Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Deutsche Bank: Οι μισοί εργαζόμενοι μπορούν να αντικατασταθούν από ρομπότ!

Σχόλιο ιστολογίου:
είναι γεγονός ότι οι Ελληνικές τράπεζες διώχνουν το προσωπικό τους, με εθελούσιες εξόδους ή και μετέπειτα με απολύσεις, λιγοστεύοντας τα καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα κάνουν τα πάντα ηλεκτρονικά.
Μην μας κάνει εντύπωση που σε λίγο καιρό για να εξυπηρετηθούμε θα έχουμε απέναντι μας τα ρομπότ της Deutsche Bank.
Ρομπότ δολοφόνοι, ρομπότ αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες, τραπεζικοί υπάλληλοι, παραδουλεύτρες και ρομπότ σχεδιασμένα για σεξουαλικές ανωμαλίες, το μέλλον της ανθρωπότητας, συγνώμη το μέλλον των ρομπότ-ανθρώπων ή αλλιώς ανδροεϊδές...

Deutsche Bank: Οι μισοί εργαζόμενοι μπορούν να αντικατασταθούν από ρομπότ!Ο CEO της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, δεν έχει ευχάριστα νέα για τους υπαλλήλους του καθώς θεωρεί πως η τεχνολογία καθιστά το ρόλο τους παρωχημένο και όπως είπε, θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από … ρομπότ!
Σε δηλώσεις του στους Financial Times, ο Τζον Κράιν εκφράζει με βεβαιότητα ότι η τεχνολογία «θα οδηγήσει σε σημαντικές απολύσεις – και ίσως νωρίτερα από όσο νομίζουμε».
«Κάνουμε και χειρονακτική εργασία γεγονός που σημαίνει ότι είμαστε επιρρεπείς σε λάθη και αναποτελεσματικοί πολλές φορές.
Με τα ρομπότ όμως τα λάθη εκμηδενίζονται», είπε.
Πολλοί υπάλληλοι θα πρέπει να βρουν να κάνουν κάτι διαφορετικό, καθώς «στις τράπεζες μας έχουμε ανθρώπους που συμπεριφέρονται σαν ρομπότ κάνοντας μηχανικά πράγματα και κάποιοι κάνουν λάθη.
Για τον Τζον Κράιαν ,οι εξελίξεις στην τεχνολογία τρέχουν και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας έρχονται πολύ σύντομα.
Ειδικά για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα που πέρασε σημαντικές δυσκολίες το προηγούμενο διάστημα και βρίσκεται στη μέση της εκτέλεσης ενός πενταετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης, η αντικατάσταση μέρους των 97 χιλιάδων εργαζομένων που απασχολεί, μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος λειτουργία της…
Για τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το 47% των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ρομπότ και αυτοματοποιημένη τεχνολογία μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)