Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

«Καλλιεργείται η κατάλληλη κουλτούρα»: Πρεμιέρα κάνουν οι κάρτες εισόδου στα σχολεία της Κύπρου για να…συνηθίζουν γονείς και μαθητές.


Τα μηνύματα που περνάνε σε γονείς και μαθητές , ακόμη και δημοτικού, ποικίλουν από ένα μέτρο που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Του Άρη Δημόπουλου

Με σκοπό την «καλλιέργεια συγκεκριμένης κουλτούρας για τις σχολικές μονάδες», ο εκπαιδευτικός κόσμος στην Κύπρο αναμένεται να υποδεχθεί το μέτρο της «κάρτας εισόδου» στα σχολεία της Μεγαλονήσου.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία προσωποποιημένη κάρτα (που για την ώρα δεν θα είναι ηλεκτρονική) η οποία θα διατίθεται στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στις τάξεις του δημοτικού.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει το Philenews,
Η συγκεκριμένη κάρτα θα χρησιμοποιείται όταν το εξουσιοδοτημένο άτομο εισέρχεται στο σχολείο για οποιονδήποτε λόγο, όπως:

  • -Για να παραλάβει ή να παραδώσει τον μαθητή κατά την ώρα λειτουργίας του σχολείου.
  • -Για να συνοδεύσει τον μαθητή εντός σχολείου για κάποιον ειδικό λόγο.
  • -Για να επισκεφθεί το σχολείο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του για οποιονδήποτε λόγο.
Επί της ουσίας κανένας δεν θα μπορεί να παίρνει το παιδί από το σχολείο αν δεν έχει την συγκεκριμένη κάρτα με τους αναγραφόμενους κωδικούς για κάθε γονιό ή κηδεμόνα.
Μάλιστα διευθυντές σχολείων στην Μεγαλόνησο που δέχονται ήδη να εφαρμοστεί το μέτρο, κάνουν λόγο για την καλλιέργεια μίας κουλτούρας καλύτερης φύλαξης των σχολικών μονάδων αλλά και των παιδιών που βρίσκονται σε αυτές.


Το «κλειδί» στα παραπάνω είναι τα διάφορα μηνύματα που στέλνονται πρώτα στους γονείς και σε δεύτερο χρόνο στα μικρά παιδιά, τα οποία από τις 28 Ιανουαρίου θα πρέπει να αποδεχτούν και να συνηθίσουν στην νέα πραγματικότητα. 
Για να ολοκληρωθεί μάλιστα η «οργουελική διάσταση» της υπόθεσης, στα σκαριά είναι και το «συμπληρωματικό μέτρο» της τοποθέτησης φρουρών (!!) σε όλα τα σχολεία νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία!
Ναι καλά διαβάσατε!
Πρόκειται για την τοποθέτηση ατόμων (φρουρών) σε κάθε σχολείο με άγνωστες μέχρι τώρα αρμοδιότητες, που ουσιαστικά θα φροντίζουν για την καθημερινή προστασία και τον έλεγχο μαθητών και καθηγητών! 
Το συγκεκριμένο μέτρο είναι και αυτό που για την ώρα προκαλεί τις σφοδρότερες αντιδράσεις στην κυπριακή κοινωνία, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η επιβολή του μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά. 
Προς ώρας, χιλιάδες Ελληνοκύπριοι κάθε ηλικίας (γονείς και μαθητές) θα πρέπει να….συνηθίσουν στην ιδέα του πάσο (κάρτας) που στην πορεία ενδεχομένως κάποια στιγμή να γίνει και ηλεκτρονική! 
βιντεο

Η κάρτα εισόδου στα σχολεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)