Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Πάμε και για την τέταρτη δόση, "αναμνηστική" την είπαν; Σταματημό δεν έχει ....

 


Tέταρτη δόση εμβολίου: Άμεσα οι αποφάσεις - Ποιους αφορά

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα αποφασίσει ίσως και σήμερα τη χορήγηση της τέταρτης δόσης.

Ακόμα και σήμερα μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με αυτό το θέμα και η απόφαση μπορεί να ληφθεί σήμερα ή την επόμενη εβδομάδα. Όπως ξεκαθάρισε η τέταρτη δόση θα αφορά συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν υπάρχει προς το παρόν συζήτηση για τη χορήγησή της στον γενικό πληθυσμό.

Έτοιμο το σύστημα για την υποδοχή της τέταρτης δόσης

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το

τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» είπε ο ίδιος και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».

Διαβεβαίωσε ακόμα πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις. Μάλιστα, στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη.

Σημειώνεται ότι η μόνη χώρα που μέχρι στιγμής χορηγεί τέταρτη δόση είναι το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας της χώρας Νίτζαν Χόροβιτς επικαλούμενος την μεγάλη έκθεσή και την ευαλωτότητά απέναντι σε μολύνσεις συγκεκριμένων κατηγοριών του πληθυσμού. 

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/741788-tetarti-dosi-emvolioy-amesa-oi-apofaseis-poioys-afora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)