Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Μουσουλμάνοι στην Τουρκία σημάδεψαν με κόκκινη μπογιά τα σπίτια των Αλεβήδων



Του Γιώργου Θεοχάρη
Φανατικοί μουσουλμάνοι στην Μαλάτια της Τουρκίας σημάδευσαν με κόκκινη μπογιά τα σπίτια των Αλεβήδων  – Για άλλη μια φορά οι Αλεβήδες της Τουρκίας στο στόχαστρο
Όπως μεταδίδει η Hurriyet, φανατικοί μουσουλμάνοι σημάδευσαν με έναν κόκκινο σταυρό τα σπίτια 13 Αλεβήδων στην Μαλάτια.

Η σήμανση των σπιτιών των Αλεβήδων σε μια γειτονιά της κεντρικής ανατολικής επαρχίας της Μαλάτια είναι μια «πρόκληση από σκοτεινές δυνάμεις», δήλωσε η αστυνομία της Μαλάτια, καταδικάζοντας το περιστατικό που προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες.
Κόκκινοι σταυροί ζωγραφίστηκαν στις μπροστινές πόρτες 13 σπιτιών, όπου ζουν οικογένειες των Αλεβήδων στη γειτονιά Cemal Gürsel της Μαλάτια από άγνωστους τρομοκράτες στις 22 Νοεμβρίου, προκαλώντας τις ανησυχίες των ντόπιων Αλεβήδων.
«Η πόλη μας, η οποία αποτελεί παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης και αρμονίας, υπόκειται σε προκλήσεις από σκοτεινές δυνάμεις», δήλωσε η αστυνομία της Μαλάτια στις 23 Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν “να δημιουργήσουν ανησυχία στην κοινωνία και να υποκινήσουν το μίσος και την εχθρότητα μεταξύ των ανθρώπων για να τους χωρίσουν”.
Η αστυνομία της Μαλάτια δήλωσε ότι οι προσπάθειες να συλλάβει όσους είναι υπεύθυνοι για τα κόκκινα σημάδια «συνεχίζονται με πλήρη ταχύτητα», προσθέτοντας ότι «πιστεύουμε ακράδαντα» ότι οι ντόπιοι και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις θα ενεργήσουν με «κοινή λογική», όπως έκαναν και εναντίον των προηγούμενων προσπαθειών πρόκλησης.
Μια μέρα νωρίτερα, ο επικεφαλής του πολιτιστικού συλλόγου «Pir Sultan Abdal» Μεχμέτ Τοπάλ επισκέφθηκε τη συνοικία των Αλεβήδων και μίλησε στους κατοίκους, οι οποίοι είπαν ότι είναι «σε ένταση».
«Μπορούμε να μαντέψουμε τι είδους βιαιοπραγίες ή σφαγές μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτοί οι Αλεβήδες πολίτες στην προσεχή περίοδο. Εμείς, ως Αλεβήδες, των οποίων η πίστη, η φιλοσοφία και οι τρόποι ζωής προσαρμόζονται σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο, δεν επιτρέπεται να συμμορφωνόμαστε με τους άλλους», δήλωσε ο Τόπαλ.
Οι Αλεβήδες είναι μία ισλαμική αίρεση ή κατ’ άλλους ξεχωριστή θρησκεία, η οποία στηρίζεται στο Ισλάμ, στον χριστιανισμό και στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία.
Πολλοί χριστιανοί όταν εξισλαμίστηκαν, υπό την πίεση των Τούρκων, προτίμησαν να ενταχθούν στις τάξεις των Αλεβήδων, που είχαν διατηρήσει μέχρι σήμερα πολλά χριστιανικά στοιχεία στην πίστη και στις πρακτικές τους.
Λόγω της «αιρετικής» ισλαμικής τους ταυτότητας οι Αλεβήδες, που είναι πάνω από 10.000.000 στην Τουρκία, πολύ συχνά γίνονται στόχος των φανατικών σουνιτών, που αποτελούν την πλειονότητα των μουσουλμάνων της Τουρκίας.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)