Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Microsoft: Θα αντικαταστήσει δημοσιογράφους με «ρομπότ»

Θα αντικαταστήσει δημοσιογράφους με «ρομπότ»
Στην αντικατάσταση δεκάδων δημοσιογράφων οι οποίο εργάζονται στην ιστοσελίδα της Microsoft από προηγμένα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης που θα επιλέγουν τις προ δημοσίευση ειδήσεις, θα προχωρήσει η Microsoft, όπως ανέφεραν πηγές με γνώση του θέματος στους Seattle Times.
«Όπως όλες οι εταιρείες, αξιολογούμε τις δραστηριότητές μας σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες επενδύσεις σε ορισμένα μέρη και, από καιρό σε καιρό, στην αναδιάταξη άλλων Αυτές οι αποφάσεις δεν
είναι αποτέλεσμα της τρέχουσας πανδημίας», ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος της Microsofto. 
Περίπου 50 παραγωγοί ειδήσεων που έχουν συμβόλαιο με την εταιρεία θα χάσουν την δουλειά τους στο τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Seattle Times, αλλά μια ομάδα από δημοσιογράφους πλήρους απασχόλησης θα παραμείνει. Είκοσι επτά από αυτούς απασχολούνται από το PA Media του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει ο Guardian.
Η Microsoft είναι μια από τις πολλές εταιρείες τεχνολογίας που πειραματίζονται με μορφές της λεγόμενης «ρομποτικής δημοσιογραφίας» για τη μείωση του κόστους. Και η Google επενδύει επίσης στη σχετική τεχνοιλογία. 

Σχόλιο από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:
κοντοφθάνει ο καιρός που όλα τα λαμόγια θα έχουν αντικατασταθεί από ρομπότ - τεχνητής νοημοσύνης, όπως δημοσιογράφοι, δικαστές, πολιτικοί κλπ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)