Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Βορειοκορεάτες χάκερ φέρονται να υπέκλεψαν 400 εκατ. δολάρια το 2021

 

bitcoin crypto currency reuters dado ruvic 01

Ευθύνονται για συνολικά επτά επιθέσεις σε πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων, κατά την Chainalysis

Βορειοκορεάτες κυβερνοπειρατές έκλεψαν σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια μέσω επτά επιθέσεων σε πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια του 2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας ηλεκτρονικών αναλύσεων Chainalysis.

Οι βορειοκορεατικές κυβερνοεπιθέσεις στόχευσαν επενδυτικές εταιρίες σε μια χρονιά ιδιαιτέρως… παραγωγικοί για τους χάκερ του κομμουνιστικού καθεστώτος στην κορεατική χερσόνησο – παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις της Πιονγκγιάνγκ ότι ευθύνεται για κάτι τέτοιο.

«Από το 2020 ως το 2021 ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα αυξήθηκε από τέσσερις σε επτά, ενώ η αξία των υπεξαιρέσεων που προέκυψαν ανήλθε κατά 40%», σημειώνει η αναφορά της εταιρίας.

Οι πειρατές του Διαδικτύου χρησιμοποίησαν ποικιλία τεχνικών, όπως ψάρεμα αφελών χρηστών (phishing), υπεξαίρεση κωδικών αλλά και κακόβουλα λογισμικά για να… ξαφρίσουν ηλεκτρονικούς λογαριασμούς οργανισμών, για να μεταφέρουν τις ηλεκτρονικές αυτές αξίες σε λογαριασμούς που ελέγχονται από τη Βόρεια Κορέα, όπως ανέδειξε η Chainalysis.

Η εταιρία εκτιμά ότι πολλές από τις επιθέσεις μέσα στο 2021 προέρχονται από το λεγόμενο Lazarus Group, μια ομάδα κυβερνοπειρατών κατά της οποίας έχουν ήδη κινηθεί με επιβολή κυρώσεων οι ΗΠΑ. Πιστεύεται ότι η ομάδα αυτή ελέγχεται από την κύρια υπηρεσία πληροφοριών της Βόρειας Κορέας, το Γενικό Γραφείο Αναγνώρισης.

Το Lazarus Group έχει στο παρελθόν συνδεθεί με τις επιθέσεις για λύτρα με την ονομασία WannaCry, με κυβερνοεπιθέσεις σε διεθνείς τράπεζες και λογαριασμούς καταθετών, καθώς και με επιθέσεις στην κινηματογραφική εταιρία Sony Pictures το 2014.

«Μόλις η Βόρεια Κορέα απέκτησε έλεγχο των κεφαλαίων αυτών, ξεκίνησε μια προσεκτική διαδικασία ξεπλύματος για να καθαριστούν και να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά», προσθέτει η Chainalysis.

 

Πηγή: bbc.comΚαθημερινή


id-ont.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)