Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Καζάκης - Είμαι άθεος

Απόσπασμα απο την συνέντευξη του Δ. Καζάκη στο monoplio.gr που εδόθη στην Αρτα στις 25-06-2011




(Εστάλη από τον φίλο μας τον Βασίλη)

3 σχόλια:

  1. Δεν είναι κακό το ότι δήλωσες, φίλτατε Καζάκη, όμως επέτρεψε μου να σου πω και εγώ, να σου υπενθυμίσω και φυσικά ομιλώ για τον Χριστό που εγώ πιστεύω, ότι είναι αγάπη, είναι η αλήθεια,είναι ο φιλάνθρωπος και το ερώτημα. Ποιον να εμπιστευθώ; Αυτόν που τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα; Ή τον όποιον άνθρωπο, τον ποιο καλοπροαίρετο, που άφησε πίσω του συντρίμμια, τέτοιους έχει μόνον να παρουσιάσει η Ιστορία, φυσικά εννοώ ανθρώπους διοικούντες ή που ευαγγελίζονταν την ηθική; Εσείς τι λέτε φίλτατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε "υιός + άσωτος" συμφωνούμε μαζί σας, θα προσθέσουμε ότι για εμάς ο κύριος Καζάκης έχει το σθένος να λέει ότι είναι άθεος, δεν κρύβεται και δεν δίνει ψεύτικες εντυπώσεις όπως πολλοί άλλοι. Επίσης στην ημερίδα που διοργάνωσε η "εστία πατερικών μελετών" το Σάββατο στις 14 Ιανουαρίου 2012 ήταν ομιλητής ανάμεσα σε ιερείς και εξέφρασε τις απόψεις του για την οικονομική κρίση: http://eleftheroiellines.blogspot.com/2012/01/2-14012012.html είναι προς τιμή ενός άθεου να ξεχάσει τις θέσεις του και τις απόψεις του περί θρησκείας και να παρευρεθεί σαν ομιλητής σε τόσο κόσμο που διακατέχεται από βαθιά θρησκευτική συνείδηση.
    Οι διοργανωτές κατηγορήθηκαν από ορισμένους που έφεραν τον άθεο Καζάκη, μόνο που δεν βλέπουν ότι ο εχθρός είναι κοινός για όλους μας για πιστούς και άπιστους, οι απόψεις του κύριου Καζάκη εκφράζουν την τεχνοκρατική πλευρά της οικονομικής κρίσης και όχι την θεολογική.
    Τέλος δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε κανέναν και μην ξεχνάμε: έσονται οι έσχατοι πρώτοι (και οι πρώτοι έσχατοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε παιδια η αναφορα του ηταν σε σχεση με το ΚΚΕ και τους οπαδους του που εχουν θρησκευτικη προσηλωση στο κομμα. Επ αυτου ειπε οτι ειμαι αθεος. Μετα συνεχιζει "δεν ειναι οτι δεν ειμαι χριστιανός". Τα παιδια του κανουν παρεα με κατι κατηχητόπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)