Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Δύο Πασχαλιές φέτος;;;;ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ!(Βίντεο)

Είμαστε πλήρεις! Περάστε αργότερα!

Αντισταθείτε στη γελοιοποίηση της Εκκλησίας, πριν είναι αργά!
==π.Δ… ΟΤΑΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ  ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ;;;
Ι.Σ. Εκκλησία της Ελλάδος: Θα γιορτάσουμε Πάσχα στις 26 Μαΐου..


Λέτε; Ήρθαν τα χρόνια και οι καιροί;




Για όσους δεν κατάλαβαν να παραθέσω την προφητική ρήση του Πατροκοσμά…



«Τό ποθούμενον θά ἔρθη ὅταν θαρθοῦν δύο πασχαλιές μαζί».



Αδέρφια, είτε είναι, είτε δεν είναι ακόμα θέλημα Θεού, ας είναι ευλογημένο…



Ι.Σ. Εκκλησία της Ελλάδος: Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020.
===========================

ΔΕΙΤΕ
ΕΔΩ …..


Αντί του μάννα χολή από την Ιερά Σύνοδο: Πάσχα στα σπίτια σας με εντολές και απαγορεύσεις.
Ιερώνυμος και σύνοδος αποφάσισαν ότι όλοι την Μ.Εβδομάδα και το Πάσχα να παραμένουν στο σπίτι τους όπως έχει διατάξει και η πολιτεία και όχι στις Εκκλησίες
ΕΔΩΑπό ότι φαίνεται η νέα χρονιά θα είναι από τις πιο δυναμικές των Αιώνων.



Να είναι καλά η Συρία που μας προετοίμασε...

 Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου 
Τό είδα>>>ΕΔΩ

«Στρατιωτικές» εικόνες στις Εκκλησίες που θυμίζουν …θέατρο !

Γιώργος Θεοχάρης
Αν πιστεύουμε ότι εν ώρα Θείας Λειτουργίας μπορούν να μεταδοθούν ιοί και μικρόβια τότε είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων προσβάλλοντας το μυστήριο και τη θρησκευτική πίστη μας . Η θρησκευτική πίστη ξεπερνά την επιστήμη και δεν μπορεί να συνδέεται με αυτή . Στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη σήμερα τίποτα δεν θύμιζε από προ εποχής κορονοϊού . Άνδρες του Ναού έκαναν ελέγχους στην είσοδο του λέγοντας ότι « ανάψτε ένα κερί και εξέλθετε καθώς έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 50 ατόμων που επιτρέπεται ». Δυστυχώς κάποιοι μετέτρεψαν τον Οίκο του Θεού σε θέατρο !! Την ευθύνη φυσικά δεν την φέρνουν οι Ιερείς του Ναού που κάνουν ότι καλύτερο για τους πιστούς . Ο π. Παναγιώτης και ο π. Θεοφάνης . Εξαίρετοι Ιερωμένοι. Την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος που επέτρεψαν να κλείσουν οι εκκλησίες και να ανοίξουν υπό μορφή … θεάτρου .

Αν βάλουμε τους επιστήμονες να κουμαντάρουν τα μυστήρια της Εκκλησίας τότε πρέπει να σταματήσουν όλα επειδή υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ιών μέσα από την Θεία Κοινωνία .
Αυτό αποτελεί βλασφημία .
 Εκκλησία είναι ο λαός .
Και Οχι μερικοί που λένε ότι την διοικούν…! Γιατί να επιτρέπονται μόνο 50 πιστοί σε μία τεράστια εκκλησία όπως ο Αγιος Διονύσιος ; Στις μικρότερες εκκλησίες πόσοι πρέπει να εισέρχονται ;
10 άτομα ;
 Επίσης, το αντίδωρο δίδεται σαν μπουμπουνιέρα, τυλιγμένο σε σακουλάκι ή χάρτινη συσκευασία που παίρνει ο κάθε πιστός μόνος του . Για όσους γνωρίζουν τη βαθιά σημασία του αντίδωρου, αυτό προκαλεί προσβλητική πράξη ενώπιον του Θεού. Όσο αφορά την Θεία Κοινωνία η προσέλευση κρίνεται ικανοποιητική. Είδα ακόμα και μωρά να κοινωνούν και ειλικρινά συγκινήθηκα με την βαθιά πίστη των γονέων τους .
η συνέχεια

