Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΚΟΛΑΦΟΣ! Ο ΠΟΥ ζητά να μπει τέλος στις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού...

 

Αναποτελεσματικές χαρακτήρισε τις διεθνείς ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για την καταστολή της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ζητώντας την άρση ή τη χαλάρωσή τους, σε  έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής του. 

Παράλληλα, ο Οργανισμός κάλεσε τις χώρες να μην επιβάλλουν την απόδειξη του εμβολιασμού κατά του Covid-19 ως τη μόνη προϋπόθεση για την είσοδο ταξιδιωτών.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι διεθνείς ταξιδιωτικές απαγορεύσεις “δεν παρέχουν προστιθέμενη αξία και συνεχίζουν να συμβάλλουν στο οικονομικό και κοινωνικό άγχος των χωρών”.

Σε δήλωση που εκδόθηκε μετά από συνεδρίασή της, η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ ανέφερε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που εισήχθησαν για να περιοριστεί η εξάπλωση της υπερμεταδοτικής παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού κατέδειξαν την αναποτελεσματικότητα τέτοιων μέτρων με την πάροδο του χρόνου.

Τα μέτρα όπως τα τεστ Covid, που επιβαρύνουν οικονομικά τους ταξιδιώτες, και η απομόνωση/καραντίνα θα πρέπει να βασίζονται σε εκτιμήσεις κινδύνου και να επιβάλλονται όπου χρειάζονται, είπε ο ΠΟΥ. Παράλληλα, ο Οργανισμός προέτρεψε τις χώρες να μην απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού κατά του Covid-19 ως τη μόνη οδό ή προϋπόθεση για την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών, επικαλούμενος την ανισότητα στη διανομή των εμβολίων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε τις συστάσεις αυτές μετά την έκτακτη συνεδρίασή του την  Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2021. Ξεχωριστά, ο ΠΟΥ είπε ότι τα κρούσματα Covid-19 σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 20% την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας τα 18 εκατομμύρια. Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε σε όλες τις περιοχές του κόσμου, εκτός από την Αφρική, σύμφωνα με τον οργανισμό.

H στάση του ΠΟΥ σχετικά με τον “μη υποχρεωτικό εμβολιασμό” για τα διεθνή ταξίδια έρχεται εν μέσω της απέλασης του πρωταθλητή του τένις, Novak Djokovic, από την Αυστραλία και της απαγόρευσης συμμετοχής τους στο αυστραλιανό Grand slam.

Ο πρωταθλητής του Australian Open είχε ζητήσει ιατρική εξαίρεση για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, αφού παραδέχτηκε ότι ήταν ανεμβολίαστος, παραβιάζοντας τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η αυστραλιανή κυβέρνηση για τον Covid. Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότερες χώρες, έχουν επιβάλει τον εμβολιασμό με εμβόλια που αναγνωρίζονται από αυτές, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο των ταξιδιωτών.

Πηγή money-tourism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)