Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Πανδημία: Δημόσια καταγγελία και αναφορά αυτεπαγγέλτως διωκόμενων ποινικών αδικημάτων.



20 Μαΐου 2020

Προς : Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Κοινοποίηση: Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ΕΣΗΕΑ, Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, Τμήμα Προστασίας Κράτους – Πολιτεύματος, Υπουργείο Υγείας, Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κλπ

ΘΕΜΑ :

Στις 23 Μαρτίου 2020, όταν η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω τουρκικών επιθέσεων κατά των συνόρων και λόγω των συνεχόμενων απειλών κατά της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας , επί της ευκαιρίας της επιβολής νέων προληπτικών μέτρων με σκοπό το περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, της προστασίας της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ, ο Φαίδων Βόβολης, απόφοιτος νοσηλευτικής ο οποίος πρόσφατα είχε γίνει καρδιολόγος, χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία και παραπλανητικές ερμηνείες, ισχυρίστηκε ότι η νέα ασθένεια είναι σαν μια απλή εποχική γρίπη, αλλά η κυβέρνηση και οι συνεργοί της μας τη παρουσίασαν αλλιώς για να δεχτούμε μετά ανεπιφύλακτα ένα υποχρεωτικό εμβολιασμό, και εμμέσως πλην σαφώς, μας κάλεσε σε ανυπακοή και αντίσταση κατά των κυβερνητικών μέτρων αυτών. Με την βοήθεια διάφορων καλοθελητών ή/και συνεργατών, οι οποίοι μάλιστα για να γίνουν όλα πιο πιστικά παρουσίασαν τον νεόκοπο καρδιολόγο ως προσωπικότητα στο χώρο της ιατρικής, οι ψευδείς ισχυρισμοί και το κάλεσμα σε αντίσταση διαδόθηκαν ευρύτερα στη κοινωνία και έθεσαν έτσι σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, την δημόσια υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Κύριε Εισαγγελέα,

Στις 17 Νοεμβρίου 2019 εμφανίστηκε στο Wuhan, πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei (Κίνα), μια μυστηριώδης ιογενή πνευμονία η οποία δεν ανταποκρινόταν σε καμία γνωστή θεραπεία. Στις 30 Δεκεμβρίου, ο οφθαλμίατρος Li Wenliang ο οποίος εργαζόταν σε νοσοκομείο του Wuhan, και αμέσως μετά, η Ai Fen διευθύντρια του τμήματος έκτακτης ανάγκης του Κεντρικού Νοσοκομείου Wuhan, προειδοποιήσαν για την μεταδοτικότητα του νέου ιού που ήταν η αιτία της νέας πνευμονίας, αλλά τιμωρήθηκαν από τις κινέζικες Αρχές για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Μάλιστα ο ίδιος ο Li Wenliang έχασε τη ζωή του από το νέο ιό στις 6 Φεβρουαρίου 2020. Ήταν 34 ετών. Αργότερα δικάστηκε ερήμην, αθωώθηκε και ηρωοποιήθηκε.





Στις 31 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες αφού ένα νοσοκομείο του Wuhan ενημέρωσε το τοπικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών ότι υπήρχε μια ομάδα περιπτώσεων άγνωστης πνευμονίας στη περιοχή, μια πιθανή επιδημία νέας νόσου επέστησε τη προσοχή σε εθνικό επίπεδο και ενημερώθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.). Την ίδια μέρα, η Ταϊβάν διαβίβασε τις απόψεις της σχετικά με την νέα ασθένεια που έμοιαζε με SARS και κατ ΄επέκταση τη πιθανότητα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, στην αρμόδια υπηρεσία του Π.Ο.Υ για την “συνεργασία των κρατών για θέματα που αφορούν τη διεθνή εξάπλωση ασθενειών και άλλους κινδύνους για την δημόσια υγεία (IHR)” και ζήτησε από τις κινέζικες αρχές περισσότερες πληροφορίες, αλλά δεν τις πήρε ποτέ

8 Ιανουαρίου – 20 Ιανουαρίου 2020

Στις 8 Ιανουαρίου αναγνωρίστηκε ένας νέος κορονοϊός ως αιτία της ασθένειας, στις 11 Ιανουαρίου καταγράφηκε ο πρώτος γνωστός θάνατος από αυτόν, στις 13 Ιανουαρίου αναφέρθηκε από τη Ταϊλάνδη το πρώτο κρούσμα εκτός Κίνας και στις 14 Ιανουαρίου, ο ΠΟΥ ενημέρωσε τη παγκόσμια κοινότητα ότι οι προκαταρκτικές έρευνες που διενήργησαν οι κινεζικές αρχές δεν βρήκαν σαφείς ενδείξεις για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο του νέου κορονοϊόυ του Wuhan. ( Αυτός ο κορονοϊός είναι ο έβδομος της οικογένειας. Οι πρώτοι 4 προκαλούν απλό κρυολόγημα στα παιδιά ενώ ο 5ος και 6ος προκάλεσαν τις ασθένειες SARS & MERS και δεν υπάρχει εμβόλιο γι΄αυτούς)

Στις 20 Ιανουαρίου 2020, η Κίνα με καθυστέρηση μιας τουλάχιστον εβδομάδας από την στιγμή που η κυβέρνηση ενημερώθηκε από τους ειδικούς, επιβεβαίωσε επισήμως τη μετάδοση της νέας ασθένειας από άνθρωπο σε άνθρωπο και η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας ( National Health Commission NHC ) έθεσε σε λειτουργία μια ειδική επιτροπή για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η οποία άρχισε να δημοσιεύει καθημερινά όλα τα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας.



Στις 18 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ο θάνατος του διευθυντή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γουχάν, ο οποίος είχε μολυνθεί και αυτός από τον νέο ιό ενώ στο ιατρικό περιοδικό επιδημιολογίας «Chinese Journal of Epidemiology», δημοσιεύτηκε η πρώτη μεγάλη έρευνα του κινέζικου κέντρου ελέγχου των παθήσεων (Ccdc) σύμφωνα με την οποία έως τις 11 Φεβρουαρίου, η θνητότητα ( αναλογία των θανάτων σε σχέση με τον συνολικό αριθμό ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με την νόσο) του νέου ιού ήταν 2,3%. Τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Κίνας τα οποία κυκλοφόρησαν εκείνη την ημέρα, έθεσαν τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 1.868 και των μολύνσεων σε 72.436.

Στις 23 Ιανουαρίου, αφού νέα δεδομένα έδειξαν αύξηση του ρυθμού μετάδοσης και η ασθένεια η οποία είχε ταξιδέψει σε Ταϊλανδή, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ και Βιετνάμ εντοπίστηκε και σε άλλες 2 κινέζικες περιοχές (Μακάο & Χονγκ Κονγκ), η Hubei, και σταδιακά άλλες 13 επαρχίες, κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρώτου (1) βαθμού στον τομέα της δημόσιας υγείας (το υψηλότερο επίπεδο ανταπόκρισης), η οποία, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της επιδημίας, προϋποθέτει ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων, προσωρινή αναστολή λειτουργίας εταιρειών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, περιορισμό της πρόσβασης σε δυνητικά επικίνδυνες περιοχές, προσωρινές επιτάξεις σπιτιών, αυτοκίνητων, εξοπλισμού και άλλων πόρων, περιορισμούς της ελευθερίας της μετακίνησης, εισαγωγή επιδημιολογικών ελέγχων, επιβολή καραντίνας κλπ. Τα πρώτα μέτρα εφαρμόσθηκαν αμέσως ( πχ απαγόρευση πτήσεων από και προς το Wuhan) και σταδιακά, επιβλήθηκαν όλα. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, ο γενικός διευθυντής ΠΟΥ δήλωσε ότι υπάρχει μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Κίνα αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο στις υπόλοιπες χώρες (!) και ότι αποφάσισε να μη κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό.

Στις 24 Ιανουαρίου, με την εμφάνιση 3 κρουσμάτων στη Γαλλία, στο Μπορντό, επιβεβαιώθηκε η μεταφορά της COVID-19 στην Ευρώπη. Και τα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν άτομα τα οποία πρόσφατα έφτασαν ή επέστρεψαν από την Κίνα.

Στις 28 Ιανουαρίου, τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα στη Κίνα ήταν 6.058, αλλά σύμφωνα με βρετανο-κινεζική επιστημονική μελέτη ήταν στη πραγματικότητα 26.701.

Στις 29 Ιανουαρίου, αφού ανακοίνωσε το πρώτο του κρούσμα και το Θιβέτ, ο ιός της νέας ασθενείας ολοκλήρωσε την εξάπλωσή του σε όλες τις επαρχίες της ηπειρωτικής Κίνας. Κατόπιν τούτου, όλη αυτή η τεράστια έκταση, με πληθυσμό άνω του 1 δις, πέρασε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 1ου βαθμού στον τομέα της δημόσιας υγείας. Ο ιός όμως είχε ήδη απλωθεί σε 3 ηπείρους και το Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών εντόπισε τη πρώτη περίπτωση μετάδοσής του από άτομο σε άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 30 Ιανουαρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), ανακοίνωσε ότι ο νέος κορονοϊος ο οποίος είχε ήδη μεταδοθεί σε τουλάχιστον 23 χώρες και αυτόνομες περιοχές σε όλο τον κόσμο, συνιστά παγκόσμια απειλή και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος, η οποία προϋποθέτει τη συλλογική αντιμετώπιση προκειμένου να περιορισθεί η εξάπλωσή, την έγκυρη ενημέρωση του ΠΟΥ για όλα τα νέα κρούσματα και τους θανάτους, τη κατάλληλη προετοιμασία όλων των χωρών κλπ. Κατόπιν τούτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες για Κίνα, το Πακιστάν ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς και από κινεζικές πόλεις, οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ ανέστειλαν προσωρινά την είσοδο στη χώρα όλων των ταξιδιωτών από την Κίνα, η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο ξένων υπηκόων από την ηπειρωτική Κίνα και διέταξε τους δικούς της πολίτες που επιστρέφουν από την Κίνα να τεθούν οικειοθελώς σε καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ η Ιταλία έθεσε το υγειονομικό της σύστημα σε κατάσταση συναγερμού για τους επόμενους έξι μήνες και διέκοψε τις αεροπορικές συνδέσεις με την Κίνα. Την μεθεπόμενη μέρα, 1 Φεβρουαρίου 2020, δημοσιεύθηκε ψήφισμα προς τα Ενωμένα Έθνη, με αίτημα την παραίτηση του γενικού διευθυντή του Π.Ο.Υ. Tedros Adhanom Ghebreyesus διότι αρνήθηκε να κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό από τις 23 Ιανουαρίου, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων είχε αυξηθεί περισσότερο από δέκα φορές μέσα σε μόλις 5 ημέρες. Εντός 3 ημερών το ψήφισμα συγκέντρωσε πάνω από 200.000 υπογραφές, οι οποίες έως στις 11 Μαρτίου έγιναν σχεδόν 500.000 και τον Απρίλη ξεπέρασαν το 1.000.000!

[Διευκρίνιση: Στις 30 Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είχαν καταγραφεί συνολικά 9.823 κρούσματα και 213 θάνατοι( όλοι τους στη Κίνα), αλλά η πραγματική κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη και ο Π.Ο.Υ όφειλε να το γνωρίζει. Και μάλλον το γνώριζε, αφού δεν απαιτείται ούτε ιδιαίτερο IQ ούτε ιδιαίτερη μόρφωση για να γνωρίζει κανείς ότι το κουκούλωμα, η απόκρυψη στοιχείων και η λογοκρισία αποτελούν βασικά χαρακτηρίστηκα των ολοκληρωτικών καθεστώτων τύπου Κίνας, και ότι σε μια χώρα με 1,4 δις κατοίκους όπου για πάνω από ένα μήνα δεν λήφθηκε κανένα μέτρο για να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού, με αποτέλεσμα να ταξιδέψει ανενόχλητος σε 23 χώρες, ήταν εντελώς αδύνατον να υπήρχαν τόσα λίγα κρούσματα και κατ ‘επέκταση τόσο λίγοι θάνατοι. Όταν μιλάμε για την παγκόσμια υγεία και τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων, πολιτικά προσχήματα δεν χωρούν και το γεγονός ότι μια χώρα αυτοαποκαλείται δημοκρατία δεν έχει καμία σημασία. Ο Π.Ο.Υ όμως διευκρίνισε ότι κατά την εκτίμησή του τα μέτρα που λαμβάνει το κομουνιστικό καθεστώς της Κίνας θα ανακόψουν τη διάδοση του ιού(!), ότι δεν υπάρχει λόγος να περιοριστούν τα ταξίδια, οι εμπορικές συναλλαγές και η μετακίνηση του πληθυσμού και ότι αντιτίθεται σε κάθε τέτοιο περιορισμό . “Έχω δει τις δυνατότητες (σ.σ. των Κινέζων) και πιστεύω ότι θα ελέγξουν το ξέσπασμα το συντομότερο δυνατόν” έλεγε ο εκπρόσωπός του]

Στις 3 Φεβρουαρίου, σε μια προσπάθεια περιορισμού της επιδημίας της, η Κίνα κήρυξε τη μεγαλύτερη καραντίνα στην ανθρώπινη ιστορία (αφορούσε περίπου 45 εκατομμύρια ανθρώπους), αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο ήταν αργά, καθώς ο ιός είχε ήδη εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 27 χώρες και περιοχές .

Στις 11 Φεβρουαρίου η νέα ασθένεια απέκτησε όνομα : COVID-19. Όνομα απέκτησε και ο νέος κορονοϊός ο οποίος την προκαλεί: SARS-CoV-2, αλλά μερικές φορές, για να αποφευχθεί η σύγχυση με την ασθένεια SARS, αναφέρεται ανεπισήμως από τον Π.Ο.Υ ως «ο ιός COVID-19»



Στις 14 Φεβρουαρίου καταγράφηκε στη Γαλλία ο πρώτος γνωστός θάνατος στην Ευρώπη, όπου, έως τις 21 Φεβρουαρίου, εννέα χώρες είχαν αναφέρει κρούσματα: Βέλγιο (1), Φινλανδία (1), Γαλλία (12), Γερμανία (16), Ιταλία (3), Ρωσία (2), Ισπανία(2), Σουηδία(1) και το Ηνωμένο Βασίλειο 9.

Στις 17 Φεβρουαρίου συστάθηκε στην Ελλάδα ειδική επιτροπή ειδικών επιστημόνων και εμπειρογνωμόνωνγια την αντιμετώπιση της COVID-19, η οποία ονομάστηκε “ Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.” με την ακόλουθη σύνθεση :
Βατόπουλος Άλκης, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ
Γαργαλιάνος Παναγιώτης, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων
Γιαμαρέλλου Ελένη, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας
Γώγος Χαράλαμπος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Παν/μίου Πατρών
Δαϊκος Γεώργιος, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ
Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
Ζαούτης Θεοκλής, Καθηγητής Παιδιατρικής & Επιδημιολογίας – University of Pennsylvania – School of Medicine
Καραϊσκου Αγγελική, Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ»
Λάγιου Παγώνα, Παθολόγος, Καθηγήτρια Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Παν/μίου Harvard, ΗΠΑ
Λαζανάς Μάριος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS
Λουρίδα Αθανασία, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Δ/ντρια ΕΣΥ – Α’ Παιδιατρική Κλινική Γ.Ν.Π. «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Μαγιορκίνης Γκίκας, Καθηγητής, Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ – Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο την επισκόπηση των επιστημονικών δεδομένων και των εξελίξεων της επιδημίας του κορονοϊού 2019-nCoV
Μεντής Ανδρέας, Διευθυντής Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Ε.Ι. PASTEUR
Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης, Καθηγητής Επιδημιολογίας ΠΑΔΑ (πρώην ΕΣΔΥ)
Παπαευαγγέλου Βασιλική, Καθηγήτρια Γ’ Παιδιατρικής, Γ.Ν.Θ. «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Παππά – Κονιδάρη Άννα, Καθηγήτρια ΑΠΘ, Διευθύντρια Α’ Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών & Αιμορραγικών Πυρετών
Σαρόγλου Γεώργιος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Ανωτάτης Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ. τέως Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ
Σύψας Νικόλαος, Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ
Τολούμης Γεώργιος, Υποπτέραρχος, Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ
Τσακρής Αθανάσιος, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ
Τσιόδρας Σωτήριος, Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ – ΓΝΑ ΑΤΤΙΚΟΝ, Παθολόγος­ Λοιμωξιολόγος
Τσολιά Μαρία, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ
Χατζηγεωργίου Δημήτριος, Υποπτέραρχος, Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού Πολιτικής Αεροπορίας
Χατζηχριστοδούλου Χρήστος, Καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας, Τμήμα ιατρικής, Παν/μιο Θεσσαλίας
Δημήτρης Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, Eργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.
Βάνα Σύψα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ

Στις 19 Φεβρουαρίου, το Ιράν επιβεβαίωσε τους πρώτους 2 θανάτους από COVID-19, χωρίς προηγουμένως να είχε ανακοινώσει κάποιο κρούσμα. Σύμφωνα όμως με τον βουλευτή Αχμάντ Αμιρι Αμπάντι Φαραχανί ( Ahmad Amir-Abadi Farahani ή και Ahmad Amirabadi Farahani ) οι νεκροί ήταν πολύ περισσότεροι (>50) και οι πρώτοι θάνατοι έλαβαν χώρα στις 13 Φεβρουαρίου (στη πόλη Κομ 1,2 εκατ. ), δηλαδή έξι ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωσή τους . Οι ισχυρισμοί του περί πολύ μεγαλύτερου αριθμού νεκρών, επιβεβαιώθηκαν αργότερα και από τον απεσταλμένο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Ρικ Μπρενάν, ο οποίος έπειτα από επίσκεψη στο Ιράν, δήλωσε ότι η κατάσταση μπορεί να ήταν 5 φορές χειρότερη από εκείνη που επισήμως είχε αναφερθεί, αλλά και από δορυφορικές φωτογραφίες που έδειχναν ότι από 21 Φεβρουαρίου (μέρα των εθνικών εκλογών), στη πόλη Κομ, οι Αρχές ετοίμαζαν ομαδικούς τάφους έκτασης ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και ότι παρόμοιες εργασίες είχαν ξεκινήσει και σε άλλες περιοχές. ΤΕΛΟΣ, έχοντας υπόψιν ότι από την μόλυνση έως τον θάνατο κάποιου με COVID-19, χρειάζονται περίπου 24 ημέρες, σημαίνει ότι τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στο Ιράν στα μέσα Ιανουαρίου. (Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση πλήρωσε ακριβά την στάση της, ήτοι την άρνηση ανακοίνωσης της κατάστασης και λήψης μέτρων, καθώς μέχρι τα μέσα Μαρτίου πολλοί υπουργοί, ανώτεροι αξιωματούχοι και 23 μέλη του ιρανικού κοινοβουλίου – περίπου το 8% όλων των βουλευτών- είχαν προσβληθεί από το SARS-CoV-2 και τουλάχιστον 12 είχαν πεθάνει.

Έως τις 23 Φεβρουαρίου, παρά τη δημιουργική λογιστική, το Ιράν είχε το μεγαλύτερο αριθμό καταγεγραμμένων θανάτων από το νέο κορονοϊό εκτός της Κίνας, και πολύ σύντομα αποδείχτηκε ότι ήταν το επίκεντρο της εξάπλωσης του ιού στη Μέση Ανατολή, με περισσότερες από δέκα χώρες να ανακαλύπτουν ότι τα πρώτα κρούσματά τους σχετιζόταν με το Ιράν. Για τις 23 Φεβρουαρίου πάντως, βάσει των κρουσμάτων που είχε εξαγάγει σε άλλες χώρες, υπολογίστηκε ότι τα πραγματικά κρούσματα ήταν 18.300 [ Κορονοϊός: Πρακτορείο Στο Ιράν Κάνει Λόγο Για 50 Νεκρούς Στην Πόλη Κομ, Estimation of COVID-2019 burden and potential for international dissemination of infection from Iran ]

Στις 23 Φεβρουαρίου, λόγω της κατάστασης στο Ιράν και των ανησυχιών που εξέφρασαν οι ειδικοί, ότι η ασθένεια δεν μπορεί να περιοριστεί, η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με το Ιράν, αλλά σε καθημερινή βάση, Τούρκοι στρατιωτικοί, κυβερνητικά στελέχη και μέλη τουρκικών ΜΚΟ, συνέχισαν να περνούν από και προς τις δύο χώρες, ενώ πολλοί Ιρανοί έμποροι ή απλοί πολίτες που έχουν συναλλαγές με τα παραμεθόρια χωριά της Τουρκίας, συνέχισαν και αυτοί να περνούν ανεξέλεγκτα από ανεπίσημες διόδους στη γειτονική χώρα. Ταυτόχρονα, κυρίως λόγω της διαφθοράς των Τούρκων κρατικών αξιωματούχων που δέχονται δωροδοκίες από τους διακινητές ανθρώπων, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας που είχαν πληγεί από την επιδημία, περνούσαν και αυτοί καθημερινά στη Τουρκία μέσω της επαρχίας Βαν, που συνορεύει με το Ιράν. Έως στις 23 Φεβρουαρίου η κινέζικη επιδημία είχε προσβάλλει συνολικά τουλάχιστον 33 χώρες και περιοχές

Την ίδια μέρα, στην Ελλάδα συστάθηκε 11μελής Εθνική Επιτροπή προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι COVID-19, με βασική αρμοδιότητα την εισήγηση ενδεδειγμένων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της εμφάνισης και διάδοσης του νέου κορονοϊού στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και κάθε συναρμόδιου Υπουργείου ή Κυβερνητικού Οργάνου. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, η θητεία της Εθνικής Επιτροπής είναι τριετής και στα μέλη της δεν καταβάλλεται αμοιβή ή αποζημίωση.

Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής είναι οι:
ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ( Καθηγητής ΠΕ, MSc, PhD), Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Πρόεδρος.
ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Mαθηματικος, MSc, PhD), Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
ΚΑΡΑΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Πολ. Μηχ. ΕΜΠ, ΜSc Υγιεινολόγος EPFL ΜSc Υγ. & Ασφάλειας Εργασίας RWTH) , Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας.
ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Επίκουρος Καθηγητής Ανατομικής και Χειρουργικής Ανατομίας κλπ) , Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).
ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).
ΓΚΟΓΚΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (M.Sc.), Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ – ΓΝΑ ΑΤΤΙΚΟΝ, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος.
ΤΣΑΚΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ.
ΤΟΛΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Υποπτέραρχος, Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ.
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Υποπτέραρχος, Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού Πολιτικής Αεροπορίας.

Στις 24 Φεβρουαρίου, o υπεύθυνος του προγράμματος του Π.Ο.Υ για επείγουσες καταστάσεις υγείας, κάλεσε τα έθνη να αρχίσουν τις προετοιμασίες αντιμετώπισης μιας πιθανής πανδημίας, χωρίς να περιμένουν τη κήρυξή της από τον Οργανισμό. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε, η πανδημία δεν γινόταν να κηρυχθεί εκείνη τη στιγμή καθώς η συμπεριφορά της ασθένειας στη Κίνα, και συγκεκριμένα η μείωση των περιπτώσεων ήταν περίεργη και έπρεπε να περιμένουν μέχρι να καταλάβουν τον μηχανισμό.

[Στις 24 Φεβρουαρίου η Ιταλία η οποία είχε εντοπίσει το πρώτο κρούσμά της στις 31 Ιανουαρίου και διέκοψε αμέσως τις πτήσεις προς και από την εστία της COVID-2019 (Κίνα), είχε επισήμως 229 κρούσματα και 7 νεκρούς. Στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, δηλαδή κατά την έναρξη της επιδημίας (31 Δεκεμβρίου 2019 – 24 Ιανουαρίου 2020), η Κίνα είχε δηλώσει 1.287 κρούσματα και 41 νεκρούς. Έχοντας όμως υπόψιν ότι ο πληθυσμός της Κίνας είναι 16,54 φορές μεγαλύτερο από εκείνο της Ιταλίας, και ότι εκείνη τη περίοδο της έναρξης της επιδημίας η Κίνα δεν είχε λάβει απολύτως κανένα μέτρο ενώ η Ιταλία όλο και κάτι έκανε, σημαίνει ότι αναλογικά, η Κίνα έπρεπε να έχει στις 24 Ιανουαρίου τουλάχιστον 3.787 κρούσματα και 115 νεκρούς. ΟΧΙ 1.287 κρούσματα και 41 νεκρούς όπως αυτή δήλωσε και ο Π.Ο.Υ πίστεψε.]

Στις 25 Φεβρουαρίου 2020, η Ελλάδα νομοθέτησε τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού (ΦΕΚ 42/Α/25-2-2020) τα οποία θα λάμβανε ανάλογα με τις εξελίξεις. [Μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου (όπως την επιβολή προληπτικών ελέγχων υγειονομικής φύσεως, τον προσωρινό περιορισμό, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου, τον προσωρινό περιορισμό (απομόνωση) προσώπων για τα οποία υπάρχουν εύλογες υπόνοιες ότι μπορεί να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο, την προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού, και άλλα ). Ζητήματα προσωπικού (μετακινήσεις και προσλήψεις ιατρικό, νοσηλευτικό και πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων). Έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας, Ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης χώρων κλπ]

Στις 26 Φεβρουαρίου, καταγράφηκε επισήμως το πρώτο γνωστό κρούσμα της ασθένειας COVID-19 στην Ελλάδα και ξεκίνησε αμέσως η ιχνηλάτηση με σκοπό την εύρεση των επαφών και την απομόνωση αυτών σε οικειοθελή κατ΄οίκον καραντίνα για 14 μέρες. Την ίδια μέρα, o επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμόυ Υγείας (Π.Ο.Υ) εξέφρασε από τη Γενεύη την έντονη ανησυχία του, καθώς έπειτα από τη ξαφνική εκτίναξη των αριθμών των κρουσμάτων στην Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εκτός της Κίνας ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αριθμό νέων περιπτώσεων στην Κίνα (μετάφραση), ενώ από τη Ρώμη, ο Hans Henri P. Kluge, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, θύμισε ότι στην Ευρώπη έχουμε ετησίως περίπου 60.000 θανάτους και λόγω της εποχικής γρίπης και προσκάλεσε τους ευρωπαίους να εμβολιαστούν και να μην αφήσουν να πάνε στράφι τα τόσο ισχυρά εργαλεία που είναι διαθέσιμα, αλλά να τα χρησιμοποιήσουν για τη προστασία της υγεία τους.

Εκείνη τη τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, εκτός από την Ελλάδα, άλλες 38 χώρες ανακοίνωσαν την εξάπλωση της ασθένειας στα εδάφη τους και έτσι ο συνολικός αριθμός των πληγμένων χωρών έφτασε στις 79. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, η Ιρανική υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομίας, είχε ανακοινώσει ότι για να σταματήσει τη διάδοση “ψεύτικων” φωτογραφιών και βίντεο σχετικά με τον κορονοϊό, συνέλαβε 24 άτομα και επίπληξε άλλα 118. (στο Ιράν μόλις είχαν διεξαχθεί οι βουλευτικές εκλογές και η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο εν όψει του δεύτερου επαναληπτικού γύρου που θα διεξαχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2020)

Covid-19 reaches new frontiers from Iran and Italy.



Στις 27 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε η επιβολή των πρώτων προληπτικών μέτρων με σκοπό το περιορισμό της διάδοσης της νόσου COVID-19 στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα, από την επόμενη μέρα τέθηκαν σε εφαρμογή 2 μέτρα : η αναστολή λειτουργίας του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για δεκατέσσερις ήμερες και η ματαίωση των καρναβαλικών και εν γένει αποκριάτικων εκδηλώσεων από 27 Φεβρουαρίου 2020 έως και 2 Μαρτίου 2020 σε όλη τη Χώρα, λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την από 27.02.2020 Εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. ΦΕΚ 648_Β_27.02.2020

Στις 28 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα κατά την οποία μπήκαν σε εφαρμογή στην Ελλάδα τα πρώτα μέτρα για την ανακοπή της μετάδοσης του κορονοϊου, η Τουρκία η οποία αρνιόταν να δώσει στοιχεία στον Π.Ο.Υ και έλεγε ότι λόγω ξεχωριστού DNA και κολόνιας λεμονιού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ, δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να σταματήσει όσους θέλουν να φύγουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση και άρχισε να μεταφέρει δωρεάνπρος τα Ελληνικά σύνορα όσους το επιθυμούσαν, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί τεράστιος αριθμός ανθρώπων (νεαροί άνδρες επί το πλείστον) οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν διά της βιας στα εδάφη μας.









Στις 2 Μαρτίου, μετά το κλείσιμο των τούρκικων συνόρων με το Ιράν και “το άνοιγμα” εκείνων με την ΕΕ, μετά την οργανωμένη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα από τις Τούρκικες Αρχές, μετά την επίθεση κατά των συνόρων μας από αλλοδαπούς αλλά και κρατικές και παρακρατικές τούρκικες δυνάμεις, και μετά τις νέες απειλές Ερντογάν ότι θα μας στείλει εκατομμύρια άλλους εισβολείς, η Ελλάδα, πέρα από τοπροσωρινό κλείσιμο των συνόρων με τη Τουρκία, ανέστειλε αναδρομικά (από 1 Μαρτίου) και για ένα μήνα, την χορήγηση ασύλου λόγω εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής κατά της ασφάλειας της χώρας (ΦΕΚ Α’45/2.3.2020) και υπέβαλε αίτημα στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκείνη την εποχή μάλιστα, υπήρχαν βασιμότατες υποψίες ενδεχομένως και πληροφορίες, ότι στη γειτονική χώρα υπήρχαν πολλά κρούσματα αλλά και θάνατοι από κορονοϊό. Στις 3 Μαρτίου η υποψίες επιβεβαιώθηκαν, αφού επιβάτης ο οποίος ταξίδεψε αεροπορικώς από Τουρκία στη Σιγκαπούρη βρέθηκε θετικός για τον SARS-CoV-2.

Από 6 έως και 9 Μαρτίου, μεταξύ πολλών άλλων, έγιναν και τα ακολούθα:

– Η Τουρκία, διαφήμιζε τις ειδικές δυνάμεις της που δραστηριοποιόνταν στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα,παρενοχλούσε την ελληνική ακτοφυλακή και τουρκικό θωρακισμένο προσπάθησε να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο,

– Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού μας απείλησε λέγοντας «Ακόμη δεν έχετε δει τίποτε»,

– Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναλήφθηκε η απαραίτητη νομική δράση κατά όσων κυκλοφορούν «παραπλανητικά» δημοσιεύματα και «ψεύτικες» φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την παρουσία νέου κορονοϊού στην Τουρκία,

– Ο ηγέτης του ισλαμικού καθεστώτος της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν, διέταξε την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα, δήλωσε ότι οι τούρκικες στρατιωτικές διασυνοριακές επιθέσεις είναι θρησκευτικός πόλεμος κατά της Ευρώπης, με τον τουρκικό στρατό ως ο τελευταίος στρατός του Ισλάμ που πεθαίνει για τον Αλλάχ, και υπαινίχθηκε την πιθανή αποκατάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ ο επικεφαλής της τούρκικης υπηρεσίας μετανάστευσης (Ombudsman) παραδέχτηκε ότι στα σύνορα με την Ελλάδα η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων δε ήταν Σύριοι πρόσφυγες, αλλά μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία, το Πακιστάν και την Αφρική που ζούσαν στην Τουρκία. (Αυτό που δεν είπε, ήταν ότι ανάμεσά τους υπήρχαν και αρκετοί Τούρκοι ….) / [ Exposed: Erdoğan admits his motive behind the migrant invasion – an Islamic Holy War (Watch)]

– στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας όπως η αναστολή καταβολής ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων κάθε είδους ρύθμισης και βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ, από τις επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν καθοριστικά από την πανδημία με διακοπή της λειτουργίας τους. Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας ενισχύθηκε με 15 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού.

– το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απέρριψε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ελλάδας λόγω της αναστολής ασύλου.

Turkey’s Islamist regime leader calls for holy war against Europe



Τούρκικα σύνορα με την Ελλάδα









Στις 10 Μαρτίου, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων του νέου ιού σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε ότι με στόχο τη μείωση της διασποράς του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, κλείνουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές της χώρας, όλων των βαθμίδων, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών καθώς και ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται. Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 89. Οι τέσσερις ήταν στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας ήταν εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο. Την επόμενη μέρα (11 Μαρτίου), δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 55 Α όλες οι προαναφερόμενες αποφάσεις, διευκολύνσεις και μέτρα στήριξης μαζί με κάποια επιπρόσθετα ( αναστολή καταβολής Φ.Π.Α. υπό προϋποθέσεις. Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων. Παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Έκτακτα και προσωρινά μέτρα στην αγορά εργασίας ως προς την οργάνωση του χρόνου και του τόπου εργασίας. Άδεια ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων και άλλες διευκολύνσεις. Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών κλπ)

Εκείνη την ημέρα η Ιταλία επέβαλε μερικά περιοριστικά προληπτικά μέτρα, αλλά οι επιχειρήσεις δεν έκλεισαν και η εικόνα η οποία παρουσιάζαν τα μαζικά μέσα μεταφοράς του Μιλάνου στις 18 Μαρτίου ήταν αυτή :



Στις 11 Μαρτίου, δημοσιεύθηκε μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον (University of Southampton) σύμφωνα με την οποία, στα τέλη Φεβρουαρίου, τα κρούσματα στη Κίνα ήταν 114.325 (επισήμως η Κίνα είχε ανακοινώσει περίπου 79 000), ότι χωρίς τα αυστηρότατα περιοριστικά και άλλα μέτρα ο αριθμός των κρουσμάτων θα ήταν 67 φορές μεγαλύτερος. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι εάν οι επεμβάσεις θα είχαν πραγματοποιηθεί μία, δύο ή τρεις εβδομάδες νωρίτερα, τα κρούσματα θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 66%, 86% και 95% αντιστοίχως – περιορίζοντας σημαντικά τη γεωγραφική εξάπλωση της νόσου – ενώ εάν τα μέτρα θα λαμβανόταν μία, δύο ή τρεις εβδομάδες αργότερα, ο αριθμός των περιπτώσεων μπορεί να ήταν 3πλάσια, 7πλάσια ή 18πλάσια αντίστοιχα.

Την ίδια μέρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) αναβάθμισε το επίπεδο επικινδυνότητας της COVID_19 σε Π Α Ν Δ Η Μ Ι Α και η Τουρκία αποφάσισε να ανακοινώσει το πρώτο κρούσμα της. Εκείνη τη στιγμή 114 χώρες είχαν πληγεί από την νέα ασθένεια και οργίαζαν οι φήμες ότι στη Τουρκία τα κρούσματα ήταν πολύ περισσότερα αλλά και ότι υπήρχαν νεκροί. Ενδεικτικά, ο Νίκος Μιχαηλίδης έλεγε ότι πληροφορίες από Άγκυρα ανέφεραν ότι πάρα πολλοί ανώτατοι Τούρκοι αξιωματικοί που εργάζονται στο γενικό επιτελείο στρατού καθώς επίσης και πολλοί πιλότοι, εντοπίστηκαν μολυσμένοι με κορονοϊο αλλά το τουρκικό ΓΕΣ απαγόρευσε την δημοσίευση οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Επίσης, Μυτιλινιός που πηγαινοερχόταν για εμπορικούς λόγους στο Αιβαλι, έλεγε ότι τα κρούσματα στη Τουρκία είναι χιλιάδες αλλά οι ιατροί είχαν λάβει ρητές εντολές να καταχωρίσουν τα κρούσματα ως ίωση και τους θανάτους ως αποτέλεσμα καρκινικών νόσων, λευχαιμίας και μηνιγγίτιδας ενώ μια εβδομάδα αργότερα, όταν οι Αρχές μιλάγαν για 359 κρούσματα και 4 θανάτους, Τούρκος καθηγητής πνευμονολογίας αποκάλυψε σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων ενδέχεται να είναι περίπου 145.000, ενώ τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. (Turkey’s Coronavirus Crisis Risks Rivalling Italy, Experts Warn , Expert : Turkey may have more than 500,000 cases of coronavirus !, Istanbul Death Toll Hints Turkey Is Hiding a Wider Coronavirus Calamity )

Επίσης, στις 11 Μαρτίου, μεταφράστηκε στα ελληνικά άρθρο με τίτλο “Κορονοϊός : Γιατί πρέπει να δράσετε τώρα” (Coronavirus: Why You Must Act Now. Politicians, Community Leaders and Business Leaders: What Should You Do and When?), το οποίο απευθυνόταν στις πολιτικές ηγεσίες, στους τοπικούς άρχοντες και στον επιχειρηματικό κόσμο, με σκοπό να εξηγήσει στους πάντες ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ και να εμποδίσουν τη περαιτέρω εξάπλωση της COVID_19.



