Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Χ.Στυλιανίδης-H συγγνώμη του δεν φτάνει-Παραίτηση τώρα-Να πέσουν κεφάλια στην Αττική Οδό

 

Έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων ζητούν «συγγνώμη» αλλά φταίνε… οι άλλοι!

Η εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού ευθύνεται για τον εγκλωβισμό των χιλιάδων πολιτών στην Αττική Οδό, είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία, νομίζοντας ότι το να ρίχνει τις ευθύνες σε μία ιδιωτική εταιρεία θα γλιτώσει η κυβέρνηση από την κατακραυγή για τον ότι έχει τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τόσων ανθρώπων.

Eκτός του ότι υπάρχει θέμα, καθώς η Αττική Οδός ζήτησε με αγωγή της 75 εκατ. ευρώ από το δημόσιο πριν μερικές ημέρες. 

Ας το δούμε από την αρχή το θέμα:

Ο Χ.Στυλιανίδης ζήτησε «συγγνώμη» από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. 

Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Το ερώτημα είναι γιατί ζήτησε «συγγνώμη» αφού ευθύνεται η διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού για το χάος και την έκθεση σε κίνδυνο χιλιάδων πολιτών;

Μήπως γιατί τέτοιες αποφάσεις τις παίρνει μόνο η κυβέρνηση και η επίθεση στην διαχειρίστρια εταιρεία είναι αποτέλεσμα της αγωγής ύψους 75 εκατ. ευρώ που υπέβαλε η εταιρεία στο δημόσιο ως διαφυγόντα έσοδα από τα lockdown;

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων. Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά.

Aν δεν υπήρχαν φυσικά τα 75 εκατ. ευρώ κανείς δεν θα μιλούσε για κανένα πρόβλημα.

Αλλωστε η διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού δεν είναι κράτος.

Το κράτος, η κυβέρνηση έπρεπε να απαγορεύσει την είσοδο και να επιβάλλει την απαγόρευση. Δημόσια ενημέρωση κι ένα περιπολικό σε κάθε είσοδο, αρκούσε. Γιατί δεν το έκαναν κι έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή τόσων ανθρώπων;

Η ενημέρωση γίνεται αυτή την την ώρα από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΕΗ Α. Μάνο.

Για μια πολύ δύσκολη ημέρα μίλησε ο αρμόδιος υπουργός. Τόνισε ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική. 

Από αύριο το μεσημέρι στην Αττικ;h τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων. Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό.

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια.

Τόνισε ακόμα ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα.

Δείτε την ενημέρωση:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)