Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Ο Πιερρακάκης αλλάζει πάλι τα δεδομένα της ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Σχόλιο από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:
ενώ εμείς ασχολούμαστε με τον κοροιδο-ιο κάποιοι εργάζονται νυχθημερόν για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, που φαίνεται θα έχουν και τους κωδικούς των τραπεζικών καρτών.
Υπενθυμίζουμε ότι οι πολλές διαφορετικές και μη ενωμένες βάσεις δεδομένων παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι αυτά που ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μην ξεχνάτε τη τεχνητή νοημοσύνη που την αναπτύσσουν και εφαρμόζουν παράλληλα. 

Κυριάκος Πιερρακάκης: Έρχεται ο προσωπικός αριθμός ασφάλισης - Τέλος τα φαξ στο Δημόσιο
Για τις ψηφιακές τεχνολογίες που υιοθετούνται σταδιακά από το ελληνικό Δημόσιο και θα κόψουν τον γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοινώνοντας πως σε σύντομο χρονικό διάστημα κάθε πολίτης θα διαθέτει έναν προσωπικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε πως με το νέο νόμο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που πρόκειται να ψηφιστεί θα εισαχθεί ο προσωπικός αριθμός κοινωνικής ασφάλισης και θα δοθεί τέλος σε πολλά προβλήματα του Δημοσίου όπως εκείνο με τα φαξ.

Όπως είπε ο υπουργός ο μοναδικός αυτός αριθμός θα αποτελείται από

ψηφία του ΑΦΜ και θα αναγράφεται πάνω στις νέες ταυτότητες.
Στη συνέχεια, μιλώντας για το gov.gr ο κ. Πιερρακάκης είπε πως πλέον μπορεί να μπει κανείς και να εκδώσει υπεύθυνη δήλωση ή εξουσιοδότηση, με τους κωδικούς του TAXISNET, στο οποίο θα ζητάει ως επιβεβαίωση ένα τηλέφωνο ή με τους κωδικούς του e-banking.

Δεν διακυβεύεται η ασφάλεια των κωδικών ή των λογαριασμών των πολιτών, τόνισε.

Για την ενίσχυση της τηλεργασίας μίλησε, επίσης, ο υπουργός επισημαίνοντας πως πρέπει να φτιαχτεί ένας ευρύτερο πλαίσιο από το υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, υποστήριξε ότι «σε μια πολύ δύσκολη κρίση αποδείξαμε ότι το κράτος μας δουλεύει πολύ καλά».

Τέλος, όσον αφορά την άυλη συνταγογράφηση, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι «έχει έρθει για να μείνει». Όλο αυτό το διάστημα έχουν καταμετρηθεί πάνω από 300.000 εγγραφές στο σύστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)