Συντάκτης του κειμένου ήταν ο Tomas Pueyo Brochard (1982, Γαλλία, τρίτεκνος), “χρυσό παιδί” της Silicon Valley, με δυο Μάστερ στη Μηχανική, ένα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο Στάνφορντ (Stanford MBA), δημιουργός εφαρμογής με πάνω από 20 εκατ. χρήστες, αντιπρόεδρος της Course Hero κλπ. Σε 2 μέρες το άρθρό του είχε διαβαστεί στη πηγή από 17 εκατομμύρια άτομα και είχε μεταφραστεί σε 11 γλώσσες, ενώ μια εβδομάδα αργότερα, οι αναγνώστες της σελίδας έγιναν 40 εκατομμύρια, τα like 246.000, οι μεταφράσεις 40, ενώ ταυτόχρονα εγκρίθηκε, αναδημοσιεύθηκε και προωθήθηκε από πληθώρα επιδημιολόγων και άλλων ειδικών εμπειρογνώμων. Με απλά λόγια αυτό το άρθρο το διάβασε όλος ο πλανήτης ! Εν συντομία, βασισμένος στα υπάρχοντα δεδομένα και σε μαθηματικά μοντέλα, ο συντάκτης έλεγε στους υπεύθυνους : “ Ο κορονοϊός έρχεται σε εσάς! Έρχεται με εκθετική ταχύτητα: σταδιακά και μετά ξαφνικά. Είναι θέμα ημερών. Ίσως μια ή δύο εβδομάδων. Όταν συμβαίνει αυτό, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα κατακλυστεί. Οι συμπολίτες σας θα στοιβάζονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Οι εξαντλημένοι επαγγελματίες υγείας θα καταρρεύσουν. Κάποιοι θα πεθάνουν. Θα χρειαστεί να αποφασίσουν ποιος ασθενής θα μπει σε οξυγόνο και ποιος θα πεθάνει. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση σήμερα. Όχι αύριο. Σήμερα. Αυτό σημαίνει να κρατάς όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στο σπίτι, ξεκινώντας τώρα. Όσοι έχετε ηγετικές θέσεις, έχετε τη δύναμη και την ευθύνη να αποτρέψετε το κακό. Μπορεί να αναρωτηθείτε σήμερα: Τι γίνεται αν αντιδράσω υπερβολικά; Θα με κοροϊδεύουν οι άνθρωποι; Θα μου θυμώσουν; Θα φανώ ηλίθιος; Δεν θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε να κάνουν άλλοι τα πρώτα βήματα; Θα βλάψω πάρα πολύ την οικονομία; Αλλά σε 2–4 εβδομάδες, όταν ολόκληρος ο κόσμος θα εφαρμόσει το μέτρο, όταν οι πολύτιμες μέρες κοινωνικής αποστασιοποίησης που θα έχετε ενεργοποιήσει θα έχουν σώσει ζωές, οι άνθρωποι δεν θα σας επικρίνουν πια: Θα σας ευχαριστήσουν που λάβατε τη σωστή απόφαση. (σχετικό Coronavirus – The Hidden Cases – Why We Must Shut Everything Down And Do It Now)

12 Μαρτίου – 19 Μαρτίου 2020

Στις 12 Μαρτίου καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα. Ήταν ένας 66χρονος από την Πάτρα. Την ίδια μέρα, ο περιφερειακός διευθυντής Π.Ο.Υ για την Ευρώπη Dr Hans Henri P. Kluge, ανακοίνωσε ότι η Ευρώπη έγινε το επίκεντρο της πανδημίας και την επομένη μέρα, 13 Μαρτίου, η Ελλάδα αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των καφετεριών, μπαρ, μουσείων, εμπορικών κέντρων, αθλητικών εγκαταστάσεων και εστιατορίων. Στις 14 Μαρτίου η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της για ευρωπαϊκές χώρες. Στις 16 Μαρτίου στην Ελλάδα έκλεισαν και τα εμπορικά καταστήματα, δύο χωριά στην Κοζάνη τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ αποφασίστηκε και η καθολική αναστολή όλων των λειτουργιών κάθε δόγματος και θρησκείας. Oι φούρνοι, τα σουπερμάρκετ, τα φαρμακεία, οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και ορισμένες ακόμα εμπορικές επιχειρήσεις και παροχής υπηρεσιών, καθώς και παραγωγικές μονάδες περισσότερων ειδών, παρέμειναν ανοιχτά. Στις 17 Μαρτίου η Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και την απαγόρευση εισόδου στην Ε.Ε. σε πολίτες τρίτων χωρών, με ισχύ από τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου. Στην Ελλάδα, η είσοδος πολιτών από χώρες εκτός της Ε.Ε. θα επιτρεπόταν μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη που σχετίζεται με επείγουσα εργασία ή οικογενειακούς λόγους. Την ίδια μέρα , η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης, δημοσίευσε ‪ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ προς όσους ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή της για ενίσχυση των εργασιών επέκτασης του φράχτη στον Έβρο με δωρεές και για λόγους διαφάνειας δημοσίευσε τα ονόματα όσων είχαν συνεισφέρει. Αργότερα, καθώς οι δωρεές και οι εργασίες συνεχιζόταν , δημοσίευσε άλλα 2 παρόμοια ευχαριστήρια. Στις 18 Μαρτίου το Reuters δημοσίευσε άρθρο με τίτλο “ «Θερίζει» τους Οίκους Ευγηρίας στην Ιταλία ο κορονοϊός “ αφιερωμένο στους αμέτρητους θανάτους ηλικιωμένων που δεν είχαν καταγραφεί ως θύματα του κοροναϊού, Η Ελλάδα μπήκε στο QE των 750 δισ. ευρώ (QE Quantitative easing – Ποσοτική χαλάρωση) και καταργήθηκε η υποχρέωση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%. Στις 18 και 19 Μαρτίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια επιπλέον σειρά μέτρων ύψους άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων (ενδεικτικά μέτρα: χρηματική ενίσχυση ύψους 800€ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, αναστολή καταβολής φόρων και εισφορών, αναβολή των φορολογικών υποχρεώσεων, μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 6% για ορισμένα προϊόντα υγιεινής και αυτοπροστασίας, καταβολή στο ακέραιο του δώρου του Πάσχα κλπ). Στις 19 Μαρτίου η Τουρκία έκλεισε τις χερσαίες συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα στις Καστανιές και τα Ύψαλα.

Η πανδημία είχε σκοτώσει έως τότε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους και για πρώτη φορά η πλειοψηφία των θανάτων δεν ήταν πια στη Κίνα αλλά στην Ιταλία και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε σχέδια για τη διοργάνωση της συνόδου κορυφής της G7 τον Ιούνιο. Όσο για το καθεστώς Ερντογάν , εννοείται ότι συνέχιζε να λογοκρίνει τον κορονοϊό ….[Ενδεικτικά :Γιατρός ο οποίος έλεγε σε βίντεο το οποίο διέρρευσε στα ΜΜΕ ότι στην Τουρκία ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται κατά χιλιάδες, συνελήφθη από την αστυνομία για “διάδοση ψευδών ειδήσεων ”. Σύμφωνα με τις Τούρκικες Αρχές, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων ήταν τότε μόλις 191]



Εκείνη την εποχή, η οργανωμένη και δωρεάν μεταφορά μεταναστών από τις Τούρκικες Αρχές συνέχιζε, η επιθέσεις κατά των χερσαίων αλλά και θαλάσσιων συνόρων μας συνεχίζαν και αυτές, γκρίζοι λύκοι, πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, μισθοφόροι και μαχητές όλων των ειδών αλώνιζαν απέναντι από τον Έβρο, οι ενισχύσεις (σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή) από την FRONTEX και από μεμονωμένες ευρωπαϊκές χώρες έφτασαν και άρχισαν να συμμετέχουν στην υπεράσπιση των συνόρων, ενώ στο εξωτερικό, υπήρχαν ήδη πολλές φωνές οι οποίες ζητούσαν την αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ λόγω της επίθεσης κατά συμμαχικής χώρας (Ελλάδα) [vdare Lost in all the news of ‪Coronavirus Pandemic‬ is the fact Greece is standing up against Turkey and the migrant invasion. Time To Take On Turkey—And End Weaponized Migration ]







Στις 20 Μαρτίου, αξιωματούχοι του Π.Ο.Υ προειδοποιήσαν ότι υγειονομικά συστήματα ανά τον κόσμο καταρρέουν κάτω από το βάρος της πανδημίας και ότι αυτή δεν είναι απλά μια “κακή εποχική γρίπη”. Την ίδια μέρα δημοσιεύθηκε ένα χρονοδιάγραμμα για το ξέσπασμα της COVID-19 και την συγκάλυψη από τη Κίνα καθώς και ένα εκτενές αφιέρωμα στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ( L’infectiologue Sotirios Tsiodras, nouvelle coqueluche des Grecs. PORTRAIT – Sotiris Tsiodras, brillant spécialiste des infections et reconnu dans le monde, a été révélé aux Grecs pendant cette crise sanitaire. Il est aujourd’hui, la voix quotidienne de l’information sur le virus.) Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ Τσιόδρας είναι ένας λαμπρός λοιμωξιολόγος, γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος “αποκαλύφθηκε” στους Έλληνες κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού ως η καθημερινή φωνή της ενημέρωσης για τον ιό. Η γαλλική εφημερίδα έκανε αναφορά στο δελτίο των 6 και στο 27σέλιδο βιογραφικό του κ Τσιόδρα, λέγοντας ότι «αυτός ο ειδικός λοιμωξιολόγος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών δεν είναι ο οποιοσδήποτε». Η Le Figaro σημείωνε και ότι «Σήμερα, οι Έλληνες γνωρίζουν ότι χάρη σε αυτόν τον καθηγητή, έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο. Η επιστημονική κοινότητα καθώς και η κοινή γνώμη επιβεβαιώνουν ότι θα σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία της χώρας». (ελληνική αναδημοσίευση)

Στις 21 Μαρτίου οι ιατροί στην Ιταλία αναγκαζόταν να αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Στην Ελλάδα έφτανε το πρώτο αεροπλάνο με υγειονομικό υλικό περίπου 10 τόνων (50.000 ειδικές μάσκες Ν95, 1.000.000 χειρουργικές μάσκες, 10.000 ιατρικές προστατευτικές στολές, 10.000 ιατρικά γυαλιά, 20.000 ιατρικά γάντια και 10.000 ιατρικά καλύμματα υποδημάτων δωρεά από Κίνα)

Στις 22 Μαρτίου

– H εφημερίδα New York Times δημοσίευσε στην ηλεκτρονική έκδοσή της, έναν διαδραστικό χάρτη και χρήσιμες απεικονίσεις τα οποία αναπαράγουν την ιστορία της COVID-19 και εξηγούν πώς ο νέος κορονοϊός εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα και εύκολα από μία μόνο πόλη της Κίνας σε ολόκληρο τον κόσμο. (σχετικό)



σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ σχετικά με τις συνέπειες της πανδημίας στην Ελλάδα, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00, είχαν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 624 κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων 20 το τελευταίο 24ωρο, το σύνολο των νοσηλευθέντων ήταν 161, από τους οποίους, 44 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή/και με διασωλήνωση και 15 είχαν καταλήξει. Εκείνη τη στιγμή συνεχιζόταν η νοσηλεία 124 ατόμων.

– με τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους πολίτες, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από την επόμενη μέρα να ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια και εξήγησε ότι ” Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας, το οποίο όμως πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Το Κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να «μεριμνά για την Υγεία των Πολιτών» και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία. Και όταν η ευθύνη του ενός αποδεικνύεται ελλειμματική, τότε θα πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Στο όνομα του συλλογικού καλού, λοιπόν, προχωρώ στη σημερινή απόφαση: Για να προστατέψω την Υγεία μας και όλα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα σε αυτό τον τομέα. Έχω ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για την απόφασή μου. “

– δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 986/Β` η διυπουργική απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π οικ 20036 «Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» με ισχύ από τη Δευτέρα 23/3/2020 στις 6πμ έως τις 6 Απριλίου 2020 και ώρα 6πμ., σύμφωνα με την οποία, βάσει της Eρμηνευτικής δήλωσης του άρθρου 5 του Συντάγματος, η οποία επιτρέπει το περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας με λήψη μέτρων που επιβάλλονται για την προστασία της δημόσιας υγείας ή της υγείας ασθενών, την από 22.03.2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 και την βεβαίωση της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών, σύμφωνα με την οποία η έκδοση της παρούσας απόφασης δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίσθηκε :

1. Ο προσωρινός περιορισμός κυκλοφορίας : Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιβάλλεται ως μέτρο πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω στην Επικράτεια. Ο περιορισμός ισχύει για το χρονικό διάστημα από 23.03.2020 ώρα 06:00 έως και 06.04.2020 και ώρα 06:00. Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσια- κούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρ- χους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Από τα μέτρα αυτα εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών, αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες, Μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία, Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους ,Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης, στην τελευταία αυτή περίπτωση, της αναγκαίας απόστασης 1,5 μέτρου. και η Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

2. Ειδικές ρυθμίσεις ως προς την αντιμετώπιση πληθυσμών Ρομά, αστέγων, τοξικοεξαρτημένων ατόμων και ατόμων σιτιζομένων σε οργανωμένα συσσίτια κατά το χρονικό διάστημα περιορισμού της κυκλοφορίας

ανακοινώθηκε η αναστολή από 23 Μαρτίου, όλων των επιβατικών πτήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία καθώς και η διακοπή όλων των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με την Τουρκία, με εξαίρεση για τους Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, μόνιμους κατοίκους καθώς και για τη μεταφορά εμπορευμάτων. (Υπενθύμιση : Τα πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου σε τοπικό επίπεδο στις πληγείσες περιοχές και κατέληξαν σε περιορισμό άσκοπων μετακινήσεων σε εθνικό επίπεδο στις 23 Μαρτίου.)

– σε συνέντευξη του, ο Ιωάννης Ιωαννίδης, Καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Stanford, δήλωσε ότι : ”Τα αυστηρά μέτρα που παίρνονται σε αυτή τη φάση είναι απαραίτητα επειδή φαίνεται ότι ο έλεγχος της επιδημίας έχει ξεφύγει (πολλά κρούσματα είναι ορφανά) και έχουμε αβεβαιότητα για το πόσο εκτεταμένη είναι η συχνότητα της λοίμωξης με SARS-CoV-2 στον πληθυσμό. Στην Ελλάδα, σήμερα (22 Μαρτίου) μπορεί να έχουμε από 2.000 χιλιάδες μέχρι 100.000 άτομα ή και περισσότερα που έχουν μολυνθεί. Χωρίς αυστηρά μέτρα ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται περίπου κάθε τρεις μέρες. Με αυστηρά μέτρα μειώνεται η έντονη αύξηση,.. “

Στις 23 Μαρτίου:

– υπήρχαν 379.236 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 και 16.647 θάνατοι είχαν καταγραφεί έως εκείνη την ήμερα σε 193 χώρες. Από αυτά 695 επιβεβαιωμένα κρούσματα (71 νέα) και 17 θάνατοι (2 νέοι), είχαν καταγραφεί στη χώρα μας, ενώ η Ευρώπη ήταν έτοιμη να σπάσει το φράγμα των 120.000 επισήμως καταγεγραμμένων θανάτων.

ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι η πανδημία επιταχύνεται καθώς αρχικά για να εμφανιστούν 100.000 κρούσματα χρειάστηκαν 67 ημέρες, ενώ για να εμφανιστούν τα τελευταία 100.000 κρούσματα χρειάστηκαν μόλις 4 ημέρες.

το 20% της ανθρωπότητας βρισκόταν υπό μια μορφή καραντίνας που σημαίνει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μετακινήσεις περίπου 1.7 δισ. ανθρώπων είχαν ήδη περιοριστεί λόγω της COVID-19.

– στην Ελλάδα, Γερμανία, Αυστραλία και Μεγάλη Βρετανία μπήκε σε εφαρμογή η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι κάνει το ίδιο από 25 Μαρτίου, η Νότια Αφρική από 26 Μαρτίου και η Ρωσία από 30 Μαρτίου, η Κίνα ενίσχυσε τους περιορισμούς της καραντίνας και η Αυστραλία ενίσχυσε και αυτή τους δικούς της περιορισμούς. (Έως τις 23 Μαρτίου η Μεγάλη Βρετανία δεν είχε επιβάλει κανένα περιορισμό διότι θεωρούσε ότι ο κόσμος θα αποκτήσει την λεγόμενη ανοσία της αγέλης και όλα θα τελειώσουν γρήγορα και καλά).

– δημοσιεύθηκε ένα πρώτο συγκεντρωτικό κατάλογο με τις ελληνικές εταιρείες οι οποίες με δωρεές τους σε αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, ιατρικό υλικό, χρήμα και υπηρεσίες ξεκινήσαν τη στήριξη του τομέα της υγείας & της επικοινωνίας (Motor Oil, Παπαστράτος, Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ΓΙΩΤΗΣ κλπ)

– ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε άμεση παγκόσμια εκεχειρία ώστε ο κόσμος να μπορεί να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση του κοινού εχθρού (Covid-19) που δεν ενδιαφέρεται για την υπηκοότητα ή την εθνικότητα, την παράταξη ή την θρησκευτική πίστη και επιτίθεται σε όλους ανελέητα.

εκατοντάδες φέρετρα είχαν εμφανιστεί στους τούρκικους δρόμους καθώς τα θύματα του κορονοϊού αυξανόταν πολύ γρήγορα

– με ανάρτηση του στο facebook, ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, MD PhD Αθανάσιος Κιτσάκος, παραπονέθηκε έντονα για τις ελλείψεις σε υγειονομικό προστατευτικό υλικό λόγω των οποίων οι ιατροί αναγκαζόταν να εξετάζουν ύποπτα περιστατικά με απλές μάσκες καθώς η υψηλής προστασίας ήταν ελάχιστες και τις φυλάγαν για τις ανανήψεις/διασωληνώσεις αλλάκαι για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να χειριστούν κρούσματα COVID19 χωρίς σκούφο. Ο ιατρός εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι δεν απαγορεύθηκαν τα ταξίδια, διευκρινίζοντας ότι 1,5 μήνα πριν, όταν ο Π.Ο.Υ έδινε χαμηλό ρίσκο ( low risk) ο ίδιος και οι συνάδελφοί του κατάλαβαν ότι ο ΙΟΣ θα έλθει στη χώρα μας, ότι το παιχνίδι έχει χαθεί και γι΄αυτό ενεργοποίησαν το επιχειρησιακό σχέδιο έναντι βιολογικών απειλών και ξεκίνησαν τα πρώτα μέτρα θωράκισης του τμήματός του (στολές, εκπαίδευση κλπ). Έτσι βρεθήκαν έτη φωτός μπροστά έλεγε ο εντατικολόγος μας και στο νοσοκομείο τους, παρότι είναι νοσοκομείο αναφοράς, δεν επιμολύνθηκε κανείς: ούτε το προσωπικό ούτε οι ασθενείς.

– Στο δικό μας εθνικό μέτωπο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού διέταξε τον κυβερνήτη της επαρχίας της Αδριανούπολης να επιτεθεί στα Ελληνικά στρατεύματα δέκα φορές περισσότερο, οι τουρκικές δυνάμεις εκμεταλλευτήκαν τον ευνοϊκό άνεμο και έριξαν περισσότερα από 1000 δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά των συνόρων ( βίντεο 1 και 2)



Κ Α Ι …..

– ένας έλληνας καρδιολόγος δημοσίευσε στο επαγγελματικό του λογαριασμό στο Facebook, κείμενο διαμαρτυρία / κάλεσμα αντίστασης κατά των προληπτικών μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Σύμφωνα με το κείμενο, η νέα ασθένεια ήταν μια απλή γρίπη και το ήξεραν οι πάντες, αλλά για να περάσει η κυβέρνηση με νόμο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό χωρίς να αντισταθούμε, μας κορόιδεψε και με απειροελάχιστα κρούσματα και θανάτους, μας έκλεισε μέσα, μας γελοιοποίησε φορώντας μας μάσκες και γάντια στο άσχετο, ξεπούλησε σαπούνια και αντισηπτικά και έπαιξε με τα μυαλά μας, βάζοντας άβουλους, ελεγχόμενους επιστήμονες και ΜΜΕ να την υποστηρίξουν και να μας τρομοκρατήσουν, είτε με τη λογική είτε με το συναίσθημα. Ταυτόχρονα, επισήμανε ο καρδιολόγος, ότι για το τίποτα θα διαλύσουν το σύμπαν, την οικονομία και τα πάντα όλα, αλλά τελικά δεν θα τους περάσει και ότι όσο αυτός θα είναι απασχολημένος να λέει αλήθειες στον κόσμο ακόμα και με τον ρίσκο να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας και να φροντίζει ασθενείς ως καρδιολόγος, ψυχίατρος και πνευματικός, εμείς ενωμένοι πρέπει να αντισταθούμε. Ο τίτλος του κειμένου ήταν “ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροϊδεύουν τον κόσμο” και δημοσιεύθηκε στο facebook στο επαγγελματικό λογαριασμό του καρδιολόγου ‪Φαίδωνα Βόβολη‬.

Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο (google search), διαπιστώνει κανείς ότι έως τις 23 Μαρτίου 2020, υπήρχαν ελαχιστότατες αναφορές του ονόματος ‪Φαίδων Βόβολη‬ (του Ηλία) από τις οποίες προκύπτουν τα ακόλουθα :

– στις 3 Μαρτίου 2010 κατέθεσε αίτηση για να ξεκινήσει την ειδικότητα καρδιολογίας στο Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ [ ειδικότητα η οποία απαιτεί άσκηση 6 ετών (2 έτη Κλινική Παθολογία και 4 έτη Καρδιολογία)] και μπήκε στη λίστα αναμονής.

– έως τις 8 Μαΐου 2017 δεν είχε περάσει ακόμα τις εξετάσεις ειδικότητας και κατ’ επέκταση δεν είχε πάρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του καρδιολόγου ( η ΑΔΑ Ω61Φ465ΦΥΟ-Δ9Χ μας ενημερώνει ότι ο συγκεκριμένος ιατρός, τον Απρίλιο του 2017, απέτυχε να περάσει τις σχετικές εξετάσεις)







– το Δεκέμβριο 2017 συμμετείχε ως υποψήφιος διοικητικός σύμβουλος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και έλαβε 8 ψήφους (η «Παναθηναϊκή Συμμαχία αποτελεί τον δεύτερο μέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός)

– το 2018 εμφανίστηκε ως καρδιολόγος στον εκλογικό κατάλογο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών [1938 ”061070” ΒΟΒΟΛΗΣ ΦΑΙΔΩΝ του ΗΛΙΑ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ] Στο εκλογικό κατάλογο του 2014 δεν υπήρχε το όνομά του ούτε ως καρδιολόγος ούτε ως ιατρός. Τίποτα

– στις 26 Μαΐου 2019 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς και έλαβε μόλις 57 ψήφους

– είχε και έχει ακόμα ένα λογαριασμό στο instagram: Dott.Fedon Vovolis MD FESC @dott_fedonvovolis Instagram

– οι ασθενείς είχαν και έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μαζί του μέσω του doctoranytime, όπου διαφημίζεται με το εξής κείμενο :


“Γιατί είναι ο κατάλληλος για εσένα

O Βόβολης Φαίδων MD, FESC είναι επεμβατικός καρδιολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ιδιωτικό ιατρείο στην Κηφισιά, “Kifissia Heart Center”. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του καρδιολογικού Κέντρου Αθηνών με εξειδίκευση στις νεώτερες τεχνικές των υπερήχων (triplex) καρδιάς και stress echo από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία. Αποφοίτησε από το ιστορικό πανεπιστήμιο “Federico II” της Νάπολης στην Ιταλία. Με ερευνητική ομάδα και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, έχει αναρτήσει πολλές δημοσιεύσεις. Ακόμη, ο γιατρός έχει παρουσίες ως κεντρικός ομιλητής σε πλήθος Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων. Αποτελεί ένας εκ των δυο εκπροσώπων της Ελλάδας στο World Heart Failure Association. Πρόκειται για ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καρδιολογίας, με συμμετοχή στις ομάδες Αρρυθμιολογίας (EHRA) και Υπερηχογραφίας (EACVI). Εκτός από τους υπερήχους, το test κοπώσεων, τα Holter ρυθμού και πιέσεως, στο ιατρείο του πραγματοποιούνται και οι πιο εξειδικευμένες καρδιολογικές εξετάσεις, όπως το stress-echo και το TILT-TEST. Στο ιδιωτικό του ιατρείο, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ώρο, είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, όπως ο γνωστός υπερηχογράφος Image Point της Hewlett Packard. Τέλος, στο ιατρείο καλύπτεται όλο το φάσμα παθήσεων του καρδιολογικού ασθενή, με ανθρωποκεντρική προσέγγιση και αληθινή φροντίδα του κάθε επισκέπτη.”

– είχε μια διαφήμιση και στο vrisko.gr


Κατηγορίες: Καρδιολόγοι

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:

ΦΑΙΔΩΝ ΒΑΒΟΛΗΣ, Καρδιολόγος , Τηλ: 21101….Κιν: 69770..Email: …

Περιγραφή Επιχείρησης

Heart Center of Kifissia

Dott. Fedon I. Vovolis MD FESC

Επεμβατικός Καρδιολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης Καρδιολογικού Κέντρου Αθηνών
Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών
Πτυχ. Ιατρικής Σχολής Παν/μίου της Napoli, Italia Federico II (Πρότυπο πανεπιστήμιο από το 1288)
Μέλος της European Society of Cardiology
Ένας εκ των δύο εκπροσώπων της Ελλάδας στο WHO (World Heart Failure Organization)
Μέλος της Ευρωπαϊκής Αρρυθμολογικής Εταιρείας
Με τη δική του ερευνητική ομάδα και δεκάδες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά έντυπα, καθώς και δεκάδες ομιλίες σε διεθνή συνέδρια.

Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Νεότερες τεχνικές Υπερήχων (triplex) καρδιάς: Έλεγχος ανιούσας αορτής και αορτικού τόξου καθώς και μεγάλων αγγείων του θώρακα. Πρόκειται για τους κλασσικούς υπερήχους, μέσα σε ένα νέο πλαίσιο δυνατοτήτων του μηχανήματος αλλά και του ιατρού, που δίνει τη δυνατότητα της αποκρυπτογράφησης πολλών λεπτομερειών, όσο αφορά την καρδιά και τον μηχανισμό της.
Stress – Echo: Ειδική εξέταση υψηλής ακρίβειας, όσο αφορά τους ύποπτους ασθενείς για στεφανιαία νόσο, που γίνεται αντί σπινθηρογραφήματος
Test κοπώσεως
Tilt Test (δοκιμασία ανάκλισης): Η εξέταση εκλογής σε όποιον ασθενή έχει καταγεγραμμένα λιποθυμικά επεισόδια, χωρίς ακόμα να έχουν εξακριβωθεί τα αίτια
Holter ρυθμού
Holter πιέσεως

– είχε και έχει 2 λογαριασμούς στο facebook : ένα ως πολιτικός και ένα ως καρδιολόγος, ιδιοκτήτης του “Kifissia Heart Center” (Καρδιολογικό Κέντρο Κηφισιάς).

Το πολιτικό του προφίλ :

Φαιδων Βοβολης

(facebook.com/pages/category/Politician/Φαιδων-Βοβολης)





Το επαγγελματικό του προφίλ :

Φαιδων Βοβολης (DottFedon Vovolis)





Σύμφωνα με αυτό το προφίλ, ο ‪Φαίδων Βόβολη‬ς είναι 46 ετών (17 Ιουνίου 1973), ειδικός καρδιολόγος ο οποίος αποφοίτησε από το τμήμα της νοσηλευτικής της Ιατρικής και Χειρουργικής σχολής ιταλικού πανεπιστημίου και από 2 Απριλίου 2019 είναι Επεμβατικός Καρδιολόγος και ιδιοκτήτης καρδιολογικού κέντρου (κλινικής ?) στη Κηφισιά από όπου κατάγεται και διαμένει (Ιδιοκτήτης Kifissia Heart Center CHARILAOU TRIKOUPI 18514564 Κηφισιά) Επίσης, εκτός άλλων, από το 2006 είναι Υπεύθυνος Τμήματος Υπερήχων Καρδιάς, Τεστ Κοπώσεως & Νεότερων Υπερηχογραφικών Τεχνικών στο Καρδιολογικό Κέντρο Αθηνών, Χαλάνδρι, από το 2013 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας , από το 2015 έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA /Master of Business Administration) και διδακτορικό ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών







Ενώ σύμφωνα με τη σελίδα του Καρδιολογικού Κέντρου Κηφισιάς, το βιογραφικό του είναι αυτό:

https://kardiologikokifissias.gr

“Καλώς Ήρθατε

Καρδιολόγος Dott. Φαίδων Βόβολης | Καρδιολογικό Κηφισιάς

Όταν ξεκίνησα την Ιατρική Σχολή, το όραμά μου ήταν η Καρδιολογία. Η πλέον βασική ειδικότητα με επίκεντρο την καρδιά. Τον απόλυτο μηχανισμό του ανθρώπινου οικοδομήματος. Η ταχύτερα εξελισσόμενη ειδικότητα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Με τα χρόνια, βλέποντας τα κενά των ιατρικών δομών, τις ελλείψεις, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα μεγάλο καρδιολογικό ιατρείο, με γνώμονα να προσφερθούν υπηρεσίες στους ασθενείς μου, όπως θα προσέφερα και στους γονείς μου ή στους οικείους μου. Με το ίδιο ενδιαφέρον για όλους και την ίδια, ακατάπαυστη φροντίδα.

Έτσι, δημιουργήθηκε το Καρδιολογικό Κηφισιάς, ένα ανθρωποκεντρικό ιατρείο, που είναι δίπλα στους ασθενείς, εκτός από τις ώρες λειτουργίας του, 24 ώρες το 24ωρο για όποιο θεωρήσουν επείγον καρδιολογικό περιστατικό τους οι ίδιοι. Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, θέληση, αλλά πάνω απ’ όλα την προσωπική μου φροντίδα. Με τη μεγαλύτερη γκάμα ειδικών καρδιολογικών εξετάσεων, είτε πόνο στο στήθος, είτε όποιου τύπου στηθαγχικό πόνο που προσομοιάζει με έμφραγμα του μυοκαρδίου νιώσει ο ασθενής, είτε μία ενοχλητική αρρυθμία, είτε πτώση των σφίξεων, είτε ταχυκαρδία, είτε λιποθυμία, είτε υπέρταση, είτε υπόταση, είτε το οτιδήποτε άπτεται στην Καρδιολογική φροντίδα (βαλβιδοπάθειες, περικαρδίτιδες, μυοκαρδιοπάθειες, μυοκαρδίτιδες κτλ.) ο ασθενής μας απευθύνεται σε εμάς, στο ιατρείο μας, σε εμένα προσωπικά.

Έτσι οραματίζομαι το μέλλον. Με ασθενείς που βοηθώ να ζήσουν όσο πιο ποιοτικά και με τη βοήθεια του Θεού με μακροημέρευση…

Επεμβατικός Καρδιολόγος Dott. Φαίδων Βόβολης”

Βιογραφικό

“Σύντομο Βιογραφικό

Heart Center of Kifissia

Dott. Fedon I. Vovolis MD FESC

Επεμβατικός Καρδιολόγος

Επιστημονικός συνεργάτης Καρδιολογικού Κέντρου Αθηνών
Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών
Πτυχ. Ιατρικής Σχολής Παν/μίου της Napoli, Italia Federico II (Πρότυπο πανεπιστήμιο από το 1288)
Μέλος της European Society of Cardiology
Ένας εκ των δύο εκπροσώπων της Ελλάδας στο WHO (World Heart Failure Organization)
Μέλος της Ευρωπαϊκής Αρρυθμολογικής Εταιρείας
Με τη δική του ερευνητική ομάδα και δεκάδες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά έντυπα, καθώς και δεκάδες ομιλίες σε διεθνή συνέδρια.”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:









Το προαναφερόμενο άρθρο διαμαρτυρία / κάλεσμα σε αντίσταση, το δημοσίευσε στο επαγγελματικό του λογαριασμό στις 23 Μαρτίου 2020 πριν το μεσημέρι. Λίγη ώρα αργότερα, το κείμενο διαφημίστηκε στο youtube από την Γεωργία Μπιτάκου, επικεφαλής του κόμματος «Διέξοδος Ελλάς», το οποίο ήθελε να συμμετέχει στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 αλλά η σχετική αίτηση απορρίφθηκε από τον ΑΠ επειδή δεν συγκέντρωνε τις νόμιμες προϋποθέσεις. Το σχετικό βίντεο δημοσιεύθηκε στο κανάλι του κόμματος στο youtube με τίτλο “Είναι απάτη η πανδημία;” και λεζάντα: “ Ωρα να σηκώσουμε κεφαλι οπως μονο οι Ελληνες ξερουμε… Η νομικός, ανεξάρτητη δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Γεωργία Μπιτακου, διαβάζει τι ειπε σήμερα το πρωι ο κορυφαίος καρδιολογος Φαιδωνας Βοβολης και παραθέτει πηγές αλλων εγκριτων επιστημόνων που χαρακτηρίζουν απάτη την κήρυξη πανδημίας… Προσπαθουν να μας υποταξουν και να μας τελειωσουν… Παμε να αποδειξουμε για αλλη μια φορα οτι τα εβαλαν με λαθος λαο… Πιστη στο αιμα μας και στο Θεο μας“ .

Το βίντεο είχε αρκετά “views” και σχόλια – τα περισσότερα αρνητικά, αλλά ως γνωστόν, δεν υπάρχει καλή και κακή διαφήμιση αλλά μόνο διαφήμιση !

