίμου (λόγω της έλξης μεταξύ τους) και κατά συνέπεια στην μείωση της διαθέσιμης επιφάνειας επαφής με το οξυγόνο. Αυτό συνεπάγεται ότι για τις ίδιες συνθήκες καύσης το καύσιμο δεν θα καίγεται τόσο εύκολα στον κινητήρα οπότε η απόδοση της καύσης θα μειωθεί. Το αποτέλεσμα δηλαδή της χρήσης του μαγνήτη πολύ χοντρικά μπορεί να παρομοιαστεί με ένα πρόβλημα στο μπεκ ψεκασμού του καυσίμου. Δηλαδή, σε μια τέτοια περίπτωση το μπεκ μπορεί να εγχύει το καύσιμο σε μεγαλύτερα σταγονίδια, τα οποία καίγονται δυσκολότερα. Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι συνάδελφοι σε ΚΤΕΟ μέτρησαν μια τέτοια συσκευή και  είδαν ότι ουσιαστικά ΔΕΝ προσφέρει τίποτα στην κατανάλωση της βενζίνης.

Γ) Λέβητας ιόντων (θέρμανση)
Αυτή είναι η πιο πρόσφατη συσκευή από όλες. Παρουσιάστηκε μάλιστα από το TV Μακεδονία, ενώ  γενικά έχει διαφημιστεί αρκετά στην βόρεια Ελλάδα, ειδικά τώρα που έρχεται και χειμώνας. Καταρχάς, η τεχνολογία αυτή δεν είναι καινούργια. Ανακαλύφθηκε αρκετά χρόνια πριν και στο εξωτερικό είναι γνωστή με το όνομα electrode heater. Φυσικά εδώ την πλασάρανε με τον πιο catchy όρο ion heater.




Η συσκευή αυτή δεν έχω αμφιβολία ότι δουλεύει. Είναι σαν να έχεις μια ηλεκτρική αντίσταση μέσα σε νερό, κάτι δηλαδή σαν τον βραστήρα νερού. Τι γίνεται λοιπόν: καταναλώνεται ρεύμα και παράγεται θερμότητα η οποία ζεσταίνει το νερό. Καμία διαφωνία σε αυτό. Το πρόβλημα είναι στις αποδόσεις που παρουσιάζουν: COP 1.57. Δηλαδή, η συσκευή αυτή καταναλώνει 1 KWh ηλεκτρικού ρεύματος και υποτίθεται ότι παράγει 1,57 KWh θερμότητα. Λυπάμαι, αλλά αυτό ΔΕΝ γίνεται διότι παραβιάζεται η αρχή διατήρηση της ενέργειας (αναφέρθηκε και πριν).Δεν υπάρχει κάτι το οποίο θα παράγει τις 0,57 KWh που λείπουν από το ισοζύγιο. Η συσκευή δεν είναι πχ αντλία θερμότητας να "αντλεί" την επιπλέον ενέργεια από το περιβάλλον. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι έχουν βγάλει και πιστοποιητικά για αυτό το COP, χωρίς φυσικά να αναφέρεται η διαδικασία της μέτρησης ενώ σε όλες τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν δεν υπάρχουν πουθενά θερμόμετρα.


Η πραγματική απόδοση αυτών των συσκευών σαφώς και είναι μικρότερη της μονάδας, γιατί πού απλά όπου υπάρχει μετατροπή ενέργειας υπάρχουν και απώλειες. Κάπου διάβασα για απόδοση 94% (το οποίο διαφέρει κατά πολύ από το 157%). Σκοπίμως λοιπόν υπάρχει μια παραπληροφόρηση σε αυτόν το θέμα, ώστε να νομίζει ο κόσμος ότι θα ζεσταθεί με τζάμπα ενέργεια που δημιουργείται «μαγικά» από αυτή την συσκευή.


Υπάρχει και το άλλο το πετυχημένο. Υποστηρίζουν ότι με λέβητα ισχύος 5 KW θα ζεσταθεί σπίτι 90 m2? Λοιπόν, τα 5 ΚW, αντιστοιχούν περίπου σε 4300 Kcal/h. Το σπίτι μου στη Θεσ/κη, που είναι περίπου αυτά τα τετραγωνικά θέλει περίπου 9000 Kcal/h για να ζεσταθεί. Η δική τους version λέει ότι με COP 1.57 => τα 5 KW θα γίνουν 7,85 KW ή 6750 Kcal/h. Η δική μου υπόθεση λέει ότι θα είναι COP = 0.94 => τα 5 KW θα γίνουν 4,7 KW ή 4041 Kcal/h. Μπορώ λοιπόν να ζεστάνω το σπίτι μου? Ασφαλώς και ΟΧΙ!!!!!

