Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς

Ομάδα πολιτών επιχείρησε να εισβάλει στη δικαστική αίθουσα για να σταματήσει τη διαδικασία. Οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν το κτίριο προχώρησαν στη χρήση χημικών 
 
Ένταση επικράτησε την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως. Ομάδα πολιτών προσπάθησε να ματαιώσει τον δημόσιο πλειστηριασμό, απαγορεύοντας στον κόσμο να εισέλθει στην αίθουσα.
Σημειώθηκαν συμπλοκές ενώ οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο κτίριο προχώρησαν στη χρήση χημικών. Όπως καταγγέλλουν παρόντες, η ρίψη χημικών έγινε σε κλειστό χώρο.
Προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί, στο κτίριο του
Ειρηνοδικείου βρίσκονται από νωρίς το πρωί τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης.
Τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επιτρέπουν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να μπουν στο κτίριο.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτοι γύροι της διαδικασίας ήταν προγραμματισμένοι για τις 10 το πρωί και τις 12 το μεσημέρι, αντίστοιχα, ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο στην Ακαδημίας, όπου διεξάγεται ο πρώτο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.

Τα ακίνητα που βγαίνουν 'στο σφυρί'

Στην ιστοσελίδα www.eauction.gr αναρτήθηκαν, αργά το βράδυ της Τρίτης, 10 πλειστηριασμοί για σήμερα. Πρόκειται για ακίνητα που φαίνονται να ανήκουν σε δύο οφειλέτες. Όπως φαίνεται από την ιστοσελίδα, τα ακίνητα είναι τα εξής:
Kατοικία στην περιοχή Κοκκιναρά της Κηφισιάς, συνολικής επιφάνειας 320 τετραγωνικών μέτρων, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 698.915 ευρώ. Ο πλειοδότης θα πρέπει να καταθέσει εγγυητική ύψους 209.675 ευρώ, ήτοι το 30% της πρώτης προσφοράς. Επίσης, στο όνομα του συγκεκριμένου οφειλέτη εμφανίζονται και άλλα ακίνητα.
Στο όνομα του δεύτερου οφειλέτη –μιας ομόρρυθμης εταιρείας- εμφανίζονται συνολικά έξι ιδιοκτησίες(θέσεις στάθμευσης) η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 9500 ευρώ έως 47.500 ευρώ.
Τα ακίνητα αυτά πλειστηριάζονται ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα και ώρα, με διαφορετική τιμή 1ης προσφοράς και ιδιαίτερη κατακύρωση για κάθε ακίνητο. Οι υποψήφιοι πλειοδότες υποβάλλουν χωριστή προσφορά για κάθε ένα από τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα, αφού δηλώσουν συμμετοχή για κάθε ακίνητο.
Η προθεσμία για την εγγραφή γίνεται δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

ΛΑΕ: Αυτοί με γκλομπς και τραπεζίτες.  Εμείς με το δίκιο και τους αγώνες

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τον ακραίο αυταρχισμό και την επιχείρηση καταστολής του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που διαδραματίστηκε σήμερα, στα Ειρηνοδικεία της χώρας και ιδιαίτερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά, αναφέρουν:
"Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, κατ’ εντολή της Κυβέρνησης Τσίπρα και των Υπουργών Κοντονή και Τόσκα, επιτέθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο ενάντια στους αγωνιστές του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, με ξύλο ακόμα και με ρίψη δακρυγόνων μέσα στον κλειστό χώρο του Ειρηνοδικείου Αθηνών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών και ιδιαίτερα του Θανάση Μπαρτζώκα, στέλεχος της ΛΑΕ, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Η συμμαχία Τσίπρα - Κοντονή- Ρούσκα για την λεηλασία της λαϊκής περιουσίας, έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο.
Προσέκρουσε όμως στην μαζικότητα της συγκέντρωσης και στην αποφασιστικότητα των αγωνιστών.
Αποδείχθηκε ότι η καταστολή τους δεν θα περάσει!
Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει όχι μόνο την αγανάκτηση της για τα γεγονότα αλλά και την ετοιμότητα των στελεχών και των μελών της και όλου του κινήματος, για να μην περάσει και η λαϊκή κατοικία στους τραπεζίτες, στα funds και στους δανειστές".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)