Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Καταγγελία Βελόπουλου για ΜΙΖΕΣ δισεκατομμυρίων στη Βουλή…

Καταγγελία Βελόπουλου για ΜΙΖΕΣ δισεκατομμυρίων στη Βουλή...
Παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλος ενόψει της συζήτησης για την Novartis αναφέρθηκε σε σημαντικά στοιχεία σχετικά με την υπόθεση ακόμα έκανε αναφορά στην Γενοκτονία των Ποντίων και τέλος στην οικονομική κρίση που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.
Δείτε παρακάτω την ομιλία
του προέδρου της Ελληνικής λύσης:




ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ :
Συζήτηση επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 1312/04-05-2020 προτάσεως που κατέθεσαν τριάντα (30) Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, (….). Mε την πρόταση αιτούνται όπως η σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 17090/9777/14-10-2019 απόφαση του Προέδρου της Βουλής ήδη συσταθείσα και λειτουργούσα Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που διενεργεί Προκαταρκτική Εξέταση κατά του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, επεκτείνει τη διεξαγόμενη ήδη προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν περαιτέρω ποινικές ευθύνες του εν λόγω Αναπληρωτή Υπουργού για τυχόν επιπλέον αξιόποινα αδικήματα (…), σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση.
Θα ήθελα λόγω της σημερινής επετείου να αναφερθώ στην γενοκτονία των Ποντίων. Εμείς οι Πόντιοι θεωρούμε ότι έχουν γίνει ελάχιστα για την αναγνώριση της γενοκοτονίας των προγόνων μας. Μιλάμε για 350 χιλιάδες ανθρώπους που σφάχτηκαν. Η γιαγιά μου μου έλεγε ότι οι δύο αδελφές της βιάστηκαν και άλλες γυναίκες του χωριού κατέληξαν να γίνουν κομπολόϊ κάποιοι Τούρκου. Χίλια σχολεία καήκαν και οι δάσκαλοι απαγχονίστηκαν. Και εμείς ως έθνος θεωρούμε ότι η γενοκτονία που έγινε τότε ήταν αποτέλεσμα της κακής πολιτικής των ηγεσιών μας και του γεγονότων ότι χάναμε τον πόλεμο. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η γενοκτονία των Ποντίων είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, από το 1916. Δεν έχουμε κάνει τίποτα τόσα χρόνια για την αναγνώριση της γενοκτονίας και είναι ντροπή γιατί μιλάμε για χιλιάδες Έλληνες νεκρούς. Ακούω επίσης πολλούς που συγκρίνουν τους δικούς μας πρόσφυγες με κάποιους που έρχονται σήμερα από την Σομαλία. Όμως αυτό είναι λάθος σύγκριση. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να περνούν κακουχίες αλλά δεν είναι αδέλφια μας. Ούτε είμαστε εμείς υπαίτιοι του ξεριζωμού τους.



Πάμε στην υπόθεση Novartis. Στις 8 Οκτωβρίου του 2019 είχα πει από το βήμα της βουλής ότι εμείς αφήνουμε την ΝΔ στην μοναξιά της συγκάλυψης και προχωρούμε. Δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε στα παιχνίδια τη ΝΔ, που σύρει τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά σε περιπέτειες, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έκανε το ίδιο. Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτό το επαναλαμβανόμενο παιχνίδι. Γιατί η ιστορία της Novartis είναι παιχνίδι. Και εμείς λέμε «ναι» στην προσπάθεια εξυγείανσης αλλά λέμε «όχι» στην προσπάθεια συγκάλυψης του ηθικού αυτουργού. Φυσικός αυτουργός είναι ο Παπαγγελόπουλος και ηθικός είναι ο Τσίπρας. Και εσείς είστε φοβικοί. Γιατί φοβάστε να κάνετε το αυτονόητο. Εκτός αν έχετε συμφωνήσει κάτι μεταξύ σας. Δεν μπορώ να γνωρίζω και αδυνατώ να παρακολουθήσω τη λογική σας. Αν νομίζετε ότι η Ελληνική Λύση θα μπει σε αυτό το παιχνίδι κάνετε λάθος. Εμείς είμαστε εδώ για να ρίξουμε φως στην υπόθεση της Novartis.
Έχετε καταθέσεις για χρήματα που βρέθηκαν σε Υπουργούς; Για το πώς βρέθηκαν χρήματα σε Υπουργούς; Γιατί αν υπάρχουν να το ψάξουμε, διαφορετικά πείτε ότι κάνατε λάθος και να τελειώσει αυτή η ιστορία εδώ. Πείτε μας τι βρήκατε μέχρι σήμερα από την ιστορία. Βρήκατε λεφτά; Γιατί δεν ψάχνετε; Ποιο είναι το ύψος της οικονομικής ζημίας του Δημοσίου από την υπόθεση της Novartis; Ποια είναι η σκευωρία; Ότι ο Παπαγγελόπουλος ήθελε να βάλει τον Σαμαρά στη φυλακή; Ή τον Άδωνι; Είστε σοβαροί; Το πιστεύετε αυτό; Αν είναι έτσι αποδείξτε το! Δεν το κάνετε όμως. Απλώς ξεχειλώνετε την υπόθεση για να κερδίσετε χρόνο.
Οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται για τη Novartis. Ο Έλληνας είναι σήμερα άστεγος, άνεργος, πεινασμένος, το παιδί του έχει φύγει στο εξωτερικό και βέβαια μέσα σε όλα αυτά δεν μπορεί να ασχοληθεί με τη Novartis. Δεν τον νοιάζει η Novartis! Αν όμως υπάρχει κάτι σοβαρό που προκύπτει από αυτή την υπόθεση πείτε το και σε εμάς να καταλάβουμε. Προς τι αυτή η φαυλότητα; Εσάς δεν σας ενοχλεί αυτή η φαυλότητα;
Αν αγωνιούσατε πραγματικά για την υπόθεση της Novartis θα είχατε προχωρήσει σε συλλήψεις γιατρών. Γνωστών γιατρών με βίλες και κότερα. Που έγραφαν αβέρτα συνταγές και δεν τους πείραξε κανείς. Τους ψάξατε αυτούς; Όχι! Εγώ σας είπα να κάνετε ένα ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση. Αλλά δεν το θέλατε βέβαια, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε στο ΣτΕ βάζετε πρόεδρο όποιον θέλετε εσείς και βγάζει κι αυτό όποιο αποτέλεσμα θέλετε εσείς. Πείτε μας εδώ, πίσω από την ιστορία του Παπαγγελόπουλου κρύβεται κάποιο παραδικαστικό κύκλωμα; Πείτε μας ονόματα!
Αν θέλετε πραγματικά να γίνει απονομή δικαιοσύνης ή να διερευνηθεί η υπόθεση εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας. Όσο όμως ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών εγώ δεν συναινώ. Το μόνο που κάνετε είναι να αποπροσανατολίζετε τους Έλληνες από τα πραγματικά προβλήματα με τη συνδρομή των τηλεοπτικών καναλιών που τα μπουχτίσατε με χρήματα και σας λιβανίζουν όλη την ημέρα.
Ξέρετε τι θεωρώ πως είναι όλη αυτή η ιστορία; Είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Δεν μιλώ για cosa nostra και νονούς, αλλά ο ένας πάει να ξεκαθαρίσει τον άλλον. Και στο τέλος τι θα γίνει; Μα τι άλλο; Συμψηφισμός! Και αποτέλεσμα μηδέν! Πείτε μου πότε τιμωρήθηκε ένας πολιτικός ή ένας υπουργός που τα πήρε; Φυλακίσατε τον Τσοχατζόπουλο γιατί τον πιάσατε στα χαρτιά. Βγήκαν στην επιφάνεια οι λογαριασμοί του. Όχι ότι τον πιάσατε «με τη γίδα στην πλάτη». Γιατί οι περισσότεροι τις «γίδες» τις έχουν κλεισμένες στο σπίτι τους. Και τώρα μας καλείτε να αποφασίσουμε εμείς για ποινικές διαδικασίες ενώ δεν είμαστε δικαστές; Για ποιο λόγο; Γιατί να μην πάει στο φυσικό δικαστήριο ο υπεύθυνος παρά συνεχίζουμε εδώ μέσα το θέατρο του παραλόγου;
Η ΝΔ έλεγε προεκλογικά ότι θα διωχθούν όλοι! Μετά τις εκλογές βγήκε ο πρωθυπουργός και από το βήμα της βουλής είπε ότι τον Τσίπρα δεν τον διώκει. Γιατί; Αφού τον είχατε βάλει στο κάδρο γιατί τον βγάλατε; Όλο αυτό είναι μια φαρσοκωμωδία και απορώ πώς το ανέχεστε. Εμείς από την αρχή λέγαμε να βγουν οι κουκούλες. Η ΝΔ μια έλεγε έτσι μια έλεγε αλλιώς. Τώρα έρχεστε και ζητάτε διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Και τα δισ. ευρώ που φαγώθηκαν; Θα τα φέρετε πίσω; Εμένα δεν με νοιάζει ποιος και αν θα πάει φυλακή. Αυτό που θέλω εγώ είναι να φέρετε τα κλεμμένα πίσω. Γιατί είναι χρήματα που πλήρωσαν οι Έλληνες από την φορολογία. Βρήκατε τους υπεύθυνους ή μήπως βρήκατε έναν αποδιοπομπαίο τράγο; Γιατί ο Παπαγγελόπουλος δεν μπορούσε να δράσει από μόνος του και να οργανώσει όλη αυτή τη σκευωρία. Πιστεύετε εσείς ότι υπήρχε περίπτωση να καταφέρει ο Παπαγγελόπουλος να τα κάνει όλα αυτά χωρίς να το γνωρίζει ο Τσίπρας; Τότε ή ο Τσίπρας είναι ανόητος ή εσείς είστε ανόητοι που το πιστεύετε.