Επίλογος:

Γνωρίζω ότι πολύ κόσμος υποφέρει από την οικονομική κρίση και αναζητά τρόπους ώστε να εξοικονομήσει χρήματα. Αυτό που θα σας πρότεινα είναι προτού προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά εξοπλισμού τεχνικής φύσεως να είστε επιφυλακτικοί, ιδιαίτερα αν η τεχνολογία του προϊόντος είναι καινούργια και παρουσιάζεται ως καινοτόμος ιδέα. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε κάποιο άτομο με τεχνικές γνώσεις ή ακόμα καλύτερα τον μηχανικό σας.


http://myengineeringworld.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

43 σχόλια:

  1. ELECTRO POWER, Λιοσίων 104,
    Αποστολοπούλου Δέσποινα, τηλ. 211 9892408 (μία από τις "εταιρείες").

    Με κάλεσαν κι εμένα και είπαν ότι είναι από τη "ΔΕΗ", πράσινη ενέργεια και πράσινα άλογα. 50% μείωση.
    Όταν επέμεινα, δεν έχουν καμία σχεση με ΔΕΗ, "βοηθάμε τη ΔΕΗ να μειώσει την κατανάλωση".
    Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός, η διόρθωση συνημιτόνου δεν είναι απάτη, αλλά πρέπει να έχεις μεγάλο άεργο φορτίο και η διόρθωση γίνεται με διατάξεις που περιλαμβάνουν γομάρια πυκνωτές και όχι με ένα παπαράκι που βάζεις στην πρίζα.
    Κάποιος όμως πρέπει να τους καταγγείλει (αν και είπαν ότι το προϊόν είναι εγκεκριμένο από υπ.ανάπτυξης)
    "όποιος δεν συμμετέχει στη λύση, είναι μέρος του προβλήματος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ "ανώνυμε", η ανάρτηση μας δεν μπήκε τυχαία, είμαστε γνώστες για το τι συμβαίνει, είμαστε τεχνοκράτες και γνωρίζουμε όλο το θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο αυτών των συσκευών. Λυπόμαστε που σήμερα πολλές εταιρείες για να κερδοσκοπήσουν κοροϊδεύουν τους καταναλωτές για να αγοράσουν αυτές τις συσκευές χωρίς να μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτά που υπόσχονται. Πριν από αυτό το άρθρο είχαμε δημοσιεύσει "Μαϊμού μηχανήματα δήθεν μείωσης Ηλεκτρικού ρεύματος." στην διεύθυνση: http://eleftheroiellines.blogspot.com/2012/01/blog-post_6790.html παρακαλούμε διαβάστε και αυτό το άρθρο για να έχετε μια πλήρη εικόνα του "προβλήματος" όπως το αναφέρετε στο σχόλιο σας.
    Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία και τον σχολιασμό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα..πηγα και γω σε αυτην την εταιρεία για δουλεια...δν πηγα την επομένη στην εκπαιδευσή τους..υπαρχουν πολλα ατομα τα οποια δουλευουν ανυποψιαστα εκει και πολλα αλλα που προκειται να δουλεψουν...με ποιον τροπο μπορει να μπει η αστυνομία εντος του κτιριου υστερα απο καταγγελία αφου η πορτα ειναι κλειστη μερα-νυχτα? Εχει το δικαιώμα? Πρεπει να παραστει και δικηγόρος? Πρεπει να τους κλεισουμε μεσα επιτελους..ακομα και το ΣΔΟΕ τους κυνηγά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα η πόρτα στη Λιοσίων δεν είνα κλειστή αλλά ορθάνοιχτη, ούτε σου απαγορευουν να βγεις ή να μπεις, με τη μόνη διαφορά ότι....έχουν βάλει ένα λιοντάρι στην είσοδο να φυλάει, το βλέπεις και σου κόβεται το αίμα!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα..πηγα και γω σε αυτην την εταιρεία για δουλεια...δν πηγα την επομένη στην εκπαιδευσή τους..υπαρχουν πολλα ατομα τα οποια δουλευουν ανυποψιαστα εκει και πολλα αλλα που προκειται να δουλεψουν...με ποιον τροπο μπορει να μπει η αστυνομία εντος του κτιριου υστερα απο καταγγελία αφου η πορτα ειναι κλειστη μερα-νυχτα? Εχει το δικαιώμα? Πρεπει να παραστει και δικηγόρος? Πρεπει να τους κλεισουμε μεσα επιτελους..ακομα και το ΣΔΟΕ τους κυνηγά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επικοινωνήστε μαζί μας στη ηλεκτρονική διεύθυνση: eleftheroi.ellines@gmail.com ώστε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαι τεχνικός για να γνωρίζω, γράφω εδώ σαν απλός καταναλωτής.
