Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Φωνή βοώντος σε μια αυταρχική ''δημοκρατική'' αυτοκρατορική δημοκρατία.

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ 662 07.01.2019

Αναπάντητο το αίτημά μας και από την κα Ξενογιαννακοπούλου 12 μήνες τώρα  !!!!
Φωνή βοώντος σε μια αυταρχική ‘‘δημοκρατική’’ αυτοκρατορική δημοκρατία.
Να επανέλθει ζητά ο Συνήγορος Ποτάκης, Η Αποζημίωση που κατάργησε (κατάργησε Ακρόπολη) αποζημίωση μη απάντησης του Δημοσίου, ο τότε υπουργός Κ. Μητσοτάκης το 2013. Συγχαρητήρια κύριε Ποτάκη, ήταν και είναι πάγιο αίτημά μας του ΙΝΚΑ υποβληθέν επαναληπτικά.

Αποζημίωση των πολιτών όταν οι δημόσιες υπηρεσίες δεν απαντούν στα έγγραφα αιτήματά τους


Ο Συνήγορος του Πολίτη, διαπίστωσε ότι από τις 21/11/2013, καταργήθηκε το νομικό πλαίσιο με το οποίο παρεχόταν η δυνατότητα στους πολίτες να αποζημιώνονται χρηματικά, όταν οι δημόσιες υπηρεσίες δεν απαντούν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, σε έγγραφα αιτήματά τους προς αυτές - παρά την ρητή συνταγματική επιταγή (άρθρο 10, παράγραφος 3).
Ο Συνήγορος του Πολίτη προέβη στη σύνταξη Πορίσματος με το οποίο ζήτησε, από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο (Διοικητικής Ανασυγκρότησης), την επαναφορά, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, της δυνατότητας χρηματικής αποζημίωσης των πολιτών, όταν δεν τηρούνται εκ μέρους της διοίκησης οι προθεσμίες που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν.2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας), σύμφωνα με το σχετικό συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Παράλληλα ζήτησε, να ληφθεί μέριμνα και για τα ήδη εκκρεμή αιτήματα των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)