Ο Άγιος Νεκτάριος, οι Οικουμενιστές και το παπικό πρωτείο

  Από όσα συμβαίνουν σήμερα στην ανθρωπότητα, ο Οικουμενισμός κατέχει καίρια θέση και γίνεται ρυθμιστής των γεγονότων είτε αφανώς είτε καταφανώς και ασυστόλως. Οι οικουμενιστές είναι οι γνωστοί – άγνωστοι εντολοδότες των εργατών του ψεύδους στα θέματα της πίστεως . Όλα τα ψευδή κατασκευάσματα είναι αλληλένδετα και διακρίνονται από το πνεύμα που τα διέπει. Όλα συνθέτουν το «ένα» έργο, αυτό του διαβόλου. Ό,τι αντορθόδοξο, αντιεκκλησιαστικό, αντιπαραδοσιακό, απαξιωτικό προς τους αγίους πατέρες και υβριστικό, λεγόταν – και λέγεται – από τους παπικούς, έχει ειπωθεί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια από χείλη «ορθοδόξων» αρχιερέων και πατριαρχών.  Έτσι βλέπουμε και ζούμε σήμερα τις συνεχείς και κατά παρελκυστικό τρόπο ασεβείς παραχωρήσεις στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης. Επινοήθηκαν μάλιστα και θεολογικές «δογματικές» θέσεις από ορθοδόξους καθηγητές και ιεράρχες, ως «επιστημονικό εφαλτήριο», για την προώθηση των επιδιώξεών τους.                  (Ζηζιούλας). Ακούστηκαν δε επί το λαϊκότερον και από τα χείλη του ίδιου του πατριάρχη! «Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, αλλ’ οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα εκείνων». (Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην θρονική εορτή του 1998).       Ο άγιος Νεκτάριος συνέγραψε δίτομη μελέτη για τα αίτια του σχίσματος Ανατολής και Δύσης, το οποίο σήμερα δεν είναι πλέον απλό σχίσμα αλλά πήρε «προαγωγή» από τους παπικούς σε αίρεση, η οποία δεν αποτελούν καν Εκκλησία.
εδω

Είμαστε πλήρεις! Περάστε αργότερα!