    Έχω πάρει για οικιακή χρήση εδώ και ένα χρόνο περίπου τη συγκεκριμένη συσκευή για το ρεύμα που αναφέρετε. Όντως έχω δει σταθεροποίηση στην τάση αλλά και σταδιακή μείωση στην κατανάλωσή μου, όχι κατά 40% που αναγράφετε εσείς, αλλά γύρω στο 25% και μάλιστα με την ίδια χρήση των ηλεκτρικών μου συσκευών, δεν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο με τον οποίο τις χρησιμοποιώ. Πληροφοριακά θα αναφέρω ότι από την εταιρεία που αγόρασα την συσκευή, μου εξήγησαν ότι δεν ενδείκνυται για πολύ μικρές καταναλώσεις και ότι το ποσοστό είναι κυμαινόμενο και όχι το ίδιο για όλους τους καταναλωτές, εξαρτάται από το είδος της κατανάλωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή φίλοι, εμένα μου αυξάνεται η "ένταση" με αυτά που γράφετε, σας λέμε ότι "τον περασμένο Μάρτιο επτά εταιρείες που πωλούσαν τέτοιες συσκευές τιμωρήθηκαν με συνολικό πρόστιμο 59.000 € από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή." και συνεχίζετε να πιστεύετε ότι σας σταθεροποιεί την τάση;
    Για να συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει δείτε τις συσκευές που χρησιμοποιείται, καταγράψτε την κατανάλωση τους σε θέση αναμονής και εν ενεργεία και θα διαπιστώσετε ότι οι μεγαλύτερες καταναλώσεις που είναι καθαρά ωμικές (και μια τέτοια συσκευή δεν βοηθάει καθόλου) είναι ο φούρνος και τα μάτια της κουζίνας που ανέρχονται σε μία δεκάδα KW, ο ηλεκτρικός Θερμοσίφωνας (για όσους δεν έχετε ηλιακό), τοστιέρα κλπ. Επί την ευκαιρία να σας πούμε ότι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν συστήματα εξομάλυνσης της τάσης μια που εργάζονται μόνο με συνεχές ρεύμα, με μετατροπή από το εναλλασσόμενο του δικτύου ηλεκτροδότησης και σε χαμηλότερη τάση.
    Έτσι ακόμα και να σας απέδιδαν αυτές οι συσκευές το όφελος σας θα ήταν τόσο μικρό ώστε δεν θα κάνατε ποτέ απόσβεση του κόστους αγοράς τους.
    Το 25% που αναφέρει ο φίλος "ανώνυμος" (27 Ιουνίου 2012 10:41 π.μ.) είναι άτοπο γιατί δεν είναι μόνο αυθαίρετο ποσοστό, αλλά ακόμα και υπολογιστικά ή πειραματικά να το διαπίστωνε θα μπορούσε να μιλούσε για κάτω από το 1% πραγματικού κέρδους στην συνολική κατανάλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τότε γιατί στο λογαριασμό της ΔΕΗ, στο πίσω μέρος, γράφει ότι προαιρετικά μπορούν οι καταναλωτές να προμηθεύονται τέτοιου είδους συσκευές για σταθεροποοίηση της τάσης και καλύτερη απόδοση των ηλεκτρικών συσκευών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή κυρία Χρύσα, πιθανόν δεν διαβάσατε καλά τι γράφει η ΔΕΗ στο πίσω μέρος των λογαριασμών:
      ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
      Οι πελάτες μπορούν προαιρετικά να εγκαθιστούν κατάλληλες προστατευτικές διατάξεις (επιτηρητές, σταθεροποιητές τάσης, συστήματα αδιάλειπτης τροφοδότησης ισχύος κ.λ.π.) στην εσωτερική ηλεκτρική τους εγκατάσταση, ώστε να προλαμβάνεται η πρόσκληση ζημιών ή η εμφάνιση ανωμαλιών στη λειτουργία των συσκευών τους, εφόσον οι συσκευές δεν διαθέτουν τέτοιες διατάξεις από την κατασκευή τους.

