Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Δεν είναι οι ΗΠΑ που απαξιώνουν τις ταυτότητες μας, αλλά οι ρατσιστές Γερμανοί, με την εκβιαστική τους στάση.

Σχόλιο ιστολογίου:
τελευταία έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος προπαγάνδας αναδεικνύοντας ότι οι Ελληνικές ταυτότητες δεν έχουν ασφάλεια, απαξιώνοντας τες στα Γερμανικά αεροδρόμια.
Υπενθυμίζουμε πριν οποιοσδήποτε πολίτης αναχωρήσει από την χώρα, περνά από πολλαπλούς ελέγχους στο Ελ. Βενιζέλος, φτάνοντας σε χώρα της Ευρώπης έχει ελεύθερη είσοδο σε αυτή (συνθήκη Σένγκεν).
Το πρόβλημα που προκύπτει στην Γερμανία δεν αφορά την ταυτότητα μας όπως θέλει το δημοσίευμα να δείξει, αλλά την έλλειψη εμπιστοσύνης στις Ελληνικές αρχές. Ο φόβος να περάσει κάποιος λαθρομετανάστης στην είσοδο της Γερμανίας είναι ένα φαινόμενο που δείχνει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία των Γερμανών νεοναζί.
Προσοχή λοιπόν τι διαβάζουμε, επειδή έρχεται ο καιρός να απαιτήσουν την αλλαγή στη ταυτότητα μας, με νέα ώστε να περνάμε δήθεν ελεύθερα στα Γερμανικά αεροδρόμια.
Η δικιά μας απάντηση είναι: ποτέ να μην πάμε για αναψυχή στους φασίστες νεοναζί Γερμανούς, που όχι μονάχα διέλυσαν την οικονομία της χώρας, αλλά μας ταπείνωσαν ολοκληρωτικά και τώρα θέλουν να μας ελέγχουν με νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ελληνικό διαβατήριο (ταξιδιωτικό έγγραφο) κατατάσσεται στην 6η θέση μέσα στα περισσότερα από 95 διαβατήρια σε όλο το κόσμο, με υψηλή ασφάλεια αλλά και με υψηλά δικαιώματα εισόδου σε χώρες χωρίς βίζα. 

«ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ..»

«Ήταν ταπεινωτικό, εξευτελιστικό» -Ελληνίδα περιγράφει στο iefimerida τον έλεγχο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης




Φωτογραφία: ΑΡ
Φωτογραφία: ΑΡ
Εδώ και λίγες εβδομάδες η Γερμανία έχει επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της για τους Έλληνες και μόνο, υποβιβάζοντάς τους στην τρίτη κατηγορία του χώρου Σένγκεν. 
Ως αποτέλεσμα, οι αφιχθέντες στα γερμανικά αεροδρόμια υποβάλλονται σε μια ταπεινωτική διαδικασία. Η διαδικασία ελέγχου που ακολουθείται για τους Έλληνες ταξιδιώτες στα γερμανικά αεροδρόμια είναι πλέον, με μια λέξη, ταπεινωτική. Και η διαδικασία αυτή, παρά τα χαμηλών τόνων και επιπέδου διαβήματα της Αθήνας προς το Βερολίνο, συνεχίζεται. 
Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε στο iefimerida.gr Ελληνίδα που ταξίδεψε για λόγους αναψυχής χθες το βράδυ από Αθήνα προς Φρανκφούρτη με πτήση της Lufthansa, περιγράφοντας την πρωτοφανή για ευρωπαϊκό αεροδρόμιο διαδικασία που κλήθηκε να ακολουθήσει μετά την προσγείωσή της. 
«Δεν κατεβήκαμε από το αεροπλάνο με φυσούνα, επιβιβαστήκαμε σε
λεωφορειάκι, κάναμε μια διαδρομή δύο λεπτών και στη συνέχεια μπήκαμε στα κτίρια του αεροδρομίου. Εκεί μας χώρισαν: οι Έλληνες από τη μια μεριά και όλοι οι υπόλοιποι από την άλλη. Οι Έλληνες περιμέναμε για αρκετή ώρα σε μια γωνιά, ώσπου ήρθαν αστυνομικοί για τον έλεγχο. Ελέχθηκε ένας-ένας ξεχωριστά, ζητούσαν ταυτότητα, την κοίταγαν στο φως -προφανώς για να δουν αν είναι πλαστή- και στη συνέχεια εμένα προσωπικά μου έκαναν τις εξής ερωτήσεις: "Τι ήρθες να κάνεις;", "Πού θα μείνεις;" και "Πόσο θα μείνεις;". Απάντησα και έφυγα», είπε η Π.Γ., περιγράφοντας στο iefimerida τη χθεσινή διαδικασία που πέρασε.
Και κατέληξε: «Ηταν άκρως ταπεινωτικό όλο αυτό, εξευτελιστικό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)