Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

S.O.S.: "Σαρώνουν" με ακτίνες Χ τους Έλληνες επιβάτες στη Γερμανία - Κίνδυνος για καρκίνο!

Οι Έλληνες που μεταβαίνουν στη Γερμανία υπόκεινται σε "σάρωση΄" σώματος
Τι σημαίνει αυτό για την υγεία τους και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους
Ποιες είναι οι κοινοτικές οδηγίες και ποια τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

Μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει σχετικά με την καραντίνα στην οποία υπόκεινται οι Έλληνες που μεταβαίνουν στη Γερμανία, η "λύση" δόθηκε με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να τοποθετηθούν Έλληνες αστυνομικοί στα γερμανικά αεροδρόμια. Ωστόσο, το πρόβλημα, όπως πληροφορούμαστε, είναι αλλού!

​Αυτή είναι η «απάντηση» στην απόφαση των Γερμανών να εφαρμόζουν συστηματικούς ελέγχους σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα. Αρμοδιότητα των Ελλήνων αστυνομικών θα είναι να συνδράμουν τους Γερμανούς συναδέλφους τους στον έλεγχο των ταξιδιωτών από Ελλάδα.



Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρία Ελληνίδας που μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη στο real.fm, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα στη Γερμανία, οι επιβάτες υποβάλλονται σε υποχρεωτικό "σάρωμα" του σώματος!

Το σάρωμα του σώματος με ακτίνες Χ, ξεκίνησε δειλά μετά την ιστορία της 11ης Σεπτέμβρη και σύντομα έγινε "συνήθεια" σε κάποια αεροδρόμια των ΗΠΑ, αλλά και ορισμένων χωρών της Ευρώπης, όπως η Βρετανία.

Παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις ότι το σκανάρισμα είναι ασφαλές για την υγεία, η πρακτική αυτή έχει επικριθεί τόσο από μια μερίδα επιστημονικής κοινότητας, όσο και από τις οργανώσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
​Οι σαρωτές σώματος στα αεροδρόμια «μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο»
Οι σαρωτές που χρησιμοποιούν ακτίνες Χ για να «ξεγυμνώνουν» τους επιβάτες στα αεροδρόμια όχι μόνο τους κάνουν να αισθάνονται άβολα, αλλά πιθανότατα αυξάνουν και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, προειδοποιούν επιστήμονες στις ΗΠΑ, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί εκατοντάδες τέτοια μηχανήματα.

Την αρχή έκαναν τον Απρίλιο του 2010 ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι έστειλαν επιστολή στο Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, προειδοποιώντας για «δυνητικά σοβαρούς κινδύνους» από την έκθεση στην ακτινοβολία.

Την ίδια γνώμη έχει ο Μάικλ Λαβ, διευθυντής εργαστηρίου που χρησιμοποιεί ακτίνες Χ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου John Hopkins. Η αμερικανική κυβέρνηση «υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος είναι ελάχιστος, στατιστικά όμως είναι βέβαιο ότι κάποιος θα πάθει καρκίνο του δέρματος από τις ακτίνες Χ» δήλωσε ο Λαβ στο AFP.

Οι ακτίνες Χ, μια μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας πέρα απο το ορατό φάσμα, ανήκουν στις λεγόμενες ιονίζουσες ακτινοβολίες, δηλαδή μπορούν να ιονίζουν τα άτομα που συναντούν στην πορεία τους και να προκαλούν έτσι βιολογικές βλάβες.

Το Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου απάντησε στην επιστολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια μόλις αυτή την εβδομάδα. Διαβεβαιώνει ότι οι νέοι σαρωτές «έχουν δοκιμαστεί εκτενώς» από τις αμερικανικές αρχές και κρίθηκαν ασφαλείς.

Οι διαβεβαιώσεις δεν πείθουν την ομάδα του βιοχημικού Τζον Σέντατ που συνέταξε την προειδοποιητική επιστολή. «Αν και η δόση [ακτινοβολίας] θα ήταν ασφαλής αν κατανεμόταν σε όλο το σώμα, η δόση που δέχεται το δέρμα ενδέχεται να είναι επικίνδυνα υψηλή» έγραφε ο ίδιος και οι συνεργάτες του. «Ακόμα δεν γνωρίζουμε την ένταση της δέσμης [ακτίνων χ] ή άλλες λεπτομέρειες του απόρρητου συστήματος» επισήμανε ο Δρ Σέντατ στο AFP.