      Με απλά λόγια οι συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας δεν προστατεύουν καμία συσκευή σας από υπέρταση ή μεγάλες αυξομειώσεις της τάσης του δικτύου της ΔΕΗ, για αυτό και εμείς χρησιμοποιούμε προστατευτικές διατάξεις όπως ups κλπ για την προστασία των υπολογιστών μας και όχι τις συσκευές που αναφέρουμε στο άρθρο μας. Επίσης όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν διατάξεις σταθεροποίησης της τάσης καθότι μετατρέπουν το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές με ανορθωτές πυκνωτές και άλλα συστήματα προστασίας που ονομάζονται "τροφοδοτικά".

      Τέλος μετά από μια πειραματική προσωπική μας έρευνα με ηλεκτρολόγο που διέθετε στην αγορά αυτές τις συσκευές διαπιστώσαμε τα ακόλουθα:
      1ον σε λάμπες φθορισμού (χωρίς πυκνωτή) υπήρχε ένα όφελος της τάξης των 30% σε κατανάλωση 20 watt (κέρδος 6W).
      2ον σε ανεμιστήρα διαπιστώσαμε αύξηση της κατανάλωσης γύρω στα 15% σε κατανάλωση 60 watt (χάσιμο 9W).
      3ον σε τοστιέρα 1500 watt καμία μεταβολή.
      4ον σε θερμοσίφωνα 4000 watt καμία μεταβολή.
      5ον σε ηλεκτρική κουζίνα 8000 watt καμία μεταβολή.
      Ο έλεγχος έγινε με ψηφιακό βατόμετρο.
      Τα δικά μας αποτελέσματα αυτής της μικρής έρευνας ήταν ότι δεν είχαμε κανένα όφελος από αυτές τις συσκευές (δεν διαθέτουμε λάμπες φθορισμού) αλλά μάλιστα με τον ανεμιστήρα είχαμε αύξηση της χρέωσης μας στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

      Αν όλα τα ανωτέρω δεν σας αρκούν, ρωτήστε τον ηλεκτρολόγο σας για περισσότερες πληροφορίες.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα, εγώ έχω μια άλλη απορία:
    Έχω εξοχικό στην Ρόδο, σε μια περιοχή που έχει μεγάλο πρόβλημα με την τάση. Σε απότομη πτώση της τάσης έπαθε σοβαρή ζημιά ο υπολογιστής μου, ενώ κάηκε και το ups. Αν οι ηλεκτρονικές συσκευές
    όντως προλάμβαναν αποτελεσματικά για αυτά τα θέματα με πυκνωτές κλπ. όπως λέτε και με τροφοδοτικά, εγώ γιατί την πάτησα (σας τονίζω ότι κάηκε και το τροφοδοτικό);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε Στέλιο, προσωπικά μου έχει συμβεί να βραχυκυκλώσει το τροφοδοτικό του υπολογιστή μου και να μου κάψει και το ups. Δεν υπήρχε άλλος λόγος εκτός από την κακή ποιότητα του τροφοδοτικού του υπολογιστή μου, ευτυχώς η ζημιά που είχα δεν προχώρησε να μου κάψει άλλα βασικά εξαρτήματα και σε αυτό βοήθησε η προστασία από βραχυκύκλωμα του ups.
      Γενικά θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι έχουμε δει πολλές φορές να καίγονται τροφοδοτικά και από την εμπειρία μας θεωρούμε ότι είναι το βασικότερο τμήμα σε έναν υπολογιστή, για αυτό και μόνο αλλάξαμε τα τροφοδοτικά σε όλους τους υπολογιστές μας με καλύτερης ποιότητας (σκεφτείτε ότι υπάρχουν τροφοδοτικά με 10 ευρώ αλλά και με 150 ευρώ, πιστεύετε ότι κάνουν την ίδια δουλειά;).
      Επίσης ζημιά μπορεί να προκληθεί περισσότερο από υπέρταση η οποία φτάνει στα όρια λειτουργίας των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και όχι από πτώση τάσεως (φυσικά δεν είναι κανόνας).

