Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

“Συμμορίτες του ευρώ” στα paradise papers-Ονόματα και διευθύνσεις


H Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) άρχισε να προσθέτει δεδομένα από τα Paradise Papers στη δημόσια λίστα με των εκατοντάδων χιλιάδων offshore εταιρειών που γνωρίζουμε από προηγούμενες διαρροές.Η αφρόκρεμα του πλούτου και η πλειοψηγία της “συμμορίας του ευρώ” φιγουράρει στις λίστες αυτές όπου περιλαμβάνονται 235 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος, 9 offshore και 192 ελληνικές διευθύνσεις.
Μεταξύ των ονομάτων που περιλαμβάνονται στην λίστα είναι: Αλαφούζος (Γιάννης και Θεμιστοκλής), Βαρδινογιάννης (Γιάννης, Γιώργος- Βαρδής), η Μαρία- Εύα Γκραμπόφσκι, ο Βίκτωρ Ρέστης, Σωκράτης,Ελένηη, Κώστας Κόκκκαλης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας,ο μακαρίτης Ανδρεάς Βγενόπουλος,ο Πάνος Γερμανός,ο Γιώργος Παπαδάκης,ο Γιάννης Σπανολιός,ο Λαυρεντης Λαυρεντιάδης,ο Γιάννης
Πλατσιδάκης και κυρίως πολλοί μεγαλοτραπεζίτες και εφοπλιστές.Στη λίστα των ονομάτων φιγουράρει και η καταχώρηση “Pavlos Crown Prince” με τις εταιρείες Sparta Ltd και Ortelius Capital Partners, ενώ πολύ συχνά εμφανίζεται
Αναλυτικά η λίστα που δημοσίευσε το ICIJ:
Πρόσωπα και εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος από τα στοιχεία της Appleby
Στη λίστα περιλαμβάνονται 235 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος, 9 offshore και 192 ελληνικές διευθύνσεις. Η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) άρχισε να προσθέτει δεδομένα από τα Paradise Papers στη δημόσια λίστα με των εκατοντάδων χιλιάδων offshore εταιρειών που γνωρίζουμε από προηγούμενες διαρροές.Στη λίστα περιλαμβάνονται 235 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος, 9 offshore και 192 ελληνικές διευθύνσεις.
Μεταξύ των ονομάτων που περιλαμβάνονται στην λίστα είναι: Αλαφούζος (Γιάννης και Θεμιστοκλής), Βαρδινογιάννης (Γιάννης, Γιώργος- Βαρδής), η Μαρία- Εύα Γκραμπόφσκι, ο Βίκτωρ Ρέστης, η Ιντραλοτ κ.α.τη λίστα των ονομάτων φιγουράρει και η καταχώρηση “Pavlos Crown Prince” με τις εταιρείες Sparta Ltd και Ortelius Capital Partners.
Αναλυτικά η λίστα που δημοσίευσε το ICIJ:

odosdrachmis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)