Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η ΦΑΤΝΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Φάτνη πλατεία Ομονοίας
Βλέποντας τη φάτνη στην πλατεία Ομονοίας με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Ιησούς Χριστός δεν υπήρχε. Πλησιάζοντας περισσότερο και μετά δυσκολίας διακρίναμε ένα κουκλάκι τόσο μικρό και δυσανάλογο με το μέγεθος των υπολοίπων (Μάγοι, Ιωσήφ, Θεοτόκος κλπ) πού έδειχνε ανύπαρκτο.
Άραγε τοποθετήθηκε εσκεμμένα με σκοπό τον χλευασμό; Ή κάποιος περαστικός έκλεψε τον Ιησού κι έβαλε κοροϊδευτικά ένα κουκλάκι από αυτά που παίζουν οι τσιγγάνοι κι έχει παρθεί από τα σκουπίδια.


Αναρωτιόμαστε μόνο εμείς το είδαμε;
Αυτό ο δήμαρχος που το δημαρχείο του είναι δίπλα δεν το είδε; Με τι ασχολείται τέλος πάντων;
Διαθέσανε τόσα χρήματα για να στήσουν το σκηνικό της γέννησης χωρίς να δώσουν την απαραίτητη έμφαση στο Θείο Βρέφος και το νόημα των ημερών.


Ελπίζουμε η δική μας αναφορά να αφυπνίσει τον Ελληνικό λαό και τους κατοίκους της Αθήνας ώστε να δώσουν ένα ισχυρό ράπισμα στους διοικούντες τούτου του τόπου, οι οποίοι χλευάζουν ό,τι πιο Θείο και Ιερό υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία. Ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή που όλα είναι απατηλά και διεφθαρμένα έχοντας οδηγήσει την Ελλάδα μας στην σημερινή κατάσταση που βιώνουμε και η μοναδική αξία παντοτινή και αιώνια είναι ο Ιησούς Χριστός.


Αγαπητέ κύριε Καμίνη αν δεν έχετε Χριστό στην ψυχή σας να είστε σίγουρος ότι είστε χαμένος κι εσείς και οι υπόλοιποι που συμφωνούν μαζί σας.


Σας ευχόμαστε καλή χρονιά.


Φωτογραφία

Σχετικό θέμα: http://mhulotsnothingdays.blogspot.com/2011/12/installation.html

3 σχόλια:

  1. δεν θα κρινουμε τη θρησκευτικοτητα του κυριου καμινη απο το ποσο μικρο ειναι το κουκλακι στη φατνη.σιγουρα πρεπει να υπαρχρει καποια αρμονια σε ολα.Η θρησκευτικοτητα του καθενοσ κρινεται απο εργα.Αυτη τη στιγμη στην αθηνα παρακολουθω οτι γινονται θεαρεστα σισιτια για συνανθρωπους μασ που πινανε,μαζι βεβαια με την εκκλησια.ετσι πρεπει.Εγω μενω στην ηπειρο και δεν βλεπω να γινεται τιποτα.ΑΚΟΜΗ ΕΜΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΚΟΥΚΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΤΕΙΕΣ ΜΑΣ.Δεν ειναι αυτο δυστυχωσ το νοημα των χριστουγεννων αυτο.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΓΕΝΝΓΘΗΝΕ ΕΖΗΣΕ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΠΕΘΑΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ "ανώνυμε" δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε με τα γραφόμενα σας, αλλά θεωρούμε μεγάλη βλασφημία αυτό που είδαμε. Πιθανόν να μην γνωρίζετε ότι ο Καμίνης και γενικότερα οι πολιτικοί χτυπούν την ορθοδοξία χλευάζοντας ότι πιο ιερό υπάρχει στην χώρα μας. Εαν αυτό γινόταν στον Μουσουλμανικό κόσμο τότε θα βλέπατε την διαμαρτυρία τους, αντίθετα όλοι αυτοί είναι υπό την προστασία του Ελληνικού κράτους. Η Ομόνοια (που είναι το κέντρο της Ελλάδας) έγινε ένα γκέτο λαθρομεταναστών που βλέποντας το Θείο βρέφος (ή δεν βλέποντας, επειδή πρέπει να πας πολύ κοντά για να το παρατηρήσεις) γελάνε με τα χάλια μας. Με απλά λόγια θα σας πούμε ότι βιώνουμε την απόλυτη ισοπέδωση σε κάθε αξία, θα πρέπει να σκεφτούμε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μας. Η ανοχή μας και η έλλειψη διαμαρτυρίας μας κάνουν συνένοχους που φτάσαμε μέχρι εδώ. Ας μιλήσουμε επιτέλους σε ότι στραβό βλέπουμε, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, ας αλλάξουμε την νοοτροπία μας και από ατομιστές να γίνουμε "άνθρωποι" και όχι απάνθρωποι. Ότι αφορά τον κύριο Καμίνη όλοι μας γνωρίζουμε τις θέσεις του σε ότι αφορά την Ορθοδοξία, δεν επιδιώξαμε να τα αναλύσουμε περισσότερο ενώ θα μπορούσαμε... (υπάρχουν πολλές σχετικές αναφορές στο διαδίκτυο).
    Αυτό που δείχνει η φωτογραφία δεν είναι ταπεινοφροσύνη προς το Θείο βρέφος, αλλά προσπαθούν να αποβάλλουν την Θεότητα του βάζοντας ένα γυμνό πλαστικό κουκλάκι, έφτιαξαν ένα σκηνικό και ο πρωταγωνιστής είναι ανύπαρκτος, λυπόμαστε κύριε "ανώνυμε" αλλά από όλους αυτούς τους άθεους που κατέχουν υψηλές θέσεις δεν θα αποδεχτούμε την ύβρη τους και τα ψέματα τους πια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ κατάλαβες ότι το έγραψαν για να κανουν κακό στόν κ.Καμίνη? ή το νόημα είναι ότι εδώ δεν κάνουν τίποτα μπροστά στα μάτια των πολιτών και για φαντάσου σε αυτά που δεν έχουμε την δυνατοτητα να είμαστε παρών? (μόνο για να βάζουν τα παιδάκια -δημοτική αστυνομία- να κόβουν κλήσεις σε μικρά αυτοκίνητα γιατί στα άκριβά φοβούνται! και κάτι αλλοι φουσκωτοι και χοντροί πάνε και κάθονται για καφέ στα μαγαζιά της Αθηνάς όπου και τους έχουν για ημίθεους οι μαγαζάτορες... ε ρε, δεν έχει μούντζα το πληκτρολόγιο....) Το ότι γίνονται σισίτια καλό είναι, αλλά και εκει πιστεύω ότι θα εμπλέκονται λαμόγια... και επίσης νομίζω ότι για να μην γίνονται ακόμη εκεί που είσαι, μάλλον δεν συμφέρει ακόμα στα λαμόγια και περιμένουν να αυξηθούν οι άστεγοι... πάντα Φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)