Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Βρήκε την… ώρα ο Πλεύρης να καταργήσει νοσοκομεία!

 

Προχωράει το σχέδιο της Ν.Δ. για διάλυση περιφερειακών ιδρυμάτων – «Πάσα» για την είσοδο των ιδιωτών

Αποφασισμένος να αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πως ο λόγος για τον οποίο τοποθετήθηκε στο υπουργείο Υγείας είναι η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων εμφανίζεται ο Θάνος Πλεύρης. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνεύσει κάποιος τη χθεσινή του δήλωση, περί της ανάγκης διάλυσης ορισμένων περιφερειακών νοσοκομείων και της μετατροπής τους σε Κέντρα Υγείας;

Το εντυπωσιακό είναι π

ως η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται εν μέσω του ανελέητου σφυροκοπήματος από τους γιατρούς για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και την παραδοχή πως η υποστελέχωση του ΕΣΥ και η ασφυξία στα νοσοκομεία έχουν προκαλέσει αχρείαστους θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός Υγείας είπε ότι δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο όχι για την ενίσχυση, αλλά για την πλήρη… αποσάθρωση του συστήματος υγείας, το οποίο θα στηρίζεται και σε συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, το σχέδιο προβλέπει να υπάρχει ένα και μόνο νοσοκομείο, που θα διαθέτει όλες τις υπηρεσίες και θα αναβαθμιστεί, ενώ τα άλλα υπάρχοντα περιφερειακά νοσοκομεία, που θα βρίσκονται σε απόσταση 25-30 χιλιομέτρων από το κεντρικό, θα διατηρούν τις πολύ απαραίτητες δομές. Εν ολίγοις, θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας.

Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι σε πολλούς νομούς της χώρας όπου υπάρχουν δύο νοσοκομεία, όπως το Λασίθι, η Αχαΐα και η Πέλλα, αντί η κυβέρνηση να επιλέξει να τα ενισχύσει όλα, επιλέγει τη συγχώνευση υπηρεσιών και τον υποβιβασμό τους σε Κέντρα Υγείας, δίνοντας έτσι «πάσα» για τη συμμετοχή ιδιωτικών νοσοκομείων στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και την προσφορά των υποδομών στους ιδιώτες.

Όπως αποκάλυψε ο Θάνος Πλεύρης, μάλιστα, το σχετικό σχέδιο έχουν αναλάβει να εκπονήσουν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως το σχέδιό της είναι το κλείσιμο των περιφερειακών νοσοκομείων. Το ίδιο είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα προχωρήσει σε τολμηρές παρεμβάσεις στα περιφερειακά νοσοκομεία, επειδή, όπως είπε, «αυτά δεν πρόσφεραν την ποιότητα φροντίδας που θα θέλαμε».

dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)