Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ο Στουρνάρας μετρά όσους έδιωξε ο ίδιος με την πολιτική του υπερφορολόγησης.

Σχόλιο ιστολογίου:
η χώρα τα τελευταία χρόνια είχε πολλούς δοσίλογους, Γερμανόφιλους, προδότες, ένας από αυτούς είναι και ο κύριος Στουρνάρης, η μεγάλη προσωπικότητα που δεν θα ξεχάσουμε τα λόγια του όταν ήταν υπουργός οικονομικών : όσες επιχειρήσεις δεν αντέξουν στην κρίση να κλείσουν, χωρίς να τον ενδιαφέρει τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι και τα χρέη των επιχειρήσεων.  
Θυμόμαστε και το περιβόητο δεν μπορεί να δεχθεί από μια οικογένεια που έχει παιδιά και εργάζονται και οι δύο γονείς ότι δεν τα βγάζουν πέρα, επειδή οι δικοί του γονείς ζουν με 500 ευρώ, είναι ανήκουστου υπουργός οικονομικών να ξεστομίζει τόσο μεγάλες χαζομάρες, συγκρίνει τα έξοδα της οικογένειας με τους γονείς του, αλλά και αυτοί είναι δυνατό να ζουν με 500 Ευρώ; Είναι τόσο μεγάλος αλήτης που αφήνει τους γονείς του να πεθάνουν από το κρύο, από το ΕΝΦΙΑ και όλα όσα επέβαλλε ο ίδιος στον λαό.
Να τον χαιρόμαστε του έδωσαν και προαγωγή στην θέση του διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Γ. Στουρνάρας: 427.000 άτομα έφυγαν από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης

Υπό τις σημερινές συνθήκες, η φυγή εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού (brain drain) είναι δύσκολο να ανακοπεί χωρίς μόνιμη βελτίωση του κλίματος στην οικονομία και χωρίς ειδικές δράσεις, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας για τη μόρφωση, την εκπαίδευση και την οικονομική ανάπτυξη, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Fulbright στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, μια σημαντική πρωτοβουλία για την επιστροφή των νέων επιστημόνων είναι η ανάπτυξη κέντρων αριστείας, που θα προσελκύσουν μια κρίσιμη μάζα επιστημόνων και ερευνητών. «Αν αναπτυχθούν αποτελεσματικά, τα κέντρα αυτά μπορούν να αποκτήσουν διεθνή αναγνώριση στην ακαδημαϊκή επιχειρηματική κοινότητα και να αποτελέσουν πόλο έλξης», εξήγησε. Παράλληλα, όπως είπε, η δημιουργία των δομών κινητικότητας των ερευνητών (brain circulation) θα βοηθήσει πολλαπλά το ελληνικό οικοσύστημα Έρευνας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι σύμφωνα με μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος, από το 2008 μέχρι το 2013, σχεδόν 223.000 νέοι, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, ηλικίας 25-39 ετών έφυγαν από τη χώρα, αναζητώντας εργασία με καλύτερη αμοιβή και προοπτικές. Σωρευτικά, κατά το διάστημα 2008-2013, 427.000 μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας έφυγαν από τη χώρα, συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.

Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι χώρα με χαμηλές επιδόσεις στις διεθνείς αξιολογήσεις για την εκπαίδευση.

Επικαλούμενος έκθεση του ΟΟΣΑ (PISA, 2015), είπε ότι οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών ήταν όχι μόνο μέτριες σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες (καταλαμβάνοντας την 32η θέση σε σύνολο 72 χωρών, ως προς τις φυσικές επιστήμες), αλλά και χαμηλότερες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, στους τομείς της κατανόησης κειμένου (31η θέση), με μικρή μόνο άνοδο στα μαθηματικά (32η θέση). Όπως συμπλήρωσε, συνολικά, η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες με κατώτερη επίδοση από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Τόνισε, δε, ότι στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της ελλιπούς διασύνδεσης της έρευνας και της αγοράς εργασίας, το δημόσιο ερευνητικό σύστημα, στο σύνολό του, είναι σε μεγάλο βαθμό απομονωμένο από τον παραγωγικό τομέα.

Κέρδος online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)