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ στο youtube : Είναι απάτη η πανδημία;

102.980 προβολές, 405 σχόλια • 23 Μαρ 2020

Σύντομη περίληψη: το φιλμάκι διάρκειας 30 λεπτών περίπου, έχει ως ηρωίδα / παρουσιάστρια την Γεωργία Μπιτάκου και ο λόγος για το οποίο γυρίστηκε ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος σχετικά με ένα “στάτους”, μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο προσωπικό λογαριασμό ενός ανθρώπου ο οποίος “είναι ένας εκ των κορυφαίων καρδιολόγων που έχουμε στη πατρίδα μας και λέγεται ΦΑΙΔΩΝ ΒΟΒΟΛΗΣ. Από τους πιο σημαντικούς επαναλαμβάνω καρδιολόγους που έχουμε στην Ελλάδα” , τον οποίο τυχαίνει να γνωρίζει πολύ καλά η κυρία Μπιτάκου διότι κάποτε κούραρε τον θειο της ο οποίος έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια (!). Το βίντεο αρχίζει με τις προσωπικές απόψεις της Γεωργίας Μπιτάκου για την γενική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια ακολουθούν εξηγήσεις αναφορικά με τη σχέση της με τον ιατρό και τις πολιτικές τους διαφορές, η ανάγνωση και ο σχολιασμός του κειμένου διαμαρτυρία /κάλεσμα, καθώς και σχόλια αναφορικά με τον κύριο “ΤΣΙΟΡΔΑ”. Μετά, αφού η κυρία Μπιτάκου συγχαίρει τον σπουδαίο, διάσιμο, κορυφαίο κλπ ιατρό για την μοναδική γενναιότητά του και ζητάει από τους πάντες να βοηθήσουν στη διάδοση της διαμαρτυρίας που αυτός διατύπωσε με τόσο ξεκάθαρα και αληθινά λόγια, αλλά και του συγκεκριμένου βίντεο, εκφράζει την ελπίδα της ότι ο σπουδαίος ιατρός θα συνεχίζει τον αγώνα του, ότι από αυτόν θα παραδειγματιστούν και άλλοι επιστήμονες να βγουν να πουν την αλήθεια στο κόσμο, και ότι η ίδια, μαζί με τους συνεργάτες της, θα γίνουν αφορμή να ξεσηκωθούν όλο και περισσότεροι. Τέλος πρέπει ο κόσμος να αντισταθεί και να σταματήσει να συμμετέχει στο παιχνίδι τους, διότι φτάνει με τη κοροϊδία και τα πειράματά τους και διότι αν καταφέρουν να υποτάξουν τους Έλληνες, θα υποτάξουν μετά όλη την ανθρωπότητα. “ Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας στους πρόγονους, στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές να αντισταθούμε … Κλειστήκαμε μέσα γιατί δεν ξέραμε αλλά ήρθε η ώρα να μάθουμε. Μας μιλάνε αυτοί που ξέρουν και εμείς ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα αυτιά μας, να διώξουμε τον τρόμο , να πλημμυρίσουμε τους δρόμους ως τη καλύτερη μορφή αντίστασης και να σκίσουμε τα βρομόχαρτα τους (τα έντυπα από ίντερνετ παρόμοια του sms) “ έλεγε μεταξύ άλλων ολοκληρώνοντας . (για την οικονομία του χρόνου μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ

Ενδεικτικές αναδημοσιεύσεις:

στις 23 Μαρτίου 2020 στο κανάλι Αναστάσιος Αποστολόπουλος “SOS!Η άλλη άποψη για τον Κορωναϊό! Γεωργία Μπιτάκου μήνυμα ιατρού Φαίδων Βόβολη.” και στο videomuzik.biz “Ωρα να σηκωσουμε κεφαλι οπως μονο οι Ελληνες ξερουμε… Η νομικος, ανεξαρτητη δημοσιογραφος και ακτιβιστρια Γεωργια Μπιτακου, διαβαζει τι ειπε σημερα το πρωι ο κορυφαιος καρδιολογος Φαιδωνας Βοβολης και παραθετει πηγες αλλων εγκριτων επιστημονων που χαρακτηριζουν απατη την κηρυξη πανδημιας… Προσπαθουν να μας υποταξουν και να μας τελειωσουν… Παμε να αποδειξουμε για αλλη μια φορα οτι τα εβαλαν με λαθος λαο… Πιστη στο αιμα μας και στο Θεο μας”, στις 24 Μαρτίου στο κανάλι irakleous, 166.141 προβολές •24 Μαρ 2020 “Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία ο κορωναϊός Αλλά δεν σας είπαν κάτι…”, oi-asimvivastoi.blogspot: “Είναι απάτη η πανδημία; Ωρα να σηκωσουμε κεφαλι οπως μονο οι Ελληνες ξερουμε… Σας διαβαζω τι ειπε σημερα το πρωι ο κορυφαιος καρδιολογος Φαιδωνας Βοβολης… Προσπαθουν να μας υποταξουν και να μας τελειωσουν… Παμε να αποδειξουμε για αλλη μια φορα οτι τα εβαλαν με λαθος λαο… Πιστη στο αιμα μας και στο Θεο μας”

Ενδεικτικά Σχόλια :

1. Στο ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ:

Τα περισσότερα σχόλια ήταν αρνητικά. Δείτε ενδεικτικά τα πρώτα όπως εμφανίζονται στη σελίδα από κάτω προς τα πάνω :

το πρώτο σχόλιο : Ingenious93 τι μ@λ@κιες λεει αυτη η χτυπημενη εχουμε 60+ χιλιαδες γιατρους στην Ελλαδα ,ποιος τον γ@μ@ει τον Φαιδωνα Βοβολη που διαφωνει?
Anastasia Mylonoglou Α, ντυθηκες επιτελους, δεν εισαι ξεβρακωτη
CULTURE INFORM
“ANTI AMAZON” 2020-03-24 Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΙΤΑΚΟΥ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ (4) (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ) – ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ) ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ) ΜΕ ΑΓΑΛΜΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ 1821 (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ) ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΦΑΙΔΩΝΟΣ ΒΟΒΟΛΗ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ) – ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΛΛΛΑ!! – ΖΗΤΩ!! https://anti-amazon.blogspot.com/2020/03/4-1821.html
baggelio Gal Ευτυχώς που η τύχη μας δεν βρίσκεται στα χέρια σου. Είσαι προκλητικά επικίνδυνη.
IOANNIS ATHANASOPOULOS Είστε για τα σίδερα με τις Μ@Λ@ΚΙΕΣ που λέτε…Ελπίζω να βρεθεί ένας εισαγγελέας να σας μαζέψει… Στην Ιταλία πεθαίνουν ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ άνθρωποι την ημέρα και εσείς λέτε όλες αυτές τις ΒΛΑΚΕΙΕΣ… ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!
Matilda Mihal Shame to you. Open your eyes and see around you Itali, Spain, China. This is not about panic this is about surving. Shame to you one more time for using this moment for political reasons.
coolman Είσαι για τον μπούτσο που ήθελες να κατέβεις και στις εκλογές σαν αρχαία Ελληνίδα.
subzero4 Εισαι επικυνδυνη και ηλιθια!!
κώστας Τσάκωνας Οταν μακρολογεις γινεσαι βαρετη .Λεγε λίγα με ζουμι Λες εαν ειναι απάτη η πανδημια και εχεις μπλέξει την βουρτσα με το σωβρακο .Ηδη περασαν επταμισυ λεπτα και μονο για το θεμα δεν μιλας .Τωρα ο καθε ενας εχει την αποψη του .Εγω κοιταω αποτελέσματα και αυτα λένε οτι εχουμε τους ολιγοτερους νεκρους σε σχεση με αλλα κρατη .Ο καθε ενας κανει τον εξυπνο αλλά εξω απο τον χορο . Η δικη σου λογικη τι λέει ? Να κυκλοφορουν ολοι εξω ως κοπαδια ? Εαν ακολουθουσαμε τις συμβουλες αλλων και σημερα ησουν και εσυ αρρωστη απο τον ιο θα ελεγες τα ιδια ? Ο Βόρβολης ειναι καρδιολόγος και ομιλει ως τετοιος . Οι πνευμονολόγοι ειναι αλλη ειδικοτητα και αυτος ο ιος ειναι θεμα πνευμονολόγων .Αλλωστε ο Γκάρντιαν εγραψε περιέργως τα καλλιτερα για την δικη μας συστηματικη αποχη απο τις εξόδους .Οταν ο Γαλιλαιος ειπε οτι η γη κινειτε ακαδημαικοι ηταν αυτοι που τον περιγέλασαν ,Αυτο το λεω περι Βορβολη και αλλων .
Peri Nestor Πριν από 3 εβδομάδες Μα είσαι συνομοσιολογα.Κανεις ζημιά,πηγαινε πλύνε κάνα πιάτο.
Pol Char Πριν από 1 μήνα Ήδη το βιντεάκια σας βρίσκονται στην δίωξη. Εν μέσω πανδημίας αυτα τα ανυπόστατα τιμωρούνται. Ελπίζω να έχετε μεγάλο πορτοφόλι.
katerina Er Πριν από 1 μήνα Η Ιταλία έφτασε σε αυτην την κατάσταση γιατί υπάρχουν κάποιοι που κάνουν προπαγάνδα και ξεσίκωνουν τον κοσμο να βγαίνει έξω και να μην τηρεί τα μέτρα, προφανώς κάποιοι θέλουν να αυτοπροβληθούν, να γίνουν γνωστοί ή να κερδίσουν κάποια like, εις βάρος της ασφάλειας, της υγείας όλων μας. Μένοντας σπίτι, σώζουμε μια ζωή, βοηθάμε την χώρα μας, προστατεύουμε την υγεία μας και την υγεία όσων αγαπάμε. Τι περιμένουνε κάποιοι, να δούνε χιλιαδες νεκρούς στην χωρας μας, για να το πιστέψουνε! Ας κάνουμε όλοι το σωστό επιτέλους!!!
thanos athanasiadis Πριν από 1 μήνα γιατι βρε χαιβανι να ακουσουμε ενα καρδιολογο και να μην ακουσουμε ολους τους λοιμοξιολογους της υφηλιου…αλλα για να κανεις τηλεθεαση παρουσιαζεις μια γνωμη ενος γιατρου και θαβεις ολες τις εγκυρες..ολος ο κοσμος τρεχει να προφυλαχτει απο την επιδημια και εσυ σκορπας παραπληροφορηση….κριμα που εχασα χρονο να δω τις παπαριες που λες!
Kwnstantinos Kontaxis Πριν από 1 μήνα μούφα και μ@λ@κίες είναι αυτά που λέει η κυρία εκεί με τα μαύρα μαλλιά. οι γιατροί σε Γαλλία Ιταλία και Ισπανία διαλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και Είναι μούφες και μ@λ@κίες
MICHAIL VITALIOTIS Πριν από 1 μήνα Πλάκα μας κάνεις κοπέλα μου εδώ πεθαίνει κόσμος τι έπρεπε να γίνουμε δηλαδή Ιταλία??????????
Μαρία Κυριακου
Πριν από 3 εβδομάδες Υπάρχουν κατι γιατροί ψυχίατροι λέγονται σου συνιστώ να τους επισκεφθείς “εχθές”‘……
alexandros mouzakidis Πριν από 1 μήνα 30 χρόνια μετά την ανάπτυξη του www φτάσαμε στο σημείο το 50% + της πληροφορίας να είναι fake news. Ο κάθε βλαμμένος βγάζει μια θεωρία τύπου δεν υπάρχει το aids, μην κάνετε εμβόλια, δεν είναι πρόβλημα ο ιός. Και όλα αυτά τα ούφο είναι οι “διαβασμένοι”. Ρε Κιμ πάτα το κουμπί να τελειώνουμε
Nikos Tsoligas Πριν από 1 μήνα Πως γεινετε το καθε βουρλο να μπορει να λεει οτι θελει
Nikolaos Hasiotis Πριν από 1 μήνα και εγω γιατρός δεν είμαι αλλά βάλτε την στο Δαφνί
george bakalis Πριν από 1 μήνα μακαρι ο ιος να σκοτωνε μονο αυτους κ τους συγγενεις τους που υποστιρηζουν οτι ο ιος ειναι ψεμα
Steki Eurovision Πριν από 1 μήνα Αυριο αν πεθανει καποιος γνωστος μου , θα φας μυνηση για παροτρυνση κοινου σε ανυπακοη και εκθεση συνανθρωπων σε κινδυνο. Τι δεν καταλαβαινεις κυρα μου? Ασε τα φτηνα πολιτικα παιχνιδακια. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ . ΧΡΙΖΕΙΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
MarMariO22555 Πριν από 1 μήνα Θεωρώ ότι η κυρία είναι το λιγότερο ανεύθυνη και επικίνδυνη..Να ανατρέπει με δικές της θεωρίες τις απόψεις γιατρών, επιστημόνων και επιδημιολόγων όλου του κόσμου Οι κυβερνήσεις, δεν χρειάζονται κανέναν κορονοιό για να μας ελέγχουν..γιατί απλά, έχουν στην διάθεση τους κάθε μέσο και αυτό το κάνουν πολύ εύκολα και ανά πάσα στιγμή Έχουν την εξουσία, το χρήμα, τον στρατό , την αστυνομία, και τέλος τα κινητά και τους υπολογιστές για να μας ελέγχουν…
Σπυριδουλσ Γιανακοπουλου Πριν από 3 εβδομάδεςΔ μπορω ν ακουω βλακειες…πολυ ξερολας εισαι…ανωητη ν πλενεις τ στομασου για τ τσοδρα..κ αφου δν εισαι γιατρος μη μιλας……κ πηγσινε στ νοσκ ν δεις π πεθσινει ο κοσμος…ανεγκεφαλη ηληθια..
STAVROS KAPITSINIS Πριν από 1 μήνα ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΤΑ ΛΕΜΕ
pasxalis karaf Πριν από 3 εβδομάδες Είσαι δημόσιος κίνδυνος
ManDC Dkc Πριν από 1 μήνα Κυρία μπιτάκου τι έγινε λαδώσατε πάλι κάνα διαιτητή μπάς και πάρει ο αδερφός σου ο ψώφιος κάνα αγώνα, να μας πέιτε ποιός προθυπουργός κάνει για εσάς να τον εκλέξουμε” άντε σούργελο γιατί καιρό θέλω να σε κράξω…
Alex K. Πριν από 1 μήνα Φύγε από εκεί, μπορεί να κολλήσεις μαλακία το άγαλμα
Loukas Tsourou Πριν από 1 μήνα Kiria mou ti tes na mas peis tora katse spiti sou kai ase tous epistomones na kanoun ti douleia tous
Loyal ToLoyal Πριν από 1 μήνα Δες εδώ τρόπο σκέψης …Απλά μαθηματικά είναι ..μόνη σου το είπες. 25.000 νεκροί τον χρόνο από απλή ιωση , αλλα απο τον covid-19 έχουμε ήδη 20.000 νεκρούς σε 2 μήνες με όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα. Κάνε τα υπόλοιπα μαθηματικά μόνη σου …αν μπορείς με τα μυαλά που κουβαλάς. ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ ΣΟΥ
Iosif Orfanidis Πριν από 1 μήνα Κρίμα που υπαρχουν τετοια αγράμματα και αμορφωτα ΟΝΤΑ ΠΟΥ το παιζουν ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΤΥΧΕΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ. ΒΓΕΣ, ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΣ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΣ, ΜΗΝ ΔΊΝΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ…….ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΙΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΉ ΣΟΥ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ, ΙΔΕΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ? ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΨΕΥΤΟΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΜΙΑ…….ΜΙΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΉ ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΎΜΕ……ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ Ο ΒΟΒΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ…..ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΜΙΣΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΎΣΩ…..ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ……ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ……

Στο κανάλι “Αναστάσιος Αποστολόπουλος” :

υπάρχουν μόνο λίγα σχόλια και όλα αρνητικά https://www.youtube.com/watch?v=2kcSQ0zzmyQ
Mike Marios Πριν από 1 μήνα Η ηλιθιότητα δεν εχει όρια…
platon solon Πριν από 1 μήνα Μεγαλο βλημα! Εχει μεγαλη διαφορα ρε τουβλο ο ιος της γριπης με αυτον τον ιο. Ο κορονοιος ειναι φονικος, θανατηφορος. Ζωο ορθιο
allos Πριν από 1 μήνα Ηλιθιοι και επικινδυνοι
Αντώνιος Μασμανίδης Πριν από 1 μήνα Αφού μωρη ηλίθια δεν γίνεται λειτουργία αν δεν υπάρχει μαγνητοσκόπηση ή ραδιοφωνικη μετάδοση! Βάλε μέσα τον σταυρό που μας τον μοστραρες σαν πατριάρχης για να μας το παίξεις καλή χριστιανή και πάνε διοργάνωσε κανένα αγώνα πυγμαχίας και άσε τα στατιστικά στους επιστήμονες. Και μεις χριστιανοί ήμαστε αλλά εμπιστευόμαστε τους γιατρούς, και δεν κυκλοφορούμε με τους σταυρούς έξω. Covidiot.

Στο κανάλι irakleous

ενδεικτικά αρνητικά σχόλια :
King D Πριν από 1 μήνα Να υποθέσω πως για κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα συμβουλεύεται τον ορθοπεδικό της?
JohnGreek74 Πριν από 1 μήνα Μπιτάκου πόσα έφαγες από το κίνημα για την Μακεδονία ? Θα μας πεις ? Δεν το λέω Εγώ άλλος τα είπε.
andreas economides Πριν από 1 μήνα κα Μπιτάκου , κάποιες χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία έχουν περίπου 1000 νεκρούς την ημέρα.Φανταστήκατε να είχε η Ελλάδα όχι χίλιους αλλά 200 νεκρούς την ημέρα; Σας παρακαλώ αφήστε την πάρλα και τις συνωμοσιολογίες.Αν θέλουν οι μεγάλες χώρες να μας ελέγχουν δεν χρειάζεται αυτό το πράγμα.Μας ελέγχουν πολύ πιό εύκολα και απλά.Μόνο Ο Θεός αν μας σώσει…..
Τζιμάρας Κράσος Πριν από 1 μήνα Εσεις που ανεβασατε το βιντεο εισαστε επικινδυνοι για την δημοσια υγεια.Ευχομαι να μην προσγειωθειτε αποτομα με τραγικο τροπο, αρρωσταινοντας καποιος δικος σας.
axronos axronos Πριν από 1 μήνα Εσείς που ανεβάζετε αυτά τα βίντεο πρέπει να πάτε φυλακή.
Eirini Sempepos Πριν από 1 μήνα Άσε τον καρδιολόγο Δες κάποιον ψυχιατρο
TsinFt10 Πριν από 1 μήνα Δικαστήριο στην καρδιολόγο τώρα! Δεν αξίζει να λέγεσαι γιατρός όταν προτρέπεις τον κόσμο να βγει έξω και ας πεθάνει κόσμος! Ουστ…
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Πριν από 1 μήνα Είσαι απλά τραγική! Λυπάμαι.
Eva Koulhs Πριν από 1 μήνα Πρέπει να σε κλείσουν μέσα να σου πάρουν τα κλειδιά και να σε φιμωσουν και σενα και τον υποτιθέμενο καρδιολόγο δημόσιος κίνδυνος είστε και οι δύο και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι είναι πολλοι οι ανεγκεφαλοι που σας πιστεύουν…ντροπή πια έχουν πεθάνει τόσοι άνθρωποι ανά τον κόσμο….έχουν πεθάνει γιατροί.. νέοι άνθρωποι ηλικιωμενοι γιατί αυτό το γαμημενο πράγμα δεν κοιτάει ηλικία βούλωσε το πια κορίτσι μου α και μήπως πρέπει να πας να κάνεις κανένα τεστ?? Λέω εγώ τώρα γιατί πολύ βήχεις…
KS68 KS1968 Πριν από 1 μήνα Σημερα 31/3/20 οι νεκροι στη χωρα μας ειναι 49 και θα ανεβουν. Δε βλεπεις , κατα τα αλλα συμπαθεστατη κα Μπιτακου οτι αυτος ο ιος εξαπλωνεται ραγδαια σε ολο το κοσμο?.Σιγουρα ειναι κατασκευασμα αλλα ειναι υπαρκτος και ενω χτυπουσε μεγαλους ανθρωπους , τωρα χτυπαει και υγιεις μικροτερης ηλικιας. Ασε λοιπον τον συγκεκριμενο καρδιολογο να υποστηριζει τις δικες του ανοησιες περι ”φανταστικου εχθρου’. Και οταν στο μελλον πεφτουν ανθρωποι στους δρομους χωρις να μπορει κανενας να τους πλησιαζει απο φοβο, γιατι θα εξαπολυσουν πιο θανατηφορο ιο, τοτε τι θα λεει ο γιατρος? Ειναι γραμμενα και θα γινουν οπως θα γινουν και καταστροφες σε ολο το κοσμο.
michaela43156 Πριν από 1 μήνα Ο κυριος αυτος ειναι πολιτικαντης και ψαχνει ψηφους.. δειτε βιντεακια που ανεβαζε παλαιοτερα και προσπαθουσε να πεισει για ψηφους στον δημο που ηταν υποψηφιος.. πουθενα η επιστημη του τοτε.. αναγνωρισιμοτητα ψαχνει με καθε μεσο..
Stedim Stedim Πριν από 1 μήνα να πας σε νοσοκομειο εθελοντρια και μετα μας τα ξαναλες
NIKOLAOS MATHIOUDAKIS Πριν από 1 μήνα Πάρτε του την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είναι επικίνδυνος.
VA Πριν από 1 μήνα Η ηλιθιοτητα τοσο στα σχολια οσο και στο βιντεο επιδεχεται τουλαχιστον λιθοβολισμο. Καθως ωστοσο θα πρεπει να αξιοποιηθουν τετοιοι ανθρωποι απο τη κοινωνια μας προτεινω ειτε να χρησιμοποιουνται σε κλινικες μελετες ως πειραματοζωα ή να τους βγαζουμε το δερμα και ως πρωτη υλη να φτιαχνουμε τσαντες και σακουλες και το υπολοιπο κουφαρι να το κανουμε τροφη για κατοικιδια. Θα πρεπει επιτελους να γινουν χρησιμοι για τη χωρα.
Vi K
Πριν από 1 μήνα Οποιος ανεβάζει κάτι δημόσια θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτά που λέει…. Το βίντεο είναι άκρως επικίνδυνο και μπορεί να ωθήσει πολλούς να σταματατησουν να προστατεύονται…εγκληματική ανευθυνοτητα λέγεται αυτό!!!ΕΣΥ που το διαβαζεις αυτο μην τους ακούς…. Συνέχισε να προστατευεσαι και να παραμενεις υγιής!!!
έτερος εγώ Πριν από 1 μήνα Έλεος! Ο τύπος είναι καρδιολόγος και όχι λοιμωξιολόγος,οχι επιδημιολόγος, ούτε ιολόγος. Μάθετε οι υπόλοιποι ότι δεν ξέρει απ’αυτά, ξέρει από καρδιές και μόνον. Η διαφορά της γρίπης από τον νέο Sars είναι πως στην πρώτη έχουμε και ανοσία της αγέλης και εμβόλιο, ενώ στον Sars-Cov-2 τίποτα από τα 2.Στην Ιταλία έχουμε 10 χιλιάδες νεκρούς από covid-19 σε 1 μήνα και με περιορισμό της κυκλοφορίας. Ενώ το 2018 (πάλι στην Ιταλία) είχαμε 30 χιλιάδες θανάτους από γρίπη για έναν ολόκληρο χρόνο με απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Αν υπήρχε ελευθερία κινήσεων στην Ιταλία, τα θύματα από τον κορονοϊό θα ήταν εκατοντάδες χιλιάδες λόγω εξάπλωσης σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στη Λομβαρδίας ελέω έλλειψης εμβολίου και ανοσίας αγέλης.
Δημήτρης Κουκουλάκης Πριν από 3 εβδομάδες Αυτά τα video εχουν λίγο πολύ πλάκα .Ας μην ειχαμε μαντρωθει και θα σούλεγα εγώ. Οι …..νιτσες θα είχανε κρυφτεί στη τρυπα τους Κι εσύ που .Κι εσύ που μιλάς σε βαρεσε ΠΟΛΥ το “στερειτικο” Άλφα!!?
artmds Πριν από 1 μήνα αμα δεν εχει με τι να ασχοληθεί ο άνθρωπος και θέλει δημοσιότητα… λέει οτι νανε.. δεν πας κοπελιά σε καμιά εφημερία λέω εγώ να δεις τι γίνεται… και ποιος είναι αυτός ο Βοβολής? τον ξέρουν στην γειτονιά του.,… παραπέρα δεν ξέρουμε! πόσα σου δώσε να μας τον συστήσεις?
ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΥ Πριν από 1 μήνα Καθίστε μέσα και αφήστε τις παπαριές..
Evageline Plakas Πριν από 1 μήνα Ποια αλήθεια ; Η αλήθεια που εσεις διαδίδετε πρέπει να μάθετε κάποια στιγμή να σκάτε Ντροπή σας μπροστά σε τόσους θανάτους ποιο πείραμα αγάπη μου τόσο άσχημα είναι στο σπίτι σου να καθησεις λίγο μέσα Άντε μαζέψου
badman 21 Πριν από 1 μήνα 10,000 θάνατος στην Ιταλία σε ένα μήνα μόνο από Corona virus στο μήνα Μάρτιο….25,000 θάνατος το χρόνο από γρίπη στην Ιταλία …το Χρόνια πόσα θα πεθάνουν από Corona virus στην Ιταλία? 100,000 η 1,000,000 εκατομμύριο. Αυτό το video είναι εκτός τόπου και χρόνου….παπαριες σκέτο!!!
Γιάννης Εμμ Μ Πριν από 1 μήνα Επειδή είμαι σχετικός επιστήμονας δεν μπόρεσα να καταλάβω τι θέλει να πει το βίντεο… Κάθε μέρα πεθαίνουν από 600 έως 800 άνθρωποι, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ είτε στην Ιταλία είτε στην Ισπανία! Τι θέλετε να πείτε; ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ; ΕΛΕΟΣ…
dimitris948 Πριν από 1 μήνα Το 95 % από αυτά που λέει η Κυρία είναι μπουρδελολογιες . Αυτη την στιγμή η Ιταλία έχει 120% περισσότερους θανάτους από την χειρότερη χρονιά της από οποιαδήποτε Ίωση . (μαζί με τα μέτρα απομονώσεις που έχουν εφαρμοστή )το ιδο αναμένετε στην Αμερική ,Ισπανία , Αγγλια . ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΔΙΑ !!!!! Ποιος μας θέλει κλεισμένους μέσα ρε γίδια ? Αυτη την στιγμή αν δεν το έχετε καταλάβει ΟΛΟΙ χάνουν !!! Κυβερνήσεις , Χρηματιστηρια , Τράπεζες , Πολυεθνικές , έμποροι , φτωχοί , πλουσιοι , κλέφτες , ληστές , ναρκεμποροι , πουτάνες και τσατσάδες .Ποιος πείτε και σε μας τους υπόλοιπους . Βλέπετε Δαίμονες να σας κυνηγάνε αλλά δεν ξέρετε ποιος . Λέτε όλοι <<Αυτοί θέλουν>>αλλά ποιοι είναι αυτοί δεν λέτε ΄.Και μην μου πείτε οι Φαρμακοβιομηχανιες ρε γίδια γιατί οι φαρμακοβιομηχανιες είναι το 8% του παγκόσμιου ΑΕΠ κάθε κράτους περίπου , το υπόλοιπο 92% κάθετε και τους κοιτάει και χάνει και δεν το έχει καταλάβει ? Και εσείς βλέπετε ΔΑΙΜΟΝΕΣ ? Όπως είπε και ένας φίλος γιατρός σε ένα ασθενή του που του έλεγε τετοιες μπουδελολογιες στο Ιπποκρατειο . Ο Ψυχίατρος ΕΊΝΑΙ ΣΤΟΝ 3 ΟΡΟΦΟ !!!
apoel2011 Πριν από 1 μήνα Βγείτε έξω ρε πατριώτες Έλληνες, υποτιμήστε την πανδημία και όταν πλέον αναλάβει ο στρατός να μαζεύει τα πτώματα από τους δρόμους και τα νοσοκομεία όπως στην γειτονική Ιταλία θα ήθελα να ακούσω τη θα πει ο κατά τα άλλα κορυφαίος καρδιολόγος της χώρας. Ο κατά τα άλλα κορυφαίος καρδιολόγος ξέρει πολλούς ιούς της γρίπης που εν καιρό καραντίνας έχει μολύνει περισσότερο από 600.000 άτομα ανά το παγκόσμιο μέσα σε 2 μήνες όπως κάνει τώρα ο κορωνοϊος, ο κατά τα άλλα κορυφαίος καρδιολόγος ξέρει πολλούς ιούς της γρίπης που μέσα σε δύο μήνες σκότωσε πάνω από 1000 γιατρούς και νοσηλευτές ανά το παγκόσμιο προσπαθώντας να περιορίσουν τον κορωνοϊο, ξέρει πολλούς ιούς της γρίπης που μπορούν να σκοτώσουν 700 άτομα ημερήσιος όπως γίνετε τώρα στην Ιταλία Γαλλία και Ισπανία και δεν έχουν πλέον χώρο για ταφή. Για αυτό ας επικεντρωθεί στην καρδιολογία του και να μην βγάλει την γλώσσα του περίπατο…

ενδεικτικά “θετικά” σχόλια :

Πρέπει να ρίξουμε τη κυβέρνηση, Μην τρώτε τον σανό, Ξυπνήστε πρόβατα μας δίνουν δεκάδες στοιχεία ότι είναι στημένο, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ κλπ
Athan S. Πριν από 2 εβδομάδεςΠρέπει να ρίξουμε τη κυβέρνηση με αυτό τον υπάλληλο της Bilderberg
christosssnt Πριν από 1 μήνα Μν τρώτε τον σανο που σας ταΐζουν τα κανάλια επιτέλους!! Κ τώρα που μας μαντρωσαν είναι πιο εύκολη η πλύση εγκεφάλου!
orthodox fighter Πριν από 1 μήνα Ρε ξυπνατεεε προβατα μας δίνουν δεκαδες στοιχεια οτι ειναι στημένο για την παγκοσμιοποίηση γινονται Όλα…
atomic soda Πριν από 3 εβδομάδες ελπιζω οταν ερθει η ωρα να ειστε ολοι εννωμενοι ανεξαρτητα απο τα πολιτικα, γιατι κατα βαθος αυτο που ολοι θελουμε ειναι να ειμαστε ελευθεροι ανθρωποι.
Daflos Music Πριν από 1 μήνα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αργότερα το βραδύ, μετά το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο της πανδημίας όταν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας ενημερώνουν τη κοινή γνώμη και τους διαπιστευμένους συντάκτες υγείας για τις εξελίξεις της ημέρας, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο Φαίδων Βόβολης ευχαρίστησε τον κόσμο για την συγκινητικότατη ανταπόκρισή στο κείμενό του (με 95% θετικά σχόλια) και καμάρωσε ότι ασχολήθηκε μαζί του ο κος Χαρδαλιάς και η Ιατρική σχολή (!). Ταυτόχρονα ή λίγο αργότερα, ανακοίνωσε ότι επειδή ενόχλησε το σύστημα, του “ κατέβασαν “ την ανάρτηση από το fb και του στέρησαν έτσι την ελευθερία του λόγου, αλλά δεν πειράζει διότι συνεχίζουμε ενωμένοι :


“Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ.

Από το πρωί δέχομαι «συστάσεις». Ασφαλώς ενόχλησε το άρθρο.

Ο κος Χαρδαλιάς στις 6 είπε πως «κύκλοι -εγώ δλδ- κάνουν μικροπολιτική για κάποια likes. Έτσι σκέφτεται ο κος Χαρδαλιάς. Ως και η Ιατρική σχολή έβγαλε ανακοίνωση. Επίτηδες δεν διάβασα τα εκατοντάδες μνμ διαπληκτισμού μέσα στο ποστ. Δεν ήθελα να απαντήσω. Δεν ήθελα να διχάσω (!). Θέλω ήρεμο τον κόσμο. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Ηταν συγκινητικότατη η προσέγγισή σας. Μου τηλεφώνησαν από παντού. Στα 2100 που έστειλε ο κόσμος το 95% ήταν θετικές προσεγγίσεις. Αυτό ακριβώς τους ενόχλησε, 2000 κοινοποιήσεις σε 13 ώρες.

Να μην φοβάστε.

Ευχαριστώ πολύ!”

Φαιδων Βοβολης, 23 Μαρτίου





















Επίσης από ότι φαίνεται, το κείμενο τροποποιήθηκε αργότερα (τουλάχιστον μια φορά) και στάλθηκε προς δημοσίευση και σε άλλους. Η τροποποίηση αφορούσε στη πρόσθεση μιας πρότασης : “ Δεν υποκινώ κανέναν, έχουμε λάβει αυτή την απόφαση ως κράτος, ας την ακολουθήσουμε. Απλά διαφωνώ με τον περιορισμό.” και έτσι το κείμενο κυκλοφόρησε παράλληλα με δυο μορφές οι οποίες όμως είχαν το ίδιο νόημα . Εάν οι ημερομηνίες οι οποίες αναγράφονται στις αναρτήσεις είναι σωστές και εάν τα κείμενα δεν έχουν υποστεί αλλαγές, οι πρώτες δημοσιεύσεις έγιναν εκείνο το βραδύ από τα ακόλουθα ιστολόγια : Τerrapapers,pneumatoskoinwnia και ΚsipnisteΡe, τα οποία δημοσίευσαν το τροποποιημένο κείμενο.

Το Τerrapapers έβαλε τίτλο “Απαγορεύεται να σκέφτεσαι με τον δικό σου νου. Απαγορεύεται να διαφωνείς με τους λακέδες της εξουσίας.”, το pneumatoskoinwnia “Το εμβόλιο, ο ένας λόγος που γίνονται όλα… ~ Διδάκτορος καρδ. Πανεπιστημίου Αθηνών Φ. Βόβολη” και το ΚsipnisteΡe “Φαίδων Βοβολης Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών: ΑΣΦΑΛΩΣ Και ΔΙΑΦΩΝΩ Με Τα Μέτρα Αυτά. Κοροιδεύουν Τον Κόσμο” Ενδεικτικό απόσπασμα του άρθρου Απαγορεύεται να Μιλάς, του Τerrapapers:


“….. Εχουν λυσσάξει με τα δικαιώματα περί ελευθερίας του λόγου αλλά τους πιάνει μουγκαμάρα και τρόμος περί της ελευθερίας του αντίλογου. Πρέπει όλοι να λέμε «ναι κύριε» να συμφωνούμε και να υποστηρίζουμε το εξουσιαστικό αφήγημα. …..Αν μάλιστα πιστεύεις, -γιατί ο φόβος θανάτου δεν σου επιτρέπει να γνωρίζεις- αυτά που σου λένε οι διανοητικές πόρνες των μέσων μαζικής εξαπάτησης και οι ειδικοί πεϊπερολόγοι, τα καλοπληρωμένα κολ γκερλ του επιστημονικού συστήματος της «Mystery Babylon» ε, τότε, μπράβο σου, είσαι άξιος για τον τίτλο «μαϊμού της ουτοπίας» ….Ετσι λοιπόν μαϊμουδάκι διάβασε το έγραψε στο προφίλ του ο καρδιολόγος Φαίδων Βοβολης / Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, κι έπεσαν να τον κανιβαλίσουν τα διανοητικά πορνίδια του 0,60 λεπτά του ευρώ. Ο καθηγητής δεν λέγει τίποτε περισσότερο από ό,τι λέμε μεταξύ μας εδώ και καιρό. Επεσαν να τον φάνε οι σαλαμάνδρες (αναφέρεται σε σχόλια) , τι ότι δεν έχει δίπλωμα γιατρού είπαν, τι ότι είναι τρελός, τι ότι πρέπει να τον συλλάβουν, να τον κάψουν και να τον ανασκολοπίσουν … όλη η σαπίλα του βδελυρού σαρκίου τους ξέσπασε πάνω στον διαπρεπή επιστήμονα που τόλμησε να μην συμφωνήσει ασκαρδαμυκτί με τις σαλαμάνδρες……Δεν βγαίνουν τα νούμερα λεβεντομαλάκα μου, που δίνει το αφήγημα, εκτός κι αν είσαι νούμερο αντί για μηδενικό.”

Το δημοσίευμα εμπεριείχε και τις ευχαριστίες του συντάκτη του κειμένου ήτοι “@Φαίδων Βοβολης / Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Ιδιοκτήτης ιατρείου στην εταιρεία Καρδιολογικό Κηφισιάς, Dott. Fedon Vovolis” Αναδημοσιεύσεις αυτού του άρθρου, έγιναν από τα ιστολόγια attikanea.blogspot, news123.gr,thesecretrealtruth, erevoktonos.blogspot και Καταγγειλτε blog το οποίο όμως το διέγραψε αμέσως.

