Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΟΑΡΙΣΤΕΡΑ


Η σημερινή νεοαριστερά είναι σύμμαχος της νεοφιλεύθερης παγκοσμιοποίησης, στηριζόμενη σε μειοψηφίες διαβρωτικές των
εθνικών κοινωνιών. 

Στην ουσία ταυτίζεται απόλυτα με τις επιδιώξεις της διεθνούς ολιγαρχίας, που είναι η διάλυση των εθνικών κρατών, γι' αυτό και ενισχύεται από την τελευταία οικονομικά και επικοινωνιακά.

Ο βασικός στόχος της νεοαριστεράς, μετά την αποτυχία του υπαρκτού σοσιαλισμού, είναι πλέον η προσωπική εξουσία και ο προσωπικός πλουτισμός με κάθε τρόπο, γι' αυτό και δεν την «χαλάει» καθόλου η αγριότητα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Μάλιστα, αυτή η αγριότητα, της δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάζεται ως προστάτης των μειοψηφιών, για τα δικαιώματα των οποίων και ΜΟΝΟ κόπτεται.

Πίσω από αυτή τη διαπίστωση, αναδύεται η πραγματική σύγκρουση που σοβεί στο παρασκήνιο και θα γίνει πιο έντονη στο μέλλον. Αυτή μεταξύ οργανωμένων μειοψηφιών, που δεν θέλουν οργανωμένες εθνικές κοινωνίες και των ανοργάνωτων μέχρι τώρα εθνικών πλειοψηφιών. Η δε οικονομική ολιγαρχία, επειδή γνωρίζει ότι ποτέ η πλειοψηφία δεν θα ενέκρινε τα σχέδιά της, γι' αυτό ενισχύει και χρησιμοποιεί τις οργανωμένες μειοψηφίες, για να ελέγχει τις ανοργάνωτες πλειοψηφίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)