Κάνετε μια εξεταστική επιτροπή για τη Novartis και δεν κάνετε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και ο λόγος είναι προφανής. Γιατί εδώ έχετε περιθώρια για κομματική εκμετάλλευση. Εδώ οχυρώνεστε ο ένας πίσω από τον άλλον και στο τέλος κλείνετε τις υποθέσεις.
Στην υπόθεση της Novartis το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τις ΗΠΑ. Όπου εκεί η εταιρεία άρχισε να πληρώνει πρόστιμα για βλάβη του Δημοσίου. Εσείς έχετε κάνει τίποτα για να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο από τη Novartis; Να τους στείλετε μια επιστολή, ένα mail και να τους ρωτάτε γιατί έφαγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού; Είτε λοιπόν είστε ανίκανοι να διεκδικήσετε αυτά που μας οφείλουν επειδή πίσω από την εταιρεία κρύβεται μια άλλη γερμανική εταιρεία είτε κάποιος έχει πάρει χρήματα. Πάντως είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση μιλάμε για εθνικό έγκλημα. Εδώ έχει προκύψει άμεση ή έμμεση δωροδοκία γιατρών, φαρμακοποιών, πολιτικών προσώπων και τελικά καλείται να την πληρώσει ο Παπαγγελόπουλος. Η Novartis έχει πληρώσει έως σήμερα πάνω από 1 δισ. δολλάρια για υποθέσεις δωροδοκίας στις ΗΠΑ. Στην Ιταλία πλήρωσε πρόστιμο 92 εκατ. ευρώ η Novartis. Τον Απρίλιο του 2014 στη Γαλλία διενεργήθηκε έρευνα και τελικά η εταιρεία αναγκάστηκε να αποδώσει στη χώρα 1 δισ. για μίζες που ζημίωσαν το γαλλικό Δημόσιο. Εδώ έχει περάσει ένας χρόνος και ψάχνω να βρω τι ζήτησε η Ελλάδα από τη Novartis και δεν βρίσκω τίποτα.
Αν βγούμε τώρα έξω και ρωτήσουμε 100 ανθρώπους τι προτιμούν να γίνει; Να μπει ο Παπαγγελόπουλος στη φυλακή ή να επιστραφούν τα δισ. που χάθηκαν ξέρετε τι θα πουν; Ξέρετε. Κι εγώ προτιμώ να γίνει το δεύτερο. Γιατί ο Παπαγγελόπουλος δεν θα μπει στη φυλακή. Και μη νομίζετε ότι δεν ξέρουμε τα διάφορα και τα περίεργα και τις συμφωνίες που γίνονται στο Μαξίμου. Εμείς σε αυτό το τρυπάκι δεν θα μπούμε. Και αυτό συμβαίνει γιατί από το 1974 έως σήμερα υπάρχει ένα βρώμικο πολιτικό σύστημα που συμψηφίζει υποθέσεις. Ειλικρινά, εάν περιμένετε να συρθούμε πίσω από αυτή την ιστορία κάνετε ένα τεράστιο λάθος! Αν θέλετε μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό σας για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αλλά όσο δεν κάνετε έστω ένα έγγραφο που να ζητά αποζημίωση του Δημοσίου από τη Novartis για την ζημία που έχει γίνει εμείς θα λέμε «Όχι».
Πριν κλείσω θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια θέματα ακόμα. Η Υπουργός Παιδείας, λέει, έστειλε έγγραφο με το οποίο ζητεί να μάθει πόσοι παντρεύτηκαν ή βάφτισαν παιδιά στην διάρκεια της καραντίνας για τον κορωναϊό. Είστε με τα καλά σας; Δεν φτάνει που καθιστάτε υποχρεωτικά τα εμβόλια θα ζητάτε τώρα το λόγο από τους Έλληνες γιατί παντρεύονται;
Επίσης, να αναφερθώ στον αφορισμό. Αφορισμό σημαίνει απομάκρυνση των αφορισμένων από την Θεία Μετάληψη την οποία πολέμησαν. Και δεν είναι ποινή ες αεί. Είναι παροδική ποινή, έως ότου μετανοήσει ο πιστός. Μην βγαίνετε λοιπόν στις τηλεοράσεις και σκίζετε τα ιμάτιά σας. Άκουσα την Υπουργό να μιλά για κουταλάκι. Δεν είναι κουταλάκι. Λέγεται «λαβίδα» ή «κοχλιάριο». Κουταλάκι είναι αυτό που τρώμε το γλυκό του κουταλιού. Και επειδή εμείς θέλουμε να μεταλαμβάνουμε -όσοι θέλουν- αφήστε μας να το κάνουμε. Αφήστε μας να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Δημοκρατία έχουμε.
Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο, πάντως, εμείς δεν συμφωνούμε ούτε να τον κάνουμε εξιλαστήριο θύμα, ούτε να τον κάνουμε αποδιοπομπαίο τράγο. Κανέναν δεν κάνουμε εξιλαστήριο θύμα ή αποδιοπομπαίο τράγο. Και επειδή δεν κάνετε τίποτα για να έρθουν πίσω τα κλεμμένα χρήματα αποχωρούμε από την διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)