Το άρθρο του ΚsipnisteΡe, με το ίδιο ή διαφορετικό τίτλο, αναδημοσιεύθηκε και αυτό από διάφορα ιστολόγια, όπως:
4000news : “ Αντιδράσεις και από την Ιατρική κοινότητα στα αυστηρά μέτρα. – Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν υπέρμετρα αυστηρά τα μέτρα της κυβέρνησης στον περιορισμό των κινήσεων για τον φόβο μετάδοσης του κορωναιού. Ένας απο αυτούς ο Φαίδων Βοβολης Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών”,
katohika.gr : “Φαίδων Βοβολης Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών: ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροιδεύουν τον κόσμο.”,
thepaper.gr : “ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά.Του διδάκτορος καρδιοχειρουργικης Πανεπιστημίου Αθηνών Φαίδωνα Βόβολη ”
vhmavochas.gr : “Φαίδων Βοβολης Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών:ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροιδεύουν τον κόσμο”, news123.gr και άλλοι

Αργότερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το πρωτότυπο κείμενο δημοσιεύθηκε από το FlogaSport με τίτλο “«Γκρέμισε» την παράνοια για τον κορωναϊό ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης! «Γροθιά» στο κατεστημένο των ΜΜΕ και της παγκόσμιας τάξης σε σχέση με τον κορωναϊό έριξε ο γνωστός καρδιολόγοςΦαίδων Βόβολης. “

Αναδημοσιεύσεις έως και 29 Μαρτίου: kapa-news 24/03/2020 01:30:00 μ.μ., greekaffair,mikrometoxos.gr, derkamerad, polismedia, oneirosky.blogspot, peloponnisosnews, ethnikosfaros,koufakaiparaloga, press-gr.com, gegonota24, kentripotideas, agriniobestof , simplenews , skeftomasteellhnika,lefteria.blogspot , ethnegersis, ixnos , neakeratsiniou, odysseiatv, alpha1news,lalipouli.blogspot, newplanet09,pireasnews.gr, kontasas, vlepenamatheneis, anastoxasmoi, epsilonellas, antitisantinoisis, kaini-ktisis,indobserver.gr, platy-kalamatas-messinias.gr, iaktigas.blogspot, tempo.gr, telikhora , aridaia-gegonota,koytsompolis-ioa, nafpaktoserxomaste, thesecretrealtruth, omorfhzwh, pierioi, antidras, scripta—manent,elasyn.com, 07-magazine, dionios, ygeia-sos και άλλοι

Στις 24 Μαρτίου,

– η Ιαπωνία ανακοίνωσε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, το Eurogroup συνεδρίασε μέσω βιντεοδιάσκεψης, και η μέρα είχε ξεκινήσει με 16.587 νεκρούς σε 168 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, λόγω της πανδημίας είχαμε συνολικά 20 νεκρούς και 45 διασωληνωμένους ασθενείς.



– Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, πληροφορούμενος τη διαμαρτυρία του καρδιολόγου, με δελτίο τύπου που εξέδωσε για το θέμα, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ κάθε δημοσιοποίηση προσωπικών και ατεκμηρίωτων επιστημονικά απόψεων που δημιουργούν ανασφάλεια στο ευρύ κοινό, και δήλωσε ότι η σχετική δημοσίευση επιχειρεί να διαστρεβλώσει την επιστημονική αλήθεια και να υπονομεύσει το έργο της Πολιτείας και της Ειδικής Επιτροπής των Λοιμοξιωλόγων που έχει συσταθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας, δεν θα ανεχτεί τέτοιες δημοσιεύσεις ειδικά αν εγείρουν την υπόνοια ότι γίνονται είτε κακόβουλα είτε για λόγους προσωπικής προβολής και ότι ο ΙΣΑ, με εντολή του Προέδρου, θα προβεί σε κάθε ενέργεια που απαιτείται σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο.





Λίγο αργότερα, το ιστολόγιο Ελληνικά Hoaxes το οποίο ασχολείται με τη κατάρριψη αναληθών δημοσιευμάτων στο Ελληνικό διαδίκτυο, δημοσίευσε το πρωτότυπο κείμενο του Φαίδωνα Βόβολη και το καταχώρισε στη κατηγορία “παραπληροφόρηση”. Συγκεκριμένα, το ιστολόγιο έλεγε ότι με το κείμενό του ο καρδιολόγος εξέφρασε δημοσίως την διαφωνία του για τα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί προς αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως γίνεται μια προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών στην οποία συμβάλλουν ελεγχόμενοι συνάδελφοί του ιατροί και ΜΜΕ και απαξιώνοντας την αξία ενός μελλοντικού εμβολίου για τον ιό. Το ιστολόγιο έλεγε επίσης ότι το κείμενο έγινε Viral μέσα σε μερικές ώρες, ότι δημοσιεύθηκε σε αρκετές ιστοσελίδες ( katohika.gr, ethnikosfaros.gr, press-gr.com, mikrometoxos.gr ), ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντέδρασαν, ότι μερικές ώρες αργότερα η δημοσίευση του δρ. Βόβολη κατέβηκε από την προσωπική του σελίδα και ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όχι μόνο ότι το καταδίκασε αλλά ανακοίνωσε κιόλας ότι θα προβεί σε ενέργειες τόσο σε ποινικό όσο και σε πειθαρχικό επίπεδο.

Ενδεικτικά σχόλια:
Ekaterini Fragiadakiένας μήνας πριν ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΤΣΙΟΡΔΑΣ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ
ΝΙΚ Ekaterini Fragiadakiένας μήνας πριν Aπλώς να επισημάνουμε εδώ ότι ο κ. Βόβολης δηλώνει καρδιολόγος ενώ ο κ. Τσιόδρας είναι καθηγητής λοιμοξιολογίας.
Sierra Victor Ekaterini Fragiadakiένας μήνας πριν Τους νεκρούς στην Ιταλία δεν τους βλέπεις? Αν δεν είχε πάρει μέτρα ο Κούλης ξέρεις που θα είμασταν τώρα? Μάτια δεν έχεις?
Γεώργιος Μπ Ekaterini Fragiadakiένας μήνας πριν • edited 
E ναι τι είναι ο Τσιόρδας ένα Χάρβαρντ έχει βγάλει . Χριστέ μου πόσοι ζουν ανάμεσά μας και ψηφίζουν κι όλας.
Alex Kosmas Ekaterini Fragiadakiένας μήνας πριν Δεν ξέρει ο ΠΟΥ, τα υπουργεία υγείας των άλλων χωρών που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ και το 100% των επιδημιολόγων, και ξέρετε εσείς κυρία Φραγκιαδάκη;
Alex Kosmas Road to Successένας μήνας πριν Εγώ αυτή τη φορά έπεσα έξω. Περίμενα μια πιο υπεύθυνη συμπεριφορά παγκοσμίως και σε επίπεδο πολίτη αλλά και σε πολιτείας. Όταν άρχισε ο ΠΟΥ να προτρέπει σε μέτρα αυτοπεριορισμού, αφού διαπίστωσε την έκταση της πανδημίας, περίμενα όλοι οι άνθρωποι να τα ακολουθήσουν.Βλέποντας από τη μία την κυβέρνηση μας να προχωρά σταδιακά σε επιβολή περιορισμών και όχι άμεσα και με αυξημένη αυστηρότητα και από την άλλη την επιμονή μερίδας των πολιτών στην ανευθυνότητα, απογοητεύτηκα.Τα στοιχεία είναι εκεί, να τα δείτε: Όσες χώρες επέβαλαν αυστηρά μέτρα έχουν περιορίσει το πρόβλημα. Δείτε τις καμπύλες στο https://coronavirus.jhu.edu/map.html για παράδειγμα.Και πάλι όμως, εάν ο ΠΟΥ στην αρχή άργησε να προειδοποιήσει, θεωρείτε ότι η θέση σας “έκανε λάθος στην αρχή – τον γράφω στα παπάρια μου τώρα” έχει κάποια λογική βάση, δεδομένου των στοιχείων που έχουμε τώρα?
ΧΡΗΣΤΟΣ Alex Kosmasένας μήνας πρινΑν κάθε φορά που δεν ξέρουμε κάτι, κλεινόμασταν στον καβούκι μας, δεν θα ήμασταν άνθρωποι, αλλά χελώνες. Δεν κρύβεσαι αν δεν ξέρεις τον εχθρό, πόσο μάλλον αν δεν ξέρεις ΑΝ υπάρχει καν εχθρός!!! 😉
Alex Kosmas ΧΡΗΣΤΟΣένας μήνας πριν Θα σας έλεγα, στα παπάρια μου κύριε, αν κινδύνευαν μόνο οι ανεύθυνοι – η αυτοεξαίρεση τους από το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι η τελευταία αξιέπαινη πράξη που μπορούν να κάνουν.Δυστυχώς κινδυνεύουν και οι υπόλοιποι.Όμως και η λογική σας είναι λάθος. Ξέρεις ότι υπάρχει εχθρός. Μερικοί από τη μεριά σου πέθαναν. Επειδή όμως είναι ύπουλος και ασύμβατος εχθρός, κάθεσαι με χαμηλωμένο το κεφάλι μέσα στο χαράκωμα για να μην την φας και συ.
Hippocrates Hatziaggelidesένας μήνας πρινΗ απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου ουδόλως ανασκευάζει τους ισχυρισμούς του Βόβολη, απλώς τους απορρίπτει. Ως εκ τούτου, ουδέν επιστημονικό επιχείρημα στηρίζει το συμπέρασμά σας. Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να ακυρώσετε την αξιοπιστία σας αναμιγνυόμενοι σε μια υπόθεση πολιτικού περιεχομένου. Ακόμη και ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. έχει και πολιτική ιδιότητα, καταργώντας εν τοις πράγμασι την επιστημονιική του ουδετερότητα.
Alex Kosmas Hippocrates Hatziaggelidesένας μήνας πριν Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν είναι επιστημονική εταιρία αλλά στις αρμοδιότητες του είναι να επιβάλει κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν την νομοθεσία και τον κώδικα δεοντολογίας του κλάδου. Συνεπώς η ανακοίνωση ενός ιατρικού συλλόγου δεν έχει στόχο να απαντήσει στο περιεχόμενο των ισχυρισμών του κ. Βόβολη. Μην βλέπετε παντού συνωμοσίες. Βέβαια δεν θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια ανακοίνωση από τον ιατρικό σύλλογο εάν οι ισχυρισμοί του κ. Βόβολη ήταν ορθοί. Εσείς πιστεύετε ότι είναι; Η συμπεριφορά του κ. Βόβολη είναι αντιδεοντολογική, γιατί με την ιδιότητα του ως γιατρός, μπορεί να ωθήσει σε παραβίαση των πολιτικών μέτρων προστασίας από μερίδα πολιτών που θα υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς του και άρα η ανακοίνωση του συλλόγου ορθά δεν απαντά στο περιεχόμενο των ισχυρισμών του κ. Βόβολη.
Γεο Hippocrates Hatziaggelidesένας μήνας πρινΠολλά από αυτά που γράφονται δεν ισχύουν. Τα θύματα της γρίπης στην Ιταλία το 2018 ήταν 30, όχι 25.000. Τα συνολικά κρούσματα ήταν 3.883.000 https://www.thelocal.it/201…. Οι θάνατοι από εποχική γρίπη είναι 94 και όχι 1300 https://www.onmed.gr/ygeia-… και πιο κάτω ότι γράφει δεν ισχύει. Δεν υπάρχει πουθενά πηγή ή επιβεβαίωση για τα αναφερόμενα
Γιάννης Γεοένας μήνας πριν Διαφωνώ με τον Βόβολη αλλά εδώ υπάρχει παραποίηση των λεγόμενων του. Πουθενά δεν λέει για 1300 θανάτους. Το πραγματικό του κείμενο είναι αυτό “Τον φεβρουάριο τα κρούσματα γρίπης ήταν πάνω από 300000 στην Ελλάδα και οι προκαλούμενοι θάνατοι πολύπερισσότεροι από τώρα.” Επίσης το άρθρο που έχεις ανεβάσει για την Ιταλία αφορά ένα υποσύνολο μόνο. Δεν ήταν μόνο 30 τα θύματα και γενικά κάθε χρόνο η Ιταλία έχει πολλές χιλιάδες θύματα γρίππης (όχι όμως μέσα σε 1 μήνα αλλά σε όλο το χρόνο και όχι σε μια μόνο περιοχή όπως φέτος αλλά σε όλη της την έκταση) πχ. ψάξε το άρθρο με τίτλο: “Investigating the impact of influenza on excess mortality in all ages in Italy during recent seasons (2013/14–2016/17 seasons)” συνολικά αυτή την τριετία είχε 68.000 θύματα όπως αναφέρεται σε άρθρο που έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό.
Εllinika Ηoaxes Διαχειριστής Γιάννηςένας μήνας πριν Το άλλαξε αργότερα, όταν κατάλαβε το λάθος
Γιάννης Εllinika Ηoaxesένας μήνας πριν Ναι, εφόσον είναι έτσι πράγματι! Φαίνεται σαν να έγραψε για να γράψει και μόλις κατάλαβε ότι κάποια από αυτά που γράφει είναι εξόφθαλμα τότε το γυάλισε για να φανεί πιο ρεαλιστικό.

– Η αθλητική εφημερίδα SporTime δημοσίευσε στις 13:17:33 το πρωτότυπο κείμενο. Τίτλο του άρθρου: “Φαίδωνας Βόβολης: «Ασφαλώς και διαφωνώ με τα μέτρα»” Εισαγωγή : “Κορονοϊός: Μία άλλη άποψη. Από έναν επιστήμονα, αναφορικά με τον COVID-19 και το lockdown που επιβλήθηκε στην Ελλαδα. Οφείλουμε να ακούμε και να διαβάζουμε τα πάντα. Με το τελικό φλιτάρισμα να ανήκει σε εμάς. Διαβάστε το ποστ του Φαίδωνα Βόβολη που διαγράφηκε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας… “

– Ακολούθησε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Zougla.gr, η οποία δημοσίευσε το τροποποιημένο κείμενο (πρώτη καταχώρηση: 13:25/ Τελευταία ενημέρωση:19:00 ). Τίτλο άρθρου “ Κατέβασαν ανάρτηση γιατρού στο Facebook όταν διαφώνησε με τα μέτρα ” Σύμφωνα με το δημοσίευμα : “Ο γιατρός Φαίδων Βοβολής, πετυχημένος επιστήμων στον χώρο της καρδιολογίας με έντονη επαγγελματική δραστηριότητα, αποφάσισε να εκφράσει τις διαφωνίες του σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας” με“επιχειρηματολογία που εφάπτεται σε αρκετά σημεία με τα επιχειρήματα που έχουν διατυπώσει και άλλοι γνωστοί επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ” και “Τις αντιρρήσεις του ο Φαίδων Βοβολής τις ανάρτησε στο Facebook. Όμως αυτή η ανάρτηση «κατέβηκε» από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προφανώς κατόπιν κάποιων ενεργειών και «συντονισμένων διαμαρτυριών».” Το δημοσίευμα εμπεριείχε επίσης, μια παλιότερη ανάρτηση του καρδιολόγου στο fb με τίτλο “ΠΟΙΟ ΑΡΑΓΕ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ CORONAVIRUS” και μια τηλεφωνική συνέντευξη με τίτλο «Πάντα υπήρχαν ιώσεις» η οποία από ότι φαίνεται αφορά την παλιότερη αυτή ανάρτηση και όχι τη καινούργια, η οποία δείχνει σαν να μην είχε ακόμα δημοσιευθεί. Υπήρχε επίσης και η επισήμανση ότι ο καρδιολόγος διευκρίνισε εξαρχής ότι τρέπει να συζητηθεί το θέμα μεταξύ των επιστημόνων προκειμένου η επιστημονική κοινότητα να καταλήξει σε μία κοινά αποδεκτή στρατηγική έναντι του κορονοϊού. Τίποτα τέτοιο όμως δεν αναφερόταν ούτε στα αναδημοσιευμένα κείμενα, ούτε στη συνέντευξη. Αλώστε, δεν υπήρχε λόγος να ειπωθεί κάτι τέτοιο, καθώς οι στρατηγικές που αφορούν τη δημόσια υγεία καθορίζονται από τις δημοκρατικά εκλεγμένες πολιτικές ηγεσίες και όχι από την επιστημονική κοινότητα. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη περίπτωσή, πριν την λήψη των αποφάσεων που αφορούσαν τη πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης της COVID-19, η κυβέρνηση άκουσε κιόλας τους εκπρόσωπους της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας (βλέπε ιστορικό, 17 και 23 Φεβρουαρίου)

Αναδημοσιεύσεις : FoniRodopis 24 Μαρτίου 2020: “Έλληνας καρδιολόγος για τον κορωνοϊό: «Κοροϊδεύουν τον κόσμο»” , anamniseis.net March 24, 2020 : Κατέβασαν ανάρτηση γιατρού στο Facebook όταν διαφώνησε με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ParosNews 24 Μαρτίου 2020: “Όταν οι απόψεις δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις”, ERT Open 25 Μαρτίου 2020: “EXOYME ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ , Η ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ… ‘Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ ?”, DocMed.gr 25 ΜΑΡΤΊΟΥ 2020 | 10:38: “Αντιδράσεις για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού – Η άποψη επιστήμονα που λογοκρίθηκε”, ProNews.gr 25/03/2020 – 07:52: “Μεγεθύνονται οι αντιδράσεις για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού – Η άποψη επιστήμονα που λογοκρίθηκε”, anexsartitos.blogspot, voliotaki“Κατέβασαν ανάρτηση ιατρού στο Facebook όταν διαφώνησε με τα μέτρα .. “ PressProject (Αληθινές ειδήσεις – Ενημέρωση με άποψη και σάτιρα!) “Φαίδων Βόβολης: Ο καρδιολόγος … που «γκρέμισε» την παρανια για τον κορωναϊό! ”, megalopolifm 29 Μαρτίου 2020: ” Ο γνωστός καρδιολόγος Φαίδων Βοβολής : “Γιατί ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ τα περί φονικού κορωνοϊού/ Αδιαμφισβήτητα τα στοιχεία και οι αριθμοί !” , Μακελειό 25|03|2020 08:53: “ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ! ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΦΑΙΔΩΝ ΒΟΒΟΛΗΣ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ “ΛΙΓΩΝ ΚΛΙΚ” ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ” και άλλοι

Επισημάνσεις:

1. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα ParosNews αναδημοσιεύοντας το άρθρο της zougla.gr, διευκρίνισε ότι“Βρήκαμε την ανάρτηση του κ.Βοβολή στο facebook και σε εμάς προβάλλεται κανονικά.” και ενσωμάτωσε λινκ στο προφίλ “ Ο Denis Bakos νιώθει ευλογημένος με το χρήστη Φαιδων Βοβολης” , το οποίο είχε ολόκληρο το κείμενο του καρδιολόγου. Τίτλος: “ Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών ΦΑΙΔΩΝ ΒΟΒΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροιδεύουν τον κόσμο.”

Στις 24 Μαρτίου άλλα και μετά το κείμενο διαμαρτυρία υπήρχε και σε πολλά άλλα προφίλ στο facebook και ακόμα εκεί είναι. Ενδεικτικά : το πρωτότυπο κείμενο στο προφίλ ART 906 FM 24 Μαρτίου · 6:23 πμ και στο προφίλ Giorgos Gekas, 24 Μαρτίου, ενώ στο προφίλ Συντακτική Εθνοσυνέλευση το τροποποιούμενο : 24 Μαρτίου



“Κλείστε τους μέσα. Δείξτε εικόνα. Φοβίστε. Μοιράστε φόβο θανάτου! Ξάφνου όλα θα τελειώσουν και θα πουλήσουν την μεγάλη λύση. Εμβόλιο… Σκοτώνονται ανά την υφήλιο για την κυριαρχία…” Φαίδων Βόβολης, Διδάκτορας/Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Του διδάκτορος καρδιοχειρουργικης Πανεπιστημίου Αθηνών Φαίδωνα Βόβολη… ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροιδεύουν τον κόσμο. Με 500 κρούσματα και 15 νεκρούς έκλεισαν μέσα μία χώρα…. Δείτε περισσότερα

2. Το PressProject (προσοχή, όχι το The Press Project), το οποίο το αναδημοσίευσε στην κατηγορία ενδιαφέροντα ως δημοφιλέστατο ( #VIRAL ), σχολίασε κιόλας το κείμενο διαμαρτυρία ως εξής :


“Εμείς θα συμφωνήσουμε με τον καρδιολόγο, κρίνοντας βεβαίως και την υπερβολή των ΜΜΕ… που βομβαρδίζει τον κόσμο ασταμάτητα για τον κορονοϊό. Από την άλλη (όσο και στημένο παιχνίδι να είναι το όλο θέμα) κάλο είναι να παίρνουμε μέτρα προστασίας οι ίδιοι μας, γιατί ο κορονοϊός είναι δυστυχώς αληθινός και φονικός. Όσο για το κατέβασμα της ανάρτησης του καρδιολόγου, είναι απαράδεχτη…. η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ είναι δικαίωμα του καθενός και αυτό δεν έχει δικαίωμα κανένας να το στερήσει από έναν συνάνθρωπο μας. Όσοι είναι υπεύθυνοι γι΄αυτο , θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Όσο για τα μέτρα της απαγόρευση κυκλοφορίας, είναι εντελώς αστεία, όταν δικαιολογείς ακόμα και το περπάτημα. Στην ουσία άπλα ζητάς από τον κόσμο (σαν μικρό παιδί) να σου ζητάει την άδεια (όπως κάνουν τα παιδιά στο σχολείο από τη δασκάλα τους), χωρίς να έχει κάποιο πραγματικό αντίκρισμα αφού και πάλι όλοι έξω είναι”.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν αποτελεί δικαίωμα αλλά ποινικό αδίκημα(191 ΠΚ) το οποίο στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου και διώκεται αυτεπάγγελτα. Διευκρινίζω επίσης ότι δεν υποχρεωθήκαμε να ζητήσουμε άδεια για να μετακινηθούμε αλλά απλά να ενημερώσουμε για τις μετακινήσεις μας , που είναι εντελώς άλλο πράγμα.

– Ο Νίκος Μαστοράκης από το προφίλ του στο facebook ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα για το κείμενο του καρδιολόγου (4:28 μμ)



ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Να μπαγλαρωσει τον εικονιζομενο και οσους αναπαραγουν τις ψευδεις ειδησεις που σπερνει. Σε καιρους πολεμου εχουμε μαυραγοριτες, χαφιεδες, προπαγανδιστες. Αυτα τα ειδη πρεπει να εξουδετερωνονται ακαριαια. Οσο για σας τους αφελεις συνωμοσιολογους που ανακυκλωνετε αβασανιστα δηλωσεις του, εχετε ακριβως ιδιες ευθυνες. Το FB που φιλοξένησε αναρτηση με τις δηλωσεις του κομπογιαννιτη ευκαιριολογου, υπολογου ηδη για τη διασπορα πανικου, κατεβασε το καταπτυστο κειμενο. Τωρα ομως το ανακυκλωνουν αμυαλοι, με εργαλειο το υποκριτικο “δημοκρατικο” τους δικαιωμα. Σύμπτωση ότι ξεμύτισαν Συριζαίοι και αναρχικοί για να τον «στηρίξουν;» Σύμπτωση ότι οι Συριζαίοι κυκλοφορούν φήμες πως έρχονται capital controls; Οι υπάνθρωποι αυτοί μέχρι και στις κρίσιμες ώρες δοκιμασίας του λαού, με το μαχαίρι έτοιμο, διψασμένοι για αίμα. Τον ευνουχισμό τους δεν τον έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει.

Η εισαγγελια να ασχοληθει και με αυτο το φαινομενο ανακυκλωσης που μπορει να οδηγησει αρκετους συμπολιτες μας στο νοσοκομειο η στον ταφο. Αποκτηστε επιτελους μια σταλα αξιοπρεπεια, δυο σταλες ευθυνης, αξιοι “διαφωτιστες” της κοινης γνωμης. Και απευχηθειτε να κρεμεται η ζωη σας απο μια κλωστη, οπως εκατονταδων γιατρων και νοσηλευτων, εντος και εκτος, και να ειναι γιατρος σας αυτος!”

newsbreak.gr: 24-03-2020 – 18:32μμ, το πρωτότυπο κείμενο Τίτλος: “Διεγράφη η ανάρτηση του γιατρού Φαίδωνα Βόβολη που εναντιώθηκε στα έκτακτα μέτρα “

armagedon2020 το τροποποιημένο : “ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΊΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΙΔΑΚΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ… ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟ “ΦΒ” ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΩΡΕΣ.” Του διδάκτορος καρδιοχειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών Φαίδωνα Βόβολη



InStaNews.gr: “ «Σας κοροϊδεύουν, ένας απλός ιός είναι: Αυτή είναι η ανάρτηση του γιατρού που έκανε έξαλλο τον Τσιόδρα. » Η ανάρτηση του γιατρού Φαίδωνα Βόβολη που προκάλεσε χαμό ”. Το δημοσίευμα αναπαράγει εξολοκλήρου το τροποποιημένο κείμενο διαμαρτυρία παρότι το θεωρεί αμφιλεγόμενο. Αναδημοσιεύσεις : 24-03-2020 20:09 «Σας κοροϊδεύουν, ένας απλός ιός είναι»: Αυτή είναι η ανάρτηση του γιατρού που έκανε έξαλλο τον Τσιόδρα. Η ανάρτηση που προκάλεσε χαμό.”, AllDayNews 24-03-2020 20:20μμ in Viral, filathlos 25/03/2020 “ «Σας κοροϊδεύουν, ένας απλός ιός είναι»: Αυτή είναι η ανάρτηση του γιατρού που έκανε έξαλλο τον Τσιόδρα”, ProNews 25/03/2020 – 11:00, KontraNews 25/03/2020 – 11:50 “«Σας κοροϊδεύουν, ένας απλός ιός είναι»: Αυτή είναι η ανάρτηση του γιατρού που έκανε έξαλλο τον Τσιόδρα” , e-magazino 25 Μαρτίου 2020 στις Ειδήσεις, fimes.gr 25/03/2020 “ Τσιόδρας: Αυτή η ανάρτηση γιατρού τον έκανε έξαλλο . ‘Σας δουλεύουν όλους …’ Όνομα “, iNewsgr 25/3/2020, 16:15 , el.gr (Λιακόπουλος) 26 Μαρτίου, 2020, 12:04 μμ, sdna (SPORTS Na) και άλλοι

dionios.blogspot, Κωνσταντίνος Χαρίτος: “ΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ. Του διδάκτορος καρδιοχειρουργικης Πανεπιστημίου Αθηνών Φαίδωνα Βόβολη Τηλέφωνο: 697 ….. ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροιδεύουν τον κόσμο. “

aritirion: “Σκόρπια πρόβατα και Κωρονοϊός”Του διδάκτορος καρδιοχειρουργικης Πανεπιστημίου Αθηνών Φαίδωνα Βόβολη Τηλέφωνο: 697 …”

ascending.gr και activistis.gr, καταγράφουν πρώτα ολόκληρο το διαφημιστικό βιογραφικό από το doctoranytime και μετά το πρωτότυπο κείμενο. Τίτλοι δημοσιευμάτων: “ Το άρθρο για το Κορονοϊό που κοντεύει να ρίξει το Διαδίκτυο.” και “Γνωστός καρδιολόγος: Ξάφνου όλα θα τελειώσουν και θα πουλήσουν την μεγάλη λύση. Εμβόλιο.. Σκοτώνονται ανά την υφήλιο για την κυριαρχία… ”



Χρυσή Αυγή: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 – 21:21 δημοσίευσε το πρωτότυπο κείμενο με τίτλο άρθρου: “Στην κορωνοϊοχούντα δεν απαγορεύεται μόνο η κυκλοφορία των πολιτών, αλλά και η διαφορετική άποψη!ΕΛΕΓΧΟΥΝ το μυαλό σας μέσω ΜΜΕ – Η παγκοσμιοποίηση μοιράζει φόβο”.

Στις 24 Μαρτίου αργά το βραδύ,

Aποφάσισα τελικά να απαντήσω στο κείμενο του καρδιολόγου το οποίο διάφοροι μου έστειλαν προς ενημέρωση ή /και αναδημοσίευση στο ιστολόγιο μου ( justiceforgreece – Action expresses priorities !)και το οποίο αρχικά θεώρησα ανάξιο σχολιασμού. Είχα βάλει πάντως ένα γενικό σχόλιο στο twitter γιατί με είχαν ζαλίσει. Εάν ήξερα τι γίνεται στο διαδίκτυο θα είχα παρεμβεί νωρίτερα και διαφορετικά αλλά δεν είχα ιδέα. Νόμιζα ότι μόνο εγώ και μερικοί άλλοι είμαστε θύματα αυτής της προπαγάνδας.

twitter : 1. “λένε ότι από εποχική γρίπη πεθαίνουν περισσότεροι και τα μέτρα μπαίνουν για άλλους λόγους! Η COVID19 μεταδίδεται ραγδαία και εκτιμάται ότι έχει ποσοστό θνησιμότητας 3,4 % που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να πεθάνουν τελικά έως και 170 εκατ! Πότε ακριβώς μια γρίπη έκανε κάτι τέτοιο; 2. Παγκόσμιος πληθυσμός = 7,77 δις—> χωρίς μέτρα θα μπορούσαν να μολυνθούν 5 δις και να πεθάνει το 3,4% = 170 εκατ! Είναι ή δεν είναι απαραίτητα τα μέτρα;;;; https://worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/#who-03-03-20… 3. αυτή τη στιγμή οι νεκροί είναι 17,250 και τα κρούσματα 396,211‪https://worldometers.info/coronavirus/

Αργότερα εμπλούτισα το σχόλιο και το έστειλα σε 2-3 άτομα τα οποία μου είχαν στείλει το κείμενο του καρδιολόγου (τώρα ξέρω ότι ήταν το πρότυπο αλλά τότε δεν είχα καν ιδέα τι έκταση είχε πάρει το θέμα) μαζί με δικά τους σχόλια. Τα μηνύματα στα οποία απάντησα είχαν ως εξής :

1. Μήνυμα από τ. πανεπιστημιακό, το οποίο εκτός από εμένα είχε άλλους 101 αποδέκτες(πρωθυπουργός, μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, άλλους πανεπιστημιακούς, διαδικτυακούς φίλους και ιστολόγια/ιστοσελίδες , τα οποία όμως με μια και μόνο εξαίρεση, όπως αργότερα διαπίστωσα, δεν το δημοσίευσαν.

Τίτλος:

Μ,ΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. «Γκρέμισε» την παράνοια για τον κορωναϊό ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης!

Περιεχόμενο:

“Κατωτέρω το άρθρο, «Γκρέμισε» την παράνοια για τον κορωναϊό του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολης!

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ίσως επειδή δεν είμαι «ειδικός», με βάση όσα αναφέρει, ασπάζομαι τις απόψεις του.

Και από την άλλη, δεν μας έφταναν όλα τ’ άλλα, έχουμε κάθε λίγο και λιγάκι και αυτόν τον «τρομοκράτη» Σπύρο Παπαδόπουλο που δεν τρώγεται

…….



«Γκρέμισε» την παράνοια για τον κορωναϊό ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης!

https://koufakaiparaloga.blogspot.com/2020/03/vovolis.html?fbclid=IwAR03EiHa1DV-yVHfkyaMtWm3GnVJKCXaeTw8m2HjAFzBWSYTpzWNManKSVY



«Γροθιά» στο κατεστημένο των ΜΜΕ και της παγκόσμιας τάξης σε σχέση με τον κορωναϊό έριξε ο γνωστός καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης. Με ανάρτησή του στο facebook αποκάλυψε πτυχές της ιστορίας που δεν μας είπαν κυβέρνηση και επιστημονικοί αναλυτές, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε μέχρι και την διαγραφή της δημοσίευσης που έκανε από το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης….

Διαβάστε το ποστ του Φαίδων Βόβολη που διαγράφηκε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

“ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Με 500 κρούσματα και 15 νεκρούς έκλεισαν μέσα μία χώρα.

……..

……..

Έλληνες, να παραμείνετε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Μόνον αυτό λέω.”

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Το μήνυμα εμπεριείχε ολόκληρο το κείμενο του καρδιολόγου ενώ το σχετικό δημοσίευμα στο koufakaiparaloga.blogspot.com εμπεριείχε και το ευχαριστήριο ποστ του καρδιολόγου, συνοδευόμενο από ένα “τυχαίο” σχόλιο το οποίο έλεγε: “Ζήτα και θα το έχεις. Δεν θα περάσει όλο αυτό είμαστε όλοι μαζί και έτοιμοι .”



Σε αυτό το μήνυμα ΥΠΗΡΧΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από άλλο αποδέκτη, και συγκεκριμένα από πανεπιστημιακό της ΗΠΑ, που είχε χαρακτηρίσει το κείμενο φτηνό και αφού καυτηρίασε τις δηλώσεις του ιατρού περί σαπουνιού, αντισηπτικού και εμβολιασμού, αναρωτήθηκε ποιος άραγε κατέβασε την ανάρτηση από το fb. Η απάντηση είχε κοινοποιηθεί σε όλους τους αρχικούς αποδέκτες και έτσι το έλαβα και εγώ.

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

“Ο συντάκτης του κειμένου συγκρίνει την εποχική γρίπη με την παρούσα πανδημία, χρησιμοποιώντας λάθος αριθμούς και στοιχεία αλλά να το αφήσουμε στην άκρη και να ασχοληθούμε με την COVID_19:

– Η ταχύτητα εξάπλωσης είναι πολύ μεγάλη (“It took 67 days from the first reported case to reach 100,000 cases, 11 days for second 100,000 cases, and just four days for the third 100,000 cases,” WHO’s top official says.)

– Εκτιμάται ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι 3,4 % ( estimate by the World Health Organization as of March 3. Initial estimate was 2%)

Τι σημαίνουν αυτά τα 2 χαρακτηριστικά μαζί ;;

Ότι χωρίς μέτρα θα μπορούσαν να πεθάνουν τελικά έως και 170 εκατομμύρια ανθρώπους ! Πότε ακριβώς μια εποχική γρίπη προκάλεσε κάτι τέτοιο;

Εξηγώ: Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι 7,77 δις. Λόγω αυξημένης μεταδοτικότητας, θα μπορούσαν να μολυνθούν 5 δις και από αυτούς να πεθάνουν 170 εκατομμύρια (3,4%). Μάλιστα, πολλοί από αυτούς θα νοσούσαν σχεδόν ταυτόχρονα !!!! Και τώρα ερωτώ: Ήταν ή δεν ήταν απαραίτητα τα μέτρα;;;; Και αν όντως πολλοί από αυτούς θα νοσούσαν σχεδόν ταυτόχρονα, ΠΟΙΟΣ θα τους φρόντιζε, ΠΟΥ θα τους φρόντιζε και ΠΟΙΟ θα ήταν τότε το ποσοστό θνησιμότητας ;;;;

Πριν προσθέσω τις πηγές διευκρινίζω ότι σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες κανείς δεν είναι άτρωτος. Δείτε ενδεικτικά σημερινή μαρτυρία της διευθύντριας της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία» και λάβετε υπόψιν ότι σήμερα χάσαμε μια γυναίκα 40 ετών . «Νοσηλεύουμε και 40άρηδες και 50άρηδες – Ακόμη και αθλητές»: Η μαρτυρία διευθύντριας του «Σωτηρία»…Η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, περιέγραψε με μελανά γράμματα την κατάσταση στα νοσομομεία, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με…sputniknews.gr

ΣΤΟΙΧΕΙΑ / ΠΗΓΕΣ
pandemic is accelerating : “It took 67 days from the first reported case to reach 100,000 cases, 11 days for second 100,000 cases, and just four days for the third 100,000 cases,” WHO’s top official says. Coronavirus pandemic is accelerating as cases eclipse 350,000, WHO says
In this moment the coronavirus COVID-19 is affecting 196 countries and territories around the world and 1 international conveyance (the Diamond Princess cruise ship harbored in Yokohama, Japan) Coronavirus Update (Live): 415,434 Cases and 18,564 Deaths from COVID-19 Virus Outbreak – Worldometer
now there are 290.754 active cases , 18.605 deaths and 108.302 was recovered (417,661 total cases) αλλά μέχρι να λάβετε αυτό το email τα νούμερα θα έχουν ήδη αλλάξει προς το χειρότερο !
Death Rate Coronavirus (COVID-19) Mortality Rate Last updated: March 5, 3:00 GMT 3.4% Mortality Rate estimate by the World Health Organization (WHO) as of March 3 [In his opening remarks at the March 3 media briefing on Covid-19, WHO Director-General Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus stated:“Globally, about 3.4% of reported COVID-19 cases have died. By comparison, seasonal flu generally kills far fewer than 1% of those infected.” [13] Initial estimate was 2% Initially, the World Health Organization (WHO) had mentioned 2% as a mortality rate estimate in a press conference on Wednesday, January 29 [1][2] and again on February 10. However, on January 29 WHO specified that this was a very early and provisional estimate that might have changed. Surveillance was increasing, within China but also globally, but at the time it was said that: 1.We don’t know how many were infected (“When you look at how many people have died, you need to look at how many people where infected, and right now we don’t know that number. So it is early to put a percentage on that.”[1][2]).2. The only number currently known is how many people have died out of those who have been reported to the WHO. 3.It is therefore very early to make any conclusive statements about what the overall mortality rate will be for the novel coronavirus, according to the World Health Organization [1][2].ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ 1/4 ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ, ΛΗΦΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ !
Drs in Spain in anger & tears are forced to remove respirators from people 65 hrs & up to give to younger people. They don’t have the supplies or enough respirators. Seniors are sedated so they don’t suffer. Drs blame politicians who acted late. FiorellaITSRIGGEDIsabel���� on Twitter
δημοσίευμα 17 03 2020: Κορωνοϊός: Ελληνας καθηγητής Ιατρικής στη Σορβόννη -«Αν έχετε πρόσβαση στον Μητσοτάκη, πείτε του να απαγορεύσει την κυκλοφορία αύριο!» | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr



2. Μήνυμα από άγνωστο :

“Κατέβασαν ανάρτηση γιατρού στο Facebook όταν διαφώνησε με τα μέτρα. Γιατί;

Πολλά παράξενα συμβαίνουν στις μέρες. Οι μισοί απ’ εδώ και οι άλλοι μισοί απ’ εκεί. Ωστόσο, ο τρόπος που χειρίζονται οι “αρμόδιοι” το θέμα τής επιδημίας και το κλείσιμο τού κόσμου στα σπίτια του μού δημιουργεί σκέψεις.