      Οι πυκνωτές είναι εξαρτήματα τα οποία δεν είναι ενεργά αλλά λειτουργούν παθητικά, η συμπεριφορά τους είναι διαφορετική στο συνεχές ρεύμα από ότι στο εναλλασσόμενο,επίσης κάτι που δεν αναφέρουν οι κατασκευαστές των συσκευών του άρθρου είναι ότι καταναλώνουν και αυτά ρεύμα, κάποια ισχύς η οποία δεν γνωρίζουμε αν είναι μεγαλύτερη από αυτό που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε (πάντα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι σε όλα τα φορτία). Αυτές οι συσκευές τοποθετούνται παράλληλα με τις συσκευές που λειτουργούν στον χώρο μας και σίγουρα δεν είναι ικανές να προστατεύσουν καμία συσκευή από υπέρταση ή βραχυκύκλωμα, άλλωστε ο σκοπός τους είναι από ότι διαφημίζουν η εξοικονόμηση ρεύματος και όχι της προστασίας.

      Τέλος για να σας απαντήσω στο ερώτημα σας, οι εταιρείες που κατασκευάζουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή ανάλογα το κόστος και την ποιότητα τους περιλαμβάνουν μονάδες προστασίας στην τροφοδοσία τους, όλα τα τροφοδοτικά περιλαμβάνουν ασφάλειες οι οποίες καίγονται όταν ζεσταθούν (περάσει μεγαλύτερη ισχύς από ότι καταναλώνουν οι συσκευές) παρόλα αυτά διαπιστώσατε και εσείς ο ίδιος ότι δεν "σώθηκε" το τροφοδοτικό σας.
      Οι πυκνωτές που αναφέραμε ουσιαστικά βοηθούν στην εξομάλυνση του συνεχές ρεύματος (σε παράλληλη συνδεσμολογία μέσα στο τροφοδοτικό) και είναι μέρος και άλλων ηλεκτρονικών διατάξεων που χρησιμοποιούνται για την σταθερότητα της τροφοδοσίας. Επίσης σε διάταξη εν σειρά χρησιμοποιούνται για φιλτράρισμα παρασίτων και ανεπιθύμητου θορύβου που θα μπορούσε να κάνει ζημιά στην ομαλή λειτουργία της συσκευής μας.
      Ελπίζουμε η απάντηση μας να είναι κατανοητή και να σας έλυσε κάθε απορία.

      Διαγραφή
  12. Το πρόβλημα όμως με τις διακυμάνσεις της τάσης στο κύκλωμα του ρεύματος παραμένει και καταστρέφονται συσκευές, μεταξύ άλλων είμαι κι εγώ παθών. Αν με ένα πυκνωτή μπορείς όπως λέτε να εξομαλύνεται το συνεχές ρεύμα μέσα σε μια συσκευή, κάτι αντίστοιχο δεν μπορεί να γίνει για να εξομαλύνεται το ρεύμα στο κύκλωμα, πριν φτάσει στις συσκευές ώστε να προλαμβάνονται αυτά τα προβλήματα και να μην ταλαιπωρούμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή κύριε Γιώργο, οι συσκευές μείωσης του λογαριασμού της ΔΕΗ δεν πουλιούνται για προστασία των συσκευών, γιατί από ότι λένε κάνουν μόνο εξομάλυνση του εναλλασσόμενου ρεύματος δηλαδή του συνημιτόνου.
      Εάν εσείς πιστεύεται ότι αυτές οι συσκευές θα προστατέψουν τις ηλεκτρονικές συσκευές σας, τοποθετήστε πυκνωτές στην πρίζα σας για να δείτε ότι δεν θα έχετε καμία προστασία, γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα διοχετεύεται όχι μόνο σε συσκευές αμελητέας κατανάλωσης αλλά και σε ενεργοβόρες.
      Με απλά λόγια θα θέλατε μια διάταξη εκατοντάδων ή και χιλιάδων τέτοιων συσκευών όπου θα κατανάλωναν τεράστια ενέργεια για να μπορούν να σταθεροποιήσουν για μερικά δευτερόλεπτα τις αυξομειώσεις της τάσης στην παροχή ρεύματος σας όταν θα είχατε ανοιχτό τον φούρνο, την εστία, τον θερμοσίφωνα και πιθανόν μια τοστιέρα (ένας υπολογιστής σε λειτουργία καταναλώνει περίπου 150 watt ενώ αυτά που σας περιέγραψα 10000 watt).
      Οι συσκευές που σταθεροποιούν την τάση είναι σχεδιασμένες μόνο για αυτό το σκοπό και για τόσο μεγάλη ισχύ κοστίζουν μερικά χιλιάδες ευρώ και δεν τοποθετούνται παράλληλα όπως οι συσκευές τους άρθρο αλλά πριν από τις καταναλώσεις μας.
      Έτσι η προτεινόμενη λύση είναι να τοποθετήσετε στην πρίζα και πριν την συσκευή σας ασφαλιστικές μονάδες ή πολύπριζα που προστατεύουν από υπέρταση ή την χρήση ups (προτείνουμε: UPS Line Interactive) ανάλογα με το φορτίο που θα καταναλώνει η συσκευή σας.