Αντισταθείτε στη γελοιοποίηση της Εκκλησίας, πριν είναι αργά!
Γράφει ο Μ έτοικος Η ενεστώσα πανδημία του κορωνοϊού πρόβαλε στο φως τα γνωστά «υποκείμενα νοσήματα» της Ιεραρχίας, καθώς, έγινε φανερό πως «Οι επίσκοποι διεδέξαντο [μεν] τους Αποστόλους εν τη τιμή, [ουχί] δε και εν τω κόπω, και επομένως εν τη τελειώσει των εντολών του Χριστού».
Στην προ πανδημίας εποχή «Ταασήμαντα, καλογεροφορεμένα «παπαδάκια» [που] ακαριαία μεταμορφώθηκαν σε πρίγκιπες, [και έγιναν] αφέντες, δεσπότες,… και… σεβασμιότατοι [που] όλοι γονατίζουνμπροστά τους και τους προσκυνούν» σύμφωνα με οφφικιάλιο του Φαναρίου, δαπάνησαν κάθε τους ικμάδα στην ανάπτυξη «ετέρων ρημάτων του εν Νικαία Συμβόλου» και κατανάλωσαν την όποια ενεργητικότητά τους στην υποστήριξη αποφάσεων και πρακτικών άγνωστων στους Πατέρες της Εκκλησίας και αλλότριων των Ιερών Κανόνων.
Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι και Επίσκοποι παρέκλιναν της ορθής γραμμής και, οδό του ψεύδους κατέστησαν το αποστολικό τους αξίωμα.
Συλλειτούργησαν με σχισματικούς, καθηρημένους και αχειροτόνητους, έθεσαν το Ιερό Ευαγγέλιο στην κρίση λαϊκών συνελεύσεων, ανακάλυψαν προτεσταντικές αρχές στη Θεία Λειτουργία, ανέχθηκαν την απαγγελία του Filioque στην Εκκλησία, ασπάζονται τις κακοδοξίες της κακοσυνόδου στο Κολυμπάρι, συμπροσεύχονται με αλλόδοξους.
Σχεδόν άπαντες, αν δεν πρόσβαλαν με καινοτομίες όσα «οι Διδάσκαλοι εδογμάτισαν και η Οικουμένη συμπεφώνηκεν», αναμφίβολα με τη σιωπή τους επικρότησαν τα έργα των «αγαπούληδων» συνεπισκόπων τους!
Και να η ώρα της δικαίας κρίσης! «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» δέχθηκαν εν συνόδω το κλείσιμο των Εκκλησιών και τη σιωπή της καμπάνας, μη και ταράξουν τα «χαμόσυρτα, λερά σκουλήκια, [και την] άλαμπη ζήση [τους].
Ήδη οι προτεστάντες Γερμανοί, οι προνομιούχοι συζητητές του Αρχιεπισκόπου Νέας Ρώμης Βαρθολομαίου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών «άπαγορεύουν τήν Θεία Κοινωνία άπό τό άγιο Ποτήριο μέ τήν χρήση τής άγίας Λαβίδος» και ο επίσκοπος του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ο Γερμανίας Αυγουστίνος με εγκύκλιο του «αύτονοήτως υίοθέτησε» την απαγόρευση!! Αντί να κηρύξει την εκκλησία που «ποιμαίνει» εν διωγμώ!
Και τώρα, την επόμενη μέρα που θα πανηγυρίζαμε την Ανάσταση του Κυρίου στην απόδοση του Πάσχα, θα υπάρχει λίστα αναμονής! Στο γραφείο το Ναού! Για συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία.
Οι πιστοί Χριστιανοί συνιστάτε «δίνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους!» να τηλεφωνούν έγκαιρα στους Ιερούς Ναούς, για να μάθουν τις ώρες τελέσεως των Ιερών ακολουθιών και, πιθανότατα, να κλείσουν θέση σύμφωνα με εγκύκλιο γράμμα του επισκόπου Φθιώτιδος Συμεών!
Στην είσοδο του Ναού, ενδεχομένως, ο εντεταλμένος επίτροπος και μόνο για την αξιόπιστη εφαρμογή του νόμου, θα βάζει στο χέρι του πιστού ένα καρτελάκι για να είναι μπορετός ο έλεγχος του μαγικού αριθμού των πενήντα προσώπων μέσα στον Ιερό χώρο!
Μην πανικοβάλλεστε! Δεν πρόκειται για χάραγμα, αλλά για ένα πρόσκαιρο μαρκάρισμα!
Οι πιστοί σε διάταξη θερμοκηπίου, θα είναι «φυτεμένοι» στο κέντρο τετραγώνου με πλευρές 1,5 επί 1,5 μέτρο τόσο στο εσωτερικό του Ναού όσο και στον αύλειο χώρο, όπου ειδική επιγραφή θα απαγορεύει στους μικροπωλητές την είσοδο, για άσκηση του επαγγέλματός τους.
Στο μπάσιμο του Ναού αντί για αγιασμό, οι πιστοί θα κάνουν χρήση αντισηπτικού ενώ, από θέση ισχύος, δηλαδή χωρίς αντίλογο, οι επίσκοποι θα αγορεύουν πιθανότατα εναντίον της Κυβέρνησης, με απώτερο στόχο να περιορίσουν τις αποκλειστικά δικές τους ευθύνες και, ταυτόχρονα, να διασκεδάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις από το «προσκύνημά» τους.
Είναι βέβαιο πως, μετά τη συμπλήρωση του αριθμού των 50 μασκοφορεμένων προσώπων, ο εντεταλμένος επίτροπος στερεότυπα θα αναγγέλλει στους πιστούς:
Λυπάμαι! Είμαστε πλήρεις! Περάστε αργότερα!
Στις πιο εκκοσμικευμένες μητροπόλεις, φωτεινή επιγραφή θα πληροφορεί για τις κενές «θέσεις» στους πλησιέστερουςναούς!
Στον πίνακα ανακοινώσεων των Ναών θα εμφανιστούν αγγελίες, που θα πληροφορούν τους πιστούς ότι «Την Κυριακή…. στις… του μηνός…, ημέρα που πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός και ο επίσκοπος γιορτάζει τα ονομαστήριά του, αναμένονται διάκοι, παπάδες, αρχιμανδρίτες και δεσποτάδες [που, ο καθένας με την παρουσία του, θα επιδιώξει την επιτυχή έκβαση του σκοπού του. Οι διάκοι τη φιγούρα, οι Αρχιμανδρίτες το επιτυχές γλείψιμο, οι ιερείς τον κατευνασμό της μήνης του εορτάζοντα αρχιερέα και οι επίσκοποι την ευόδωση των σχεδίων εκλογής του «δικού» τους ανθρώπου στην αρχιεπισκοπή].
Παρακαλούνται οι πιστοί να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους! Οι Θέσεις είναι περιορισμένες!
Εκ του γραφείου του Ναού!».
«Όσοι με σοβαρότητα αντιμετωπίζουν τα γελοία, γίνονται καταγέλαστοι στα σοβαρά» έλεγε ο δικός μας Επίκτητος!
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ!