Τα φιλοσοφικά θέματα μπορούν να διχάζονται όχι όμως και τα επιστημονικά. Γιατί, επιτέλους, δεν κάνουν μια δημόσια επιστημονική συνάντηση προκειμένου να μάθουμε κι’ εμείς, ο απλός κόσμος, τι συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες;

Η άρνησή τους να κάνουν μια τέτοια δημόσια συζήτηση και έχοντας κλείσει στα σπίτια τούς πολίτες, ενώ ταυτόχρονα προωθούν απαράδεκτες νομοθεσίες και προωθήσεις “εισαγομένων” στην ενδοχώρα μου βάζει ψύλλους στ’ αυτιά και μου θυμίζει την κωλοτούμπα που έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ. Και κάτι άλλο ακόμα. Η δεξιά φωτογραφία με πείθει περισσότερο από την αριστερή. Γνώμη μου.

Υ. Γ. Όσο για την φωτογραφία στην Ιταλία με τα φέρετρα στην σειρά δεν με πείθει καθόλου. Πόσο κοστίζουν 50 κενά φέρετρα για την δημιουργία εντυπώσεων και φόβου; Λυπούμαι, αλλά δεν θα… πάρω. Γνώμη μου.

Κατέβασαν ανάρτηση γιατρού στο Facebook όταν διαφώνησε με τα μέτρα.



https://www.mikrometoxos.gr/gkremise-tin-paranoia-gia-ton-koronaio-o-kardiologos/

Σε αυτό το μήνυμα απάντησα νομίζοντας ότι προέρχεται από ένα μπλόγερ αλλά αργότερα διαπίστωσα ότι δεν είχα ιδέα ποιος μου το έστειλε. Δυο φορές κιόλας. Πάντως του απάντησα κοφτά, χωρίς να ανοίξω κουβέντα ότι ελπίζω να του αφαιρέσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αυτού του καρδιολόγου και όχι μόνο την ανάρτηση στο Facebook.

Στις 25 Μαρτίου,

όταν ως ελληνικός έθνος γιορτάζαμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,απευθυνόμενος στο δικό του έθνος, δήλωσε ότι η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για την Τουρκία να γίνει πιο ισχυρό έθνος, ότι ο Αλλάχ είναι με τους Τούρκους και προφήτευσε ένα λαμπρότερο μέλλον. Εκείνη τη μέρα έκανε το γύρο του διαδικτύου ανοιχτή επιστολή Νεοϋορκέζου νοσοκομειακού ιατρού επειγόντων περιστατικών προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην οποία περιέγραφε τη κατάσταση στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν και τον παρακάλαγε να λάβει πιο σοβαρά αυτήν την πανδημία και να το κάνει αμέσως .

Την ίδια ώρα στο ελληνικό διαδίκτυο συνεχιζόταν η αναπαραγωγή της διαμαρτυρίας του ιδιωτικού καρδιολόγου :

– Την έναρξη την έκανε μάλλον στις 07:45 η διαδικτυακή πύλη aftodioikisi.gr, η οποία δημοσιεύοντας την ανακοίνωση του ΙΣΑ, δημοσίευσε και το πρωτότυπο κείμενο διαμαρτυρία. Τίτλο άρθρου : “ΙΣΑ -κορωνοϊός: Πειθαρχικές & ποινικές κυρώσεις σε γιατρό -Είπε ότι «κοροϊδεύουν τον κόσμο»”

– Ακολούθησε το indicator.gr και αμέσως μετά στις 08:03, η ιστοσελίδα flash.gr η οποία αναδημοσίευσε μια περίληψη του άρθρου από το Zougla.gr, έβαλε στο τέλος την ανακοίνωση του ΙΣΑ και στην αρχή μια φωτογραφία ενός παλικαριού που καμία σχέση δεν έχει με τον Βόβολη, αλλά του έβαλε στο στόμα ”Μια διαφορετική άποψη για τον κορονοϊό” και τη δημοσίευσε με τίτλο:

“ Κορονοϊός μέτρα: Αυτός είναι ο γιατρός που διαφώνησε με τα μέτρα “



Μια διαφορετική άποψη για τον κορονοϊό

Αργότερα, αφού μαθεύτηκε γενικότερα ότι ο ΙΣΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησε ένας παράλληλος γύρος αναπαραγωγής του κειμένου που μόλις είχε κριθεί από τους εκπροσώπους των ιατρών όλων των ειδικοτήτων ως καταδικαστέο, υπονομευτικό, παραπλανητικό, κακόβουλο ή αθέμιτα διαφημιστικό, ποινικά κολάσιμο και από το Ελληνικά Hoaxes ως ψευδή είδηση . Ενδεικτικά δημοσιεύματα :

Το dailypost.gr δημοσίευσε την ανακοίνωση ΙΣΑ άλλα και το πρωτότυπο κείμενο. Τίτλο : “Στο πειθαρχικό του ΙΣΑ ο γιατρός Φαίδων Βόβολης”. Ενδεικτικά σχόλια :
‪Γεώργιος Αναστασιάδης ‪λοιπούμαι πολυ για τον ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ γιατρό, αλλά μπλέκει το σώβρακο με την γραβάτα, δεν ξέρω θέλει να προβληθεί; δικαίωμα του, δεν μπορεί όμως να παροτρύνει τον κόσμο για τα μέτρα προφύλαξης, γιατί υπαρχουν και πολλά απολολά που τον ακολουθουν!!!!!!‬
‪Ανναμπελ Ανναμπελ‬ ‪ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΟΟΟΣ΄΄ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ?ΕΧΕΙ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΄΄ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ??ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ΄΄‬
‪Πάνος Κοντοσώρος ‪Πολλά συγχαρητήρια στον ιατρό Φαίδωνα Βόβολη που είπε με παρρησία και αντρίκια την αλήθεια. Είναι πραγματικός επιστήμονας ιατρός και τιμά τον όρκο που έδωσε στον Ιπποκράτη. Με τον όρκο αυτόν οι ιατροί ορκίζονται να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για την καλή υγεία την σωματική και ψυχική των συνανθρώπων τους και όχι να γίνουν υποχείρια των συμφερόντων του εκάστοτε σάπιου καθεστώτος. Μπράβο του και πάλι!!!!‬
‪Miltos Amanatidis ‪Στην Ελλάδα και γενικά στον κόσμο οποίος λέει την αλήθεια τον εξαφανιζουν…..βλέπεις τους χαλάει το γλυκό, έτσι γίνεται πάντα δυστυχώς, Γιατρέ μου μπράβο σου έχεις ΑΡ…..Α και Συνείδηση‬

Το marketnews.gr, δημοσίευσε το πρωτότυπο κείμενο και την ανακοίνωση ΙΣΑ, με τίτλο“Στο πειθαρχικό του ΙΣΑ ο γιατρός Φαίδων Βόβολης μετά τη δήλωση… «κοροϊδεύουν τον κόσμο»”
Fanis Manikas ‪Δλδ γιατρέ μας λες ότι δεν είναι τίποτα απλώς μία ίωση, οκ ας πούμε ότι εντάξει σε πιστεύουμε είσαι ο μοναδικός γιατρός σε όλη την Ευρώπη που λέει αυτά, αλλά και πάλι αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν όταν μια Ιαπωνία ακύρωσε τους ολυμπιακούς Αγώνες; και πάλι θα μου πεις ότι δεν ξέρουν τίποτα αυτοί. Προσωπικά πιστεύω ότι βρήκες την ευκαιρία για διαφήμιση γιατί και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση παίζοντας με την ζωή όλων μας.‬
‪Popi Trikoulis ‪DYSTIXWS HPARXOYN MALAKES SAN KAI TOU LOGOU SOU‬
‪Alertas Panagiotis ‪Popi Trikoulis ειπε ποιος Η Ποπη..ποια η Ποπη..Να ακουτε την Ποπη παιδια..αυτη ξερει!!‬
‪Κωστας Χατζης ‪επειδη λεει κατι διαφορετικο ειναι και σωστο ? τι ηλιθιοτητα ειναι αυτη που σας διακρινει ρε προβατα της συνομωσιας οτι ολα γινονται για εσας? γαμω το φελεκι σας‬

Αναδημοσιεύσεις των προαναφερόμενων άρθρων έγιναν με ίδιους η παρεμφερείς τίτλους (“Στο πειθαρχικό του ΙΣΑ ο γιατρός Φαίδων Βόβολης” ή “ ΙΣΑ -κορωνοϊός: Πειθαρχικές & ποινικές κυρώσεις σε γιατρό -Είπε ότι «κοροϊδεύουν τον κόσμο»”), από : thestival.gr, diaforetiko.gr, thecaller.gr, activenews.gr, porto-rafti.gr,wepost.gr, trikaladay.gr, indicator.gr κλπ

Υπήρχαν όμως και πιο “ψαγμένοι” τίτλοι, όπως :

– “Όποιος δεν συμφωνεί με την επιβεβλημένη (από πολιτική και οικονομική Μαφία), παραπέμπεται για… πειθαρχικό έλεγχο” attikanea,

– “ Θέλουν τώρα νά τόν …”Σ Τ Α Υ Ρ Ω Σ Ο Υ Ν”!” odysseiatv,

– “ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ Φ. ΒΟΒΟΛΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ!” indobserver.gr,

– “Οι πουλημένοι των ellinikahoaxes ΕΒΓΑΛΑΝ ΨΕΥΤΗ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ουστ πουλημενα τομαρια ! “ ksipnistere.com, katohika.gr, newsup.gr, e-magazino.gr

Στις 26 Μαρτίου,

Ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού παραδέχτηκε on camera ότι η Τουρκία έκανε χρήση πραγματικών πυρών κατά της Ελλάδας και ότι θα το επαναλάβει. Υπήρχε όμως και άλλη μια στιγμή τούρκικης τηλεοπτικής ειλικρίνειας : ένας καθηγητής που είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Τουρκίας που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την COVID-19, είπε σε ζωντανή συζήτηση στο τουρκικό CNN, ότι ο Θεός δημιούργησε τους ιούς και τα βακτήρια για τον έλεγχο του πληθυσμού, αλλά οι άνθρωποι ανέπτυξαν εμβόλια εναντίον τους, διαταράσσοντας την ισορροπία στον κόσμο.

Στην Ευρώπη, στο Ηνωμένο Βασίλειο ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε για πρώτη φορά με περισσότερους από 100 σε μια μέρα, φτάνοντας τους 578 και η αστυνομία έλαβε νέες εξουσίες από το Υπουργείο Εσωτερικών, που σημαίνει ότι όσοι συνεχίζουν να παραβιάζουν τους περιορισμούς της κυκλοφορίας θα συλληφθούν. Στην Ισπανία οι θάνατοι λόγω πανδημίας είχαν φτάσει στους 4.000 την ήμερα, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κατάρρεε και οι ασθενείς περιμέναν ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ να βρουν κρεβάτι. Βίντεο και φωτογραφίες από νοσοκομεία της Μαδρίτης και του Αλμπαθέτε έδειχναν ασθενείς στοιβαγμένους στους διαδρόμους (πολλοί από τους οποίους είχαν φιάλες οξυγόνου) και γεμάτες αίθουσες έκτακτης ανάγκης. (Video: COVID-19’s destruction of Madrid, Spain)



Στην Ελλάδα έφτασε το δεύτερο αεροπλάνο με περίπου 11 τόνους υγειονομικό υλικό από το εξωτερικό (ειδικές φόρμες ιατρικής προστασίας, ιατρικά γάντια, καλύμματα ιατρικών παπουτσιών και αντισηπτικά(δωρεά από ΗΑΕ). Είχαμε όμως και μια δεύτερη καλή είδηση: μάθαμε ότι μάλλον οι Τουρκικές Αρχές ετοιμαζόταν για την απομάκρυνση των μεταναστών από τα σύνορα μας.

Στο διαδίκτυο βέβαια, αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι συνεχίζαν την αναπαραγωγή της διάσημης πια διαμαρτυρίας /κάλεσμα του καρδιολόγου. Ενδεικτικά:

aegeanews.gr, newsmonkey.gr, NewsWorld.gr “ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: «ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροϊδεύουν τον κόσμο» (& φυσικά θα σας πούνε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ το εμβόλιο) Του διδάκτορος καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Φαίδωνα Βόβολη Τηλέφωνο:697 …..”

theflagreport.com “Βόμβα: Διδάκτωρ Ιατρικής «κατεδαφίζει» το Κυβερνητικό αφήγημα για την επιδημία! Ανάρτηση «φωτιά» για τον κορωνοϊό, του Διδάκτορος Καρδιοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φαίδωνα Βόβολη που κατέβηκε άρον – άρον από το λογαριασμό του στο Facebook, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, κάνοντας λόγο για συστάσεις που δέχθηκε! Διευκρίνιση * Το The Flag Report, δε διαθέτει τις ιατρικές γνώσεις για να εκφράσει άποψη, ούτε μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Διδάκτωρ, κύριος Βόβολης. Οι Γνωρίζουμε, όμως, ότι υπάρχουν πολλές φωνές μέσα στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, που κοιτάζουν με ζαρωμένα τα φρύδια, τους όλους κυβερνητικούς χειρισμούς. Επειδή υπάρχει στα ΜΜΕ η έντονη τάση για κορωνο-τρομοκράτηση του πληθυσμού, καλό είναι οι πολίτες να γνωρίζουν και τις ενιστάμενες φωνές”

– επανήλθε και η ιστοσελίδα FlogaSport η οποία με τίτλο ”Καμία απάντηση ο ΙΣΑ και απειλές σε Βόβολη “παρουσίασε το δελτίο τύπου του ΙΣΑ με το σχόλιο “Καμία ουσιαστική απάντηση δεν κατάφερε να δώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στα όσα υποστήριξε ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης σχετικά με τον κορωναϊό, παρά μόνο αρκέστηκε σε άκαρπους αφορισμούς και απειλές προς τον λαμπρό επιστήμονα που μας άνοιξε τα μάτια….” Προς την απόδειξη των λεγομένων του λαμπρού επιστήμονα προστέθηκε και ένα βίντεο με τίτλο Επίσημα στατιστικά που προβληματίζουν – Οι θάνατοι από ΓΡΙΠΗ στην Ελλάδα σε σχέση με τον ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Στις 27 Μαρτίου,

ο Ιταλικός Ιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της πανδημίας είχαν έως τότε πεθάνει 51 γιατροί αφού προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό. Τα νέα για τον αριθμό των νεκρών ήρθαν μόλις μια μέρα μετά από την επείγουσα έκκληση για ιατρικό προστατευτικό εξοπλισμό του πρόεδρου του συλλόγου, Filippo Anelli.



Μαύρη μέρα και στην Αμερική, η οποία ανακοίνωσε τους περισσότερους έως τότε ημερήσιους θανάτους (265) και έγινε η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς σε παγκόσμιο επίπεδο (95,000) Δέκα μέρες αργότερα οι ημερήσιοι θάνατοι θα ξεπέρναγαν τους 2000 …

Στην Ισπανία 60 επαγγελματίες υγείας προειδοποιήσαν τη κυβέρνηση με ψήφισμα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Lancet, ότι εάν η Καταλονία δεν τεθεί άμεσα σε καραντίνα και δεν απαγορευτούν οι χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές έως τις 24 Απριλίου το σύστημα υγείας θα καταρρέψει εντελώς. Επιπλέον, ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη για βελτίωση στην παροχή προστατευτικού εξοπλισμού, περισσότερη πρόσβαση σε κυβερνητικά δεδομένα σχετικά με την πανδημία και την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά. Εκφράζοντας ανησυχία για το επίπεδο δράσης που αναλαμβάνει η ισπανική κυβέρνηση, οι γιατροί τόνισαν ότι «απαιτούνται πιο δραστικά μέτρα (για να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στον ισπανικό πληθυσμό»).

Την ίδια μέρα :

– Η Γαλλία θρηνούσε τον θάνατο της 16χρονης Ζουλί η οποία νικήθηκε από την Covid-19



– η Κίνα είχε αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς και η πραγματικότητα αποκαλύφθηκε: Στην φώτο βλέπουμε 1 φορτίο με περίπου 3.000 τεφροδόχους, σε ένα από τα 8 κρεματόρια του Wuhan. Εάν παντού συνέβαινε το ίδιο, σημαίνει ότι υπήρχαν περισσότερους από 40.000 τεφροδόχους που θα διανεμίζονταν στις οικογένειες στις επόμενες 10 ημέρες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης όμως , τα κρούσματα της Covid-19 στο Wuhan ήταν 50.006 και οι νεκροί μόλις 2.535 (MSN: Wuhan COVID-19 Deaths May Be in Tens of Thousands, Data on Cremations Show)

Shanghai-Ist: A single mortuary has had 5,000 urns delivered over the past two days, double the city’s reported coronavirus death toll



Στην Ελλάδα, η είδηση της ημέρας ήταν ότι (μέχρι να τελειώσει η πανδημία) η Τουρκία απέσυρε τελικά τον μεταναστευτικό πληθυσμό που είχε σκόπιμα σωρεύσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Επί της ευκαιρίας, ο νομάρχης Αδριανούπολης, Ekrem Canalp ευχαρίστησε την αστυνομία, το στρατό και όσους άλλους συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατά των σύνορων μας για τις υπηρεσίες τους, ενώ η τουρκική αεροπορία επιχείρησε να υπενθυμίσει την «παρουσία» της στην περιοχή με πέντε υπερπτήσεις άνωθεν του Έβρου.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ο Τούρκικος Ιατρικός Σύλλογος δήλωσε ότι οι επίσημοι αριθμοί αντιπροσωπεύουν μόνο την κορυφή του παγόβουνου στη Τουρκία

Στην Ελλάδα είχαμε ακόμα ένα νεκρό και συνολικά 28, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, στη λίστα των πληγέντων προστέθηκαν άλλα 2 θύματα : Ανγκουίλα και Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (Anguilla & British Virgin Islands )

Countries, territories or areas with reported confirmed cases of COVID-19, 27 March 2020



Στη δική μας «μπλογκόσφαιρα», πέραν της αναπαραγωγής των προηγούμενων δημοσιευμάτων που αφιερώθηκαν στη διαμαρτυρία/κάλεσμα του καρδιολόγου, εμφανίστηκε και άλλο ένα. Πρόκειται για άρθρο της εφημερίδας Kifisia News το οποίο εμπεριείχε και συνέντευξη του καρδιολόγου. Τίτλο του άρθρου ήταν:“Απειλές για ποινικές κυρώσεις – Η πανδημία χτυπάει την ελευθερία του λόγου” . Επειδή η εφημερίδα θεωρούσε ότι η πανδημία κατάλυσε την ελευθερία του λόγου και έπνιξε τις αντίθετες φωνές στα ΜΜΕ, για κάθε ενδεχόμενο, προτίμησε να μην αναμεταδώσει το κείμενο το οποίο κρίθηκε καταδικαστέο και αποπροσανατολιστικό από το ΙΣΑ , αλλά να υιοθετήσει τις εκεί διατυπωμένες απόψεις και να τις παρουσιάσει ως δικές της, μαζί με ένα βιογραφικό του ιατρού “συγχωριανού” της και μια περίληψη του κειμένου του.

Εν συντομία, σχετικά με την εξαφανισμένη ανάρτηση του ιατρού, μας ενημέρωσε ότι:

“ Μέσα σε λίγες μόνο ώρες κατάφερε να γεμίσει το Face Book από ανθρώπους που βρήκαν την ανάρτησή του όχι μόνο ενδιαφέρουσα αλλά και σωστή. Μέσα σε αυτούςσυγκαταλέγονται και πολλοί γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θεωρούν ότι ο συνάδελφός τους καρδιολόγος Φαίδωνας Βόβολης τα λέει όλα με το όνομά τους….” ότι “η ανάρτησή του έκανε ιδιαίτερη αίσθηση όχι μόνο για την αλήθεια των λόγων του αλλά και για τη δύναμη αυτών …. “ και ότι“υπήρξαν και οι αναμενόμενες ηχηρές αντιδράσεις. Ο Γιώργος Πατούλης, ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και όχι ως Περιφερειάρχης, δήλωσε ότι είναι «καταδικαστέα κάθε δημόσια δήλωση που δεν στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα» και απειλεί μάλιστα τον γιατρό με πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.”


Με αφορμή την παρέμβαση του κυρίου Πατούλη (και όχι του ΙΣΑ), δηλαδή ενός συναδέλφου του καρδιολόγου, τον οποίο παρουσίασε ως εξίσου επιστημονικά καταρτισμένος, η εφημερίδα εξέφρασε την απορία της “ κατά πόσο δεν θα λυθεί κάθε έννοια της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, με αφορμή ή εξαιτίας της πανδημίας”, ειδικά αν λάβουμε υπόψη “ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να υπάρχουν αξιόπιστα επιστημονικά δεδομένα”

Σχετικά με τον Φαίδων Βόβολη, μας ενημέρωσε ότι “κατοικεί τα τελευταία χρόνια (μόνο) στην Κηφισιά, ενώ στις περασμένες δημοτικές εκλογές ανακατεύτηκε πολύ ενεργά, αποτελώντας το δεξί χέρι του Αλέξη Μακρή, υποψήφιου δημάρχου με τον συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Κηφισιά». “ ότι “Είναι επεμβατικός καρδιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του καρδιολογικού κέντρου Αθηνών, με εξειδίκευση στις νεότερες τεχνικές των υπερήχων καρδιάς και stress echo από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία.”

Η περίληψη του κειμένου που δεν ήθελε να αναπαράγει ήταν αυτή :

“ Η ανάρτηση του κυρίου Βόβολη απευθυνόταν στον δεύτερο πληθυντικό σε όλους εμάς που έχουμε κλειδωθεί στα σπίτια μας, φοβούμενοι αν όχι τον ιό, τα πρόστιμα και τις ποινικές κυρώσεις που επιβάλλονται. Ο γιατρός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι κάθε ιός έχει εκθετική αύξηση, δεν αποτελεί εξαίρεση ο κορωνοϊός και ότι αν συγκρίνουμε θύματα και ασθενείς με τα κρούσματα της γρίπης, αυτά του κορωνοϊού είναι αμελητέα. Αναφέρθηκε στην προ μηνών δήλωση του προέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο οποίος είχε πει ότι ετησίως έχουμε 60.000 νεκρούς από γρίπη, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα. Και αυτοί πάντα πρέπει να προστατεύονται με σχετική απομόνωση. Δεν είναι κάτι που έπρεπε να θυμηθούμε τώρα. Προέτρεπε στη δήλωσή του να μην υπάρξει διχασμός ανάμεσα σε αυτούς που φοβούνται και σε αυτούς που καλούνται ως ανεύθυνοι και δεν φοβούνται. Έκανε λόγο για τεστ πειθαρχίας. Προέβλεπε ότι ίσως θα αντιμετώπιζε νομικό κυνήγι και δυστυχώς μάλλον έπεσε μέσα. Παρόλα αυτά τόνιζε ότι θα λέει πάντα την αλήθεια και θα φροντίζει μόνιμα τους ασθενείς, όχι μόνο την καρδιά τους αλλά και το πνεύμα και την ψυχή τους.”

Όσο για τα αναφερόμενα στην συνέντευξη την οποία λένε ότι έδωσε ο καρδιολόγος στο χώρο του ιατρείου του, αυτά δεν πρόσθεσαν τίποτα καινούργιο πέραν του γεγονότος ότι είχανε (!) θετικούς σχολιασμούς και από το εξωτερικό (Μεξικό, Γερμανία, Γαλλία κλπ). Κατά τα άλλα ο καρδιολόγος επανέλαβε όσα είχε γράψει μαζί με τους ισχυρισμούς ότι το 95% των αναγνωστών συμφώνησαν μαζί του, ότι πολλοί από αυτούς ήταν γιατροί, ότι πολλοί αναμετέδωσαν το μήνυμά του κλπ Το άρθρο τελείωνε με τη δήλωση ότι η εφημερίδα υποστηρίζει το δικαίωμα του να μιλήσει και ότι είναι αλαζονικό για οποιονδήποτε να νομίζει ότι μόνο αυτός ορθά ομιλεί και μόνο αυτόν έχει υποχρέωση να ακούει και να πιστεύει ο κόσμος. Αναδημοσιεύσεις: elamefora.wordpress.com, loutrakiodusseas.blogspot.com

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ενδεικτικά:

– 24 Μαρ 2020 koolnews.gr : “Φαίδωνας Βόβολης: Ο καρδιολόγος που αναρτά στο Facebook ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στα Μετρα. Ο Φαίδωνας Βόβολης ειναι πολιτικοποιημένος και κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Κηφισιάς με το ψηφοδέλτιο του υποψ Δημάρχου Αλέξιου Μακρή! Ενας επιστήμονας που ξερει οτι σε καποια αρρωστια που δεν έχεις φάρμακο θεραπεία η εβόλιο δε την αφηνεις ετσι εκφράζει στο Facebook αντιρρήσεις. Η αποψή του καταγραφέα αλλά ας μη σχολιαστει παραπάνω! Διαβάστε!”

– 24 Μαρ 2020 στις 16:57 το ANTI AMAZON δημοσίευσε κριτικές τις οποίες είχε κάνει το ιστολόγιο κάτω απο το βίντεο της Γεωργίας Μπιτάκου στο youtube καθώς και σε άλλα ιστολόγια τα οποία δημοσίευσαν το κείμενο του καρδιολόγου (πχ 03/24/2020 @ ΜΑρτιος 24, 2020 9:46 πμ στα katohika.gr) Τίτλο του άρθρου του AντιAμαζον : ¨ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΙΤΑΚΟΥ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ (4) (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ) – ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ) ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ) ΜΕ ΑΓΑΛΜΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ 1821 (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ) ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΦΑΙΔΩΝΟΣ ΒΟΒΟΛΗ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ) – ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΛΛΛΑ!! – ΖΗΤΩ!! “ https://anti-amazon.blogspot.com/2020/03/4-1821.html

– 25/04/2020 στις 3:20 μ.μ. seferou.blogspot.com : “Φαίδων Βόβολης: Τα μέτρα είναι δυσανάλογα της ίωσης του κορονοϊού Κύριε Βόβολη, θα συμφωνούσα με το άρθρο σας (έξυπνη αυτοδιαφήμιση!) αν μας εξηγούσατε με πειστικά και επιστημονικά επιχειρήματα τι συμβαίνει στην Ιταλία. Γιατί θρηνούν καθημερινά εκατόμβες νεκρών; Τι δεν έκαναν και έπρεπε να έχουν κάνει; Και μη μου πείτε ότι όλοι οι Ιταλοί έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό. O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τις απόψεις που εξέφρασε ο γιατρός καρδιολόγος και μέλος του, Φαίδων Βόβολης, προαναγγέλλοντας «πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις».



Ελπίζω, κύριε Βόβολη, να μην παριστάνετε τον ήρωα αντιστασιακό και δήθεν “δεδιωγμένο ένεκεν δικαιοσύνης” μετά απ’ αυτό, διότι τότε θα είναι η έσχατη πλάνη χείρων της πρώτης.”

Στις 28 Μαρτίου,

– ο Mark Lowcock, συντονιστής έκτακτης ανάγκης του ΟΗΕ για την πανδημία δήλωσε ότι κανείς δεν είναι ασφαλής έως ότου όλοι να είναι ασφαλείς [UN aid chief on coronavirus: ‘No one is safe until everyone is safe’, ]

– η Τουρκία έθεσε σε καραντίνα μερικά χωριά στην ανατολική επαρχεία Βαν δίπλα στα ιρανικά σύνορα, ο Τούρκος Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε 16 θανάτους λόγω πανδημίας σε όλη την επικράτεια ( 81 επαρχίες), αλλά η υπηρεσία ψηφιακής διακυβέρνησης E-Devlet ανέφερε ότι μόνο στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκαν 20 θάνατοι. Επίσης, οι τούρκικες Αρχές ανακοίνωσαν ότι μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, 385 άτομα υποβλήθηκαν σε ποινικές έρευνες για μηνύματα που είχαν δημοσιευθεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σχετικά με την πανδημία και ότι 90.000 κρατούμενοι θα απελευθερωθούν με νομοσχέδιο αμνηστίας αλλά όχι φυλακισμένοι δημοσιογράφοι.

– Κυκλοφόρησε η είδηση ότι οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ανακαλύψαν ότι Τούρκοι πράκτορες μεταμφιεσμένοι ως μετανάστες πυροδότησαν επεισόδια στα ελληνικά σύνορα (German Intelligence Claims Turkey Fueled Greek Border Riots German Federal Intelligence Service (BND) believes Turkey incited riots by planting members of its security services among migrants)

– Κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε έγκυρα ειδοποιηθεί από ειδικούς σύμβουλος ότι η κινεζική κομουνιστική κυβέρνηση υποβάθμισε την πραγματική έκταση της επιδημίας του κορονοϊού και ότι οι πραγματικοί αριθμοί στην Κίνα μπορεί να είναι «15 έως 40 φορές» υψηλότερος από τους επίσημους. (British Scientific Advisers Claim China’s Outbreak Could Be ‘15 To 40 Times’ Worse Than Reported, Report Says)

– Ο Π.Ο.Υ ανακοίνωσε ότι στην λίστα της πανδημίας μπήκε και η Κοινοπολιτεία των Βορείων Μαριανών Νήσων και ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έως 29 Μαρτίου ήταν 634.813 και οι θάνατοι 29.891

WHO: Epidemic curve of confirmed ‪#COVIDー19‬ , by date of report and WHO region through 29 March 2020



Στις 29 Μαρτίου,

– την εποχή που ολόκληρα κράτη δεν μπορούσαν να προμηθευθούν μια μάσκα ή το υγειονομικό υλικό που είχαν προπληρώσει κατέληγε αλλού, το Ίδρυμα Ωνάση και Έλληνες εφοπλιστές, σε συνεργασία με την Aegean, έφεραν στο Ελευθέριο Βενιζέλο το πρώτο από τα 5 φορτία με υγειονομικό υλικό το οποίο χάρισαν στο ΕΣΥ: 13,5 εκατ μάσκες ειδικές και χειρουργικές, 30.000 ολόσωμες προστατευτικές στολές, 130.000 αδιάβροχες στολές μιας χρήσης, 2.500.000 γάντια, ασπίδες προσώπου κλπ Τότε η Γερμανία έκλεβε το υλικό της Ιταλίας, οι ΗΠΑ το υλικό της Γερμανίας και πάει λέγοντας. Το δικό μας υλικό όμως έφτασε άθικτος .

– το FlogaSport δημοσίευσε νέα ανάρτηση του καρδιολόγου, λέγοντας ότι :

“Επανήλθε ο Φαίδων Βόβολης μετά τον σάλο που προκάλεσαν σε όλη την Ελλάδα οι θέσεις του σχετικά με τον νέο κορωναϊό. Με νέο του ποστ στο facebook ο γνωστός καρδιολόγος που «ξύπνησε» όλο το πανελλήνιο, αυτή την φορά έδωσε το παράδειγμα της Σουηδίας, όπου υπάρχει περιορισμός μόνο για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και η ζωή εξελίσσεται κανονικά, με τα κρούσματα ολοένα και να μειώνονται…”

Σε εκείνη την ανάρτηση, “το θύμα του συστήματος” αφού διευκρίνισε ότι ο ίδιος μέσα από τα δημοκρατικά προφίλ τα οποία έχει στο fb επιτρέπει σε όλους να εκφράσουν την όποια άποψη και δεν πρόκειται να ποινικοποιήσει καμία γνώμη, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους εκατοντάδες συναδέλφους του, ιατρούς, που συμφωνούν με τη δική του άποψη & τα γεμάτα ζέση, στήριξη, επιστημονική τεκμηρίωση και συναίσθημα, μηνύματά τους, με τα οποία τον έχουν καταπλήξει. Επίσης, διευκρίνισε ότι “Είναι πλέον όλο και περισσότεροι εκείνοι οι γιατροί που βγαίνουν πια ανοιχτά, λέγοντας τα ίδια…” Αναδημοσιεύσεις gegonota24

– Την ίδια είδηση τη παρουσίασε ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και η διεθνής ιστοσελίδα TheFlagReport, η οποία στις 26 Μαρτίου όταν δημοσίευσε το κείμενο διαμαρτυρία/ κάλεσμα του καρδιολόγου είχε διευκρινίσει ότι “το The Flag Report δε διαθέτει τις ιατρικές γνώσεις για να εκφράσει άποψη, ούτε μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Διδάκτωρ, κύριος Βόβολης” Τίτλος του νέου δημοσιεύματος“ Ο Καθηγητής Ιατρικής Φ. Βόβολης ξαναχτυπά: «Να σταματήσουν τα ΜΜΕ την εντολολαγνεία»”

Ακολούθησαν και οι αναδημοσιεύσεις : στις 30 Μαρτίου fytro.wordpress , dionios.blogspot “ Ο Καθηγητής Ιατρικής Φ. Βόβολης ξαναχτυπά: «Να σταματήσουν τα ΜΜΕ την εντολολαγνεία»” , 31 Μαρτίου vickytoxotis,periergaa.blogspot: “ O Ιατρός Φαίδων Βόβολης διευκρινίζει: Φρένο στην εντολολαγνεία και το φόβο”

Τα γεγονότα Απριλίου 2020 :

α) Το μέτωπο της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

– η Κίνα έβγαλε από την καραντίνα το Wuhan, έπειτα από 76 μέρες και απέδειξε ότι οι καταγραφές της δεν ήταν σωστές, καθώς η ειδική επιτροπή πρόληψης και ελέγχου ασθενειών της Γουχάν (επίκεντρο της πανδημίας), αναθεώρησε στις 17 Απριλίου τον αριθμό των συνολικών θανάτων κατά 50%, προσθέτοντας άλλους 1.290, χωρίς να διευκρινίσει πότε αυτοί έλαβαν χώρα, η Ιαπωνία η οποία αντιμετώπιζε ένα νέο κύμα κρουσμάτων δήλωσε ότι ο Π.Ο.Υ πρέπει να αρχίσει να ονομάζεται Κινέζικος Οργανισμός Υγείας. Σε μια προσπάθεια αποτροπής της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, o πρωθυπουργός Shinzo Abe επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ολόκληρη τη χώρα και άρχισαν να εκφράζονται φόβοι για τις αντοχές του υγειονομικού συστήματος αφού: Τα περισσότερα νοσοκομεία πλησιάζαν τα όρια τους, ενώ κάποια άλλα τα είχαν ξεπεράσει και δεν δεχόταν πια ασθενοφόρα. Δεν υπήρχαν αρκετές προστατευτικές στολές, μάσκες και ασπίδες προσώπου και το νοσηλευτικό προσωπικό αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί μεταχειρισμένες μάσκες ή να κατασκευάσει αυτοσχέδιες πάνινες, ενώ επειδή σε ορισμένα νοσοκομεία ένα ποσοστό του προσωπικού βρισκόταν σε κατ’οίκον καραντίνα υπήρχαν ελλείψεις και σε αυτόν τον τομέα. Η Οσάκα ζήτησε συνεισφορές σε αχρησιμοποίητα πλαστικά αδιάβροχα για να χρησιμοποιηθούν ως προστατευτικά hazmat, εμφανίστηκε έλλειψη σε ΜΕΘ και αναπνευστήρες και ο πρωθυπουργός Shinzo Abe δήλωσε ότι η Sony και η Toyota Motor Corp. θα αρχίσουν να παράγουν αναπνευστήρες για να καλυφθούν οι ανάγκες ενώ η Τουρκία κατηγορούσε την ΕΕ για την διασπορά του νέου κορονοϊόυ στη Τουρκία, παρότι είχε κλείσει προ πολλού τα σύνορα μαζί της.