      Μερικές τεχνικές λεπτομέρειες για τους πυκνωτές μπορείτε να βρείτε:
      ΠΥΚΝΩΤΕΣ και κόστος
      http://www.skiadas-electronic.gr/pyknotes_4.html

      ΧΡΗΣΗ ΠΥΚΝΩΤΩΝ:
      http://www.ee.teihal.gr/lessons/metrology/private/uploads/hlektronika_ejarthmata__i__(_pyknotes).pdf

      ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΚΩΝΤΗΣ
      http://electronicslab.eu/el/theoria-ilektronikon/225-eksarthma-pyknotis.html

      Διαβάστε λίγο ακόμα θεωρεία:
      http://www.electronics.teipir.gr/personalpages/papageorgas/download/2/lectures_pcb/pcb_lecture_5.pdf

      Για την πλήρη κατανόηση των τροφοδοτικών μπορείτε να διαβάσατε την διπλωματική εργασία:
      http://dspace.lib.ntua.gr/bitstream/123456789/4663/3/constadopouloss_powersupply.pdf

      Αφού κατανοήσετε τα ανωτέρω θεωρούμε ότι δεν θα έχετε ακόμα απορίες για το άρθρο.

      Διαγραφή
  13. ΦΩΦΗ,
    ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ..ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΧΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 2000 ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ.
    ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΕΚΑΨΕΣ,ΕΚΑΝΑΝ ΕΛΕΝΧΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ...
    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΝΧΟ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΠΡΟΣΤΗΜΟ ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 40 ΕΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΛΑΓΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΙΟΣΙΩΝ 104 ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ELECTRO POWER ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η A_INFOTRUST ΠΟΥ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ Η ΘΑ ΣΟΥ ΑΓΩΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ Η ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ 195 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΘΑ ΣΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!
    ΤΩΡΑ ΟΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΗΣΤΕΥΤΗ.
    ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΣΕ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ 6 ΩΡΕΣ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙΣ 700 ΕΥΡΟ ΟΤΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΝΕΤΕ 440 ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΟΥ ΑΝ ΣΟΥ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ
    ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΩΛΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΑΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ 10 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΦΕΥΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΕΡΗΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ
    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΚΟ ΜΕ ΦΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ
    Α Π Α Τ Η Η Η Η Η !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΕΙΔΟΠΙΗΣΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ.ΠΡΩΤΟ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟ ΕΞΑΩΡΟ ΤΩΝ 826 ΕΥΡΩ ΓΙΝΕΤΑΙ 420 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ.ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε "ανώνυμε" μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές του ιστολογίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο e-mail: eleftheroi.ellines@gmail.com και θα σας δώσουμε οδηγίες για το τι μπορείτε να κάνετε.

      Διαγραφή
    2. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΑ ΕΓΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.ΕΜΑΙΛ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΚΟΙΟΝΩΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ 6940771612 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

      Διαγραφή
  16. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ''ΠΙΑΣΩ'' ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΕΡΑ ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ? ΠΗΓΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Θα σας προτείναμε να μην πάτε. Αλλά αν εσείς αποφασίσετε να πάτε, να είστε πολύ προσεκτικός. Αν οτιδήποτε σας φανεί παράξενο ή αν δείτε πράγματι ότι η εταιρεία κάνει αυτά που αναγράφονται στα παραπάνω σχόλια καλό θα ήταν να αποχωρίσετε άμεσα.
      Φυσικά μπορείτε να κάνετε καταγγελία (εφόσον έχετε παρατηρήσει συγκεκριμένες ανομίες).

      Διαγραφή
  17. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...