Ο Δρ Λαβ από το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς θεωρεί ότι ο δυνητικός κίνδυνος είναι μέγιστος για τα άτομα 65 ετών, τις εγκύους, τα άτομα με HIV, όσους ήδη πάσχουν από καρκίνο, αλλά και τους άνδρες στο σύνολό τους. «Τα σεξουαλικά όργανα των ανδρών είναι εκτεθειμένα στις ακτίνες Χ. Το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι πολύ λεπτό» εξήγησε ο βιοφυσικός.
​Υπάρχουν και σαρωτές σώματος που, αντί για ακτίνες Χ, λειτουργούν με τη λεγόμενη ακτινοβολία Terahertz. Η ακτινοβολία αυτή βρίσκεται σε άλλο τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και δεν θεωρείται ιονίζουσα.

Ωστόσο αν και δεν είναι ιονίζουσα, η ακτινοβολία εξακολουθεί να είναι δυνητικά επιβλαβής για το ανθρώπινο σώμα. Ένα άρθρο του 2012 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Radiation Research παραδέχεται ότι η ασφάλεια αυτών των σαρωτών σώματος "σίγουρα θέτουν αμελητέους κινδύνους από την ακτινοβολία, αν χρησιμοποιηθούν όπως προβλέπεται, αλλά η ασφάλειά τους είναι δύσκολο να αποδειχθεί με τη χρήση δημόσιων δεδομένων"...

Τι είδους σαρωτές σώματος χρησιμοποιεί η Γερμανία; Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή σίγουρη πληροφόρηση, αλλά, σύμφωνα με άρθρο του BBC, χρησιμοποιεί αυτούς με ακτίνες Χ, δηλαδή ιονίζουσα ακτινοβολία.
Ποιες είναι οι οδηγίες της Ε.Ε. σχετικά με τους σαρωτές σώματος

Η χρήση σαρωτών ασφαλείας στους αερολιμένες της ΕΕ είναι προαιρετική για τα κράτη μέλη / αεροδρόμια.
Εάν τα κράτη μέλη / αεροδρόμια της ΕΕ αποφασίσουν να τα χρησιμοποιήσουν, εφαρμόζονται οι ελάχιστες συνθήκες λειτουργίας της ΕΕ και οι απαιτήσεις επιδόσεων, και ειδικότερα:

μπορούν να αναπτυχθούν μόνο σαρωτές ασφαλείας που δεν χρησιμοποιούν ιονίζουσα ακτινοβολία και να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των επιβατών.
οι σαρωτές ασφαλείας δεν αποθηκεύουν, διατηρούν, αντιγράφουν, εκτυπώνουν ή ανακτούν εικόνες - κάθε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χρήση της εικόνας απαγορεύεται και αποτρέπεται
ο ελεγκτής που αναλύει την εικόνα πρέπει να βρίσκεται σε ξεχωριστή θέση, ώστε να μην μπορεί να δει τον ελεγχόμενο επιβάτη
η εικόνα δεν συνδέεται με το άτομο που έχει υποβληθεί σε έλεγχο και θα είναι θολή ή σκοτεινή ώστε να αποφευχθεί η αναγνώριση του προσώπου του επιβάτη
δεν επιτρέπονται οι τεχνικές συσκευές που είναι ικανές να αποθηκεύουν, να αντιγράφουν ή να φωτογραφίζουν ή να καταγράφουν με άλλον τρόπο εικόνες, στη χωριστή τοποθεσία όπου αναλύεται η εικόνα
ο επιβάτης μπορεί να ζητήσει να αναλυθεί η εικόνα του σώματος του / της από έναν ελεγκτή του φύλου της επιλογής του
οι επιβάτες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν από έναν σαρωτή ασφαλείας. Στην περίπτωση αυτή, ο επιβάτης υποβάλλεται σε έλεγχο ασφαλείας με εναλλακτική μέθοδο ελέγχου, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον μια αναζήτηση με το χέρι.
οι επιβάτες πρέπει να ενημερώνονται πλήρως για τη χρησιμοποιούμενη τεχνολογία πριν από την εξέταση.[Legislation summary - Use of security scanners]

Οπότε σύμφωνα με το 7 και το 8, οι Έλληνες επιβάτες δύνανται να αρνηθούν να υποβληθούν σε σάρωση σώματος και να ζητήσουν να τους γίνει έλεγχος με εναλλακτική μέθοδο. ΠΡΟΣΟΧΉ: Μην αφήσετε να "σαρώσουν" μικρά παιδιά!!!

Δείτε το βίντεο του CNN και... θυμηθείτε για μια ακόμα φορά την τελευταία προειδοποίηση του Όργουελ: [για το δυσοίωνο μέλλον] "Μην το αφήσεις να συμβεί, εξαρτάται από σένα..."
Πηγή έρευνας: igata.gr
Το διαβάσαμε από το: S.O.S.: "Σαρώνουν" με ακτίνες Χ τους Έλληνες επιβάτες στη Γερμανία - Κίνδυνος για καρκίνο! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/11/sos_23.html#ixzz4zHl0wawV



logia-tou-aera.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)