New wave of infections threatens to collapse Japan hospitals as they are forced to turn away sick people



η New York Times δημοσίευσε ένα ιστορικό και χάρτες της εξάπλωσης της COVID19 στην Ιταλία, από όπου προέκυπτε σαφέστατα ότι το πρόβλημα στην Ιταλία προκλήθηκε διότι τα προληπτικά μέτρα πάρθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και μια ανάλυση η οποία αποδείκνυε ότι στη Τουρκία οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους που η χώρα δήλωσε επισήμως.

– η «Financial Times» δημοσίευσε ανάλυση σύμφωνα με την οποία, βάσει στοιχειών, προέκυπτε ότι έως και 60% περισσότεροι μπορεί να είναι παγκοσμίως οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό. (ελληνικά)

– στη Νότια Κορέα και στην Ελλάδα εντοπίστηκαν θετικοί ξανά στον κορονοϊό ασθενείς οι οποίοι είχαν αναρρώσει. Μάλιστα μια 31χρονη στην Ελλάδα εμφάνισε ξανά και συμπτώματα.

– ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ανακοίνωσε ότι ο νέος κορονοϊός SARS–CoV-2 της Covid-19 είναι δέκα φορές πιο θανατηφόρος από τον ιό Η1Ν1 της γρίπης Τύπου Α , ο οποίος σχετίζεται με τη πανδημία της Ισπανικής γρίπης του 1918 και προειδοποίησε να μη δοθούν «διαβατήρια ανοσίας» ή «πιστοποιητικά μη επικινδυνότητας» σε πρόσωπα που είχαν μολυνθεί, γιατί δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι είναι προστατευμένα από ένα δεύτερο κύμα μόλυνσης.

– ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ, μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του ιδίου πανεπιστήμιου, μαθηματική ιδιοφυΐα που το 2018 διακρίθηκε με το περίβλητο Βραβείο Νεβάνλινα από την διεθνή ένωση μαθηματικών, είπε ότι σύμφωνα με δικούς του υπολογισμούς, εάν δεν παίρναμε μέτρα και βασιζόμασταν στην ανοσία της αγέλης όπου περιμένεις να νοσήσει το 50% του πληθυσμού, σε ένα καλό σενάριο θα είχαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκρών στην Ελλάδα εάν δεν κατάρρεε το υγειονομικό σύστημα γιατί τότε θα βλέπαμε εκατοντάδες χιλιάδες.

– δόθηκε άδεια σε μερικές ακόμα εταιρίες και άρχισε η παράγωγη αντισηπτικών Ενδεικτικά η εταιρεία Παπουτσάνης ξεκίνησε τη παράγωγη με 150.000 φιαλίδια των 25 – 80 ml σε ημερήσια βάση, με δυναμικότητα για παραγωγή 200.000 τεμαχίων ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει και σε μεγαλύτερες συσκευασίες 200 – 1.000ml. Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας και θα συμπληρώνουν τα υπάρχοντα κενά Σημειώνεται ότι η ημερήσια κατανάλωση στη χώρα έφτανε τότε το 1 εκατομμύριο περίπου τεμάχια αντισηπτικών σκευασμάτων

– στην Ελλάδα ανακοινώθηκε ότι αρχίζει η σταδιακή λειτουργία 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) ειδικού σκοπού για την πραγματοποίηση κατ΄οίκον τεστ και παροχής νοσηλευτικής βοήθειας σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα COVID-19

– η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) συγκέντρωσε περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ μέσα σε μόλις πέντε ημέρες και μέχρι τα μέσα Απριλίου είχε προσφέρει για τις ανάγκες των ΜΕΘ 335 αναπνευστήρες, 20 φορητούς αναπνευστήρες, 100 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων, 100 νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ, καθώς και σημαντικές ποσότητες αναλώσιμων, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται. Εκτός τούτου ενίσχυσαν το έργο που επιτελούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, με την προσφορά διαφόρων τύπων οχημάτων αλλά και επισκευής του μεγαλύτερου σκάφους του Λιμενικού «ΓΑΥΔΟΣ», για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και το Αιγαίο, καθώς και με αναλώσιμα είδη ατομικής προστασίας για την προφύλαξή τους από το κορονοϊό.

– σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο, ο Φαίδων Βόβολης αρνήθηκε τελικά να του δώσει μια συνέντευξη σχετικά με τα όσα δήλωσε περί κορονοϊού και της διαγραφής της σχετικής ανάρτησής του από το facebook, την οποία διαπραγματευόταν καιρό, διότι κατόπιν συνεννόησης με το ΙΣΑ, αποφάσισαν να μην μιλήσει μέχρι να λήξει η καραντίνα. (Το ιστορικό μιας συνέντευξης που δεν έγινε ποτέ). Στη πραγματικότητα όμως δεν σταμάτησε να μιλάει.

– λόγω του μικρού αριθμού κρουσμάτων και θυμάτων, η Ελλάδα γινόταν καθημερινά αντικείμενο ξένων δημοσιευμάτων που μίλαγαν για την παραδειγματική αντιμετώπιση της πανδημίας από εμάς και μοντέλο προς μίμηση στην διαχείριση κρίσεων.

Έτσι, μετά από πολλά χρόνια αρνητικών δημοσιευμάτων στο παγκόσμιο τύπο, γίναμε πρωτοσέλιδο για τα επιτεύγματα μας και συλλέξαμε πληθώρα θετικών σχόλιων από παντού. Ενδεικτικά: Independent: How Greece managed to flatten the curve Early lockdown and more intensive care beds have helped avoid a crisis – but concerns remain for the country’s refugee population (Πώς η Ελλάδα κατάφερε να ισοπεδώσει την καμπύλη των θυμάτων της Covid-19. Η έγκυρη επιβολή περιοριστικών μέτρων και η αύξηση των κρεβατιών σε εντατικές μονάδες βοήθησαν στην αποφυγή κρίσης – αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πληθυσμό της χώρας, Ο κορυφαίος Ισραηλινός φιλόσοφος & συγγραφέας Yuval Noah Harari μίλησε στο The Late Late Show του James Corden (που έχει 23,6 εκατομμύρια ανθρώπους εγγεγραμμένους στο κανάλι του στο YouTube) και ορθά κοφτά αναγόρευσε την Ελλαδα παγκόσμιο ηγέτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid_19, το WION Channel: Greece has become global role model to beat COVID-19 Greece was swift in implementing measures of social distancing after its first case of COVID-19 surfaced in late February, imposing a nationwide lockdown days later which is being respected with few exceptions across the country.“Η Ελλάδα έχει γίνει παγκόσμιο πρότυπο για το πως να νικήσεις την COVID-19 Η Ελλάδα εφάρμοσε τάχιστα μέτρα κοινωνικής απόστασης μετά την εμφάνιση του πρώτου της κρούσμα στα τέλη Φεβρουαρίου, επιβάλλοντας σε εθνικό επίπεδο περιορισμούς που γίνονται σεβαστοί με λίγες μόνο εξαιρέσεις”.



Δείτε ενδεικτικά τα πρώτα σχόλια κάτω από το βίντεο, όπως εμφανιζόταν στις 27 Απριλίου :

Robert Sao Always love Greece dearly. May God bless n protect Greece!
Harry S. Greece…A small country with a small budget ,but the greatest of heart.
Gordana Ostojic Love from Serbia to wonderfull Greece ❤
Vasgard Let’s not forget at the same time Greece had to fight off an invading army of 100,000+ illegal immigrants,organized by Turkey,who violently tried to enter it’s northern border.
Ashish Koul Not Surprise.. From mother of all civilisations.
Soumyajit Mitra So even in Modern era Greece is showing the way to the west?

– ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης διαΝΕΟσις δημοσίευσε την έρευνα με τίτλο “Πώς Ζουν Οι Έλληνες Στην Πανδημία” η οποία αποτύπωσε ”τη ζωή, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης κρίσης της εποχής μας.” Από την έρευνα προέκυψε μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες δεν έχουν υπάρξει ποτέ τόσο αισιόδοξοι και σίγουροι για το μέλλον, όσο σήμερα.



– εμφανίστηκαν κάποιες αντιδράσεις κατά των μέτρων : Ξέσπασμα στην Πάτρα: «Δεν υπάρχει κορονοϊός, δεν υπάρχει τίποτα» «Εγώ δεν πιστεύω αγόρι μου σε αυτά, δεν υπάρχει κορονoϊός, δεν υπάρχει τίποτα. Και αυτά που βγαίνουνε και λένε είναι μην πω…», στη Λάρισα εμφανίστηκαν εξαγριωμένοι πολίτες να φωνάζουν ότι θα σπάσουν τη καραντίνα διότι δεν μπορούν να τους κλείσουν μέσα προληπτικά για 1 και για 2 και για 3 κρούσματα καθώς δεν στέκει πουθενά αυτό «Θα σπάσουμε την καραντίνα και σ’ όποιον αρέσει!» έλεγαν

– ξεκίνησε η κατασκευή ιατρικών μασκών τύπου 2 και 3 με ασφάλεια φίλτρου άνω του 98%, με δυνατότητα παραγωγής 300.000 τεμαχίων ημερησίως και 9.000.000 σε μηνιαία βάση.

– ξεκίνησε η άρση των προληπτικών μέτρων με την έναρξη λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων και μερικών δικαστηρίων και ανακοινώθηκε ένα σχέδιο σταδιακής άρσης όλων των περιοριστικών προληπτικών μέτρων με εφαρμογή από Δευτέρα, 4 Μαΐου. Το σχέδιο προέβλεπε 7 φάσεις με διαλείμματα από την μια φάση στην άλλη έτσι ώστε να καταγραφεί η κατάσταση, να αναλυθεί και να τροποποιηθεί το σχέδιο εάν χρειαστεί.

β) Το ΕΘΝΙΚΟ μέτωπο :

ο ακήρυχτος πόλεμος της Τουρκίας κατά της Ελλάδας συνεχίστηκε. Η τουρκικές αρχές μετέφεραν με λεωφορεία χιλιάδες μετανάστες στις ακτές του Αιγαίου και άρχισε να τους προωθούν προς την Ελλάδα, με συνοδεία της τούρκικης ακτοφυλακής. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κάποιοι από αυτούς που εσκεμμένα σπρωχνόταν προς τα εδάφη μας, είχαν προσβληθεί από COVID-19 ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι έθεσαν ενώπιον της επιλογής Ελλαδα ή φυλακή ! σε όσους δεν ήθελαν να συμμορφωθούν και να ξεκινήσουν το ταξίδι προς την Ελλάδα. Ταυτόχρονα η Τουρκία μας απειλούσε με εξόντωση και τέλος του μήνα, τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε γερμανούς αξιωματούχους της Frontex στον Έβρο (Spiegel)



ΠΑΝΔΗΜΙΑ : ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Στις 30 Απριλίου συμπληρώθηκαν 4 μήνες από την στιγμή που μάθαμε ότι μια επιδημία άγνωστης νόσου και άγνωστης αιτίας ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να ξεσπάσει στη Κίνα, αλλά και 3 μήνες από τότε που έπειτα από προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) ότι η νέα ασθένεια συνιστά παγκόσμια απειλή, 3-4 χώρες, παρά τις αντίθετες συστάσεις του Π.Ο.Υ., έλαβαν κάποια συμβολικά μέτρα για να εμποδίσουν την εισχώρηση της ασθένειας στα εδάφη τους.

Τελικά η επιδημία ξέσπασε και σύντομα μετατράπηκε σε πανδημία, και σιγά, σιγά σχεδόν όλος ο πλανήτης προσπάθησε με την επιβολή όλο και πιο αυστηρών προληπτικών μέτρων να αμυνθεί από αυτήν, αλλά δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν αργά και πολλές ζωές χάθηκαν άδικα. Δείτε ΕΔΩ σχετικό δημοσίευμα “Πώς μπήκε ο πλανήτης σε καραντίνα (Πίνακες)”, ΕΔΩ πότε και ποια περιοριστικά μέτρα επέβαλαν τα κράτη και ποτέ άρχισαν να τα άρουν, και ΕΔΩ, πότε εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε κάθε χώρα και τον απολογισμό την ημέρα της ανάγνωσης. Κάνοντας κλικ σε μια σημαία, θα οδηγηθείτε σε σελίδα όπου καταγράφεται λεπτομερώς το ιστορικό της πανδημίας εκείνης της χώρας: πότε εντοπίστηκαν τα κρούσματα, ποια μέτρα λήφθηκαν κλπ.

Έως τις 30 Απριλίου, η νεοεμφανιζόμενη ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία, είχε διεισδύσει σε 212 χώρες σκοτώνοντας 233.830 ανθρώπους. Αυτό επισήμως βέβαια, διότι στη πραγματικότητα όπως αποδείχτηκε κιόλας από τις αναθεωρήσεις και από πληθώρα μελετών και αναλύσεων, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ήταν πολλαπλάσιος.

Σύμφωνα πάντως με την επίσημη καταγραφή, στις 30 Απριλίου και ώρα 12 μμ GMT η κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αυτή:
Συνολικά διαγνωσμένα κρούσματα: 3.304.220
Συνολικό αριθμό θανάτων: 233.830
Νέοι ημερήσιοι θάνατοι: +5,801
Άτομα σε σοβαρή/ κρίσιμη κατάσταση: 50.956
Ο μέσος όρος των απωλειών ανά 1 εκατ. πληθυσμό: 30 (θνησιμότητα)

– 19 χώρες είχαν χάσει πάνω από 100 άτομα ανά εκατ. πληθυσμό: San Marino, Belgium, Andorra, Spain, Italy,UK, France, Sint Maarten, Netherlands, Sweden, Ireland, Isle of Man, Channel Islands, Switzerland,Montserrat, USA, Luxembourg, Monaco

– Σε απόλυτο αριθμό, οι περισσότεροι θάνατοι είχαν καταγραφεί στις :
USA 63.856
Italy 27.967
UK 26.771
Spain 24.543
France 24.376
Belgium 7.594*
Germany 6.623
Iran 6.028
Brazil 5.901
Netherlands 4.795
China 4.633
Canada 3.184
Turkey 3.174
Sweden 2.586
Switzerland 1.737
Mexico 1.732
Ireland 1.232
India 1.154
Russia 1.073
Peru 1.051

*Στις 6 Μαΐου το Βέλγιο ανέφερε 229 πρόσθετους θανάτους τις περιόδου 24 Μαρτίου – 4 Μαΐου

Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη, η επισήμως καταγεγραμμένη κατάσταση ήταν αυτή :
Συνολικά διαγνωσμένα κρούσματα: 1.373.444
Συνολικό αριθμό θανάτων: 135.235
Νέοι ημερήσιοι θάνατοι: +2,288
Άτομα σε σοβαρή/ κρίσιμη κατάσταση: 18.773

Στην Ελλάδα

– κρούσματα και θάνατοι λόγω COVID-19 : με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί από την έναρξη της επιδημίας μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν 25.911* και των θανάτων 140 (*Περιλαμβάνονται συνολικά 126 κρούσματα από το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, και 153 που αφορούν συρροή κρουσμάτων σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αργολίδα.)

– κρούσματα και θάνατοι από εποχική γρίπη : Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης στην Ελλάδα, εβδομάδα 17/2020 Η επιτήρηση της γρίπης για την περίοδο 2019 – 2020 σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα ξεκίνησε την εβδομάδα 40/2019 (30 Σεπτεμβρίου – 06 Οκτωβρίου 2019) και θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα 20/2020 (11–17 Μαϊου 2020). Από την εβδομάδα 40/2019 έως και την εβδομάδα 17/2020 (20–26 Απριλίου 2020) καταγράφηκαν 248 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 109 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 91 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και 18 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ (όλες οι εκθέσεις)

Επίσης, έως τις 30 Απριλίου, ιδιώτες και επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, επώνυμοι και ανώνυμοι έκαναν απίστευτες δωρεές με σκοπό την ενίσχυση του ελληνικού συστήματος υγείας στην μάχη με τον κορονοϊό, ενώ αμέτρητοι εθελοντές συνεισφέραν σε όλα τα μέτωπα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ :

Δωρεά μασκών : Αθηναϊκή Ζυθοποιία 100.000, Fraport & Κοπελούζος 500.000, Stoiximan 250.000, State Grid / ΑΔΜΗΕ 22.000 ,Κωτσόβολος 200.000, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ 50.000 , Ιδρυμα Ωνάση,Ιδρύμα Αικατερίνη, Λασκαρίδη και Laskaridis Shipping: 13,5 εκατ, Times Navigation 12.000 ειδικές ιατρικές, Ίδρυμα Κωστόπουλου- ΑLPHA BANK 3.000 μάσκες FFP3, Φαρμασέρβ-Λίλλυ 4.000 (3 φύλλων, Οδοντιατρικές–Χειρουργικές) ,οικογένεια Αντετοκούνμπο 10.000 στον δήμο Ζωγράφου, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ: 50.000

Δωρεά αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας: ΓΙΩΤΗΣ 20, Ευρωπαϊκή Πίστη10, Μυτιλήναιος 65, Εθνική Τράπεζα 11, Παπαστράτος 50, Motor Oil 50, ΣΕΤΕ 17, Όμιλος Electra 5, AVAX 10, INTRACOM 50 Exalco 2 ‪Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών 335‬ + ‪20 φορητοί‬ Times Navigation: 10 ΣΦΕΕ 22 κλπ, Γιώργος Καραγκούνης και ΕΠΣ Δωδεκανήσου 2 φορητοί αναπνευστήρες πίεσης-όγκου, AVAX 10, «ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ» 10 αναπνευστικά κράνη

Δωρεά χρημάτων (σε ευρώ) : Π&Γ Αγγελόπουλος 1 εκατ.και ο πατέρας τους 500.000, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 8 εκατ., ΛΑΜΨΑ & Laskaridis Shipping από 150.000, Goldair & Όμιλος Ιωάννου από 100.000, Atrium Hotels A.E 30.000, efood 250.000, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 3,5 εκατ. στο Ευαγγελισμό, Μασούτης 300.000, ΜAC Cosmetics 100.000, ΕΥΔΑΠ : 2,5 εκατ., ΕΜΠ: 50.000, Πλαστικά Θράκης 80.000, επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας 1 εκατ, Συνδέσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων 10 εκατ., Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ 650.000Ο, ΣΕΒ 23 εκατ.

Δωρεά υπερσύγχρονων νοσοκομειακών κλινών ΜΕΘ : ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 20,“Πλεύση Ελευθερίας” 3, Volton 10 , Όμιλος ΟΤΕ 110, ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ 24, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 8 , ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ 50, KLEEMANN 21, Goldair 8, Γαλακτοβιομηχνία Όλυμπος 20, Γαλακτοβιομηχανία Φάρμα Κουκάκη 1 Βαρέως Τύπου, Ευάγγελος Μαρινάκης, Αγγελική Φράγκου, ΙΟΝ Α.Ε. 12, ‪Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών‬ ‪100, ‬SEPTONA 35 μόνιτορ υψηλής τεχνολογίας για ΜΕΘ, Coca-Cola και το ίδρυμα Μποδοσάκη 3, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 10, Exalco 2, ΑΝΩΝΥΜΟΣ : Εξοπλισμός αρνητικού θαλάμου τεσσάρων (4) κλινών

Οι περίστεροι προαναφερόμενοι δωρητές προσέφεραν όμως και άλλα πράγματα και εκτός από αυτούς, υπάρχουν άλλοι πολλοί. Έπειτα, δεν έγιναν μόνο δωρεές σε χρήματα σε υγειονομικό και ιατρικό υλικό αλλά και διαφορετικού τύπου, όπως υπηρεσίες όλων των ειδών προς τους πολίτες ή/και το κράτος, γεύματα, αυτοκίνητα, καύσιμα, δικαίωμα χρήσης ολόκληρων νοσοκομειακών μονάδων και ΜΕΘ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, ασθενοφόρα, φορτηγά, λεωφορεία, έσοδα από πνευματικά δικαιώματα, διακοπές για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και ότι άλλο φαντασθεί ο νους. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων όλο και κάτι σημαντικό προσέφεραν δωρεάν στους συνάνθρωπους τους σε αυτή τη υγειονομική και εθνική κρίση.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ,

σε αυτή τη περίοδο των περιοριστικών μέτρων, διακόψαμε την πορεία της πανδημίας και τη θέσαμε υπό έλεγχο, διακόψαμε επίσης και τη πορεία της εποχικής γρίπης, σώσαμε ζωές, κερδίσαμε χρόνο να οργανωθούμε, προστατέψαμε και ενισχύσαμε με άτομα, εξοπλισμό και ΜΕΘ το ταλαιπωρημένο ΕΣΥ, αποκτήσαμε μοριακά τεστ και υγειονομικό προστατευτικό υλικό, φτιάχτηκαν κινητές μονάδες για κατ’οίκον διαγνωστική εξέταση, άρχισε η εγχώρια παραγωγή ειδικών ιατρικών μασκών ενώ πληθώρα εθελοντών κατασκεύασαν ασπίδες προσώπου με εκτυπωτές 3D, τις συναρμολόγησαν και τις χάρισαν σε νοσοκομεία και όπου αλλού χρειαζόταν , αυξήθηκε η παραγωγή αντισηπτικών με την αδειοδότηση 2-3 εταιρειών και δεν υπάρχουν πια ελλείψεις. Μειώθηκαν οι θάνατοι από εποχική γρίπη, μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα, αυξήθηκαν οι εγκυμοσύνες, καθάρισε η ατμόσφαιρα και ξεβρώμισε λίγο ο πλανήτης. Γνωρίσαμε καλύτερα την ασθένεια και τα συμπτώματά της και είναι ευκολότερη και πιο αποτελεσματική η περίθαλψη των ασθενών, αποκτήσαμε 24 εκατομμύρια δόσεις χλωροκίνης, δωρεά της ελληνικής εταιρίας Uni-pharma SΑ μελετήθηκαν και άλλα φάρμακα τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση των συμπτωμάτων και την επιτάχυνση της ίασης, αυξηθήκαν η ελπίδες για την εύρεση κάποιας θεραπείας, προχώρησαν 60-70 μελέτες για εύρεση εμβολίου και σε 6 από αυτές άρχισαν δοκιμές σε ανθρώπους. Για την υποστήριξη των ερευνών, φτιάχτηκε με την συμμετοχή πανταχού ιδιωτών (κυρίως Gamers), ένα εντυπωσιακότατο δίκτυο υπολογιστών το οποίο διατίθεται αφιλοκερδώς στους επιστήμονες για να διευκολυνθεί η εργασία τους και να επιταχυνθεί η εύρεση λύσεων. Συγκεκριμένα, με την βοήθεια του προγράμματος Folding Home, υπολογιστές με μεγάλη δύναμη γραφικών, συνδέονται παγκοσμίως σε ένα εντυπωσιακότατο διεθνές δίκτυο τεραστίων δυνατοτήτων, μέσω του οποίου διαμοιράζεται υπολογιστική δύναμη στα εργαστήρια που μελετούν την καταπολέμηση του ιού και τα οποία έχουν ανάγκη από μεγάλες ποσότητες επεξεργασίας.



——//——



Κύριε Εισαγγελέα ,

‘Όπως προκύπτει από τα προαναφερόμενα, στις 23 Μαρτίου 2020, όταν λόγω των Τούρκικων επιθέσεων κατά των συνόρων και των συνεχόμενων απειλών κατά της ακεραιότητας και της κυριαρχίας της, λόγω του κινδύνου εισβολής δεκάδων χιλιάδων νεαρών φανατικών ισλαμιστών στα εδάφη της, αλλά και λόγω μιας άγνωστης ασθένειας, η οποία σάρωνε τον πλανήτη και είχε περάσει και το κατώφλι της, η Ελλάδα αντιμετώπιζε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, ένας καρδιολόγος αποφάσισε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στη κυβέρνηση, να διχάσει την κοινωνία, να πείσει όσο περισσότερους να μην εμβολιαστούν για το νέο ιό, να προτρέπει σε ανυπακοή στους νόμους με τους οποίους είχαν επιβληθεί προσωρινά περιοριστικά μέτρα με γνώμονα τη προστασία του πληθυσμού και του ΕΣΥ από την πανδημία και να προκαλέσει έτσι επιπλέον προβλήματα.

Γι’ αυτό, μόνος ή με βοήθεια τρίτων, συνέταξε και δημοσίευσε ένα “επαναστατικό” κείμενο γεμάτο ασυναρτησίες, οι οποίες όμως λόγω έντεχνης διατύπωσης μπορούσαν αρκετά εύκολα να ξεγελάσουν τους αδαείς. Έπειτα, για να αποκτήσει δημοσιότητα το κείμενό του, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι λόγω των μεγάλων αληθειών που αυτός αποκάλυψε και με τις οποίες εντυπωσίασε θετικά σχεδόν όλους όσους τις άκουσαν και μεγάλο αριθμό ιατρών όλων των ειδικοτήτων, τιμωρήθηκε από το “σύστημα” με κατέβασμα της ανάρτησης του από το fb. Τέλος, με βοήθεια τρίτων, φρόντισε να δημοσιευτούν όλα αυτά τα συμβάντα σε αρκετά μεγάλο μέρος της ελληνικής «μπλογκόσφαιρας», να τον παρουσιάσουν οι αναμεταδότες ως μεγάλη και θαρραλέα προοπτικότητα της ιατρικής, η οποία ανοιξε τα μάτια του κόσμου αποκαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά για την πανδημία και να αναπαράγουν το “λογοκριμένο” κείμενό του για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Στη πραγματικότητα όμως, ο συντάκτης του κειμένου δεν αποτελούσε κανενός είδος προσωπικότητας, ούτε στο χώρο της ιατρικής, ούτε σε άλλο χώρο και δεν έπεσε θύμα κανενός συστήματος. Ούτε του face book. Όσο για το “αποκαλυπτικό” κείμενό του, ήταν γεμάτο ψευδούς ισχυρισμούς, τους οποίους επίτηδες κατασκεύασε για να δώσει μια νότα αληθοφάνειας στο όλο πράγμα και είχε εντυπωσιάσει αρνητικά τους περισσότερους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΒΟΒΟΛΗ:

1. Ισχυρίστηκε ότι έχει “Διδακτορικό Ιατρικής” από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ότι έχει πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις, ότι είναι παλιό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας όπου εξειδικεύτηκε (!!) κιόλας σε κάποιες τεχνικές, ότι είναι παλιός επιστημονικός συνεργάτης και διευθυντής του καρδιολογικού Κέντρου Αθηνών, ότι εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή φόρα και άλλα παρόμοια

Από τις πληροφορίες οι οποίες υπήρχαν στο διαδίκτυο μέχρι την κυκλοφορία της διαμαρτυρίας του, προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος νοσηλευτής (ή ιατρός ?) είχε αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καρδιολόγου και σχετικό ιατρείο, μόλις πριν 2 περίπου χρόνια και τα μόνα “κατορθώματα” του ήταν 3 απανωτές αποτυχίες (στις εξετάσεις ειδικότητας, στις εκλογές της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και στις δημοτικές εκλογές). Εκτός από τα προαναφερόμενα, τίποτα άλλο. Καμία επιτυχία, καμία επιστημονική δημοσίευση, καμία συμμετοχή σε ερευνητική ομάδα, καμία διάκριση, καμία συνέντευξη σε ελληνικό ή ξένο έντυπο, κανένα βραβείο κλπ. Τίποτα. Τυπικός ιδιωτικός καρδιολόγος δηλαδή, ο οποίος μόλις ξεκίνησε το επάγγελμα έχοντας ένα τυπικό ιατρείο όπως τα περισσότερα στην Ελλάδα, και ο οποίος βέβαια, βάσει απλής κοινής λογικής, δεν πρόλαβε σε καμιά περίπτωση να πάρει διδακτορικό, δεν μπορούσε να είναι εδώ και 14 χρόνια Υπεύθυνος Τμήματος Υπερήχων Καρδιάς, Τεστ Κοπώσεως & Νεότερων Υπερηχογραφικών Τεχνικών στο Καρδιολογικό Κέντρο Αθηνών στο Χαλάνδρι, εδώ και 7 χρόνια μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας και άλλα παρόμοια τα οποία αναφέρει στο προφίλ του στο face book, στην ιστοσελίδα του ιατρείου του και στα διαφημιστικά στο doctoranytime και vrisko. (Διευκρίνιση : στο βιογραφικό του ιατρείου του, παραδέχεται ότι δεν είναι διδάκτορας και λέει ότι είναι ….υποψήφιος)

Όσο για το γεγονός ότι είναι όπως λέει, ένας εκ’ των δύο εκπροσώπων μας στο “WHO (World Heart Failure Organization)”, όχι μόνο ότι το WHO σημαίνει Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όπου ο συγκεκριμένος δεν πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ούτε καν στα όνειρα του, αλλά το “World Heart Failure Organization” (WHFO) δεν υπάρχει κάν. Υπάρχει μια ΜΚΟ ονόματι World Heart Federation (WHF), η οποία συνεργάζεται με τον Π.Ο.Υ και άλλη μια με έδρα στη Τεχεράνη (!), η οποία λέγεται World Heart Failure Society (WHFS) (βλέπε τη διαφήμιση στο vrisko και το βιογραφικό στην ιστοσελίδα του ιατρείου του)

2. Ισχυρισμός ότι έπεσε θύμα του συστήματος διά λογοκρισίας

Η αλήθεια είναι ότι ο νεόκοπος καρδιολόγος δεν έπεσε ούτε θύμα του συστήματος, ούτε του fb και ότι ο ισχυρισμός περί αφαίρεσης της ελευθερίας του λόγου είναι ψευδέστατος, διότι κανείς και ποτέ δεν του στέρησε το δικαίωμα να μιλήσει. Συγκεκριμένα:

α) Το Facebook

Καταρχάς, ως ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ η οποία παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες στους χρήστες της πλατφόρμας της, το fb έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει όποια πολιτική θέλει, να θέσει στους πελάτες της όποιους κανόνες και προϋποθέσεις θέλει και σε όποιον αρέσει ! Σε όποιον δεν αρέσει ας πάει σε άλλο μαγαζί. Ακολούθως, σε περίπτωση που η εταιρεία παρέχει σε κάποιον υπό όρους το δικαίωμα δωρεάν χρήσης ενός προϊόντος της, διαπιστώνει ότι αυτός ο χρήστης παραβίασε τα προσυμφωνηθέντα, έχει και το δικαίωμα να σταματήσει προσωρινά ή οριστικά το δικαίωμα πρόσβασής του σε εκείνο το προϊόν.

Στην προκειμένη περίπτωση, στις 23 Μαρτίου 2020, ο Φαίδων Βόβολης διατηρούσε, υπό την προϋπόθεση τήρησης των όρων χρήσης του fb, το δικαίωμα να επικοινωνήσει δωρεάν με τους φίλους του μέσω 2 προσωπικών λογαριασμών. Από της 26ης Μαρτίου όμως, ο συγκεκριμένος χρήστης απέκτησε το προνόμιο της δωρεάν επικοινωνίας και μέσω τρίτου προσωπικού λογαριασμού. Συνεπώς, το Facebook όχι μόνο ότι δεν του αφαίρεσε το δικαίωμα να μιλήσει ελεύθερα με όποιον θέλει, αλλά του προσέφερε δωρεάν ένα ακόμα βήμα από όπου να το κάνει.

Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη ανάρτηση, εάν όντως το fb την κατέβασε από το λογαριασμό του το βράδυ της 23ης Μαρτίου, είχε το απόλυτο δικαίωμα να το κάνει, εάν παραπονέθηκαν άλλοι χρήστες για το περιεχόμενό της (βλέπε όρους χρήσης) ή εάν έκρινε ότι το συγκεκριμένο κείμενο εμπεριείχε ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία. Και αυτό όχι μόνο επειδή η διασπορά τέτοιων ειδήσεων αποτελεί ποινικό αδίκημα αλλά και επειδή δεσμεύτηκε να το κάνει και είχε ενημερώσει τους πάντες για την δέσμευση αυτή από αρχές Φεβρουαρίου. Επειδή όμως το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανάρτησης υπάρχει και σήμερα στους λογαριασμούς άλλων χρηστών και μόνο οι αναδημοσιεύσεις από ιστολόγια έχουν αντικατασταθεί με την ανακοίνωση ότι πρόκειται για fake news, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο έλεγχος έγινε από ανεξάρτητο συνεργάτη, σημαίνει ότι το fb με δική του πρωτοβουλία δεν κατέβασε καμία ανάρτηση εκείνο το βραδύ και ότι μόνο αργότερα έκανε την προαναφερόμενη αντικατάσταση, αφού το περιεχόμενο καταχωρήθηκε από τον συνεργάτη του “Ελληνικά Hoaxes” στη κατηγορία παραπληροφόρηση.

β) Το “πολιτικό κατεστημένο” όπως λένε, δεν εμπόδισε με κανέναν τρόπο ούτε την διακίνηση / διάδοση του κειμένου και των λοιπών ισχυρισμών του καρδιολόγου σε όλο το διαδίκτυο, ούτε την διαφήμισή του και ούτε τη δημοσίευση σχετικών συνεντεύξεων. Και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από την συνεχόμενη αναπαραγωγή των ισχυρισμών του από δεκάδες youtubers, ιστολόγια και μεγάλες ιστοσελίδες όπως Zougla, ERT Open, KontraNews, ProNews, Μακελειό, Χρυσή Αυγή, Alpha1News, Flash, FlogaSport, Φίλαθλος SDNA, SporTime κλπ, το κοινό των οποίων δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με το περιορισμένο αριθμό αναγνωστών το οποίο είχε ο ίδιος στο fb, από όπου υποτίθεται ότι κατόπιν κυβερνητικής εντολής διαγράφηκε το κείμενο για να μην ακουστεί η “αλήθεια”.

Επισήμανση: από τις 23 Μαρτίου και έπειτα, ο “λογοκριμένος” ο οποίος επί της ευκαιρίας είχε γίνει φίρμα, συνέχισε να λέει ανενόχλητα ότι κατέβαζε η κούτρα του και συνέχισε να ακουστεί μέσω face book και φιλικών ιστολογιών/ιστοσελίδων μέχρι και σήμερα. Δείτε ενδεικτικά την ετικέτα ”Φαίδων Βόβολης” του FlogaSport , η οποία άνοιξε με το επίμαχο κείμενο στις 24 Μαρτίου και συνεχίστηκε με τη πρόσθεση άλλων 9 άρθρων για το θέμα της πανδημίας, με τα οποία “ο γνωστός καρδιολόγος που «ξύπνησε» όλο το πανελλήνιο” έδωσε “ τις απαραίτητες συμβουλές και κατευθύνσεις στους πολίτες, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή” αλλά “και κάποιες ιατρικές συμβουλές “, καθώς και “νέα βροντερά επιχειρήματα που καταρρίπτουν όλες τις επιστημονικές… θεωρίες του Σωτήρη Τσιόδρα και ειδικών του υπουργείου υγείας”, μια εξίσου βροντερή απάντηση στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, σε “ξεπουλημένα ΜΜΕ που συμμετέχουν στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»” και πάει λέγοντας.