    ΜΕ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΡΑΝΤΟΜ(ΤΥΧΑΙΑ)ΕΠΙΛΟΓΗ. ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΜΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΑΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ, ΜΟΛΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΩΡΟ ΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ,ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ email, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΦΑΞ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΦΑΞ. Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΖΩΩΝ Κ ΠΤΗΝΩΝ...
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ....
    ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΕ ΩΣ ΕΞΗΣ:
    ΕΥΝΑΡΔΟΥ 41&ΛΙΟΣΙΩΝ104
    2126872004 Κ ΦΑΞ 2126872406 ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ 2126872410

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σχόλια που έγιναν σε γκρίκλις διαγράφτηκαν.
    Σας ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε για το τρόλλινγκ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελεύθερη Ελληνίδα ξέχασες το lazaro πιο πάνω.Και πέρα από αυτό αυτά που διέγραψες γραφτήκανε με σκοπό να ενημερώσουνε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη εταιρεία . Άλλωστε αυτός είναι κ ο σκοπός αυτού του blog απ΄όσο ξέρω.Δεν βλέπω λοιπόν πως τους βοηθάς διαγράφοντας τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλημέρα σας.. τα μηνύματα γραφτήκανε για να μάθει ο κόσμος πως ολα αυτά που λενε και κατηγορούν την εταιρεία είναι ψέμματα και θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν όλα αυτα τα σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ «Ανώνυμε» 23 Μαρτίου 2013 - 10:08 π.μ. το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε για να ενημερωθεί ο κόσμος σχετικά με τις απάτες που διαπράττονται στην αγορά, τα μηχανήματα αυτά πουλιούνται για συγκεκριμένους σκοπούς που δεν εκπληρώνουν.
    Επειδή κάναμε έρευνα σχετικά με την απόδοση τους διαπιστώσαμε ότι όλα αυτά που υπόσχονται είναι αναληθή και τεχνικά δεν έχουν βάση και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά εξειδικευμένοι τεχνικοί.
    Ότι αφορά για τις εταιρείες που τα προμηθεύουν ο κόσμος έχει σχολιάσει την δυσαρέσκεια του για αυτές. Παρακαλούμε να σεβαστείτε τις απόψεις των αναγνωστών μας και να μην προσπαθείτε να μηδενίσετε τις ανησυχίες τους γράφοντας ανούσια σχόλια.
    Έχετε όλο το περιθώρια να σχολιάσετε και να αντικρούσετε τις απόψεις τους με επιχειρήματα και όχι με σχόλια του τύπου «ο καιρός είναι τέλειος … κλπ» το οποίο θα διαγραφεί καθότι είναι άσχετο με το δημοσίευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. παιδια εγω δουλευω στην εταιρεια 2 χρονια πριπου.. δεν εχω ακουσει κατι το παρανομο και το κακο να παιζετε.. οσο για τις συσκευεσ που εχουμε εγω προσωπικα την εχω και εχω μεινει και ικανοποιημενοσ και ολοι οσοι γνωστη μου την εχουν παρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πριν ένα χρόνο επτά εταιρείες που πωλούσαν τέτοιες συσκευές τιμωρήθηκαν με συνολικό πρόστιμο 59.000 € από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και εσείς λέτε ότι είστε ευχαριστημένοι ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ πάντως καταλαβαίνω ότι κάποιος πήρε εργολαβία την υποστήριξη της εταιρείας. Ελπίζω τουλάχιστον ν'ανταμείβεσαι για τον κόπο σου φίλε/η.
    Στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που ζούμε πρέπει να κάνει ο καθένας ό,τι περισσότερο μπορεί για λίγο ακόμα μπικικίνι ... ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα μαλλον καταλαβατε δειτε κι αυτο θα καταλαβετε ακομα περισσοτερα αναρτηθηκε στο google πριν 6-7 μερες http://www.liosion104.gr/liosion-104/

      Διαγραφή
    2. despina εχουν κι αλλο site 8α μας τρελλανουν κοιτα τιτλο http://apati.liosion104.gr/ δεν υπαρχουν οι τυποι

