Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Ανατριχίλα: Ακρίτες από την Ορεστιάδα έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο μέσα στα νερά του Καστελλόριζου!

 

καστελλόριζο εθνικός ύμνος
Ακρίτες από την Ορεστιάδα, ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο μέσα στα νερά του Καστελλόριζου
youtube.com screenshot

Συγκίνηση από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, όσο ήταν και το ταξίδι τους μέχρι το Καστελλόριζο, σκόρπισαν οι ακρίτες από την Ορεστιάδα που βούτηξαν για τον Σταυρό και στη συνέχεια έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.


Το υποσχέθηκαν και το έκαναν οι ακρίτες της Ορεστιάδας. Κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, βρέθηκαν στο ακριτικό Καστελλόριζο για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια και να δώσουν μια ακόμα ηχηρή απάντηση στην Τουρκία και σε όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία των νησιών μας.


Η ομάδα των ακριτών από την Ορεστιάδα είχε φτάσει στο Καστελλόριζο από την Τετάρτη και την ημέρα των Θεοφανείων βρέθηκε στον Αγιασμό των Υδάτων. Τα μέλη της έπεσαν στα παγωμένα ελληνικά νερά για

τον Σταυρό, ενώ στη συνέχεια όλοι μαζί, χωρίς να βγουν στη στεριά, έψαλλαν με βροντερή φωνή τον Εθνικό Ύμνο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Ο Εθνικός Ύμνος από τους Ακρίτες του Έβρου στο Καστελλόριζο

Ήταν μια στιγμή πολύ υψηλού συμβολισμού, αλλά και συγκίνησης για όλη την Ελλάδα, η οποία διαδραματίστηκε στο ακριτικό Καστελλόριζο. Ένα νησί που για πολλούς, δυστυχώς, κείται μακράν αλλά που την ίδια ώρα υπενθυμίζει σε όλους το πως είναι να «φυλάς Θερμοπύλες»…

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)