3. Ισχυρίσθηκε ότι σχεδόν όλοι (95%) ανταποκριθήκαν θετικά στο κείμενό του και μεγάλη μερίδα ιατρών όλων των ειδικοτήτων συμφώνησαν με το περιεχόμενο του.

Αναληθές είναι και αυτοί οι ισχυρισμοί, καθώς στη πραγματικότητα, οι περισσότεροι αντέδρασαν αρνητικά, κάποιοι άλλοι αρνούμενοι να ασχοληθούν δημόσια με τις ασυναρτησίες του και να του δώσουν έτσι αξία τον περιφρόνησαν εντελώς και δεν αντέδρασαν καθόλου, ενώ οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων διά του θεσμικού τους οργάνου (ΙΣΑ) που τους αντιπροσωπεύει, καταδίκασαν δημόσια το κείμενο επειδή διαστρεβλώνει την επιστημονική αλήθεια, υπονομεύει το έργο της Πολιτείας και εγείρει την υπόνοια κακόβουλων προθέσεων, ή /και προσωπικού οφέλους που θα αποκομίσει μέσω αυτοπροβολής, και δηλώσαν ότι για αυτούς τους λόγους, ο συνάδελφος τους θα υποστεί πειθαρχικές κυρώσεις και ότι για τα περαιτέρω θα τον παραπέμψουν στη δικαιοσύνη.

Οι αρνητικές αντιδράσεις προκύπτουν :

– από την άρνηση ιστολόγων / διαχειριστών ιστοσελίδων να αναδημοσιεύσουν το κείμενο που τους είχε σταλεί με αυτό το σκοπό. Ενδεικτικό είναι το email του τ. πανεπιστημιακού το οποίο είχε σταλεί και σε άλλους ιστολόγους/ διαχειριστές ιστοσελίδων, αλλά όπως και εγώ, ούτε αυτοί το δημοσίευσαν.

– από των σχολιασμό μερικών ιστολόγων οι οποίοι δημοσίευσαν το κείμενο (ενδεικτικά koolnews & anti-amazon στις 24 Μαρτίου και seferou.blogspot στις 25 Μαρτίου ).

– από τα σαρκαστικά και τα εξοργισμένα έως και υβριστικά σχόλια του κοινού στο youtube, σε ιστολόγια και ιστοσελίδες που επιτρέπουν τον σχολιασμό. Ενδεικτικός είναι ο σχολιασμός του βίντεο της Γεωργίας Μπιτάκου, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου πριν το “κατέβασμα” της ανάρτησης, αλλά και από τα όσα ανέφερε την ίδια μέρα το Τerrapapers ότι έχει προηγηθεί στο facebook, όπου οι αναγνώστες “έπεσαν να τον φάνε …, τι ότι δεν έχει δίπλωμα γιατρού είπαν, τι ότι είναι τρελός, τι ότι πρέπει να τον συλλάβουν, να τον κάψουν και να τον ανασκολοπίσουν …”

Όσο για τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι υποτίθεται ότι συμφωνούσαν θερμά κιόλας μαζί του, όχι μόνο ότι συλλογικά καταδίκασαν το κείμενό του μέσω του ΙΣΑ, αλλά ο ίδιος ο καρδιολόγος δεν κατονόμασε έστω και μια εξαίρεση, έστω και ένα ιατρό ο οποίος με το όνομα του να είχε δηλώσει ότι συμφωνεί μαζί του και τον συγχαίρει.

Παρά ταύτα όμως, για να καλλιεργήσει το κατάλληλο κλίμα, ο καρδιολόγος συνέχισε να επιμένει με κάθε ευκαιρία ότι έχει μεγάλη αποδοχή από το κοινό και υποστήριξη από πολλούς συναδέλφους. Δείτε ενδεικτικά τη συνέντευξη την οποία έδωσε στην εφημερίδα Kifisia News στις 27 Μαρτίου και την μετέπειτα ανάρτησή του με την οποία στις 29 Μαρτίου έλεγε ότι προτείνει το μοντέλο της Σουηδίας, λες ότι τον ρώτησε κανείς ποιά πολιτική να ακολουθήσει η Ελλάδα στο τομέα της δημόσιας υγείας ή ότι είχε την όποια σημασία η άποψη ενός, άσχετου με το θέμα, καρδιολόγου.

Παρεμπιπτόντως, την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές (May 08, 2020, 07:29 GMT), οι θάνατοι στη Σουηδία είναι 3.040 και στην Ελλάδα 148. Θυμίζω ότι η Σουηδία έχει ελάχιστα μικρότερο πληθυσμό από την Ελλάδα αλλά τριπλάσια έκταση (αραιοκατοικημένη), πολύ καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας, πολλές καινούργιες ΜΕΘ και ανθρώπους ελάχιστα εκδηλωτικούς, οι οποίοι έχουν την κοινωνική αποστασιοποίηση ως τρόπο ζωής. Η Σουηδία έχει επίσης και άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα : δεν έχει κλειστές και ανοιχτές δομές προσφύγων και παράνομων μεταναστών που να επιφορτίσουν το σύστημα με ποικίλους τρόπους. Αν λοιπόν εφαρμοζόταν το μοντέλο αυτό στην Ελλάδα, και αντί νομοθετημένων προσωρινών περιορισμών θα είχαμε μόνο συστάσεις όπως στη Σουηδία, είναι ξεκάθαρο ότι χάριν της νοοτροπίας και της εκδηλωτικότητας μας, των αδυναμιών και των ελλείψεων του ταλαιπωρημένου από τα μνημόνια ΕΣΥ, της συγκέντρωσης του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε 2-3 μεγάλα πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα και των πολλαπλών προβλημάτων που οι αλλοδαποί (τους οποίους αναγκαστικά φιλοξενούμε και φροντίζουμε κατά δύναμη) μας προκαλούν, είναι δεδομένο ότι οι άμεσοι και οι έμμεσοι θάνατοι λόγω COVID-19 θα ήταν πολλαπλάσιοι, ενώ οι παράπλευροι, οι οποίοι θα είχαν προκληθεί από την κατάρρευση του ΕΣΥ, αμέτρητοι ! Όλες αυτές οι συνέπειες βέβαια ήταν γνωστές σε όλους τους ιατρούς, αλλά και εύκολα προβλέψιμες ακόμα και από τον περιπτερά της γειτονιάς. Το κείμενο της 29ης Μαρτίου δεν μας αφορά, αλλά επειδή το έφερε η κουβέντα ήθελα να δείτε ότι ο καρδιολόγος, διάσημος πια λόγω της δήθεν λογοκρισίας του, δεν τα παράτησε και συνέχισε να διχάζει και να διεγείρει τον κόσμο παρότι είχε συμφωνήσει από ότι φαίνεται με τον ΙΣΑ να μην μιλήσει άλλο για το θέμα πριν λήξει η “καραντίνα”.

4. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ / κάλεσμα σε αντίσταση και ανυπακοή

Εν συντομία, στο κείμενο του, ο επεμβατικός καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης έλεγε ουσιαστικά ότι το πρόβλημά μας δεν είναι η πανδημία, αλλά η μάχη κατά της πανδημίας και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον ιό που την προκαλεί και ότι πρέπει οι Έλληνες να ενωθούμε και να αμυνθούμε από αυτούς τους κινδύνους. Για να μας πείσει ότι η θεωρία του είναι βάσιμη, κατασκεύασε αποδείξεις και ερμήνευσε κατά το δοκούν την πραγματικότητα, διαστρεβλώνοντας την σε απίστευτο βαθμό . Ομαδοποιημένοι, οι βασικοί ισχυρισμοί του ήταν οι ακόλουθοι :

Α) Όσοι γιατροί είναι γνώστες της παθοφυσιολογίας απλά γελάνε με αυτά που μας λένε για τη πανδημία και ότι από την νέα ίωση έπρεπε απλά να προστατευθούν από την ιατρική κοινότητα με σχετική απομόνωση, οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα, όπως γίνεται πάντα όταν έχουμε επιδημία εποχικής γρίπης [δηλαδή, όπως έγινε στην Ελλάδα τον Φλεβάρη όταν όπως κάθε χρόνο είχαμε περίπου 1.300 νεκρούς, όπως στην Ιταλία όπου το 2018 είχαν 25.000 νεκρούς και όπως κάθε χρόνο, όταν σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) έχουμε 60.000 νεκρούς] και όχι να κλείσουν μέσα μια χώρα με 500 κρούσματα και 15 νεκρούς .

Β) Για να μας πείσουν ότι κινδυνεύουμε από την νέα ίωση, ξεπούλησαν σαπούνια και αντισηπτικά, μας γελοιοποίησαν φορώντας μας μάσκες και γάντια στο άσχετο, για να προστατευτούμε από τον δήθεν φονικό ίο, χρησιμοποιήσαν αστείες αναλύσεις, ΜΜΕ και αναμεταδότες συναδέλφούς του, υπάκουοι στο σύστημα, να μας τρομοκρατήσουν και να παίξουν με τα μυαλά μας, είτε με τη λογική, είτε με το συναίσθημα.

Γ) Μας κοροϊδεύουν, μας τρομοκρατούν, καταστρέφουν την οικονομία και τα πάντα όλα, απλά και μόνο για να επιβάλουν με νόμο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το νέο κορονοϊό, ΑΛΛΑ΄ τελικά δεν θα πετύχουν τον σκοπό “τους” και το εμβόλιο δεν θα γίνει ποτέ υποχρεωτικό και αν ακόμα το περάσουν από νόμους, διότι ο ίδιος μαζί με όλους μας ενωμένους, θα τους εμποδίσουμε (αυτός λέγοντάς μας την αλήθεια και φροντίζοντας τις καρδιές των ασθενών, το πνεύμα και την ψυχή τους ενώ εμείς, μην αφήνοντάς “τους” να μας χειραγωγήσουν άλλο και απειθαρχώντας ) .

Δ. Άλλοι ισχυρισμοί:

Μεταξύ άλλων έλεγε ότι το σενάριό του δεν αποτελεί θεωρία συνωμοσίας, ότι διάλεξαν πειθήνιο όργανο (τον Σωτήριο Τσιόδρα, ο οποίος άλλα έλεγε πριν 2 μήνες) για να μας τα περάσουν όλα αυτά, ότι είναι αυτονόητο ότι λόγω φόβου και άγνοιας εκατομμύρια άνθρωποι αποφάσισαν αυτόβουλα να γίνουν φανατικοί υπέρμαχοι των θέσεων αυτών και τέλος, για να αποδείξει πόσο σημαντικά και επικίνδυνα ήταν όλα όσα αποκάλυπτε, έλεγε ότι αυτός έκανε το καθήκον του και δεν τον ενδιαφέρει αν θα τον πάρουν πάλι τηλέφωνο οι γνωστοί να του πουν να το “βουλώσει”, ούτε εάν θα παρεμβεί αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας. Στη πραγματικότητα όμως, ολοκληρώνοντας, απλά παραδέχθηκε ότι ούτε οι γνωστοί του συμφωνούσαν μαζί του και ότι ήξερε ότι παρανομεί.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ :

(όπου είναι εφικτό χρησιμοποιώ τα δικά του λόγια)

Α.1 Όσοι γιατροί είναι γνώστες της παθοφυσιολογίας, ΔΕΝ γελάγαν με όλα αυτά. Έκλαιγαν ! Και αρκετοί από αυτούς πέθαιναν στο καθήκον προσπαθώντας να σώσουν ζωές !

Α.2 “…. κάθε χρόνο τέτοια περίπου νούμερα υπάρχουν…. Οι τεθνηκότες αυτοί είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι με χρόνια νοσήματα ….Πάντα ως ιατρική κοινότητα προσπαθούμε ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ να τους προστατεύσουμε. ΠΑΝΤΑ. Με σχετική απομόνωση. ….Τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν και αιτιώνται πως έχουμε γονείς, παππούδες ως οικογένεια; Προσβλητικό. Εμείς ΠΑΝΤΑ τους προστατεύουμε. …Οκ νέα ίωση, οκ να προστατευθούν όπως ΠΑΝΤΑ οι ευπαθείς…. ”

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ότι :

– Η ιατρική κοινότητα προσπαθεί να προστατεύει όλες τις ομάδες υψηλού κινδύνου ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ! Σε απομόνωση απλά γίνεται η ΝΟΣΗΛΕΙΑ όσων εισάγονται στα νοσοκομεία, έτσι ώστε να προστατευτούν οι υπόλοιποι ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό από την εξάπλωση του όποιου ιού.

– Ομάδες υψηλού κινδύνου είναι εκείνες στις οποίες συστήνεται από την Πολιτεία (ΕΟΔΥ) ο εμβολιασμός και όχι μόνο οι χρόνιοι πάσχοντες όπως λέει ο καρδιολόγος :
Βρέφη και παιδιά ηλικίας μικρότερης των 2 ετών
Έγκυες γυναίκες, ιδιαιτέρως αυτές του 2ου και 3ου τριμήνου
Άτομα με χρόνιο νόσημα του αναπνευστικού συστήματος (π.χ. άσθμα, ΧΑΠ)
Άτομα με χρόνιο καρδιαγγειακό νόσημα (π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια)
Άτομα με μεταβολικές διαταραχές (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία)
Άτομα με χρόνια νεφρική ή ηπατική νόσο
Άτομα με χρόνιες νευρολογικές διαταραχές (π.χ. νευρομυϊκές, νευροαναπτυξιακές 
παθήσεις, επιληψία)
Άτομα με αιμοσφαιρινοπάθειες
Ανοσοκατασταλμένα άτομα (π.χ. HIV λοίμωξη, κακοήθειες, ανοσοκατασταλτική 
θεραπεία)
Άτομα ηλικίας μικρότερης των 19 ετών που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με ασπιρίνη
Άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών 


Όσο για την “αγάπη” του καρδιολόγου προς τους ανθρώπους με χρόνια νοσήματα, τα οποία υποτίθεται ότι θέλει να προστατεύει, αυτή σαφέστατα προκύπτει από την συνέντευξή του στο δημοσιογράφο της ιστοσελίδας Ζούγκλα, όπου αναφέρει επί λέξη: “ Ιώσεις υπήρξαν πάρα πολλές κατά το παρελθόν. Πέρσι, φέτο, πρόπερσι. Υπήρχαν τόσα χρόνια ιώσεις οι οποίες ήταν έτσι ακριβώς. …το ίδιο πράγμα γινόταν. Δεν συνέβαινε κάτι άλλο …Ο άνθρωπος που πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια , αναπνευστική ανεπάρκεια, είναι υπό ανοσοκαταστολή, χημειοθεραπείες, κολλάει μια ίωση, πεθαίνει. Αυτό ακριβώς ! “ Τόσο απλά ! Κολλάει, πεθαίνει, και τέλειωσε. Γιατί τόση φασαρία ;; Αναφέρει επίσης και κάτι άλλο, από όπου προκύπτει και ο τρόπος ( γέματος καλοσύνη, ευγένεια και συμπόνια), με τον οποίο θεωρεί ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτοί οι άνθρωποι από την Πολιτεία: “Να πιάσουν και να στριμώξουν τους ανθρώπους που είναι ευπαθείς. Αυτούς τους ανθρώπους να τους πιάσουν και να τους βάλουν μέσα” αναφέρει, λες και μιλάει για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και όχι για ασθενείς ή ακόμα και για υποψήφιους πελάτες του ! Τέλος, επειδή στις προαναφερόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν και τα άτομα άνω των 65 ετών, ψευδής είναι και ο ισχυρισμός ότι τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν τους ηλικιωμένους.

Α.3 Τον Φεβρουάριο τα κρούσματα γρίπης ΔΕΝ ήταν πάνω από 300.000 στην Ελλάδα και οι προκαλούμενοι θάνατοι ΔΕΝ ΗΤΑΝ γύρω στους 1.300, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ κάθε χρόνο τέτοια περίπου νούμερα, Στην Ιταλία τα θύματα το 2018 με μια επιδημία γρίπης ΔΕΝ ήταν περί τα 25.000 και ο πρόεδρος του ΠΟΥ προ μηνός (δηλαδή περίπου στις 23 Φεβρουαρίου ) ΔΕΝ είπε πως ετησίως έχουμε 60.000 νεκρούς από την γρίπη.

Συγκεκριμένα:

– Στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο είχαμε περίπου 300 νέα κρούσματα και 30 νέους θανάτους από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, ενώ έως τώρα, ακόμα και σε ετήσια βάση, οι θάνατοι δεν ξεπέρασαν ποτέ τους 200 (πχ τη σεζόν 2017 – 2018 είχαμε συνολικά μόλις 42 θανάτους από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, και στη σεζόν 2018 -2019 είχαμε 154 ) Αποδείξεις: Ετήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της Γρίπης στην Ελλάδα, 2017-2018 , Ετήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της Γρίπης στην Ελλάδα, 2018-2019

– Στην Ιταλία, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, κάθε σεζόν ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη κυμαίνονται από 300 έως 400, ενώ από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη COVID-19 του νέου κορονοϊού, μόνο σε μια μέρα (22 Μαρτίου 2020)καταγράφηκαν 651 νέοι θάνατοι, και συνολικά, από 1 Φεβρουαρίου όταν άρχισε η διάδοση του ιού στην Ιταλία έως και 30 Απριλίου, οι νεκροί είχαν φτάσει στους 27.967 ! Συνεπώς, και αν ακόμα σε ένα χρόνο όπως λέει, οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη θα ήταν 25.000 και πάλι δεν θα μπορούσαν να συγκριθούν με τους 27.967 οι οποίοι έχουν καταγραφεί από εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κορονοϊό της COVID-19 σε μόλις 3 μήνες. Και ο συγκεκριμένος καρδιολόγος, ο οποίος σπούδασε στην Ιταλία και έχει γι΄αυτό στενές σχέσεις με την χώρα, το ήξερε πολύ καλά. Όπως ήξερε και ότι για την ανακοπή της πανδημίας, η Ιταλία έλαβε σταδιακά πολλά και όλο πιο αυστηρά μέτρα, τα οποία ποτέ δεν χρειάστηκε να λάβει για καμία επιδημία εποχικής γρίπης. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο, έντεκα δήμοι στην Βόρεια Ιταλία προσδιορίστηκαν ως τα κέντρα των δύο κύριων Ιταλικών συστάδων και τέθηκαν μερικοί περιορισμοί. (Η πλειονότητα των κρουσμάτων σε άλλες περιοχές εντοπίστηκε ότι σχετιζόταν με αυτές τις δύο ομάδες). Στις 8 Μαρτίου 2020, ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte επέκτεινε τα μέτρα σε όλη τη Λομβαρδία και σε 14 άλλες βόρειες επαρχίες, και την επόμενη ημέρα σε όλη την Ιταλία, τοποθετώντας πάνω από 60 εκατομμύρια άτομα σε σχετικό περιορισμό. Στις 11 Μαρτίου 2020, η κυβέρνηση απαγόρευσε σχεδόν όλες τις εμπορικές δραστηριότητες, εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία και στις 21 Μαρτίου, έκλεισε όλες τις μη ζωτικής σημασίας επιχειρήσεις και βιομηχανίες και έθεσε πρόσθετους περιορισμούς στην κυκλοφορία των ανθρώπων, αλλά ήταν ήδη αργά. Έτσι έχοντας τα πράγματα, η ερώτηση είναι: εάν με όλα αυτά τα μέτρα τα οποία λήφθηκαν για να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση της νέας ασθένειας, η Ιταλία έχει αυτή τη στιγμή (Μάιος 9, ώρα 16:10 GMT) 30.395 νεκρούς από τους οποίους οι 194 είναι σημερινοί και έχει 1.034 άτομα στην εντατική, ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ εάν η Ιταλία θα είχε αντιμετωπίσει την COVID-19 ως απλή εποχική γρίπη και δεν θα έκανε τίποτα ;; Επίσης, ποιες και πόσες θα ήταν οι παράπλευρες απώλειες στην κοινωνία, στην οικονομία κλπ ;;

Σημειώστε παρακαλώ και ότι σύμφωνα με τους προαναφερόμενους φορείς, το ποσοστό θνητότητας της εποχικής γρίπης είναι περίπου 0,1% (ένας θάνατος στα χίλια κρούσματα στο τέλος της κάθε σεζόν διάρκειας 7,5 μηνών), ενώ το ποσοστό θνησιμότητας της COVID-19 είναι τώρα 0,5 % (ένας θάνατος στους χίλιους κατοίκους μετά από μόλις 3 μήνες, και πριν τελειώσει η άγνωστης διάρκειας “σεζόν” της νέας ασθένειας). Για να καταλαβαίνουμε καλύτερα τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί, διευκρινίζω ότι η σεζόν 2017 – 2018 ολοκληρώθηκε με την καταγραφή 8.677.000 κρουσμάτων εποχικής γρίπης και ότι ο πληθυσμός της Ιταλίας είναι σχεδόν 7 φορές μεγαλύτερος και ανέρχεται σε 60.461.826 ανθρώπους.

– Ο πρόεδρος του Π.Ο.Υ προ μηνός (δηλαδή περίπου στις 23 Φεβρουαρίου ), ΔΕΝ είπε πως ετησίως έχουμε 60.000 νεκρούς από την γρίπη όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Φαιδων Βόβολης. Ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την Ευρώπη, Δρ. Χανς Χένρι Κλούγκε, (και όχι ο πρόεδρος του Π.Ο.Υ που δεν υπάρχει καν ως θεσμός ), είπε σε συνέντευξη Τύπου στις 26 Φεβρουαρίου 2020, ότι η Ευρώπη έχει ετησίως 60.000 θανάτους, ενώ στις 23 Μαρτίου όταν ο καρδιολόγος δημοσίευσε το άρθρο του, η Ευρώπη ετοιμαζόταν να σπάσει το φράγμα των 120.000 θανάτων. Αργότερα, στις 30 Απριλίου, 3 μόλις μήνες από την κήρυξη του συναγερμού λόγω νέου κορονοϊού, ο επίσημος συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ευρώπη ήταν 135.235 και χωρίς τα περιοριστικά μέτρα θα ήταν πολλαπλάσιος.

Α.4 ΔΕΝ “έκλεισαν μέσα μία χώρα με 500 κρούσματα και 15 νεκρούς” λόγω μιας “απλής” γρίπης όπως η εποχική, ΑΛΛΑ με 337.705 κρούσματα και 14.739 νεκρούς ασθενείς και ιατρούς, θύματα μιας πανδημίας η οποία σάρωνε τον πλανήτη παράλληλα με την εποχική γρίπη, με σκοπό την ανακοπή της περαιτέρω εξάπλωσης της νέας ασθένειας στην Ελλάδα και την προστασία του ΕΣΥ, επέβαλαν τον προσωρινό περιορισμό των ΑΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ σε όλη την χώρα, την αναστολή όλων των επιβατικών πτήσεων από την Μεγάλη Βρετανία καθώς και τη διακοπή όλων των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με την Τουρκία, με εξαίρεση την μεταφορά εμπορευμάτων. Ουσιαστικά, αυτό που “έκαναν”, ήταν να κλείσουν την πόρτα της Ελλάδας για επιβάτες από 2 χώρες με μεγάλη διασπορά του νέου ιού και να πληρώσουν τους μισούς εργαζόμενούς της να μην πάνε για λίγο στη δουλειά, μην τυχόν αρρωστήσουμε όλοι μαζί και κάνουμε κατάληψη των νοσοκομείων. Ποιοι ήταν “αυτοί” ;;; Η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με επιδημιολόγους, λοιμωξιολόγους και άλλους ειδικούς καθώς και με τους υπεύθυνους για τη πρακτική διαχείριση της δημόσιας υγείας, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητες του ελληνικού υγειονομικού συστήματος κλπ. (βλέπε τις δυο επιτροπές ειδικών οι οποίες έχουν συσταθεί στις 17 και 23Φεβρουαρίου).

Το γεγονός ότι η επιβολή αυτών των μέτρων ήταν απαραίτητη, το επιβεβαίωσε την ίδια μέρα που αποφασίστηκαν (στις 22 Μαρτίου) και ο Ιωάννης Ιωαννίδης, Καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Stanford, για τον οποίο ούτε το πιο διεστραμμένο μυαλό δεν μπορεί να πει ότι είναι “πειθήνιο όργανο” της Ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης, ο κ. Ιωαννίδης επιβεβαίωσε και την αμφισβητούμενη από τον Φαίδωνα Βόβολη, μεταδοτικότητα της ασθενείας. (δείτε στα πραγματικά περιστατικά της 22ης Μαρτίου : ”Τα αυστηρά μέτρα που παίρνονται σε αυτή τη φάση είναι απαραίτητα …… Χωρίς αυστηρά μέτρα ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται περίπου κάθε τρεις μέρες. Με αυστηρά μέτρα μειώνεται η έντονη αύξηση,.. “)

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

– Πανδημία είναι μια μολυσματική ασθένεια η οποία εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς, σχεδόν ταυτόχρονα και ασχέτως εποχής σε περισσότερα μέρη του κόσμου και απειλεί το σύνολο του πληθυσμού, δηλαδή την ανθρωπότητα. Η παρούσα πανδημία σε λιγότερο από 2 μήνες είχε απλωθεί σε όλους τις ηπείρους πλην της ακατοίκητης Ανταρκτικής, και για μένα, όποιος επέτρεψε την εξάπλωση αυτής της ασθένειας στη χώρα του ή /και σε άλλες χώρες, επιβάλλεται να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και κατά περίπτωση, ακόμα και για απόπειρα γενοκτονίας.

– Η πανδημία, όπως ήδη ανέφερα, προϋποθέτει και συλλογική /συντονισμένη αντιμετώπιση, προκειμένου να περιορισθεί εγκαίρως η εξάπλωσή της. Για να είναι εφικτή η αντιμετώπισή της από τα κράτη, τόσο συνολικά όσο και επιμέρους, ειδικά όταν αφορά νέα ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία, επιβάλλεται μεταξύ άλλων η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας και του αρμόδιου Π.Ο.Υ σχετικά με τα καθημερινά κρούσματα, τους θανάτους οι οποίοι δεν θα υπήρχαν εάν δεν θα υπήρχε η πανδημία και τα ποιοτικά χαρακτηρίστηκα, σε κάθε χώρα/περιοχή, έτσι ώστε μεταξύ άλλων, κατόπιν σχετικής ανάλυσης και ερμηνείας να είναι εφικτή η εκτίμηση κινδύνου και ο κατάλληλος σχεδιασμός των τακτικών αντιμετώπισής της πανδημίας. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έχει συμβεί στην περίπτωση της COVID-2019, καθώς :

– η Κίνα, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η νέα ασθένεια, κορόιδεψε εξαρχής την παγκόσμια κοινότητα κρύβοντας στοιχεία και πληροφορίες και δίνοντας πλασματικά δεδομένα. (Στην αρχή μάλιστα, ούτε καν τους κατοίκους της δεν τους ενημέρωσε.)

– ο Π.Ο.Υ της έκανε πλάτες λέγοντας, την μια το απίστευτο ότι ο νέος ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Κίνα, αλλά σε άλλες χώρες δεν ξέρουμε τι κάνει (!), και την άλλη, ότι οι Κινέζοι με τα αυστηρά μέτρα τους (πράγματι πρωτοφανή στη παγκόσμια ιστορία), μπορούσαν να ανακόψουν την εξάπλωση της ασθένειας, παρότι αυτή είχε ήδη μεταναστέψει σε τουλάχιστον 23 χώρες σε όλο τον κόσμο και η Κομμουνιστική Κίνα δεν μπορούσε να ανακόψει ούτε την εξάπλωση από χώρα σε χώρα, ούτε την εξάπλωση εντός των άλλων χωρών.

– πολλές χώρες δεν είχαν καν την δυνατότητα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ ώστε να εντοπίσουν τα κρούσματα και να καταγράφουν όλους τους θανάτους που σχετιζόταν με την COVID-19 μαζί με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά

– ο επίσημος αριθμός των θανάτων τον οποίο ανακοίνωσαν αρκετά κράτη με δυνατότητα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ δεν αποτυπώνουν τη πραγματική κατάσταση, καθώς αφορούν κατά κάνονα μόνο εκείνους τους θανάτους εκ’ των εργαστηριακά διαπιστωμένων κρουσμάτων οι οποίοι έγιναν σε νοσοκομεία και είχαν ως άμεση αιτία την νέα ασθένεια, χωρίς εκείνους που έγιναν σε γηροκομεία ή/και στα σπίτια και χωρίς τους σχετιζόμενους με την COVID-19.

Οι περισσότερες δυτικές χώρες αναφέρουν σκοπίμως λανθασμένες καταστάσεις για εντυπωσιασμό ή απλά για μικροπολιτικούς λόγους (παρουσιάζοντας λιγότερους θανάτους δείχνουν οι ιθύνοντες στους ψηφοφόρους τους πόσο αποτελεσματικοί ήταν στην αντιμετώπιση της πανδημίας), Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Κίνας και Ιράν, αλλά και τα υβριδικά τύπου Τουρκίας, το κάνουν επειδή έχουν την συγκάλυψη στο αίμα τους, επειδή έχουν μανία να αποδείξουν στους πάντες ότι το δικό τους πολιτικό σύστημα είναι το καλό και η χώρα τους η “καλυτερότερη”, αλλά και επειδή συνήθως η μεγαλομανία και η εγωπάθεια των ηγετών τους είναι σχεδόν αρρωστημένη. Μερικές αφρικανικές και ασιατικές χώρες αλλά και όσοι βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες το κάνουν λόγω έλλειψης του όποιου ενδιαφέροντος για το θέμα, αλλά και λόγω των ελλείψεων που τους στερούν πραγματικά την δυνατότητα του όποιου ελέγχου και της όποιας καταγραφής και πάει λέγοντας. Είναι γεγονός ότι οι αριθμοί αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω από την Κίνα και λίγες ακόμα χώρες (εξαίρεση αποτελεί η Γαλλία η οποία τους έκανε ακορντεόν) και ενδέχεται να αναθεωρηθούν πάλι, αλλά δυστυχώς, σε ότι αφορά τους θανάτους, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι δεν ξέρουμε και ούτε θα ξέρουμε ποτέ, τον πραγματικό αριθμό τους. Ούτε των κρουσμάτων θα μάθουμε ποτέ αλλά για το παρελθόν αυτό δεν έχει πια σημασία. Γι΄αυτό άλλωστε παρακολουθώ και αναφέρομαι μόνο στην γνώστη έως τώρα θνησιμότητα (θάνατοι ανά εκατ. πληθυσμό), στον αριθμό ατόμων σε σοβαρή/κρίσιμη κατάσταση και όπου είναι εφικτό, στα στοιχεία από τα ληξιαρχεία.

Αυτή τη στιγμή λόγου χάριν, 9 Μαΐου 2020 και ώρα 07:25 GMT, η COVID-19 πλήγωσε 212 χώρες και αυτόνομες περιοχές, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 276.269, στα νοσοκομεία σε σοβαρή/ κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 48.711 άτομα, και εχθές, ακόμα ένα μικρό παιδί (5 ετών) πέθανε στη Νέα Υόρκη [source ,learn more, study] ενώ άλλα βρίσκονται στην εντατική. Η Ελλάδα έχει καταγράψει 150 θανάτους και βρίσκεται πολύ χαμηλά τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στη παγκόσμια κατάταξη και για πρώτη φορά στην ιστορία, το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ “κάτω από την βάση” αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Συγκεκριμένα, ο παγκόσμιος μέσος όρος των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμό είναι τώρα 35,4 ενώ η Ελλάδα, η οποία έχει 14, βρίσκεται 23 θέσεις πιο κάτω από την μέση και στην 65η θέση στην γενική κατάσταση. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται στη 36η θέση, με πολύ μικρότερη θνησιμότητα από το Βέλγιο, την Ιταλία την Μεγάλη Βρετανία, την Γαλλία, την Σουηδία, την Ολλανδία και την Ελβετία, οι οποίες έχουν πάνω από 200 θανάτους ανά εκατ. πληθυσμό, παρότι είχαν διαθέσιμο χρήμα για ότι και αν χρειαζόταν αλλά και πολύ καλύτερο υγειονομικό σύστημα από το δικό μας, που σημαίνει ότι είχαν την δυνατότητα να σώσουν περισσότερους από εμάς, ακόμα και υπό πίεση. Και όμως δεν τα κατάφεραν και οι ανθρώποι τους πέθαναν σαν τις μύγες (πρώτο έρχεται το Βέλγιο με 735, μετά η Ισπανία, η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία και τελευταία η Ελβετία με 211).

Σημειωτέο δε και το γεγονός ότι στην Ελλάδα, λόγω του περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων και των άλλων μέτρων που λήφθηκαν για την ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας, όχι μόνο ότι είχαμε ασύγκριτα μικρότερο αριθμό θυμάτων σε σχέση με πολλές άλλες χώρες και ότι το ήδη ταλαιπωρημένο ΕΣΥ δεν κατάρρευσε έτσι όπως επίσης έχει συμβεί σε άλλες πολύ πιο αναπτυγμένες σε αυτόν τον τομέα χώρες , ΑΛΛΑ είχαμε και “παράπλευρα οφέλη” . Το σημαντικότερο όλων είναι η μείωση των συνολικών θανάτων σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων χρόνων . Όπως μπορείτε να δείτε στα σχετικά διαγράμματα του EURONOMO, όπου καταγράφονται όλοι οι θάνατοι από όλες τις αιτίες σύμφωνα με τις ληξιαρχικές πράξεις 24 ευρωπαϊκών χωρών, όχι μόνο ότι από την έναρξη της πανδημίας δεν είχαμε έξαρση των θανάτων, αλλά αρχίζοντας από την 15η εβδομάδα (06–12 Απριλίου 2020) έως τώρα, είχαμε και λιγότερους, ενώ άλλες χώρες είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τον δικό τους μέσο όρο. [ Δελτίο EuroMOMO, Εβδομάδα 18, 2020 : Παρατηρήθηκε υπερβολική θνησιμότητα. Οι συγκεντρωτικές εκτιμήσεις θνησιμότητας από το δίκτυο EuroMOMO συνεχίζουν να δείχνουν ένα σημαντικά αυξημένο επίπεδο υπερβολικής θνησιμότητας όλων των αιτιών για τις συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες, σε μια χρονική περίοδο η οποία περιλαμβάνει μέρος της σεζόν της γρίπης καθώς και την έναρξη της πανδημίας COVID-19. Αυτή η συνολική περίσσεια θνησιμότητα (Excess mortality) οφείλεται σε μια πολύ σημαντική , υπερβολική αύξηση σε ορισμένες χώρες, ενώ άλλες χώρες δεν παρουσιάσαν το φαινόμενο της υπερβολής. Η περίσσεια θνησιμότητα παρατηρείται κυρίως στην ηλικιακή ομάδα ≥65 ετών, αλλά και στην ηλικιακή ομάδα 15-64 ετών.]

Όπως προκύπτει από τα πραγματικά περιστατικά, οι μειωμένοι θάνατοι στην Ελλάδα οφείλονται κυρίως στην μείωση των τροχαίων και των θανάτων από εποχική γρίπη, οι οποίοι στην εποχή των περιορισμών λόγω πανδημίας υπερκάλυψαν τους θανάτους από αυτήν την αιτία. Και δεν ξεκίνησαν ακόμα οι γέννες ! Τα παιδιά της “καραντίνας”, περισσότερα και αυτά σε σχέση με τον μέσο όρο άλλων ετών, θα έρθουν στη ζωή από τον Οκτώβριο – Νοέμβριο και μετά. Και σε μια μικρή και γερασμένη χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία έχει και μεγάλο πρόβλημα υπογεννητικότητας, ο κάθε θάνατος μετράει και η κάθε γέννα κάνει τη διαφορά.