Σκέψεις

Ξέρετε κάποτε ο αφορισμός είχε μια βάση, όταν υπήρχαν χριστιανοί ενεργοί, οι οποίοι έπαιρναν στα σοβαρά την Εκκλησία και τον Χριστό. Τους έβγαζαν από την Εκκλησία,τους στερούσαν τα μυστήρια, γιατί γνώριζαν ότι όλο αυτό θα τους στοιχίσει και ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν στη πίστη . Συνήθως οι περισσότεροι δεν επέστρεφαν , αλλά και πάλι δεν αρνιόταν την ιδέα της εκκλησίας . Πίστευαν ότι εκείνοι ήταν οι ορθόδοξοι και έφτιαχναν δική τους «Εκκλησία» και με την σειρά τους αφόριζαν αυτούς που τους είχαν αφορίσει. Πολλές φορές μάλιστα ήταν οι αιρετικοί που αφόριζαν πρώτοι τους ορθόδοξους . Για να μην σας πω τις περισσότερες. Ακόμα και σε πλάνη όμως είχαν την πλήρη αίσθηση ότι πιστεύουν σε έναν » ορθόδοξο» Χριστό και ανήκουν στην » γνήσια Εκκλησία» του. Και οι άλλοι πάντα είχαν το λάθος. Εγωισμός βέβαια αλλά με κέντρο την πεποίθηση ότι αυτοί είχαν την » ορθοδοξία».
Σήμερα ισχύει αυτό;
Ο αφορισμός είναι κάτι το εξωτικό ,από την εποχή του » σκοταδισμού» λέμε εμείς οι » φωτεινοί». Ούτως ή άλλως για τους περισσότερους η σχέση με την εκκλησία είναι είτε καταναλωτισμού είτε αδιάφορη,είτε ανύπαρκτη, αφού ο καθένας πιστεύει στον εαυτό του και την αυτοσχέδια ευσέβεια του.
 Ο αφορισμός μοιάζει μια πράξη εκδικητική ή ένα όπλο εκφοβισμού σε κάποιον που δεν του καίγεται καρφί. Ένα τόσο σοβαρό μέσο που μεταχειριζονταν με φειδώ η Εκκλησία για να συγκλονίσει ένα μέλος της, το οποίο επέμενε στην δική του δοξασία, έχει γίνει παίγνιο,κενό γράμμα. Αφορίστηκαν πολιτικοί, καλλιτέχνες, ποιητές, οι οποίοι δεν ήταν πρότυπα χριστιανών εντάξει, αλλά δεν τους αφορούσε και μια τέτοια πράξη.
Την ξεπερνούσαν. Σχεδόν χρωστάνε στην εκκλησία την αγιογραφία τους. Τους έκανε μάρτυρες. Καταλαβαίνετε την ιλαροτραγωδία; Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα και την υποχρέωση της Εκκλησίας μας να αφορίζει ,ούτε τα φοβερά επακόλουθα του αφορισμού, τα οποία τόσο ύποπτα ηδονιζουν τις αισθήσεις μας, ενώ φλερτάρουμε με έναν ρεβανσισμο, αντί να κλαίμε για τους άλλους. Απλή απορία εκφράζω για το αν είναι επιλογή για κάποιους, που δεν έχουν δει Εκκλησία από την βάπτιση τους
π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)