      Διαγραφή
  25. Οι διαχειριστές του ιστολογίου ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αφαίρεσαν σχόλια που γινόντουσαν από το ίδιο πρόσωπο για να αναδείξει την εταιρεία. Για αυτό τροποποιήσαμε τις άδειες σχολιασμού και πλέον ανώνυμοι χρήστες δεν μπορούν να σχολιάσουν. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΑΙΔΕΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟ :ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ Γ22-Γ23 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΝΦ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΑΕΡΓΟΣ ΙΣΧΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ.ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΜΒΕΡ?ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΑΕΡΓΟ ΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή κυρία «ellada Antoniou» η ερώτηση σας είναι πολύ καλή, όμως θα γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι οικιακές συσκευές που επηρεάζονται από το συν φ είναι ελάχιστες μέχρι μηδενικές.
      Ξέρετε ότι οι ηλεκτρικοί κινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος είναι αυτοί που έχουν άμεση σχέση με το συν. φ και τώρα αναρωτιόμαστε πόσοι τέτοιοι κινητήρες υπάρχουν σε μια οικία; Λυπόμαστε που δεν θα σας ικανοποιήσουμε στην ερώτηση σας, αλλά οι συσκευές που καταναλώνουν μεγάλη ισχύ είναι ο θερμοσίφωνας, ο φούρνος και τα μάτια της κουζίνας όπου λειτουργούν καθαρά ωμικά. Συσκευές που υποτίθεται ότι φτιάχνουν το συν φ και που τοποθετούνται παράλληλα στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι αμφιβόλου ποιότητας αλλά και ταυτόχρονα δεν εξοικονομούν ενέργεια .
      Αν έχετε οποιαδήποτε διαφωνία, στείλτε μας τεχνική ανάλυση για το ποσοστό κέρδους σε μία οικία λαμβάνοντας υπόψη τις ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτει αυτή και το πόσο μπορεί να επηρεάσει το συν φ την απόδοση των συσκευών.
      Ας μην ξεχνάμε το πρόστιμο των 59.000 € από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε εταιρείες που προωθούν τέτοια προϊόντα.
      Τέλος αν νομίζετε ότι οι οικιακοί χρήστες συγκρίνονται με τους βιομηχανικούς τότε κάντε μήνυση στη ΔΕΗ.

      Διαγραφή
  27. οτι χρειαζζεται μηνυσαρα η δεη τη χρειαζεται γιατι αυτη πρωτα εδωσε το δικαιωνα να βγουν στην αγορα με το σλογκαν οτι τησ συνιστα.ολοκληρο 4ο κοινοτικο πλαισιο στηριξης τουσ δωσανε για αναδιαρθρωση και βελτιστοποιηση δικτυου διανομησ το βλεπει κανενασ να εχει πραγματοποιη8ει??????ευελπιστουσε πολυσ κοσμοσ να χρησιμοποιησει τισ συσκευεσ μπας και τα κανανε τα λεφτα μισ8ουσ διοικητικων υπαλληλων γιατι οι παλιοι λογαριασμοι οντως κανανε συσταση για τετοιυ ειδους συσκευεσ!!!!!!ουφ τα πα!!!!!!μας εχουν τρελανει οτι τους συμφερει πια!!!!!!εγω γνωσεις ηλεκτρολογιας δεν εχω αλλα αυτο για το κοινοτικο πλαισιο το εγγυουμε οτι ισχυει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα, μόλις μου έγινε τηλεφώνημα να πάω για δουλειά προφανέστατα στην εν λόγω απάτη εταιρεία, επειδή λοιπόν την είχα πάτησει και παλιότερα όταν άκουσα για λιοσίων είπα να το ψάξω, δεν εχω σκοπό να πάω απλά θέλω να ενημερώσω οτι η εν λόγω εταιρεία έχει μάλλον μετακινηθεί στη διεύθυνση Ευνάρδου 41 και μου έδωσαν σαν σημείο αναγνωριστικό το cafe τετ α τετ που είναι δικό τους λέει, το τηλέφωνο της εταιρείας που παρουσιάζεται ως american top και θα πήγαινα σαν καταχωρήτρια παραγγελιών είναι το 2126872404 (με κάλεσαν με απόκρυψη) και το όνομα του υπευθύνου είναι Καζάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης ξέχασα να συμπληρώσω οτι την αγγελία για τη δήθεν δουλειά δε τη βρήκα απο τη χρυσή ευκαιρία αλλα μέσω του kariera.gr όπου η εταιρεία ονομάζεται και καλα ALFALEV ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

      Διαγραφή
  29. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤΟ ΑΤΟΜΑ.ΗΔΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΜΙΚΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΜΠΟΓΥΑΛΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟ ΤΗΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 6987146062.Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝΕ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΙΤ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΙΟΣΙΩΝ 104 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπήτε κύριε MARIOS XATZIOANNOY οι διαχειριστές του ιστολογίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προτείνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail του ιστολογίου μας ώστε να σας δώσουμε πληροφορίες για το πώς μπορείτε να δράσετε για να αποδοθεί η δικαιοσύνη.
      Είναι βέβαιο ότι αυτά τα θετικά σχόλια ήταν γραμμένα από τα ίδια πρόσωπα και για αυτό εξαναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τον τρόπο σχολιασμού στο ιστολόγιο μας.

      Διαγραφή
    2. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΣΤΟ WHATS UP ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ.ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΩ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ

      Διαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)