Β.1 ΔΕΝ μας γελοιοποίησαν φορώντας μας μάσκες και γάντια στο άσχετο για να προστατευτούμε από τον ιό, αλλά αντιθέτως οι οδηγίες του Π.Ο.Υ και του ΕΟΔΥ ήταν να μη φορέσουμε μάσκα παρά μόνο εάν και εφόσον έχουμε διαγνωστεί οι ίδιοι με COVID-19 ή εάν φροντίζαμε έναν τέτοιο ασθενή. Οι οδηγίες για χρήση μάσκας δόθηκαν αργότερα, με την έναρξη της άρσης των προληπτικών περιοριστικών μέτρων, αλλά και πάλι δεν αφορούσαν το γενικό πληθυσμό. Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική μόνο για συγκεκριμένους επαγγελματίες και μόνο σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους όπως κομμωτήρια, λεωφορεία κλπ. Πουθενά αλλού. Συνεπώς, κανείς δεν μας φόρεσε μάσκα στο άσχετο, ούτε τότε, ούτε αργότερα. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν γελοιοποιείται κανείς αν φοράει μάσκα όταν κυκλοφορεί μια ίωση άκρως μεταδοτική. Οι περισσότεροι Ασιάτες τις φορούν συχνά λόγω περιβαλλοντικής μόλυνσης και πάντα σε περίπτωση πανδημίας ή επιδημίας και δεν γελάει κανείς. Περιττό να πω ότι κανείς και ποτέ δεν μας είπε να χρησιμοποιούμε γάντια.

Β.2 Για τα σαπούνια και τα αντισηπτικά τι να πει κανείς ;;; Αν δεν ήμουν βέβαιη ότι τα έχει 400, θα έλεγα να τον δει ιατρός.

Β.3 ΔΕΝ χρησιμοποιήσαν αστείες αναλύσεις, ΔΕΝ έβαλαν τα ΜΜΕ να παίξουν με τα μυαλά μας και ΔΕΝ έβαλαν συναδέλφους του ως αναμεταδότες να μας τρομοκρατήσουν

– οι αναλύσεις και οι μελέτες τις οποίες χρησιμοποιήσαν προερχόταν από έγκυρους επιστήμονες, από πανεπιστήμια και άλλες αξιόπιστες πηγές και ήταν πολύ σοβαρές. Αστείες ήταν μόνο οι δικές του δικαιολογίες και οι δικές του αναλύσεις.

– οι “αναμεταδότες” δεν ήταν συνάδελφοι του, αφού δεν ήταν ιδιωτικοί καρδιολόγοι, καινούριοι μάλιστα στο επάγγελμα, αλλά έμπειροι νοσοκομειακοί ιατροί, ακαδημαϊκοί με πλούσιο ερευνητικό έργο και επιστημονικές δημοσιεύσεις, με μάστερ και πραγματικά διδακτορικά ! Ούτε ο κ. Πατούλης τον οποίο θεωρεί μάλλον αναμεταδότη διότι αλλιώς δεν θα τολμούσε να διαφωνήσει μαζί του, δεν είναι συνάδελφος με ίδια επιστημονική κατάρτιση όπως έλεγε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Kifisia News, καθώς δεν αποφοίτησε ως νοσηλευτής από Ιταλικό πανεπιστήμιο αλλά ως ιατρός από Ελληνικό πανεπιστήμιο, δεν είναι καινούριος στο επάγγελμα και έχει διδακτορικό. Επίσης, είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, εκλεγμένος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, δήμαρχος και έπειτα περιφερειάρχης, με πλούσιο συγγραφικό, εκδοτικό και κοινωνικό έργο και πολλά άλλα. Να θυμίσω ότι ο Φαίδων Βόβολης ούτε δημοτικός σύμβουλος δεν κατάφερε να εκλέγει και ότι δεν δημοσίευσε τίποτα πάρα μόνο σχόλια στο fb ;;;

Έπειτα, οι φερόμενοι ως αναμεταδότες δεν τρόμαζαν κανέναν. Απλά ενημέρωναν το κοινό έτσι όπως είχαν άλλωστε, επαγγελματική ή/και ηθική υποχρέωση να κάνουν ΚΑΙ στο κάτω κάτω της γραφής, όποιος δεν ήθελε να ακούσει “για να μην τρομάξει”, μπορούσε απλά να αλλάξει κανάλι ή να κλείσει την τηλεόραση.

Μάλιστα, στην δική μου παρέα εκείνη την εποχή δεν συζητάγαμε σχεδόν καθόλου για την πανδημία αλλά για τα γεγονότα στον Έβρο και πως να κερδίσουμε τον πόλεμο προπαγάνδας που μας είχε κηρύξει παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα η Τουρκία, διότι δυστυχώς, παρότι βασιζόταν σε απίστευτα γελοίους και παιδιάστικους ισχυρισμούς αλλά και σε στημένα βίντεο και φωτογραφίες, αρκετά διεθνή μέσα πιστεύαν αυτές τις μπούρδες και κατηγορούσαν τη “φασιστική” Ελλάδα για “έκτροπα” κατά των καημένων “προσφύγων” τους οποίους αδίκως δεν άφηνε να εισβάλουν στο έδαφός της και ας ήταν και ύποπτοι φορείς του νέου κορονοϊού.





justiceforgreece@justiceforgreec
· Mar 12, 2020








justiceforgreece@justiceforgreec


https://twitter.com/kontologis/status/1236576119165460486?s=20 …
Κοντολογίς@kontologis


MUST WATCH:TRTreporter “comes under fire” on Greek borders. Witness how staged this is: illegal immigrants laughing & most still standing as if they are bulletproof(??) whilst others cheer, trolling his charade.#TurkishPropaganda #IStandWithGreece






2:16 AM - Mar 12, 2020
Twitter Ads info and privacy
See justiceforgreece's other Tweets






Βασικά, το θέμα της πανδημίας αρχίσαμε σιγά σιγά να το παρακολουθήσουμε και να το συζητήσουμε, καμιά εβδομάδα αφού έφτασαν οι ενισχύσεις από την FRONTEX. Συγκεκριμένα, ενημερωνόμασταν συνεχώς για το θέμα και παρακολουθούσαμε τακτικά τις εξελίξεις, τηρούσαμε τους κανόνες πανδημίας όπως τους κάνονες οδικής κυκλοφορίας, προσπαθούσαμε να βρούμε για μας και γα τους άλλους πρακτικές λύσεις στα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας και αναρωτιόμασταν αν η γενιά μας η οποία μέχρι τώρα είχε σταθεί τυχερή, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτή την ασθένεια και να αξιοποιήσει προς όφελός της τα όποια διδάγματα και τις όποιες νέες εμπειρίες. Ούτε φόβος, ούτε τρόμος. Μια συγκρατημένη ανησυχία ικανή να μας κρατήσει σε σχετική εγρήγορση και τίποτα παραπάνω. Βρεθήκαμε με ένα πρόβλημα μπροστά μας και απλά προσέχαμε, συζητάγαμε τι μπορούμε να κάνουμε και φιλοσοφούσαμε.

Γ.1 Μας κοροϊδεύουν, μας τρομοκρατούν, καταστρέφουν την οικονομία και τα πάντα όλα, απλά και μόνο για να επιβάλουν με νόμο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το νέο κορονοϊό

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αφού δέχεται και τεκμηριώνει στο κείμενο του ότι υπάρχει μια νέα ίωση η οποία δεν έχει ούτε θεραπεία ΟΥΤΕ ΕΜΒΟΛΙΟ και σκοτώνει γι΄αυτό πολλούς, φτάνει στο απίστευτο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση και τα τσιράκια της καταπολεμούν την πανδημία για να εμβολιάσουν υποχρεωτικά, τη κυρά Σούλα από τη Κηφισιά! Και ερωτώ εγώ, ποιος κοροϊδεύει ποιον και γιατί ;;;

Αναλυτικά:

– για τον νέο κορονοϊο δεν υπάρχει εμβόλιο και ούτε ξέρουμε ακόμα εάν θα υπάρξει ποτέ, καθώς και για άλλους ιούς, ανάμεσα τους και δυο συγγενικούς κορονοϊούς (των νόσων SARS και MERS) δεν έχει παρασκευαστεί. Όλα αυτά τα γνώριζε καλά ο συντάκτης της διαμαρτυρίας, αλλά ξέροντας ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τέτοιες λεπτομέρειες, συσχέτισε όλη την θεωρία του με τον εμβολιασμό για να δικαιολογήσει κάπως την πρωτοβουλία του και να τσιμπήσει οπαδούς από το κίνημα κατά των εμβολίων. Πέραν τούτου, εάν και εφόσον θα βρεθεί τελικά εμβόλιο, δεν σημαίνει ούτε θα είναι υποχρεωτικό επειδή το είδε ο Βόβολης στο φλιτζάνι του καφέ .

– καμία κυβέρνηση δεν προσπαθούσε να καταστρέψει την οικονομία αλλά αντιθέτως, με διάφορα μέτρα προσπαθούσαν όλες να νικήσουν την πανδημία η οποία μπορεί να καταστρέψει την οικονομία.

– με τα μέτρα περιορισμού της έκτασης της πανδημίας, περιορίζεται αυτομάτως και η έκταση των όποιων αρνητικών συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία, στην κοινωνία και σε άλλους τομείς.

– σε ότι αφορά την δική μας οικονομία, θυμίζω ότι επηρεάζεται αμεσότατα από την παγκόσμια οικονομία την οποία δεν ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση και δεν έβλαψε με τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων εντός της Ελλάδας. Θυμίζω επίσης ότι για την ώρα, αυτή η οικονομία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, δηλαδή από την αγοραστική δύναμη των υποψήφιων πελατών και από την δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησής τους. Σε περίοδο πανδημίας όμως, την μετακίνηση για λόγους αναψυχής στο εξωτερικό, δεν πρόκειται να την επιτρέψουν οι κυβερνήσεις των χωρών από όπου περιμένουμε πελατεία και ούτε να τη δεχτεί η δική μας κυβέρνηση, εάν δεν λυθεί πρώτα σε ικανοποιητικό βαθμό το θέμα της πολύ μεταδοτικής αυτής ασθένειας για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Συνεπώς, η τύχη μας εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας και η λύση για την οικονομία μας είναι να σταματήσει η πανδημία. Με απλά λόγια, η λύση είναι η εύρεση θεραπείας, η εύρεση εμβόλιου και ο εμβολιασμός, καθώς και η εύρεση νέων πηγών εθνικού εισοδήματος έτσι ώστε να μην έχουμε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι και να κινδυνεύουμε έτσι από την όποια πανδημία ή άλλη διαταραχή του παγκόσμιου γίγνεσθαι.

Ποια ήταν όμως η πρόταση του παρεμβατικού καρδιολόγου ;;; Τι έπρεπε δηλαδή κατά την επαγγελματική του γνώμη να γίνει από την αρχή για να μην καταστραφούμε οικονομικά ;;; Να είχε αγνοηθεί η νέα ασθένεια η οποία προσθέτει θανάτους στους ήδη αναμενόμενους από εποχική γρίπη και άλλες αιτίες, να μην προστατέψει κανείς τον εαυτό του και ούτε τους άλλους με τη χρήση μάσκας για να μην γελοιοποιηθεί, να μην εμβολιαστεί , να μην περιοριστεί καμία μετακίνηση όσο άσκοπη και αν ήταν , να μην κλείσουν τα σύνορα με την Μεγάλη Βρετανία, την Τουρκία και άλλες χώρες με μεγάλη διασπορά του ιού, να κάνουμε ότι κάνουμε πάντα και τέλη Δεκεμβρίου αρχές Ιανουαρίου 2021, να κάνουμε την ανάλυση της πανδημίας και τον απολογισμό, διότι “ στατιστική γίνεται στην ιατρική ΜΟΝΟΝ σε ετήσια βάση”. Πως ακριβώς μεταφράζεται η πρόταση του αυτή ;;;

Γ.2 ΔΕΝ θα ενωθούμε ποτέ μαζί του και για κανένα λόγο, δεν θα ενωθούμε ούτε με άλλους παραβάτες και εάν η Πολιτεία του επιτρέπει να συνεχίζει να είναι καρδιολόγος, ψυχίατρος και πνευματικός ΚΑΙ ΕΑΝ βρει πελατεία, ας συνεχίσει τις δραστηριότητες του αυτές

Η αντίσταση και η ανυπακοή στους νόμους που είχαν θεσπιστεί με σκοπό τον περιορισμό της πανδημίας, της προστασίας του ΕΣΥ και της ανθρώπινης ζωής, ήταν ο πραγματικός σκοπός για τον οποίο συντάχτηκε, δημοσιεύθηκε και διακινήθηκε το κείμενο. Όχι η αποφυγή ενός μελλοντικού και αβέβαιου, υποχρεωτικού κιόλας, εμβολιασμού. Και για να πετύχει όσο “καλύτερο” αποτέλεσμα, προσπάθησε ο επεμβατικός καρδιολόγος να μας πιάσει στο φιλότιμο, λέγοντας μας να μην διχαστούμε οι Έλληνες μεταξύ μας, και όσοι φοβόμαστε, να δείξουμε κατανόηση στους λίγους που δεν φοβούνται. Δηλαδή, οι υπεύθυνοι και νομοταγείς πολίτες να είμαστε συγκαταβατικοί με τους λίγους ανεύθυνους παραβατικούς, έτσι ώστε να μπορέσουν να δράσουν ανενόχλητα οι ενδεχόμενοι οπαδοί του, χωρίς να τους σταθούμε εμπόδιο !

Πέραν τούτου, οι νόμοι στους οποίους θα του άρεσε να δείξουμε ανυπακοή, δεν αποτελούσαν καν παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς παρόμοιοι είχαν επιβληθεί την ίδια εποχή στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, σε πολλές ευρωπαϊκές αλλά και σε χώρες από τις άλλες ηπείρους, είτε είχαν ελάχιστα κρούσματα, είτε πάρα πολλά. Στην Κίνα λχ. ήταν τότε σε ισχύ η μεγαλύτερη καραντίνα στην ιστορία της ανθρωπότητας και τα αποτελέσματα ήταν εμφανέστατα θετικά. Λίγο πολύ το ίδιο ίσχυε και για άλλες ασιατικές χώρες, οι οποίες λόγω προηγούμενης εμπειρίας στην αντιμετώπιση των πανδημιών αντέδρασαν αμέσως και γλιτώσαν με πολύ λίγα θύματα. Συνεπώς, η πρόταση του δεν ήρθε “στο άσχετο” αλλά μαζί με τις πρώτες αποδείξεις της αποτελεσματικότητας των περιοριστικών μέτρων.

Δ.1 Σε αυτό έχει δίκιο: “Δεν μιλάμε για θεωρίες συνωμοσίας εδώ”. Και όντως έτσι είναι, διότι σε μια συνωμοσία συμμετέχουν ολίγοι ενώ στην δική του συμμετέχουν όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο.

Δ. 2 Ο κύριος Σωτήρης Τσιόδρας (1965), στον οποίο αναφέρθηκε με προσβλητικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς, μεταξύ άλλων και για να κλέψει λίγο από την δόξα του, είναι ακαδημαϊκός, μάχιμος νοσοκομειακός ιατρός με μεγάλη πείρα στην καταπολέμηση των ασθενειών σε Ελλάδα και εξωτερικό, παλιός παθολόγος και λοιμωξιολόγος ο οποίος από το 2001 έχει τις σχετικές άδειες ασκήσεως των επαγγελμάτων αυτών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, καθώς και ένα Μεταπτυχιακό στις Ιατρικές Επιστήμες από το Harvard. Επίσης, από το 2003 έχει και ένα διδακτορικό λοιμωξιολογίας το οποίο πήρε με άριστα, έχει πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων(cv) , έχει βραβεύσεις, διακρίσεις και 27 σελίδες βιογραφικό, ενώ ο Φαίδων Βόβολης το΄χει καμάρι ότι αποφοίτησε από το παλιότερο πανεπιστήμιο της Ιταλίας, λες και το ίδρυσε ο ίδιος ! Εδώ ταιριάζει μάλλον η παροιμία: Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια !

Δ.3 Πριν 2 μήνες, δηλαδή τον Ιανουάριο 2020 όταν η νέα ασθένεια δεν είχε καν όνομα, όλος ο πλανήτης άλλα έλεγε !

Δ.4 ΔΕΝ είναι αυτονόητο ότι λόγω φόβου και άγνοιας εκατομμύρια άνθρωποι αποφασίσαν αυτόβουλα να ριχτούν στην μάχη κατά της πανδημίας , και ΔΕΝ έχει κανένα λόγο να τους κατανοεί και να τους συγχωρεί

Η αλήθεια είναι ότι :

– είναι αυτονόητο ότι χρησιμοποιώντας την απλή κοινή λογική, οι πάντες αποφάσισαν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να περιορίσουν την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας, να βρουν λύσεις στα όποια προβλήματα προκαλούσε, να συνεισφέρουν όπου μπορούν, να βρουν θεραπεία και εμβόλιο κλπ

– στην Ελλάδα ήμασταν εκατομμύρια (10), αλλά το ίδιο συνέβαινε παντού σε δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται : τα μέλη όλων σχεδόν των κυβερνήσεων και πολλών αντιπολιτευτικών κόμματων , “απλοί” πολίτες όλων των εθνικοτήτων, πανταχού επιστήμονες όλων των κλάδων, εργαστήρια, επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, νοσοκομεία, ιδρύματα, καλλιτέχνες και προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας (Lady Gaga, Stevie Wonder, Rolling Stones, Jennifer Lopez, Paul McCartney, Tom Hanks, Lionel Messi, Mick Jagger, Beyonce, Sarah Jessica Parker, Robert De Niro, Oprah Winfrey, David Beckham και πάει λέγοντας ), σχεδιαστές μόδας, πρωταθλητές και ολυμπιονίκες, φιλόσοφοι, δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι και ρεπόρτερ, φοιτητές, συνταξιούχοι ιατροί, ποιητές, gammers, DJ’s και πολλοί άλλοι. Όλους αυτούς όμως δεν μας κατηγορεί. Και δεν το κάνει επειδή μας θεωρεί ηλίθιους. Δηλαδή επειδή πιστεύει ότι λόγω ηλιθιότητας δεν μπορούμε να δούμε την πραγματικότητα και τον παράδεισο που θα ζούσαμε εάν δεν θα είχαν περιοριστεί οι άσκοπες μετακινήσεις και δεν θα είχαν κλείσει κάποια σύνορα. Προφανώς, πανηλίθιοι πρέπει να είναι και ο Διονύσης Σαββόπουλος , αλλά κυρίως οι Έλληνες εφοπλιστές και λοιποί επιχειρηματίες οι οποίοι έβαλαν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να ενισχύσουν την Ελληνική κυβέρνηση στην μάχη με την πανδημία και να συμμετέχουν έτσι στην καταστροφή της οικονομίας χωρίς να καταλαβαίνουν ότι έτσι θα καταστραφούν και οι ίδιοι.

Κύριε εισαγγελέα

Παρότι από όλα τα προαναφερόμενα, όλο το ελληνικό διαδίκτυο γνώριζε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα ακόλουθα :

– ότι η πανδημία αφορά ολόκληρο πλανήτη και όχι μια χώρα (το λέει η λέξη και το άκουγαν καθημερινά στο δελτίο των 18¨00 όταν ενημερωνόμασταν για την συνολική κατάσταση και όχι μόνο για εκείνη στην Ελλάδα)

– ότι ασιατικές χώρες οι οποίες επέβαλαν περιοριστικά μέτρα πριν από εμάς είχαν πολύ καλά αποτελέσματα

– ότι δεν μας έκλεισε κανείς μέσα ποτέ

– ότι το ίδιο το όνομα της νέας ασθένειας δεν είναι “γρίπη”

– ότι από εποχική γρίπη ο κόσμος προστατεύεται μέσω ετήσιου εμβολιασμού

– ότι ποτέ η ιατρική κοινότητα δεν έθεσε σε απομόνωση τις ευπαθείς ομάδες

– ότι σε 5 μήνες οι νεκροί λόγω εποχικής γρίπης ήταν στην Ελλάδα μερικές δεκάδες και όχι χιλιάδες [ 27.02.2020 Θερίζει η εποχική γρίπη: 77 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη 05.03.2020

Στους 83 οι νεκροί από την εποχική γρίπη 12.03.2020 Στους 90 οι νεκροί από την εποχική γρίπη 19.03.2020Εποχική γρίπη: Στους 94 οι νεκροί στην Ελλάδα ]

– ότι όσοι και να είναι τελικά οι νεκροί από την νέα ασθένεια, ο αριθμός τους δεν αφαιρείται αλλά προστίθενταιστους συνηθισμένους ετήσιους θανάτους από άλλες αιτίες όπως καρκίνος, τροχαία, καρδιοπάθειες, εποχική γρίπη, αυτοκτονίες κλπ

– ότι σε μια μικρή χώρα με τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας όπως η Ελλάδα ο κάθε επιπλέον θάνατος μετράει

– ότι δεν μας υποχρέωσε κανείς να φοράμε μάσκες και “στο άσχετο” δεν φόραγε κανείς

– ότι δεν υπήρχαν τρομοκρατημένοι άνθρωποι αλλά μόνο προσεκτικοί, στενοχωρημένοι για όσα συμβαίναν σε άλλες χώρες και κάπως ανήσυχοι για την τύχη των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό

– ότι το fb δεν λογοκρίνει κανέναν αλλά μέσω της επιβολής όρων χρήσης και προσωρινού ή μόνιμου αποκλεισμού των παραβατών, απλά προστατεύει τα συμφέροντα του και τα δωρεάν προϊόντα τα οποία προσφέρει

– ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν αποτελεί δικαίωμα αλλά ποινικό αδίκημα

– ότι η Τουρκία μας είχε κηρύξει ανορθόδοξο/ ασύμμετρο πόλεμο και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποσταθεροποιήσει τη χώρα

από το βραδύ της 23ης Μαρτίου 2020, αρκετοί δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι και διαχειριστές ιστολογιών και ιστοσελίδων (ακόμα και εξειδικευμένων σε ιατρικά θέματα), δημοσίευσαν το κείμενο διαμαρτυρία τουλάχιστον μια φορά, λες ότι ζούσαν σε άλλο πλανήτη και δεν είχαν γνώση της πραγματικότητας και των προβλημάτων που μπορούσαν να προκληθούν. Μάλιστα, η αναπαραγωγή του κειμένου συνεχίστηκε και αφού αρκετοί σχολιαστές είχαν δώσει τα σωστά στοιχεία, αφού είχε παρέμβει ο ΙΣΑ και το κείμενο είχε ταξινομηθεί στη κατηγορία “παραπληροφόρηση” από το ιστολόγιο Ελληνικά Hoaxes καθώς και αφού ο Νίκος Μαστοράκης και άλλοι ζήτησαν να παρεμβεί Εισαγγελέας.

Πέραν τούτου,

και παρότι ο ίδιος ο Φαίδων Βόβολης ανέφερε στο λογαριασμό του στο fb (όπου οι περισσότεροι είχαν μπει να συλλέξουν πληροφορίες ή να αντιγράψουν κάτι), ότι είναι απόφοιτος νοσηλευτικής σχολής και σε αρκετά άλλα σημεία ότι είναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών (ο Θεός ξέρει αν πράγματι είναι έστω και αυτό) και παρότι όλες οι πληροφορίες από όπου προέκυπτε ότι είναι καινούριος στο επάγγελμα υπήρχαν στο διαδίκτυο ώστε ο καθένας να κάνει τη σχετική διασταύρωση προς επαλήθευση της πληροφορίας πριν την δημοσιεύσει, σχεδόν όλοι όσοι αναπαρήγαν το κείμενο από μόνο του (χωρίς την ανακοίνωση του ΙΣΑ), για να είναι πιο πειστικοί, παρουσίασαν τον συντάκτη του ως Διδάκτωρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως “πετυχημένος επιστήμων στον χώρο της καρδιολογίας με έντονη επαγγελματική δραστηριότητα” ή με ιδιότητες που εφηύραν οι ίδιοι, όπως “ Καθηγητής Ιατρικής”, “Διδάκτορος Καρδιοχειρουργικής”, κλπ. Κάποιοι μάλιστα ενσωμάτωσαν ολόκληρο το διαφημιστικό από το doctoranytime ή από αλλού, διότι ΑΛΛΟ πράγμα να πει κάτι ένας νεόκοπος καρδιολόγος άσχετος κιόλας με την επιδημιολογία, την λοιμοξιολογία και τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται και ΑΛΛΟ να βγάζει λόγο και να διαμαρτυρείται μια μεγάλη προσωπικότητα του ιατρικού χώρου !

oneirosky.blogspot.com



Ταυτόχρονα,

κάποιοι άλλοι ανέλαβαν την διάδοση των δημοσιευμάτων προς πάσα κατεύθυνση μέσω email, προσπαθώντας και αυτοί με το δικό τους τρόπο να πείσουν τους αποδέκτες για την ορθότητα των ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΨΕΥΔΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ Βόβολη, έτσι ώστε να συνεχιστεί η αναδημοσίευση, ή με όποιο άλλο τρόπο, διάδοση του κειμένου και να δημιουργηθεί όσο δυνατόν μεγαλύτερη αναστάτωση. Δείτε ενδεικτικά τα μηνύματα στα οποία απάντησα από 24 Μαρτίου το βραδύ. Δείτε επίσης τις αναρτήσεις των ιστολογιών ygeia-sos και loutrakiodusseas από όπου προκύπτει ότι ένας από τους αναμεταδότες ήταν και ο Βόβολης :


“ΓΚΡΕΜΙΣΕ” ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΙΟ Ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΦΑΙΔΩΝ ΒΟΒΟΛΗΣ!

13 ώρες άντεξε η ελευθερία λόγου στη χώρα μας..ευχαριστώ για το’κατέβασμα’.

Φαιδων Βοβολης

Ο φόβος είναι ο εχθρός.

Προχωράμε ενωμένοι!

«Γροθιά» στο κατεστημένο των ΜΜΕ και της παγκόσμιας τάξης σε σχέση με τον κορωναϊό έριξε ο γνωστός καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης. …..

…… Έλληνες, να παραμείνετε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Μόνον αυτό λέω. Φαιδων Βοβολης

αναδημοσιεύσεις: dionios, helleniclegion,



Κύριε Εισαγγελέα

Μετά τη μαζική διάδοση της διαμαρτυρίας / κάλεσμα σε αντίσταση και ανυπακοή, η οποία ο απλός κόσμος νόμιζε ότι προέρχονται από μεγάλη προσωπικότητα του ιατρικού κόσμου, δεν άκουσα μόνο εγώ ανθρώπους οι οποίοι είχαν πειστεί από τους αληθοφανείς ψεύτικους ισχυρισμούς του Φαίδωνα Βόβολη. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν πάρα πολλοί εκείνοι στα αυτιά των οποίων οι ισχυρισμοί ακουγόταν βάσιμοι και αληθινοί, αλλά ήταν αρκετοί για να κάνουν ζημία. Όπως προκύπτει από τα πραγματικά περιστατικά, μετά από μια εβδομάδα άρχισαν να εμφανίζονται στα ΜΜΕ διαμαρτυρίες πολιτών και δηλώσεις οι οποίες χρησιμοποιούσαν τις ίδιες περίπου εκφράσεις. Αργότερα, με την έναρξη της σταδιακής άρσης των μέτρων, αυτά τα φαινόμενα αυξήθηκαν και οδήγησαν ακόμα και σε λίγα μικροεπεισόδια, αλλά δεν θα τα αναφέρω για να μην τα διαφημίσω. Άλλωστε, λόγω ιδιότητας, είναι δεδομένο ότι τα γνωρίζεται καλύτερα από εμένα και από τον καθένα. Θεωρώ επίσης δεδομένο ότι γνωρίζεται πολύ καλά και τους πολλαπλούς κινδύνους που εγκυμονούν τέτοια γεγονότα και έτσι δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.

Κύριε Εισαγγελέα

Για μένα, ως μη νομικός, τα πράγματα είναι απλά: Το υπέρτατο δικαίωμα του ανθρώπου είναι το δικαίωμα στη ζωή διότι χωρίς ζωή κανένα άλλο δικαίωμα δεν υφίσταται. Ούτε το δικαίωμα στην ελευθερία, ούτε στην εργασία, ούτε κάποιο άλλο. Κατ΄επέκταση, η πρωταρχική υποχρέωση των κρατών είναι η προστασία αυτού του δικαιώματος και ευτυχώς, για την ώρα, το δικό μας το εκπλήρωσε με το παραπάνω. Συγκεκριμένα, όταν πέρασε το κατώφλι της χώρας η άγνωστη μολυσματική ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία και η οποία είχε απλωθεί ραγδαία από μια μόνο πόλη της μακρινής Κίνας σε όλο τον πλανήτη, το δικό μας κράτος έκανε τι έκανε και μέχρι τώρα αντί να έχουμε πολύ περισσότερους θανάτους από αυτούς που έχουμε συνήθως, έτσι όπως έγινε σε υπερβολικό βαθμό μάλιστα αλλού στην Ευρώπη και στον κόσμο, εμείς είχαμε περίπου τους ίδιους ή και λιγότερους. Επειδή όμως, κράτος είμαστε και εμείς όλοι μαζί, και επειδή το δικαίωμα του ενός αποτελεί για τους άλλους υποχρέωση σεβασμού, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί δεν έχουμε το δικαίωμα να θέσουμε ζωές σε κίνδυνο, αλλά υποχρέωση να τις προστατέψουμε κιόλας αν μπορούμε. Και αυτό ακριβώς κάναμε σε αυτή τη περίπτωση ως κοινωνία: με την συμπεριφορά μας προστατέψαμε παθητικά ο ένας τη ζωή του άλλου και μάλιστα, οι περισσότεροι από εμάς συμμετείχαμε και ενεργά σε αυτή την επιτυχημένη προσπάθεια, αφιερώνοντας ανάλογα με τις δυνατότητες και τη θέση την οποία έχουμε στη κοινωνία, χρήμα, χρόνο, γνώσεις και ενέργεια, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την δημιουργία προϋποθέσεων που ενδέχεται να μας προσφέρουν κάποιες καλές πιθανότητες και για την συνέχεια.

Κύριε Εισαγγελέα,

Όταν την ώρα που μια πανδημία σαρώνει τον πλανήτη αφήνοντας πίσω εκατόμβη νεκρών, βλέπω έναν ιατρό, ο οποίος ορκίστηκε να σώσει ζωές ότι διαμαρτύρεται επειδή κάποιοι άλλοι προσπαθούν να κάνουν ότι ορκίστηκε να κάνει και ο ίδιος, το μόνο που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι αυτός ο άνθρωπος θέλει πτώματα. Πολλά πτώματα.

Και όταν βλέπω τον ίδιο άνθρωπο να προσπαθεί να πείσει κόσμο να διαμαρτυρηθεί και να αντιδρά χωρίς κανένα απολύτως λόγο, την ώρα που καταβάλλονται από το εξωτερικό προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας, το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι θέλει και αυτός το ίδιο. Ακόμα περισσότερο δε, αν βλέπω κιόλας οπαδούς ή και συνεργάτες του να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τεχνητά το κατάλληλο κλίμα, προτείνοντας λόγου χάριν σε εμάς να επαναστατούμε , να ρίξουμε τη κυβέρνηση και άλλα παρόμοια και στον “αρχηγό” να ζητήσει ότι θέλει και θα το έχει, διότι “είμαστε όλοι μαζί και έτοιμοι ” ώστε να μην επικρατήσει η κυβερνητική βούληση κλπ.

Δεν ξέρω αν έχω απόλυτο δίκιο για τα κίνητρά του, ούτε αν ήταν μόνο αυτά και ούτε που εντάσσονται νομικά πράξεις οι οποίες έχουν τέτοιο σκοπό, αλλά ερμηνεύοντας τα όσα έκανε ο Φαίδων Βόβολης, δεν βλέπω άλλη εξήγηση. Πάντως, για να κατασκευάσει κάποιος ψεύτικες ειδήσεις για τόσο σοβαρά θέματα όπως η πανδημία και ο εμβολιασμός, να τις διαδίδει σε μεγάλη κλίμακα, να έχει υποστηρικτική ομάδα κλπ, είναι σίγουρο ότι κάπου αποσκοπεί. Αλλιώς δεν θα το έκανε. Και ούτε βοήθεια θα είχε για κάτι ασήμαντο ή /και προσωπικό.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Σας καλώ να ελέγξετε όλα όσα ανέφερα σε αυτό το κείμενο σε συνάρτηση και με όλα τα επισυναπτόμενα και σε περίπτωση που προκύπτουν οι απαραίτητες ενδείξεις τέλεσης αυτεπάγγελτα διωκόμενων ποινικών αδικημάτων, έτσι όπως εγώ νομίζω , να τις ερευνήσετε και να φροντίσετε για την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπατειών.

Ευχαριστώ

Χριστίνα Σαλεμή

justiceforgreece.wordpress

4 σχόλια:

  1. Απίστευτο κείμενο ή μάλλον σεντόνι.
    Μερικές απορίες:
    Γιατί αναμιγνύει τα γεγονότα του Έβρου με την καταγγελία που θέλει να κάνει εναντίον του Βοβολη? Για να προσδώσει δραματικότητα, αλλα και ειδεχθή φύση στις ενέργειες του Β., πλαστή βεβαίως?
    Πού φυλάσσονται τόσα λεπτομερή στοιχεία από την όλη δράση του στοχευόμενου προσώπου, τόσο τη διαδικτυακή, όσο και την ακαδημαϊκή και επαγγελματική και πώς απέκτησε πρόσβαση σε αυτά η καταγγέλλουσα?
    κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά ερωτήματα θέτεις. Επίσης να θέσω και εγώ ένα ακόμα ερώτημα.

      Αναρωτήσου το αυτονόητο που είναι ένα γενικό ερώτημα: πως κατάφερε να κάνει αυτήν την νομική έρευνα που έχει κάνει, μάλιστα χωρίς να είναι νομικός; Πώς κατάφερε να καλύπτει τις απαιτούμενες ατέλειωτες εργατοώρες που δεν βγαίνουν από έναν άνθρωπο;

      Διαγραφή
  2. Αν ένας εισαγγελέας εκινείτο αυτεπάγγελτα εναντίον του Βόβολη, θα
    φαινόταν σαν κρατική δίωξη, ενώ τώρα ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να
    κάνει απλώς το καθήκον του.
    Τώρα λοιπόν που χρειάστηκε, επιστράτευσαν τον κατάλληλο άνθρωπό τους με το προσωπείο του πάθους για τα νομικά ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρίες και κύριοι "ανώνυμοι" το διαδίκτυο περιέχει τεράστιο όγκο πληροφοριών, εάν κάποιος που γνωρίζει να ψάχνει θέλει να κάνει μια σχετική έρευνα, μπορεί να βρει σχεδόν τα πάντα και μάλιστα σε λίγο χρόνο.
    Το πρόβλημα είναι πόσοι μπλόγκερ και ιστολόγια έψαξαν να δουν την αλήθεια, πόσοι διέδωσαν ψευδής ειδήσεις ή θα έλεγα ανυπόστατες ειδήσεις μη τεκμηριωμένες, μόνο και μόνο γιατί αυτές θα περνούσαν την άποψη τους, για να ανεβάσουν τα κλικ τους στις δημοσιεύσεις τους ή για να δημιουργήσουν ένταση....
    (Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που καταλάθος αναδημοσίευσαν ένα κείμενο και σε εμάς έχει τύχη και όταν το διαπιστώσαμε το αποσύραμε.)

    Στα σχόλια σας, φίλοι "ανώνυμοι¨δεν είδαμε κάποια αντιπαράθεση σε όσα αναφέρονται στο κείμενο, μονάχα την απορία σας πως βρέθηκαν τόσα στοιχεία και την υπόνοια ότι ο συγγραφέας αυτού είναι βαλτός από την κυβέρνηση.

    Το ιστολόγιο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν συμφωνεί πάντα σε όσα αναγράφονται στα κείμενα των αναρτήσεων του από άλλους, μόνο σε όσα συντάσσονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου.

    Στα πλαίσια της εναλλακτικής ενημέρωσης που παρέχουμε στους αναγνώστες μας, δημοσιεύουμε ότι είναι χρήσιμο για να πάρουν μια ορθή θέση σε όσα όλους μας ανησυχούν. Έτσι έχουν δημοσιεύσει και κείμενα που εναντιώνονται στις κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά έχουμε χρέος και το αντίθετο. Δηλαδή υπάρχει ο λόγος και ο αντίλογος, έτσι μονάχα μπορούμε να αποκτήσουμε μια σωστή τεκμηριωμένη άποψη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)