Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Τα λάφυρα δε μοιράζονται ποτέ δίκαια, για αυτό κόβονται αιτήσεις από το κοινωνικό μέρισμα


annca - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη


Διαβάζουμε σε αρκετά ΜΜΕ ότι αρκετές αιτήσεις για το «κοινωνικό» μέρισμα κόβονται από το σύστημα. Χρησιμοποιούμε εισαγωγικά διότι δεν πρόκειται για κέρδος που προέκυψε από πχ περικοπές δημοσίων σπαταλών ούτε από την εξαγωγή φυσικού αερίου / πετρελαίου. 

Είναι τέτοιες οι προϋποθέσεις ένταξης στους δικαιούχους ώστε αρκετός κόσμος θα κοπεί. Πχ πόσοι άνεργοι θα κοπούν λόγω της ακίνητης περιουσίας του, όπως το σπίτι που απέκτησαν όσο εργάζονταν;

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια στιγμή πόσοι τελικά ήταν οι δικαιούχοι και τι συνολικό ποσό πληρώθηκε. 

Η ιστορία μου θυμίζει λίγο το 2014 όταν αποφασίστηκε ένα μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ από τον ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους επί 1 χρόνο. Ήταν τέτοιες οι προϋποθέσεις του που ξεσκέπαζαν την κοροϊδία. Κανείς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και για αυτό μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες το έλαβαν σε σχέση με τον πολλαπλάσιο αριθμών των μακροχρόνια ανέργων.

Αλλά ξέρετε κάτι;

Γιατί να μοιραστεί δίκαια το κοινωνικό μέρισμα; Αν υπήρχε δικαιοσύνη, δε θα υπήρχε το συγκεκριμένο κοινωνικό μέρισμα διότι αποτελεί προϊόν ληστείας. Είναι τα κλοπιμαία της υπερφορολόγησης, των τελών επιτηδεύματος, των παράλογων τεκμηρίων, οι επιστροφές ΦΠΑ, οι πλαστές εισφορές του ΕΦΚΑ καθώς εκκρεμεί εδώ και μήνες ο συμψηφισμός κ.ο.κ.

Από πότε τα λάφυρα μοιράζονται δίκαια;

Από πότε ένας ληστής διακρίνεται για τη δικαιοσύνη του; Αν ήταν δίκαιος, δε θα έκλεβε.

Αυτό το...μέρισμα, «έπεί τιμή αίματος εστί»...
freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)